خانه / خانواده (طلاق) / حکم رابطه در زمان عده طلاق بائن

حکم رابطه در زمان عده طلاق بائن

حکم رابطه در زمان عده طلاق بائن

رابطه نامشروع به معنای رابطه ‌ای است که از دیدگاه شرع و عرف مورد تأیید نباشد. رابطه ‌ای که در زمان عده طلاق بائن اتفاق افتاده باشد نیز نوعی رابطه نامشروع به حساب می‌آید. حال برای این نوع رابطه حکم و مجازاتی تعیین شده که در این مطلب به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت. ابتدا به سراغ توضیح و تعریفی از عده و طلاق بائن می‌رویم. برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می‌توانید با وکیل طلاق دادسو در ارتباط باشید.

منظور از عده چیست؟

عده به معنای زمانی است که زن بعد از جدایی یا مرگ همسرش نباید ازدواج موقت یا دائم داشته باشد. همانطور که متوجه شدید عده زن سه نوع دارد که به عده طلاق، عده وفات و عده بذل مدت (به اتمام رسیدن ازدواج موقت) گفته می‌شود. علت وجود داشتن عده و واجب بودن حفظ آن برای زن، امکان رجوع زوجین به یکدیگر است. حال در ادامه به سراغ تعریفی از طلاق بائن می‌رویم.

طلاق بائن

یک نوع از ثبت طلاق، طلاق بائن است که در آن زن و مرد باید از شرایطی مختص آن پیروی کنند. مهم ترین نکته درباره طلاق بائن به بحث بازگشت زوجین به یکدیگر مربوط می‌شود که زن و مردی که با طلاق بائن از هم جدا شده اند، دیگر نمی‌توانند به زندگی زناشویی با یکدیگر بازگردند.

طلاق بائن

عده طلاق بائن

همان‌طور که گفتیم طلاق بائن طلاقی است که زن و مرد راهی برای بازگشت به یکدیگر برای خود باقی نگذاشته اند. بنابراین در عده طلاق بائن، اگر زن با مردی رابطه نامشروع داشته باشد، زن و مرد به یکدیگر حرام ابدی نخواهند بود و می‌توانند پس از پایان عده با یکدیگر ازدواج کنند.

این در صورتی است که در عده طلاق رجعی، اگر زن با مردی دیگر هرگونه رابطه نامشروعی داشته باشد، دو طرف به یکدیگر حرام ابدی خواهند بود.

انواع طلاق‌های بائن

بنا بر ماده ۱۱۴۵ قانون اساسی موارد زیر طلاق بائن به حساب می‌آیند:

  • طلاقی که قبل از نزدیکی صورت بگیرد (طلاق باکره یا غیرمدخوله)
  • طلاق یائسه
  • طلاق خلع
  • سومین طلاق که پس از سه وصلت متوالی صورت می‌گیرد، بی توجه به اینکه وصلت، در نتیجه بازگشت زوجین بعد از طلاق باشد.

حکم تهمت رابطه در عده

اگر مردی، به همسر سابق خود شک کرده باشد و به او تهمت رابطه نامشروع در زمان عده را بزند، دادگاه خانم را مجازات خواهد کرد. اما اگر آن مرد نتواند ادعای خود را ثابت کند و مدرکی معتبر برای ارائه نداشته باشد،خانم می‌تواند از همسر سابق خود به علت تهمت وارد شده شکایت کند.

حکم تهمت رابطه در زمان عده
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

حکم رابطه در زمان عده طلاق بائن

اگر خانمی در زمان عده خود در طلاق بائن رابطه داشته باشد به آن مرد حرام ابدی نخواهد شد زیرا که طلاق از نوع بائن بوده است و می‌تواند با آن مرد بعد از طی شدن دوره عده، مزدوج شود. اگر بعد از طلاق بائن دوباره همسر سابق بخواهد با او به زندگی زناشویی بازگردد، باید دوباره یا یکدیگر مزدوج شوند.

مجازات و حکم رابطه در زمان عده طلاق بائن طبق قانون اساسی به عنوان رابطه نامشروع تلقی شده و طبق ماده قانون ۶۳۷ مجازات اسلامی، حکم آن شلاق خواهد بود. تعداد ضربه شلاق هم می‌تواند تا ۹۹ ضربه باشد.

در این مقاله سعی کردیم تا توضیحی از طلاق بائن و مفهوم عده داشته باشیم. همچنین در این مطلب متوجه شدیم که حکم رابطه در زمان عده طلاق بائن رابطه نامشروع خوانده شده و طبق قانون اساسی تا ۹۹ ضربه شلاق خواهد داشت. در طلاق بائن محدودیت کمتری نسبت به طلاق رجعی وجود دارد و زن می‌تواند با مرد دیگری رابطه داشته باشد و به یکدیگر حرام نشوند. همچنین می‌تواند بعد از طی شدن دوره عده با یکدیگر ازدواج کنند.

سوالات متداول

آیا اگر طلاق توافقی باشد تأثیری در زمان عده و حکم رابطه طلاق بائن دارد؟

طلاق از هر نوعی که باشد، عده از واجباتی است که باید رعایت شود. بنابراین پاسخ این سؤال خیر خواهد بود.

آیا در طلاق بائن مرد می‌تواند به همسر سابق خود رجوع کند؟

خیر در این نوع از طلاق مرد و زن راه هرگونه بازگشت به زندگی زناشویی را بر یکدیگر بسته اند و مرد نمی‌تواند با همسر سابق خود به زندگی زناشویی بازگردد. در صورتی که مرد بخواهد با همسر سابق خود به دوباره مزدوج شود، می‌تواند پس از طی شدن دوره عده دوباره با همسر سابق خود ازدواج کند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

9 پاسخ
  1. با سلام، پاسخ شما به این سوال که رابطه در عده طلاق بائن موجب حرمت ابدیست یا خیر صحیح نیست لطفا شما به مراجع عظام ارجاع دهید.

  2. من از خانمم جدا شدم و دوباره داریم باهم زندگی میکنیم ولی عقد نکردیم حکم این کار چیست و باید چکار کنیم؟

    1. سلام، وقت بخیر
      درمورد مسائل شرعی اطلاعی نداریم. فقط در زمینه مسائل حقوقی می توانیم راهنماییتان کنیم.

  3. سلام اگر بعد از طلاق زن و شوهر باهم رابطه داشته باشن ایا با توبه بخشیده میشوند؟؟

  4. سلام.منظور از رابطه نا مشروع که در این مقاله اومده،رابطه جنسی است یا هر نوع ارتباطی؟؟؟؟

      1. در طلاق توافقی اگر در زمان عده رابطه ای برقرار شد آن زن و مرد بر هم حرام می‌شوند یا خیر

        1. سلام، وقت بخیر
          در خصوص مسائل دینی نمی تونیم راهنماییتون کنیم.
          فقط در خصوص قانون و مسائل حقوقی ما اطلاعات داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *