مرد و زن در طول زندگی مشترک وظایفی نسبت به یکدیگر دارند. از جمله این وظایف میتوان به رابطه زناشویی متعارف، همکاری در امور نگهداری فرزندان و انجام امور خانواده و پرداخت حقوق مالی مانند نفقه جهت تأمین هزینههای جاری زندگی زوجه اشاره کرد.
اگر مرد علاقهای به همسرش نداشته باشد و با عدم رعایت شرایط حسن معاشرت زندگی را برای زوجه سخت کند، زن میتواند علیه همسرش طرح دعوا کند. در این مطلب دادسو شرایط عدم تمکین مرد و نحوه اثبات آن را ارائه کردهایم. در صورتی که برای اثبات تمکین و عدم تمکین نیاز به دریافت راهنمایی بیشتر دارید، با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
نحوه اثبات عدم تمکین مرد
قانونگذار مرد و زن را موظف به حسن معاشرت با یکدیگر کرده است، تا کانون خانواده محیط مناسبی برای زندگی زوجین و رشد فرزندان آنها باشد. طبق قانون، مرد موظف است به وظایفی که در ازای همسرش دارد عمل کند. از جمله این وظایف میتوان به حسن رفتار زوج با زوجه، پرداخت نفقه زن، همکاری در تربیت فرزندان، برطرف کردن نیازهای جنسی و زناشویی زن تا حد متعارف و تأمین سرپناه برای زوجه اشاره کرد.
در صورتی که مرد این موارد را انجام ندهد و شرایطی مانند ترک زندگی توسط زوج وجود داشته باشد، زن میتواند مدارک نشان دهنده سوء رفتار یا عدم تمکین مرد را آماده کرده و جهت اثبات این موضوع به دادگاه ارائه دهد.
چگونه می توانم عدم تمکین شوهرم را ثابت کنم؟
خانمها به خاطر عفت و حیایی که دارند معمولاً قدمی در راستای اثبات عدم تمکین همسرشان برنمیدارند. همین موضوع باعث شده که آقایان شرایط را برای زندگی همسرشان سخت کرده و آنها را در مشقت قرار دهند.
عدم تمکین از سوی زوج انواع مختلفی مانند عدم تمکین خاص یا برقرار نکردن رابطه زناشویی، عدم تمکین با ترک کردن زندگی مشترک بدون دلیل موجه، عدم تمکین با بلاتکلیف گذاشتن زن و عدم تشکیل زندگی مشترک از جمله مواردی هستند که زوجه میتواند برای آنها درخواست عسر و حرج تنظیم کرده و طرح دعوا کند.
پس از اینکه زن مدارک لازم برای عدم تمکین همسرش را آماده کرد میتواند اظهارنامه را نیز آماده کرده و به دادگاه ارائه دهد. قاضی در جلسات دادگاه سؤالات متعددی را مطرح میکند، سپس با توجه به مدارک و اظهارات زوجین رأی نهایی را صادر خواهد کرد.
در جلسات دادگاه اگر زن رغبت و علاقه خودش را برای زندگی با همسرش نشان دهد و مرد نتواند دلیل قابل قبولی برای اثبات عدم تمکین ارائه کند، دادگاه حق را به زوجه میدهد؛ بنابراین دادگاه نقش مهمی در اثبات عدم تمکین زن دارد.
دلایل اثبات عدم تمکین مرد
همانطور که برای اثبات عدم تمکین زن باید مرد دلایل قابل قبولی ارائه دهد، زن نیز باید دلایل موجهی برای عدم تمکین همسرش داشته باشد. در ادامه برخی از دلایل قابل قبول برای اثبات عدم تمکن مرد را جهت شناخت بیشتر ارائه کردهایم.
- ثبات عدم پرداخت نفقه توسط مرد
- اثبات عسر و حرج زوجه در زندگی زناشویی و عدم برقراری رابطه زناشویی متعارف زن و مرد
- ترک منزل توسط شوهر به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه نامتناوب
- عدم تأمین سرپناه و هزینههای جاری زندگی برای ازدواج و شروع زندگی (بلاتکلیف گذاشتن زوجه)
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
مدارک لازم جهت اثبات عدم تمکین مرد
برای اثبات عسر و حرج زن در زندگی زناشویی و عدم تمکین مرد باید مدارک لازم را به دادگاه ارائه دهید. از جمله این مدارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- مدارک هویتی زوجین
- اصل و کپی عقدنامه
- شهادت شهود جهت اثبات سوء رفتار مرد
- ارائه مدارکی مانند گواهی عدم پرداخت نفقه توسط مرد
- بیتوجهی مرد به اظهارنامههای زن جهت عدم تمکین
سخن پایانی
زوج و زوجه وظایفی را در قبال هم دارند. از جمله این وظایف میتوان به حفظ زندگی مشترک، مراقبت از فرزندان و برقراری رابطه زناشویی متعارف اشاره کرد.
اگر مرد این وظایف را انجام ندهد و همسرش را ترک کرده یا بلاتکلیف گذاشته باشد، یا اینکه زوج نسبت به تأمین مخارج زندگی زوجه بیتوجهی نشان دهد، زن میتواند به دادگاه مراجعه کرده و عدم تمکین مرد را ثابت کند.
برای انواع طلاق و اثبات مواردی مانند عسر و حرج با وکلای متخصص دادسو که تجربههای موفق زیادی در این زمینه داشتهاند در ارتباط باشید.
سؤالات متداول
اثبات عدم تمکین مرد به چه صورت است؟
برای اثبات عدم تمکین مرد، باید زن شواهد و مدارک لازم را آماده کرده و به دادگاه ارائه دهد.
آیا برای ثابت کردن عدم تمکین مرد نیاز به وکیل داریم؟
با توجه به اینکه اثبات عدم تمکین زوج کار سادهای نیست، پیشنهاد میکنیم از وکلای متخصص این حوزه که تجربه لازم جهت اثبات عسر و حرج زن در زندگی زناشویی دارند کمک بگیرید.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.