اگر شناخت در ازدواج کم باشد؛ و زوجین مدت کمی را برای بررسی رفتارها، علایق و سلایق هم در نظر گرفته باشند، احتمال بروز مشکلات در زندگی زناشویی آنها بیشتر خواهد بود. یکی از مشکلاتی که معمولاً در اوایل ازدواج و قبل از ازدواج به آن بیتوجهی میشود، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل است.
در واقع زوجه ممکن است بارها و بارها همسرش را در حال مصرف مواد مخدر و الکل مشاهده کرده باشد؛ و نسبت به این موضوع کمتوجهی نشان داده باشد؛ اما بعد از شروع زندگی مشترک همین اعتیاد زمینهساز مشکلات زناشویی و سلب آسایش خانواده شود و زن و مرد را وادار به جدایی کند.
طلاق به خاطر معتاد بودن همسر یکی از مسائل رایج امروزی است؛ و زن با اثبات این موضوع میتواند طلاق از طرف زن را مطرح کرده و به صورت یک طرفه از همسرش جدا شود. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این باره میتوانید از طریق واتساپ با وکلای دادسو در تماس باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
طلاق به دلیل اعتیاد شوهر
قبل از بررسی طلاق از شوهر معتاد، لازم است بدانید که اعتیاد چیست و در چه شرایطی طبق حقوق زن در خانواده زوجه میتواند به خاطر اعتیاد همسرش درخواست طلاق دهد. در صورتی که زوج به مواد مخدر استنشاقی، کوکائین، افیون، نیکوتین، ترمادول و قرصهای مخدر و… اعتیاد داشته باشد؛ و با وجود تلاش فراوان امکان ترک آنها را نداشته باشد، زن میتواند به خاطر اعتیاد از همسرش جدا شود.
همچنین در صورتی که زوج به نوشیدن الکل و فرآوردههای مشابه آن اعتیاد داشته باشد؛ و این عادت باعث ضرر به خانواده و سختی و مشقت زندگی برای زن شده باشد، قانون این امکان را برای زوجه در نظر گرفته که از همسرش جدا شود. در واقع در صورت اعتیاد آسیبزننده مرد، حق طلاق از او سلب میشود و زن میتواند با داشتن حق طلاق برای جدایی اقدام کند.
شیوه اثبات اعتیاد مرد برای طلاق
برای رسیدگی به پرونده طلاق از شوهر معتاد باید ابتدا اعتیاد آسیبزننده و شدید مرد به دادگاه ثابت شود؛ زیرا در شرایطی که زوج اعتیادش را ترک کرده باشد، یا اینکه به صورت تفریحی و تحت شرایط خاصی مواد مخدر استفاده کرده باشد، زن نمیتواند به دلیل اعتیاد داشتن مرد از او جدا شود.
برای اثبات اعتیاد زوج سه شرط توسط قانون تعیین شده است. اولین شرط اقرار صریح یا تلویحی مرد به اعتیاد است. در واقع اگر زوج به اعتیادش اقرار کند، زوجه میتواند از این اقرار برای جدایی و طلاق استفاده کند. شرط دوم معاینه پزشکی زوج و ثابت شدن اعتیاد او است. در این صورت هم زن میتواند با ارائه شواهد و مدارک پزشکی برای طلاق اقدام کند.
در صورتی که هیچکدام از شرایط بالا مسیر نبود، زن میتواند با تکیه بر استشهاد محلی و شهادت افراد بالغ و عاقل یا ارائه گواهی مراجعههای متوالی زوجه به کمپ ترک اعتیاد و عدم استمرار او برای ترک مواد مخدر برای طلاق اقدام کند.
شرایط طلاق گرفتن از شوهر معتاد در قانون
طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورتی که زوجه اعتیاد آسیبزننده به بنیاد خانواده داشته باشد، زن میتواند به دلیل عسر و حرج یا سخت و مشقتبار شدن زندگی از او جدا شود. جهت اثبات این موضوع لازم است که زن اعتیاد مداوم مرد را با یکی از روشهای ارائه شده در بالا به دادگاه ثابت کند.
