- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۲۰ تا ۴۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
در این مقاله قرار است در مورد طلاق در اسپانیا، وکیل طلاق در اسپانیا و طلاق ایرانیان در اسپانیا توضیح خواهیم داد.
طلاق به عنوان انحلال قانونی یک رابطه زناشویی از نظر اجتماعی و قانونی شناخته میشود که تعهدات و امتیازات دو شخص درگیر را تغییر میدهد. این نیز یک گذار بزرگ در زندگی است که پیامدهای وسیع اجتماعی، روانی، حقوقی، شخصی، اقتصادی برای والدین و فرزندان را در پی دارد.
طلاق معمولاً مستلزم لغو یا سازماندهی مجدد وظایف و مسئولیتهای قانونی ازدواج است، بنابراین پیوندهای ازدواج بین یک زوج متاهل تحت حاکمیت قانون کشور یا ایالت خاص از بین میرود. قوانین طلاق در سراسر جهان بسیار متفاوت است، اما در اکثر کشورها، طلاق مستلزم تشکیل یک دادگاه یا مرجع دیگر در یک فرایند قانونی است که ممکن است شامل مسائل مربوط به “توزیع اموال، حضانت کودک، نفقه، (حمایت همسر) ، ملاقات / دسترسی به فرزند، زمان و طول ملاقات والدین با فرزندان، حمایت از فرزند و تقسیم بدهی” باشد. در اکثر کشورها، تک همسری طبق قانون لازم است، بنابراین طلاق به شریک سابق اجازه میدهد با شخص دیگری ازدواج کند.
فرم درخواست مشاوره
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
قانون طلاق در اسپانیا
از نظر فنی، طلاق در اسپانیا یکی از روشهای قانونی است که به موجب آن میتوان ازدواج معتبر قانونی را پایان داد. در اسپانیا هیچ الزامی برای ادعای هر دلیل وجود ندارد، اگرچه باید حکم قضایی وجود داشته باشد و ازدواج باید حداقل سه ماه قبل از شروع دادرسی به طول انجامیده باشد. اثرات اصلی طلاق در اسپانیا این است که با پایان دادن به ازدواج، هرگونه بدهی مالی مشترک زوجین نسبت به اشخاص ثالث فسخ میشود!
زوجین میتوانند با هم تقاضای طلاق کنند، در این صورت به طلاق با توافق طرفین (بیشتر به عنوان طلاق سریع) معروف است. مورد دوم این است که یکی از همسران به تنهایی ممکن است درخواست فسخ ازدواج کند، در این صورت به عنوان طلاق با “مشاجره” شناخته میشود. تفاوت اصلی در اینجا هزینه و زمان است.
عدم توافق در مسئله طلاق به ویژه ممکن است مستلزم مذاکره و ارتباط بین وکلا و ارائه شواهد شخص ثالث باشد. طلاق توافقی میتواند در عرض چند هفته منعقد شود، در حالی که طلاق مشاجره (یکطرفه) ممکن است از چند ماه تا بیش از یک سال به طول انجامد؛ البته همیشه ترجیح داده میشود که در صورت امکان، مسیر طلاق را با “توافق متقابل” دنبال کنید.
طلاق ایرانیان در اسپانیا
طبق قوانین حقوق خانواده تا قبل از سال ۱۳۹۱، هیچ گزینه مربوط به امور قضایی طلاق ایرانیان مقیم در خارج از کشور وجود نداشت و معمولاً ایرانیان در کشورهای دیگر با مشکلاتی مواجه میشدند. به همین دلیل در تاریخ ۱/۱۲/۹۱ قانونی تصویب شد و مقررات خاصی را در جهت حمایت از خانواده وضع کرد.
به موجب این قانون هریک از زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور، پروسه طلاق خود را باید مطابق با قوانین و مقررات مربوط به حمایت خانواده ایرانی انجام میدهند. یعنی طلاق (یا ازدواج) ایرانیان مقیم خارج، با پیروی از قوانین ایران در دادگاههای ایران تنظیم و صادر می شود.
پس زوجین ایرانی، در هر کشوری که زندگی می کنند، باید درخواست طلاق توافقی خود را به یک دادگاه صالح خانواده در ایران ارسال کنند. برای این کار حضور اشخاص اصیل (آقا و خانم) و یا وکیل آنها در مراجع قضایی اجباری است. در صورتی که زوجین نتوانند در جلسات حضور داشته باشند و روند پرونده طلاق را پیگیری کنند، اقوام درجه یک آنها امکان و اجازه پیگیری روند پرونده را ندارند و باید حتما به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهند، تا در مراحل مختلف پرونده به جای زوجین حضور داشته باشند.
وکیل طلاق توافقی در ایران
حضور وکیل طلاق توافقی تاثیر بسزایی در روند پیگیری پرونده طلاق ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت. چرا که زمانبر بودن روال پرونده و عدم امکان حضور بلند مدت ایرانیان مقیم اسپانیا در ایران یکی از عمده چالش های ایرانیان مقیم خارج از کشور در پرونده های طلاق توافقی است. برای این کار بهتر است به یک وکیل در ایران وکالت دهید تا به جای شما در همه مراحل قضایی و اداری پرونده حضور داشته باشد.
حتما توجه داشته باشید، وکیل طلاق توافقی که به ایشان وکالت می دهید، حتما باید وکیل پایه یک دادگستری باشد و کارآموزان وکالت با توجه به عدم اختیار در اسقاط فرجام خواهی امکان وکالت پرونده های خانواده را ندارد. در صورتی که برای طلاق توافقی ایرانیان مقیم اسپانیا، نیاز به وکیل دارید، از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
سامانه میخک اسپانیا
سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی یا بهاختصار سامانه میخک، یکی از خدمات وزارت امور خارجه برای هموطنان خارج از کشور است. ایرانیان مقیم خارج از کشور میتوانند انجام امور حقوقی و قضایی خود در هر زمینهای را به سامانه میخک واگذار کنند.
شما میتوانید از طریق مراجعه به سامانه میخک (https://mikhak.mfa.gov.ir) و به کمک آدرس ایمیل و کد ملی خود در سامانه ثبت نام نمایید؛ سپس پرونده خود را تشکیل دهید و همه اطلاعات هویتی خود را وارد پرونده نمایید (اطلاعات هویتی شما عبارتاند از: نام و نام خانوادگی، محل تولد و صدور شناسنامه، شغل، میزان تحصیلات، آدرس دقیق محل سکونت، کد پستی، نوع و طول مدت اقامت در اسپانیا). پس از انجام این مراحل، وارد بخش وکالتنامههای سامانه شوید، وکالت خود را به یک وکیل پایه یک دادگستری و یا یکی از بستگان یا آشنایان خود در ایران واگذار کنید تا بتوانند امور مربوط به طلاق شما در اسپانیا را به صورت کاملاً قانونی و رسمی انجام دهند.
ملیت همسران و تأثیر آن در روند طلاق در اسپانیا
به موجب مقررات اروپایی ۲۲۰۱/۲۰۰۳ ، یک دادگاه اسپانیایی میتواند در مورد طلاق که شامل هر فرد مقیم اسپانیا میشود، تصمیم گیری کند. بر این اساس، در صورتی که حداقل یکی از همسران به طور معمول در اسپانیا اقامت دارد، دادگاههای اسپانیا میتوانند به پرونده رسیدگی کنند. در مورد قوانین قابل اجرا، مواد ۲، ۹ و ۱۰۷ قانون مدنی اسپانیا تصریح میکند که قانون قابل اجرا در وهله اول قانون کشوری است که هر دو همسر تبعه آن هستند.
در مواردی که ملیت مشترکی وجود ندارد، قانون قابل اجرا قانون ایالتی است که هر دو در زمان طلاق به طور معمول در آن اقامت دارند. بر این اساس، به عنوان مثال یک زن و شوهر متاهل متشکل از یک زن اسپانیایی و یک مرد انگلیسی، قانون طلاق اسپانیا را در صورتی که هر دو مقیم اسپانیا هستند، دنبال کنند. در همین حال، در مورد یک زن و شوهر ایرلندی که در اسپانیا درخواست طلاق میکنند، ممکن است قانون ایرلند اعمال شود یا در صورت تمایل زوجین، درخواست اعمال قانون اسپانیا را داشته باشند.
