انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق |
بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای |
بین ۱۵ تا ۳۰ روز کاری |
توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده |
مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام |
برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید |
در شرایط خاصی دلیل عدم سازش زوجین فقط به تفاوت سلیقهها ختم نمیشود! در این مواقع ممکن است زوج به خاطر اعتیاد یا عدم حضور در منزل برای طولانی مدت زندگی را برای زوجه سخت کرده باشد. یا اینکه زن و شوهر برای مسائل مالی مانند نفقه، مهریه و… دچار اختلاف جدی شده باشند.
اغلب زوجین در این مواقع به بنبست میرسند و تصمیم میگیرند مسیر زندگی خودشان را یکدیگر جدا کنند. برای اینکه زن و مرد از هم طلاق بگیرند شرایط و مراحل خاصی در نظر گرفته شده است. در این مقاله به محلی که برای طلاق باید به آن مراجعه کنید و نحوه پیش بردن پرونده طلاق پرداختهایم. اگر نمی دانید برای دادخواست طلاق باید کجا رفت تا پایان این مطلب با دادسو همراه باشید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط طلاق توافقی و طلاق یک طرفه با کارشناسان حقوقی دادسو از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس در ارتباط باشید.
مراحل ثبت دادخواست طلاق و اجرای آن
برای ثبت دادخواست طلاق لازم است که مراحلی که در ادامه ارائه شده را به ترتیب انجام دهید.
ثبت نام در سامانه تصمیم
بسیاری از زوجین مخصوصاً در اویل ازواجشان به خاطر لجبازی یا تحت فشار قرار گرفتن از سمت طرف مقابل یا خانواده تصمیم به جدایی و طلاق میگیرند. به همین خاطر در اولین مرحله از ثبت درخواست طلاق باید زن و مرد در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و در جلسههای مشاوره پیش از طلاق شرکت کنند.
اگر در طول این جلسات اختلافی که بین زوجین وجود دارد حل شد، زن و مرد از تصمیم خودشان برای جدایی منصرف میشوند و دوباره به زندگی مشترکشان برمیگردند؛ اما در صورتی که ۵ جلسه مشاوره پیش از طلاق هیچ تاثیری در تصمیم زوجین برای جدایی نداشت، لازم است که مرحله بعد را انجام دهند.
طرح دادخواست طلاق
اگر زن و مرد همچنان برای طلاق اصرار داشتند و مشاوره تاثیری در تصمیم آنها نداشت، باید دادخواست طلاق توافقی یا طلاق یک طرفه را با کمک وکیل طلاق تنظیم و در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت کنند. درخواست مورد نظر بعد از ثبت برای رسیدگی به دادگاه خانواده ارجاع داده میشود.
در صورتی که مرد قصد طلاق را داشته باشد باید گواهی عدم سازش را توسط دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی دریافت و آن را به دادگاه ارائه کنند.

مراجعه به دادگاه خانواده
بعد از بررسی پرونده طلاق و تعیین وقت توسط دادگاه خانواده، زن و مرد یا وکیل آنها برای بررسی پرونده در دادگاه حاضر میشود. اگر طلاق توافقی باشد، موارد سازش بین زوجین بررسی میشود و بعد از تایید دادگاه حکم طلاق صادر خواهد شد.
اما در صورتی که طلاق از طرف مرد مطرح شده باشد، دادگاه ابتدا وضعیت مالی پرداخت حقوق مالی زن توسط مرد را بررسی میکند. اگر حقوق مالی زن بعد از طلاق پرداخت شده باشد، دادگاه به دادخواست طلاق مرد رسیدگی خواهد کرد. برای رسیدگی به پرونده طلاق از طرف مرد لازم است که عدم سازش بین زوجین توسط داور انتخاب شده توسط آنها یا داور دادگاه تایید شود.
در مواردی که طلاق از طرف زن مطرح شده باشد، لازم است که شواهد و دلایلی که برای طلاق وجود دارد به همراه دادخواست به دادگاه ارائه شود. در صورت مورد تایید بودن ادله ارائه شده دادگاه حکم طلاق را صادر خواهد کرد. برای طلاق در شرایط باکره بودن دختر باشد، مرد موظف است نصف مهریه را به او بپردازد. همچنین در صورتی که زوجین فرزندی داشته باشند، تکلیف حضانت او طبق توافق زوجین یا قانون مشخص خواهد شد.
برای ثبت دادخواست طلاق لازم است که زوجین در جلسات مشاوره شرکت کنند؛ و در صورت عدم سازش برای طلاق اقدام کنند.
درخواست فرجامخواهی و تجدید نظر
اگر رای دادگاه توسط یکی از زوجین پذیرفته نشده باشد، برای فرجامخواهی ۲۰ روز فرصت خواهند داشت. در طول این ۲۰ روز زوج یا زوجه میتواند درخواست تجدید نظر خودش را به دادگاه ارائه کند.
در صورت پذیرفته شدن درخواست تجدید نظر، مجدداً جلسه دادگاه برای رسیدگی به پرونده طلاق برگزار خواهد شد. در غیر این صورت فردی که درخواست فرجامخواهی را ارائه کرده و درخواستش رد شده، باید حکم صادر شده توسط دادگاه را بپذیرد.
جاری کردن صیغه طلاق
پس از رسیدگی به دادخواست طلاق و صدور حکم دادگاه برای جدایی، زوجین باید ظرف مدت زمان تعیین شده به محضر مراجعه کرده و صیغه طلاق را جاری کنند. در غیر این صورت باید تمام مراحل طلاق از اول انجام شود.

سخن پایانی
برای ثبت دادخواست طلاق حتماً باید به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی و دادگاه محل زندگیتان مراجعه کنید. همچنین، برای اینکه مراحل رسیدگی به پرونده طلاق بدون وقفه و مشکل انجام شود، لازم است که دادخواست طلاق توسط یک وکیل طلاق تنظیم شود و نکات قانونی در تنظیم دادخواست رعایت شده باشد.
برای اینکه پرونده طلاق را به بهترین نحو و به مناسبترین هزینه به نتیجه برسانید، توصیه میکنیم که از مشاورین حرفهای دادسو که پروندههای موفق زیادی را در این زمینه به سرانجام رساندهاند کمک بگیرید.
سؤالات متداول
آیا امکان مطرح کردن دادخواست طلاق در دفاتر رسمی طلاق وجود دارد؟
برخلاف گذشته، امروزه تنها امکان ثبت دادخواست طلاق و رسیدگی به آن توسط دادگاه وجود دارد؛ و دفاتر رسمی طلاق تنها میتوانند صیغه طلاق را بین زوجین جاری کنند.
مراحل طلاق به چه صورت است؟
بعد از ثبت دادخواست طلاق، پرونده طلاق توسط دادگاه بررسی میشود و در صورت تایید مدارک ارائه شده حکم طلاق توسط دادگاه صادر خواهد شد. سپس زوجین میتوانند برای اجرای حکم به محضر بروند.