- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
زوجه برای موفق شدن در پروندهی طلاق غیابی شرایط مختلفی همچون اثبات عسر و حرج یا اثبات مفقود شدن و غیبت طولانی زوج را پیش رو دارد. تنوع احتمالات هر پرونده شاید پاسخ به این سوال که طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد را دشوار کند.
بطور کلی در اختیار داشتن حق طلاق سریعترین روش برای طلاق غیابی و اثبات شرایط عسر و حرج احتمالا طولانیترین روش خواهد بود. این زمان ممکن است بین چندماه تا بیش از یکسال متفاوت باشد. برای درک بهتر موضوع جنبههای مختلف مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن را در این مقاله از موسسه حقوقی دادسو بررسی میکنیم.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
طلاق غیابی چیست؟
یکی از انواع طلاق که شرط آن اقدام برای طلاق در غیبت طرف دوم است را طلاق غیابی میگویند. برای درک بهتر شرایط طلاق غیابی چند مفهوم را نیز توضیح میدهیم.
براساس ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی، اوراق دادگاه بایستی حداکثر ظرف دو روز از طرف مامور ابلاغ به شخص خوانده (کسی که دادخواست علیه او صادر شده) تحویل شده و رسید گرفته شود. درصورتی که خوانده از تحویل گرفتن اوراق امتناع کرده و یا به هر دلیلی شخصا آن را تحویل نگیرد، در جلسات دادگاه حاضر نشود و لایحه نیز در ماهیت نداده باشد رای صادر شده علیه او رای غیابی خواهد بود.
واخواهی یعنی اعتراض به حکمی که دادگاه به صورت غیابی صادر کرده است. این اعتراض میتواند با پذیرش واخواهی موجب نقض رای صادره شود. نکته مهم درمورد رای غیابی این است که این رای حداکثر به مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ امکان واخواهی و رسیدگی مجدد در همان شعبه را دارد.

درخواست طلاق غیابی از طرف مرد
قانون حق طلاق را در اختیار مرد قرار داده و این به این معناست که درصورت ارائه دادخواست طلاق از طرف مرد، چه زن در دادگاه حضور پیدا کند و چه حضور پیدا نکند رای طلاق صادر میشود.
تنها تفاوتی که با عدم حضور زن در رای طلاق ایجاد میشود این است که رای طلاق غیابی صادر شده و درخصوص بدهیهای مالی مرد به زن (از جمله نفقه، اجرتالمثل و مهریه) با اثبات اعسار مرد از پرداخت، این بدهی قطعا تقسیط خواهد شد.
طلاق غیابی از طرف زن چه تفاوتی دارد؟
به طور کلی درخواست طلاق از طرف زن شرایطی دارد. حکم طلاق غیابی نیز نیازمند برآورده شدن این شرایط اولیه برای پذیرش دادخواست طلاق از طرف زن است. وجود سه شرط میتواند برای درخواست طلاق از طرف زن کافی باشد:
مفقودالاثری و غیبت مرد
طبق قانون زوج به مدت ۴ سال مفقودالاثر باشد و زوجه دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه کند، دادگاه سه نوبت آگهی را در روزنامه های محلی و کثیرالانتشار منتشر میکند و اگر پس از گذشت یکسال از اولین اگهی منتشر شده خبری از زنده بودن مرد نشد، فرض بر فوت وی گرفته میشود و رای طلاق غیابی صادر خواهد شد.
علاوه بر این درصورتی که زوج شروط ضمن عقدنامه نکاح را امضا کرده باشد، ترک منزل به مدت ۶ ماه و عدم حضور وی در دادگاه میتواند شرایط طلاق غیابی از طرف زن را محیا کند.
وکالت در طلاق خانم
وکالت در طلاق این امکان را برای زوجه فراهم میکند تا بدون حضور زوج نسبت به درخواست و ثبت طلاق اقدام کند. البته از نظر حقوقی با توجه به اینکه یک وکیل معالواسطه بایستی در روند طلاق با داشتن حق طلاق حضور داشته باشد عملا نوع آن طلاق توافقی تلقی میشود.
عسر و حرج
یکی دیگر از شرایط طلاق غیابی که استفاده از آن بیش از سایر روشها رایج است. عسر و حرج به معنی در سختی بودن زن در زندگی زناشویی است. عسر و حرج مصادیق مختلفی دارد و اثبات آن نسبتا دشوار و زمانبر است. برای مثال یکی از مصادیق عسر و حرج عدم پرداخت نفقه توسط مرد طی ۶ ماه است.
آخرین نکته درمورد طلاق غیابی از طرف زن، عدّه طلاق غیابی است. با صادر شدن رای طلاق غیابی و ثبت طلاق، عده زن آغاز میشود. مدت زمان این عده درست مثل زمانیست که مرد فوت شده باشد، چهار ماه و ده روز خواهد بود.

طلاق غیابی از طرف خانم چگونه است؟
طبق روال عادی پروندههای طلاق، ابتدا دادخواست طلاق توسط زوجه با ذکر دلایل و مستندات به دادگاه خانواده تحویل میشود. سپس دادگاه دادخواست را بررسی و طرفین (خواهان و خوانده) را به دادگاه فرا میخواند.
