طلاق در کانادا

طلاق در کانادا

 در این مقاله قرار است درباره طلاق در کانادا و شرایط طلاق در کانادا توضیح دهیم. کانادا یکی از مهاجرپذیرترن کشورهای دنیا است و تعداد زیادی از افراد ایرانی در حال حاضر درکانادا ساکن هستند. باید بدانید احوال شخصیه ایرانیان در هر کشوری که زندگی کنند، باید مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران انجام شود.

در ادامه این مقاله درباره طلاق ایرانی در کانادا مطابق قوانین کانادا و طلاق ایرانیان خارج از کشور مطابق قوانین ایران توضیح می‌دهیم.

ایرانیان مقیم کشور کانادا به دلیل عدم حضور طولانی مدت در ایران بهتر است برای طلاق در کانادا از وکیل طلاق در ایران کمک بگیرند. در صورتی که وکیل طلاق توافقی دادسو پرونده شما را به عهده داشته باشد نیازی به حضور شما در هیچ مرحله‌ای نیست.

همچنین جلسات در صورت تمایل شما به صورت آنلاین برگذار می‌شود. برای طلاق ایرانیان مقیم کانادا می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

احوال شخصیه ایرانیان

احوال شخصیه به حق و حقوقی گفته می‌شود که بر اساس آنها یک شخص در یک جامعه هویت پیدا می‌کند و آثار مدنی برای فرد به دنبال دارد. بر اساس احوال شخصیه اموری مانند طلاق، ازدواج، ارث و وصیت نامه و … ایرانیان در هر کشور بر اساس قوانین خود ایران است.

  • بر اساس ماده ۶ قانون مدنی: قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم در خارجه باشند مجری خواهد بود.
  • بر اساس ماده ۷ قانون مدنی: اتباع خارج مقیم در خاک ایران از حیث مسائل مربوط به احوال شخصیه و اهلیت خود و همچنین از حیث حقوق ارثیه در حدود معاهدات مطیع قوانین و مقررات دولت متبوع خود خواهند بود.

ثبت طلاق ایرانی در کانادا

در همین ابتدای مقاله بهتر است بدانید که طلاق ایرانیان با قوانین طلاق در کانادا، هیچ ارتباطی به طلاق با قوانین ایران ندارد. شما در صورتی که قصد جدایی از همسر خود دارید و هر دو ایرانی هستید باید طبق قوانین ایران هم جدا شوید و طلاق شما در دفاتر طلاق ایران ثبت شود.

اگر در ایران ازدواج کرده باشم، چطور در کانادا طلاق بگیرم؟

برای طلاق در کانادا فرقی نمی‌کند که ازدواج شما در کانادا ثبت شده باشد یا خیر؛ زمانی که شما قصد مهاجرت به کانادا را دارید در هر صورت مدارک تاهل شما در آن کشور به ثبت می‌رسد و زمانی که قصد طلاق دارید باید هم بر اساس قوانین کانادا و هم بر اساس قوانی ایران طلاق بگیرید.

مراحل طلاق در کانادا با قوانین کانادا

در ادامه مراحل طلاق در کانادا را بر اساس قوانین کانادا به صورت مختصر توضیح می‌دهیم. بهتر است بدانید که طلاق شما با توجه به شهر و استانی که در آن ساکن هستید، می‌تواند متفاوت باشد.