اگر زوجه مراجعه به کمپ ترک اعتیاد را چندین بار تجربه کرده باشد؛ و این موضوع هیچ تاثیری در روند بهبود او و ترک اعتیادش به مواد مخدر یا الکل نداشته باشد، زن میتواند با کمک وکیل طلاق پرونده عسر و حرج را تنظیم کرده و برای جدایی به دادگاه ارائه کند.
طبق قانون اگر مرد اعتیادش را ترک کرده باشد و برگشتی به این عادت نداشته باشد، زن نمیتواند با استناد به این موضوع برای طلاق یک طرفه اقدام کند. چون شرایط عسر و حرج که یکی از شروط 12 گانه عقدنامه است وجود ندارد؛ و زندگی زن و مرد آسیب و شرایط سخت و مشقتباری برای زوجه به همراه ندارد.
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
مدت زمان طلاق از شوهر معتاد
مدت زمانی که برای طلاق به خاطر عسر و حرج و اعتیاد مرد در نظر گرفته شده نسبت به طلاق توافقی متفاوت است.
در صورتی که زوجین قصد داشته باشند با ساز و توافق از هم جدا شوند، تمام مراحل طلاق به سرعت انجام میشود و زن و مرد میتوانند در بازه زمانی حدود 3 تا 6 ماه از هم جدا شوند.
اما در صورتی که زن برای طلاق یک طرفه اقدام کند و مرد غایب باشد، یا اینکه زوج حاضر به طلاق زوجه نباشد، لازم است که زن دلیل عسر و حرج و جدایی را به دادگاه ثابت کند.
برای جمعآوری مدارک و اثبات دلایل زوجه به دادگاه برای جدایی مدت بیشتری در نظر گرفته شده و امکان دارد پرونده طلاق از طرف زن 2 سال یا بیشتر زمان نیاز داشته باشد.
برای اینکه بتوانید پرونده طلاق از شوهر معتاد را در زمان کمتری به نتیجه برسانید، پیشنهاد میکنیم از وکلای حقوقی موسسه دادسو کمک بگیرید. وکلای حقوقی دادسو پروندههای طلاق زیادی را در کمترین زمان و با هزینه مناسب به سرانجام رساندهاند؛ و از شروع تنظیم دادخواست طلاق تا رسیدن به نتیجه همراه موکلین خودشان هستند.
شرایط گرفتن مهریه از شوهر معتاد
مهریه حق زن است و در هر شرایطی باید زوج پس از جاری شدن صیغه عقد آن را پرداخت کند؛ بنابراین حتی در صورتی که مرد اعتیاد داشته باشد و زن برای عسر و حرج اقدام به جدایی کند، زوجه میتواند مهریه خودش را اجرا بگذارد و اموال همسرش را توقیف کند.
در صورتی که مرد توانایی پرداخت مهریه به صورت کامل را نداشته باشد، دادگاه شرط اعسار یا تقسیط مهریه را برای پرداخت حقوق مالی زن توسط مرد در نظر میگیرد؛ و زوج موظف است به صورت قسطی مهریه زن را بپردازد.
با توجه به طولانی شدن پرونده طلاق در این حالت، امکان بخشش مهریه توسط زن برای جدایی سریعتر نیز وجود دارد. در واقع اگر زوجه بخواهد سریعتر از همسرش جدا شود، این امکان برای او وجود دارد که مهریهاش را به همسرش ببخشد و او را برای طلاق توافقی راضی کند.
نفقه در طلاق از شوهر معتاد
در انواع طلاق مانند طلاق توافقی یا طلاق یک طرفه باید حقوق مالی زن محاسبه شده و توسط زوج پرداخت شود. یکی از این حقوق مالی نفقه است و مرد باید این مبلغ را طبق آنچه در قانون مشخص شده به همسرش بپردازد.