در مواردی که نه ملیت مشترکی وجود دارد و نه کشور محل سکونت مشترک است، قانون ایالتی که زوجین آخرین بار در آنجا اقامت عادی داشتهاند، اعمال میشود.

حضانت فرزندان پس از طلاق در اسپانیا
فرایند زیر بدون توجه به این که والدین فرزندان مجرد یا متاهل هستند اعمال میشود.
والدین میتوانند از طریق توافقنامه کتبی در مورد مسائلی مانند حضانت فرزند و حقوق ملاقات با کودکان به توافق برسند. قاضی هرگونه توافق را بررسی میکند و در صورت لزوم، با در نظر گرفتن منافع فرزندان، حکم میدهد. قاضی میتواند حکمی مبنی بر اعطای حضانت به یکی از والدین یا هر دو، با حکم “حضانت مشترک” صادر کند. در اکثر مناطق اسپانیا اعطای حضانت به یکی از والدین – معمولاً مادر – یک اتفاق طبیعی است. با این حال، در برخی مناطق اکنون قانون است که قاضی باید اعطای “حضانت مشترک” را در نظر بگیرد.
در اسپانیا، برای اینکه حضانت فرزندان کوچکتر از مادر گرفته شود، لازم است نوعی ناتوانی از طرف او در مراقبت از آنها نشان داده شود. با این حال، هنگامی که کودکان ۱۳ ساله میشوند، قبل از صدور حکمی که شخصاً بر آنها تأثیر میگذارد، توسط دادگاه شنیده میشوند؛ البته ممکن است اینگونه باشد که همسران بین خود به توافق برسند که سرپرستی فرزندان را تعیین کنند. این باید در قرارداد طلاق نشان داده شود. با فرض اینکه توافقنامه هیچ کودکی را در معرض خطر قرار ندهد، قاضی چنین توافقی را تصویب میکند.
در صورت عدم توافق، دادگاه عوامل زیر را در نظر میگیرد:
- برادران و خواهران نباید از یکدیگر جدا شوند.
- الزامات عاطفی کودکان
- نزدیکی سایر اقوام به فرزندان (پدربزرگ و مادربزرگ و غیره)
- توانایی یکی از والدین در مراقبت بهتر از فرزندان
- این که آیا هر یک از والدین اعتیاد دارند یا شرایط روانی بحرانی دارند.
اما عاملی که بیشترین اهمیت را دارد، فداکاری والدین نسبت به فرزندان قبل از شکست ازدواج است. به همین دلیل است که دادگاهها تقریباً همیشه حضانت را به مادر میدهند.

وضعیت خانه مشترک پس از طلاق در اسپانیا
در صورت عدم وجود فرزندان یا هرگونه توافق صریح بین همسران، خانه باید توسط صاحب اصلی حفظ شود. اگر ملک متعلق به هر دو شخص باشد، معمولاً ملک فروخته میشود و عواید آن به اشتراک گذاشته میشود و یا یکی از همسران هزینه را برای گرفتن کل اموال به دیگری میپردازد.
در صورت وجود فرزندان و واگذاری حضانت آنها به یکی از والدین، استفاده و لذت بردن از خانه خانواده به سرپرست قانونی تعلق میگیرد تا زمانی که فرزندان خانه را – به هر دلیلی – ترک کنند. قانون مربوط به استفاده و لذت بردن است و نه مالکیت. در صورت لزوم ممکن است خانه فروخته شده و عواید آن تقسیم شود.
مسئولیت وام مسکن و صورت حساب های خانگی پس از طلاق در اسپانیا
مسئولیت پرداخت صورت حسابهای خانگی معمولاً متعلق به همسری است که از اموال استفاده میکند، هرچند خلاف آن در هرگونه توافق طلاق یا «کنوانسیون» مشخص شود.