در این مرحله یعنی مرحله رسیدگی به پرونده اگر خوانده (زوج) غیبت داشته باشد و شرایط طلاق غیابی فراهم شود دادگاه حکم را بصورت غیابی صادر خواهد کرد.
از زمان صدور حکم، خوانده ۲۰ روز فرصت دارد تا درخواست واخواهی از دادگاه داشته باشد. با سپری شدن این مهلت ۲۰ روزه، قانون ۲۰ روز دیگر نیز مهلت تجدیدنظر خواهی واخواهی در نظر میگیرد. اگر خوانده در این مدت نیز فرجامخواهی نکند رای طلاق قطعی و قابل اجرا میشود.
مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن
همانطور که گفتیم طلاق غیابی ممکن است با درخواست از طرف مرد یا زن انجام شود. صدور رای طلاق غیابی برای مرد با توجه به داشتن حق رای زمان کمتری تقریبا معادل زمان صدور عادی طلاق (۱ تا ۲ ماه) به طول میانجامد. اما درمورد درخواست طلاق غیابی از طرف زن داستان میتواند متفاوت باشد و با توجه به شرایط زمان آن بسیار کوتاه یا طولانی بشود.
برای مثال درخواست طلاق با داشتن حق رای قطعا بسیار کوتاهتر از درخواست طلاق غیابی درصورت مفقودالاثر بودن زوج یا اثبات عسر و حرج زوجه است. با توجه به شرایط پرونده شما و جزییات وضعیت زندگیتان طلاق غیابی از طرف زن میتواند از چند ماه تا بیش از یکسال به طول بیانجامد.
البته با داشتن وکیل طلاق از طرف زن روند رسیدگی به طلاق غیابی بسیار سریعتر انجام میشود. برای اطلاع از مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن و راهنمایی بیشتر در این باره میتوانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
مدارک لازم جهت طلاق غیابی از طرف زوجه
مدارک لازم برای طلاق از طرف زن به صورت غیابی، تفاوتی با مدارک سایر روشها همچون مدارک طلاق توافقی ندارد. این مدارک شامل:
- اسناد هویتی زوجین از جمله شناسنامه و کارت ملی
- حکم طلاق غیابی صادر شده توسط دادگاه
- اصل سند ازدواج یا کپی آن برای ثبت غیابی طلاق
- گواهی عدم بارداری زوجه
- دونفر شاهد عادل برای ثبت طلاق
هزینه طلاق غیابی
آخرین نکته در این مورد، هزینه طلاق غیابی برای زوجین در سال جاری است. بطور کلی طلاق شامل هزینههای اداری برای رسیدگی به پرونده و جلسات مختلف است. طلاق غیابی نیز از این قاعده مستثنی نیست و هزینههای مشخصی برای رسیدگی دارد.
برای اطلاعات بیشتر درخصوص طلاق غیابی میتوانید از مشاوره کارشناسان حقوقی دادسو بصورت رایگان استفاده کنید. همکاران ما در ساعات و روزهای کاری از طریق شماره تماسهای درج شده پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
سوالات متداول
طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می کشد؟
باتوجه به روش زوجه برای راضی کردن دادگاه به صدور حکم طلاق غیابی، این زمان نیز متفاوت است. کوتاهترین راه داشتن حق طلاق و شاید طولانیترین روش اثبات شرایط عسر و حرج برای زن باشد.
عده طلاق غیابی زن چقدر است؟
زمان عده برای طلاق غیابی همچون عدهی زن هنگام فوت شدن مرد است. قانون چهار ماه و ده روز را برای عده طلاق غیابی در نظر گرفته است.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
6 دیدگاه برای “مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن ”
سلام من ۱ سالی هس ک شوهرم منو گذاشته خونه پدرم و رفته و حتی نفغه پرداخت نکرده ی بار درخواست طلاق دادم و مشاوره غربالگری هم رفتم ولی ی مدت دیگ بیخیال شدم میخاستم بدونم دوباره باید قبل طلاق مشاوره برم؟؟
سلام، وقت بخیر
در صورتی که وکیل داشته باشید خیر احتیاجی نیست. در صورتی که به وکیل طلاق نیاز دارید می توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
سلام درصورتی که زوج هیچ جایی نرفته وپیامی از دادگاه براش نیمده چگونه میتونه زوجه درمدت کوتاهی طلاغ غیابی بگیره وزوج هیچگونه اطلاعی ازاین موضوع نداشته باشه بعداز حکم مهریه بفهمه .این باعقل ومنطق وقانون جوردرنمیاد من باید اعتراض وشکایتم رابه چه کسی ببرم .به خدا شکایت کنم.
سلام، وقت بخیر
لطفا با کارشناسان حقوقی در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.
همسر من تلاق غیابی گرفته وما دارای یک فرزند هستیم ایا بردن فرزند من جرم است یا برا پس گیری آن که همسر بنده برا اذواج مجدد اقدام کرده چگونه است
سلام، وقت بخیر
درخواست حضانت باید بدهید.