اگر زن برای طلاق اقدام کند و همسرش در طول زندگی زناشویی نفقهای به او نپرداخته باشد، قاضی پرونده را بررسی کرده و پس از محاسبه نفقه حکم پرداخت آن را برای زوج صادر میکند.
اگر زوج تمکن مالی برای پرداخت نفقه نداشته باشد و زن به دلیل عسر و حرج و اعتیاد همسرش قصد جدایی از او را داشته باشد، دادگاه بر اساس ماده 1129 قانون مدنی و شروط ضمن عقد، مدت عدم پرداخت نفقه و اجبار شوهر برای این موضوع را بررسی میکند و بدون نیاز به مطالبه یا پرداخت نفقه حکم طلاق را برای زن صادر خواهد کرد.
سؤالات متداول
اعتیاد شوهر تا چه میزانی میتواند برای زن حق طلاق ایجاد کند؟
اگر اعتیاد مرد به وسیله اقرار، پزشک قانونی و استشهاد عمومی ثابت شود، زن میتواند برای طلاق به خاطر عسر و حرج اقدام کند.
آیا اقرار شوهر به اعتیاد در گذشته زمینهساز طلاق میشود؟
در صورتی که مرد پس از اقرار اعتیادش را ترک باشد، زن نمیتواند از او طلاق بگیرد؛ زیرا اعتیاد مرد باید مداوم و آسیبزننده باشد تا زن بتواند برای طلاق یک طرفه اقدام کند.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
سلام من شوهرم معتاده هرویین شیشه قرص متادون شربت استفاده می کردند چندین بار رفتن کمپ تا جایی که من یادم است ۶ بار رفتن کمپ ولی بعد از۲ و ۳ ماه بعد بازهم شروع میکنه اولاد ندارم ۸ ساله ازدواج کردم الان هم رفتن کمپ بینم چه کار میکنه منم این بار فرصت آخر را بهش دادم لطفاً راهنمایی ام کنید اگر این بار شروع کرد چه کار کنم یک ساله دارم کار میکنم پولم را هم میگیره به زور
شوهرم ۹ ساله اعتیاد داره شیشه و هیرون میکشه خرج خانه هم که نمیده شبها به خانه نمیاد با به دختر ۹ ساله دارمو۴۷ ساله هیت بازم میکشه
همسرم با یک بار کمپ رفتم نامه کمپ بهش دادن طلاق گرفته من هم به دادگاه نرفتم تفریحی میکشم خودش هم از اول خبر داشته
شوهرم معتاد است..)(دردل یکی لز بستگان) بیکار منم کارمند ساده با دوتا بچه حقوقم کفاف خرجی منزل نم ..شوهرم با تهدید ..منو به زور با مردان همبستر شوم تا پول موادش و دربیارم منم پدر مادر ندارم الان چندساله خسته شدم..هم کار م خودمم کس و کاری ندارم..میخوام طلاق بگیرم این کارش جرم محسوب م م ماده برام توضیح دادگاه مطرح کنم بچهها ی خودمو نجات بدم..تهدید ایشان بچه نم …میکشم…تهیه موادش برم با مردهایی غریبه …
سلام، وقت بخیر
بله می توانید برای طلاق اقدام کنید و در صورتی که اعتیاد شدید ایشان را ثابت کنید حضانت فرزندان را نیز می توانید بگیرید.
در صورتی که خشونت علیه شما اعمال می شود و به اجبار شما را برای کاری وادار می کنند با شماره ۱۲۳ اوژانس اجتماعی تماس بگیرید و خشونت همسر خود را گزارش دهید.
اخه جون زنهابراشون ارزش نداره
سه تا شیش ماه؟ همون شبی که زن از دادگاه برمیگرده دیگه امنیت جانی نداره. سه ماه کجا بخوابه