- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی
در این مقاله قرار است به صورت کامل درباره تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی توضیح دهیم. باورهای غلطی درباره طلاق توافقی در بین عموم مردم جا افتاده است که با استناد به آن موارد کارهای طلاق خود را پیش میبرند بدون اینکه از حق و حقوقی بهرهمند شوند.
برای این که از تقسیم اموال در طلاق توافقی صحبت کنیم باید ابتدا قوانین کلی درباره طلاق توافقی و تنصیف دارایی را مورد بررسی قرار دهیم.
همان طور که از اسم آن پیداست طلاق توافقی بر مبنای توافقات خانم و آقا است. یعنی از اصول اولیهی طلاق توافقی صحبت بر سر مسائلی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و تقسیم اموال است.
طلاق توافقی
همان طوری که گفتیم در طلاق توافقی باید بر سر مسائل گفته شده در پاراگراف قبل به تصمیم مشترک رسید. برای مثال فرض کنید خانم و آقایی قصد طلاق به صورت توافقی را دارند. قدم اول رضایت هر دو نفر برای انجام طلاق است. در قدم بعد باید تکلیف امور مالی مربوط به طلاق مانند نفقه و مهریه مشخص شود.
خانم و آقا میتوانند توافق کنند که مهریه و نفقه به صورت کامل به خانم پرداخت شود، میتواند توافق کنند که بخشی از حقوق مالی خانم پرداخت و قسمتی از آن پرداخت شود، هم چنین میتوانند توافق کنند که تمام حق و حقوق مالی خانم بخشیده شود. درباره تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی به صورت کامل در ادامه مقاله توضیح میدهیم.
درمورد حضانت فرزند هم دادگاه به تصمیم خانم و آقا (در صورتی که مصلحت فرزند در نظر گرفته شده باشد) احترام میگذارد. سن قانونی حضانت دختر به این صورت است که تا ۷ سالگی با مادر و از ۷ تا ۹ سالگی با پدر است و بعد از آن از مدار حضانت خارج میشود.
سن قانونی حضانت پسر به این صورت است که تا ۷ سالگی با مادر و ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر ااست و بعد از آن خودش تصمیم میگیرد که با پدر بماند یا مادر. اگر تصمیم خانم و آقا درباره حضانت فرزند در طلاق توافقی با قانونی که توضیح دادیم متفاوت باشد باز هم دادگاه به تصمیم ایشان احترام میگذارد.
بیشتر بخوانید:
حضانت فرزند بعد از فوت پدر یا ازدواج مادر
تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی
همانطوری که توضیح دادیم مبنای همهی امور در طلاق توافقی، توافقات خانم و آقا است. تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی از مواردی است که قانونی برای آن نوشته نشده. به صورت کلی در زمان طلاق همهی اموال خانم متعلق به خودشان است و همهی اموال مرد هم به خودشان متعلق است.
قانونی مبنی بر تقسیم اموال در زمان طلاق وجود ندارد (مگر در شرایط خاصی که در ادامه توضیح میدهیم). قانونی به نام تنصیف اموال در زمان طلاق وجود دارد که شرایط خودش را دارد و در زمان طلاق توافقی اتفاق نمیافتد.
بیشتر بخوانید:
مراحل طلاق توافقی
در ابتدای مقاله نیز عنوان کردیم که باورهای غلطی در مورد طلاق توافقی وجود دارد که بین عموم مردم جا افتاده که در ادامه تعدادی از آنها را بررسی میکنیم:
- در طلاق توافقی هیچ حقوق مالی بین خانم و آقا رد و بدل نمیشود.
- در طلاق توافقی باید نصف اموال آقا به خانم واگذار شود.
- تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی در صورتی اتفاق میافتد که خانم مهریه خود را ببخشد.

تنصیف اموال در طلاق
شرط تنصیف اموال و تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی دو موضوع متفاوت از یک دیگر هستند. تنصیف اموال اولین شرطی است که در سند ازدواج وجود دارد و به شرح زیر است.
ضمن عقد نکاح/عقد خارج لازم زوجه شرط نمود هرگاه طلاق بنا به در خواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سواخلاق و رفتاری نبوده، زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را که در ایام زناشویی با او بدست آورده و یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلا عوض به زوجه منتقل نماید.
بیشتر بخوانید:
وکالت در طلاق چیست؟
شروط تنصیف دارایی
- طلاق حتما از جانب مرد باشد (در طلاق توافقی یا طلاق از طرف زن تنصیف صورت نمیگیرد)
- طلاق از طرف مرد به دلیل تخلف زن (عدم تمکین) نباشد.
- تنصیف فقط شامل اموالی که مرد بعد از ازدواج بدست آورده میشود.
- فقط تا نصف اموالی آقا به خانم واگذار میشود و امکان واگذاری بیشتر از نصف اموال نیست.
پس متوجه شدیم که تقسیم اموال کرد در طلاق توافقی با شرط تنصیف دارایی متفاوت است.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.