  •  در مرحله اول باید تصمیم خود را به صورت قطعی برای طلاق بگیرید.
  •  فرم درخواست طلاق خود را کامل کنید. این فرم‌ها را می‌توانید بر اساس شهری که در آن قرار دارید از دادگاه، وکیل خود یا مراکز اطلاع رسانی خانواده تهیه کنید.
  •  با توجه به نوع طلاق زمینه‌های طلاق را فراهم کنید. (در کانادا دو نوع طلاق وجود دارد که با ترجمه به طلاق بدون تقصیر یا با تقصیر دسته بندی می‌شود.
  •  نوع طلاق خود را مشخص کنید. طلاقی که هر دو نفر راضی باشند (طلاق توافقی) فقط نیاز به یک نوع درخواست طلاق دارد. طلاقی که از سمت یک نفر به دلیل کوتاهی طرف مقابل است، نیاز به دلیل برای اثبات آن دارد.
  •  اگر فرزندی دارید باید تکلیف سرپرستی و نگهداری از فرزند را مشخص کنید. در صورتی که برای حضانت فرزند به توافق نرسید، سرپرستی بر اساس علاقه و مصلحت کودک، رابطه فرزند با والدین، سلامت روان و جسمی والد و … مشخص می‌شود.
  •  درخواست طلاق خود را در دادگاه استانی که در آن قرار دارید به کمک وکیل خود یا منشی دادگاه مشخص کنید.
  •  منتظر گرفتن برگه‌های موافقت نامه طلاق خود باشید و فرم‌ها را ظرف یک ماه به همسر خود نیز تحویل دهید.
  •  بعد از ۳۰ روز می‌توانید برای تنظیم طلاق خود در دادگاه اقدام کنید.
  •  پس از این مدت قاضی پرونده شما را بررسی می‌کند و حکم طلاق را صادر می‌کند.
  •  30 روز بعد گواهی طلاق شما صادر می‌شود. شما در مدت این ۳۰ روز مطلقه حساب می‌شوید و حق ازدواج مجدد دارید.

انواع طلاق در کانادا

در کانادا دو نوع طلاق وجود دارد. یک نوعی طلاق است که مانند طلاق توافقی در ایران هر دو نفر راضی به طلاق هستند و در این صورت باید به مدت یک سال جدا از یک دیگر زندگی کنند و اقدام به طلاق کنند.

نوع دیگری طلاق است که نیاز به سپری کردن این جدایی یکساله ندارد. چرا که دلیل طلاق کوتاهی یکی از افراد در زندگی مشترک است. برای مثال خیانت کردن، وارد کردن آزار روحی و جسمی به فرد طرف مقابل است. در این صورت باید این موارد با مدرک کافی به اثبات دادگاه برسد تا بدون گذری کردن یک سال طلاق خانم و آقا ثبت شود.

طلاق بر مبنای عدم تقصیر

در طلاق بر مبنای عدم تقصیر آقا و خانم هیچ کدام کار اشتباهی انجام نداده‌اند و تنها قصد دارند از هم جدا شوند. برای این منظور باید یک سال به صورت جدا از هم زندگی کنند و سپس مراحل طلاق در کانادا انجام می‌شود.

طلاق بر مبنای تقصیر

در طلاق بر مبنای وجود تقصیر، شخصی که قصد طلاق دارد باید بتواند کوتاهی و تقصیر همسرش در زندگی مشترک را ثابت کند.

طلاق در کانادا با قوانین ایران

زمانی که در کانادا سکونت دارید و قصد طلاق دارید باید به یک وکیل در ایران وکالت بدهید. این فرد می‌تواند هم وکیل پایه یک دادگستری باشد و هم یکی از اعضای خانواده و یا دوستان شما باشد. برای دادن وکالت دادن به فرد مورد اعتماد خود می‌توانید هم از طریق سامانه ثنا و هم از طریق سامانه میخک کانادا اقدام کنید.

سامانه ثنا

برای استفاده سامانه ثنا می‌توانید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنید. برای ثبت نام باید وارد سامانه عدل ایران شوید. اطلاعات هویتی خود مانند کد ملی، سریال شناسنامه و تاریخ تولد خود را وارد کنید. در ادامه اگر اجازه ورود به سیستم را داشتید باید سایر اطلاعات هویتی خود، اطلاعات محل سکونتی، اطلاعات تماس خود را وارد کنید.

سپس باید احراز هویت غیر حضوری را انجام دهید. در این مرحله باید تصویر سلفی خود، امضا و یک ویدئو از خود در سامانه ثبت کنید. وقتی همه مراحل با موفقیت انجام شد می‌توانید از طریق این سامانه یک قرارداد الکترونیک با وکیل خود تنظیم و امضا کنید.

سپس وکیل از طریق ثنا برای شما ثبت دادخواست را انجام می‌دهد و کار طلاق در کانادا برای شما از طریق سامانه ثنا انجام می‌شود.

سامانه میخک

در صورتی که موفق به ثبت نام سامانه ثنا نشوید، می‌توانید برای ثبت نام در سامانه میخک اقدام کنید. برای این کار باید وارد سایت میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی) شوید اطلاعات هویتی خود را وارد کنید سپس سفارت کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید.

