مطابق با قوانین مدنی و موازین اسلامی طلاق، حق طلاق با مرد است و تنها باید قبل از ارائه درخواست طلاق خود به دادگاه خانواده، حقوق زن در زمان طلاق را پرداخت کند.
با توجه به ماده 1133 قانون مدنی «حق طلاق مرد بدون نیاز به دلیل و اثبات شرایط خاص قابل اجراست و به عبارتی مرد هر وقت بخواهد میتواند زن خود را به شرط پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی (به جز مورد اعسار) طلاق بدهد.»
زن نیز بر طبق قانون حمایت از خانواده با ارائه دلایل محکمه پسند و قانونی (یکی از شروط 12گانه عقد نکاح) یا با داشتن وکالت در طلاق به دادگاه خانواده میتواند حکم طلاق خود را دریافت کند.
در ادامه این مقاله از دادسو به بررسی موضوع “در چه مواردی زن حق طلاق دارد” میپردازیم.
در صورتی که قصد طلاق یک طرفه از طرف خانم دارید، طلاق با داشتن حق طلاق بهترین راه حل است. اما در صورتی که وکالت در طلاق نداشته باشید برای جدایی باید یکی از شروط عسر حرج را داشته باشید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟
زن با توجه به قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی کشور، باید برای طلاق دلایل قانع کننده و قانونی برای ارائه به قاضی دادگاه داشته باشد تا دادگاه خانواده با درخواست طلاق از طرف زن موافقت کند.
در ادامه توضیح می دهیم در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟
- ترک کردن زندگی مشترک و خانوادگی توسط مرد به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب
- اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی
- محکوم شدن مرد به پنج سال حبس یا بیشتر از آن
- سوء رفتار یا ضرب شتم غیرقابل تحمل مرد نسبت به همسرش (عسر و حرج زن)
- ابتلا به بیماری جسمی، روحی و روانی صعب العلاج (بیماری که مختل کننده زندگی مشترک برای زوجه باشد.)
- عدم پرداخت نفقه زن توسط شوهر
- شروط ضمن عقد
- دیوانه بودن مرد
- اشتغال مرد به کار ناپسند و آسیب به حیثیت، آبروی زن و مصالح خانوادگی او
- بچه دار نشدن مرد بعد از گذشت 5 سال از زندگی مشترک به علت عقیم بودن یا بیماری جسمی
- مفقودالاثر شدن مرد به مدت 6 ماه بعد از مراجعه زن به دادگاه
- ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر
- زن مدعی کراهت و تنفر شدید از همسرش
- وکالت در طلاق
بر اساس ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی «طرفین عقد ازدواج میتوانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند.
مثل اینکه شرط شود هرگاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غائب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که زندگانی آنها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه سازد.»
وکالت در طلاق
همانطور که در مقدمه بیان کردیم، حق طلاق بر اساس قانون با مرد است اما مرد میتواند به اراده و اختیار خود وکالت در طلاق را به همسر خود بدهد. زن با داشتن حق طلاق بدون نیاز به حضور و رضایت شوهر خود، همه مراحل اداری و قضایی طلاق را به همراه وکیل پایه یک دادگستری پیش میبرد.
بنابراین از مزایای دادن حق طلاق به زن این است که زن برای طلاق و جدایی از همسر خود، به حضور و اختیار مرد نیاز ندارد و میتواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده تقدیم کند.
از معایب حق طلاق برای زن این است که زن علاوه بر اینکه در هنگام طلاق به حضور و رضایت همسر خود نیازی ندارد.
همچنین حق مطالبه تمام حق و حقوق خود اعم از مهریه، نفقه و غیره را نیز دارد و مرد موظف به پرداخت حقوق زن بعد از طلاق است.
بخشش مهریه در ازای حق طلاق
زن همچنین با بخشش مهریه برای حق طلاق میتواند وکالت در طلاق را از همسرش دریافت کند. مهریه یکی از حقوق قانونی زن به شمار میرود که از زمان عقد نکاح زن مالک آن میگردد و هر زمان که بخواهد، حق مطالبه مهریه خود را دارد.
بنابراین با توافق زوجین برای گرفتن حق طلاق، زن به اراده و اختیار خود میتواند مهریه را به همسرش ببخشد و حق طلاق را از همسرش به صورت رسمی دریافت کند.
داشتن وکالت در طلاق برای زن، تأثیری در سلب حق طلاق از مرد ندارد. به این صورت که مرد با دادن وکالت در طلاق به همسر خود، همچنان میتواند درخواست طلاق همسرش را به دادگاه خانواده تقدیم کند و حق طلاق از مرد سلب نمیشود.
جمع بندی
بنابر آنچه در این مقاله از مجله حقوقی دادسو بیان کردیم، زن با توجه به شروط 12 گانه ضمن عقد و موارد عسر و حرج میتواند به دادگاه خانواده مراجعه و درخواست طلاق خود را به قانون گذار تقدیم کند.
برای دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر در زمینه حق طلاق و اینکه آیا حق طلاق برای زن خوب است یا بد؟ میتوانید با وکلا و کارشناسان حقوقی مؤسسه حقوقی دادسو ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول
در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟
زن در مواردی نظیر عدم پرداخت نفقه توسط مرد، مفقودالاثر شدن مرد به مدت 6 ماه، بیماری صعب العلاج مرد، اعتیاد مرد، دیوانه بودن مرد، ازدواج مجدد مرد بدون اجازه از همسر، محکوم شدن مرد به پنج سال حبس یا بیشتر از آن و غیره، میتواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده تقدیم کند.
معایب حق طلاق برای زن چیست؟
زن با داشتن حق طلاق علاوه بر اینکه بدون نیاز به حضور و رضایت مرد میتواند تمام مراحل اداری و قضایی طلاق را انجام دهد، همچنین حق مطالبه تمام حق و حقوق خود نظیر مهریه، نفقه و اجرت المثل را نیز دارد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
آیا دادسو مجوز دارد؟
دادسو تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. امکان رؤیت این مجوزها قبل از عقد قرارداد با دادسو وجود دارد.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
با سلام بنده نزدیک به سه سال ازدواج کردم همسرم مشکل جنسی داره طوری که من هنوز باکره هستم یعنی من بخوام جدا بشم باید از ازدواجم پنج سال بگذره؟
سلام، وقت بخیر
می توانید برای طلاق به دلیل یکی از شروط عسر و حرج اقدام کنید.
خیلی عالی راهنمایی کردید ممنون
سلام، وقت بخیر
سپاس از همراهی شما 🙂