در مورد وام مسکن، تا آنجا که به موسسه مالی مربوط میشود، مسئولیت همچنان ادامه دارد و بنابراین صاحب ملک باید پرداخت اجاره یا وام مسکن را ادامه دهد تا از دست دادن اموال جلوگیری کند.
در صورتی که هر دو همسر به طور مشترک مسئول وام مسکن بودند، این امر همچنان ادامه دارد و همسری که حضانت فرزند را به عهده ندارد نیز باید به پرداخت بخشی از وام مسکن خود ادامه دهد، هرچند که او شخصاً از اموال استفاده نمیکند.
نیاز به پرداخت هزینه اقامت در محلی غیر از خانه مشترک زوجین، باید هنگام محاسبه نفقه مطرح شود.در صورتی که همسری که استفاده و بهرهمندی از املاک مشترک را حفظ کرده است با شریک جدیدی زندگی مشترک را آغاز کند، این اختیار برای همسر سابق وجود دارد که به خاطر تغییر اساسی شرایط، از دادگاه دستور تعدیل توافق اولیه را درخواست کند.
نفقه در اسپانیا
یک دادگاه اسپانیایی تنها در صورتی که عدم تعادل اقتصادی در نتیجه طلاق ایجاد شده باشد، نفقه یکی را به نفع دیگری تعیین میکند.
عوامل مرتبط عبارتاند از:
- وقف گذشته و آینده به فرزندان
- سن همسر
- مدت ازدواج
- تحصیل و احتمال اشتغال
- کمک به همسر دیگر در فعالیت حرفهای

وکیل ایرانی طلاق در اسپانیا
با توجه به اینکه روند طلاق ممکن است طاقت فرسا و بسیار زمانبر شود، زوجین میتوانند با انتخاب وکیل برای خود، هزینههای مادی و غیر مادی ناشی از این پروسه را کاهش دهند.
هر یک از زوجین با انتخاب یک وکیل میتوانند بدون نیاز به حضور در جلسات دادگاه، روند قانونی طلاق را پیگیری کرده و در نهایت با دریافت دادنامه طلاق، آن را در دفتر ثبت طلاق ثبت کنند. در این مورد حتی اقوام درجه یک نیز نمیتوانند به جای زوجین در جلسات حضور یابند. برای واگذاری وکالت به یک وکیل در ایران، میبایست از طریق سامانه میخک این کار را انجام دهید. با دادن وکالت به وکلای با تجربه دادسو، مطمئن میشوید که تمامی مراحل کار به درستی انجام خواهد شد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق در اسپانیا، میتوانید از طریق واتساپ با کارشناسان دادسو در تماس باشید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
6 دیدگاه برای “طلاق در اسپانیا ”
سلام. من گرانادا زندگی می کنم. برای طلاق در اسپانیا اصدام کردم. برای طلاق در ایران به وکیل نیاز دارم. لطفا بهم ایمیل بدین.
سلام، وقت بخیر
لطفا ایمیلتون رو بفرمایید تا باهاتون در ارتباط باشیم 🙂
سلام
من شهر گرانادا زندگی می کنم. اگر سامانه ثنا ایرانیان خارج از کشور عضو بشم می شه ه یک وکیل شما وکالت بدم برای طلاق در اسپانیا. وقتشو ندارم بیام ایران.
سلام وقت بخیر
بله میتونین از طریق سامانه ثنا به وکلای دادسو وکالت بدید. جلسه مشاوره ای به صورت آنلاین با وکلا خواهید داشت و در این جلسه هر نکته ای که در رابطه با طلاق توافقی هست مطرح میشه. در انتها شما از طریق ایمیل، نکات و وکالت رو تایید میکنید و براساس زمان مشخص شده، وکیل مورد نظر مورد درخواستی شما رو پیگیری میکنن.
سلام آیا ایرانیانی که طلاق شون رو در اسپانیا ثبت کردند، میتونند داخل ایران هم این سند طلاق رو ترجمه کرد و داخل ایران به ثبت رسوند؟
سلام، وقت بخیر.
بهتر است که به درخواست ثبت طلاق ایرانی را بدهند. این روش از جهات بسیاری مطمئن تر است.