از آنجایی که ایران در کانادا سفارت ندارد، باید سفارت واشتنگن را انتخاب کنند. نوع وکالت را مشخص کرده و سایر اطلاعات هویتی، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد کنید. سپس باید متن وکالت را تنظیم کرده و ثبت را انجام دهید. با کد رهگیری که از سایت دریافت کردید باید از سفارت وقت احراز هویت به صورت اسکایپی بگیرید.

سپس باید مدارک را به سفارت پست کنید تا مورد تائید قرا بگیرد. بعد از انجام همه این کارها وکیل طلاق توافقی مورد نظر شما می‌تواند وکالت نامه را از وزارت امور خارجه در ایران دریافت کند.

تقسیم اموال بعد از طلاق در کانادا

زمانی که خانم و آقایی قصد ثبت طلاق در کشور کانادا را دارند باید اموال را بین یک دیگر به صورت مساوری تقسیم کنند. این تقسیم اموال فقط شامل ملک و املاک نیست و اگر بدهی وجود دارد هم بین هر دو نفر تقسیم می‌شود.

تقسیم اموال قوانین مربوط به خود را دارد. به صورت کلی باید ابتدا تمام اموال بررسی شود، بدهی‌ها محاسبه شود، اگر خانم یا آقا  اموالی به ارث بردن محاسبه شود، سپس تمام این حقوق بین دو نفر تقسیم شود.

مهریه در کانادا

یکی از مهم‌ترین نکات برای گرفتن مهریه در کانادا تعیین نوع درخواست شما است. در صورتی که هنگام درخواست طلاق درخواست مهریه نیز داشته باشید، این دادخواست تحت عنوان دعاوی خانوادگی پیگیری میشود.

اما در صورتی که درخواست مهریه در کانادا بدون درخواست طلاق باشد نمی‌توان پاسخ دقیقی برای آن مشخص کرد. برای کسب اطلاعات بیش‌تر در این باره پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهریه در کانادا را مطالعه کنید یا با وکیل مهریه دادسو مشورت کنید.

مزایای داشتن وکیل برای طلاق در کانادا

فرقی نمی‌کند که شما چندین سال است مقیم کشور کانادا هستید، یا فرقی نمی‌کند که ازدواج شما در کانادا به ثبت رسیده یا خیر؛ در هر صورت چون شما ایرانی هستید باید طلاق خود را در دفاتر ایران به ثبت برسانید. برای ثبت طلاق در ایران می‌توانید وکیل بگیرید.

در صورتی که دادسو طلاق توافقی در کانادا را برای شما انجام دهد نیازی به حضور شما در هیچ مرحله‌ای نیست (جلسه با وکیل نیز آنلاین است) و در مدت بسیار کوتاهی (۱۰ الی ۲۰ روز) طلاق توافقی شما انجام می‌شود. برای راهنمایی بیش‌تر درباره قانون طلاق در کانادا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

طلاق در کانادا چند نوع است؟

انواع طلاق در کانادا شامل طلاق بر مبنای وجود تقصیر و طلاق بر مبنای عدم تقصیر است.

چگونه می‌توانم برای طلاق در کانادا به وکیل در ایران وکالت دهم؟

برای وکالت دادن به وکیل در ایران می‌توانید از طریق سامانه میخک و یا سامانه ثنا اقدام کنید که در این مقاله کامل توضیح داده‌ایم.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

۴.۵/۵ - (۲۰ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

21 دیدگاه برای “طلاق در کانادا

  1. رحیمه گفته:

    سلام و خسته نباشید عرض میکنم

    آیا خانم که در کانادا پناهنده شده میتواند در دادگاه کانادا برای مهریه اقدام کند

    و آیا دادگاه کانادا میتواند حکم به پرداخت مهریه به خانم بدهد

    بدون اینکه هیچ مراحلی از طلاق و یا گرفتن مهریه در ایران اقدام شده باشد باز هم دادگاه کانادا میتواند برای مهریه تصمیم گیری کند

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

  2. رویا جباری گفته:

    مرسی که همه چیز روشفاف توضیح دادین. من ساکن ونکوور هستم و در طلاق در کانادا روانجام دادیم. ولی من میخوام بیام به خانوادم سر بزنم. میخوام قبلش طلاق در ایران انجام شده باشه.
    می ترسم همسرم بخواد ممنوع الخروجم کنه. طلاق بگیرم دیگه نمی تونه ممنوع الخروجم کنه؟ درسته؟ مرسی

    • فائزه طاهری گفته:

      سلام وقت بخیر
      شما می‌تونید از طریق سامانه ثنا و میخک به وکلای دادسو وکالت بدید تا بدون حضور شما کارهای حقوقی انجام بشن. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید. در صورتی که طلاق ثبت بشه، ایشون اختیاری در رابطه با ممنوع الخروجی شما ندارند.

  3. فرهاد گفته:

    سلام
    ایا طلاق رسمی در ایران باشد و هنوز pr باشیم و پاسپورت کانادایی نداشته باشیم این طلاق در کانادا در چه صورت خارج از اعتبار است یعنی منظورم اینه که حتما باید مدتی طی شده باشه از طلاق در ایران یا خیر؟

  4. Hasan گفته:

    با سلام

    ایا زن میتواند همزمان درخواست مهریه از طلاق ایران را بگیره و هم در کانادا اقدام به گرفتن نصف اموال شوهر رو بکنه؟
    راهی قانونی هست که بشه فقط یک کدومش رو انجام بده؟
    ممنون

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      قوانین ایران با قوانین کشورهای دیگر تداخلی ندارد و خانم میتوانند هر دو مورد را انجام دهند.

  5. رضا گفته:

    مراحل طلاق توافقی در کانادا رو درست متوجه شدم؟
    ١- اول باید طلاق ایرانی از طریق وکیل یا حضوری در ایران انجام بشه
    ٢- طلاق توافقی در کانادا که نیاز به یکسال جدایی داره

    برای جدایی چه اقدامی باید انجام بشه و تاریخ جدایی از زمانی است؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      بهتر است که اول برای طلاق ایرانی از طریف وکیل در ایران اقدام کنید. انجام این کار توسط وکلای دادسو طی ۲۰ تا۴۰ روز کاری انجام می شود. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  6. احمد گفته:

    سلام اگر عقد ایرانی ‌کانادایی هر دو انجام شود و زوجین با طلاق ایرانی پس از ۴ ماه جدا شوند نیاز به ثبت ‌دادگاه در کانادا را دارد یعنی این مراحل باید در کانادا انجام شود یا خیر

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      سند طلاق ایرانی شما صادر شده است؟ بهتر است که طلاق کانادایی را هم اقدام کنید.

  7. اردشیر شاملو گفته:

    طلاق در کانادا بهتره که اول طلاق در ایران رو انجام بدین. وکیل بگیرین بهتره. وگرنه باید برید حضورا ایران

  8. سارا گفته:

    سلام ممنون از توضیحاتتون
    من میخوام در کانادا طبق قوانین کانادا از همسرم جدا بشم.من در شهر مونترال هستم. همسرم خشونت داره و کتک میزنه…مرحله ی اول این فرمها را از کجا باید بگیرم ممنون میشم اگر کسی تجربه ای داره منو راهنمایی کنه

  9. mastaneh گفته:

    طلاق در کانادا برای ایرانی ها باید از طریق سفارت انجام شه یا دادگاه؟
    نمیشه بریم سفارت و ثبت کنیم؟ وکیل در ایران حتما لازمه؟ طلاق در کانادا برای مایی که بیست ساله ایران نیومدیم هم امکانپذیر نیست؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      طلاق ایرانیان در کانادا باید بر اساس قوانین ایران انجام بشه و دادگاه در ایران رای طلاق توافقی رو صادر کنه و در دفتر ثبت طلاق ثبت بشه. شما برای این کار نیاز به وکیل در ایران دارید.
      شما باید از طریق سامانه میخک به یک وکیل در ایران وکالت دهید. برای اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ با همکاران ما در ارتباط باشید

  10. شینا سرمست گفته:

    از کانادا چطور میتونم کار طلاق توافقی خودم رو به موسسه شما واگذار کنم ؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام.
      شما می توانید از طریق سامانه میخک و سامانه ثنا به وکلای دادسو وکالت بدین. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید