قوانین طلاق در کانادا

قوانین طلاق در کانادا

همانطور که می‌دانید، قوانین طلاق در کانادا متفاوت از قوانین طلاق در ایران است. در کانادا، طلاق به دو شکل طلاق توافقی یا دوطرفه و طلاق یک طرفه انجام می‌شود. انواع طلاق، شرایط مختلفی هم دارند که به آن‌ها خواهیم پرداخت. در هر صورت، ایرانیان برای جدایی از همسرشان در کانادا، باید مطابق قوانین ایران پیش بروند و فقط در بخشی از اصول کلی، قوانین کانادا هم حائز اهمیت می‌شوند. برای آشنایی با قانون طلاق در کانادا در ادامه با ما همراه باشید.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

دلایل طلاق در کانادا

طلاق‌ها در کانادا عموماً به صورت توافقی و دوطرفه هستند. در طلاق‌های توافقی، نیازی به ارائه دلیل برای جدایی نیست و روند جدایی به سرعت طی خواهد شد. در کل، چه به صورت توافقی و چه به صورت یک‌طرفه باشد، عمده دلایل طلاق در کشور کانادا موارد زیر هستند:

  • پول: مسائل مالی، رایج‌ترین دلیل زوج‌های کانادایی برای جدا شدن از یکدیگر هستند.
  • خیانت: خیانت، خصوصاً زمانی که با خشونت، قهر و جدایی، اختلافات اساسی و مواردی از این قبیل همراه باشد، یک دلیل رابج در طلاق‌های کانادایی است.
  • از بین رفتن عشق: متأسفانه بسیاری از زوج‌ها پس از مدتی درگیر مشغله‌ها و روزمرگی شده و با از بین رفتن عشق میانشان، اقدام به طلاق می‌کنند.
  • مسئولیت‌پذیری پایین: گاهاً یکی از زوجین از زیر بار مسئولیت‌ها شانه خالی کرده و در ادامه ازدواج را به بن‌بست می‌کشاند.
  • خشونت خانگی: خشونت‌های خانگی با سالانه ۴۰ هزار مورد دستگیری، یکی دیگر از دلایل رایج طلاق در کانادا هستند.

انواع طلاق مطابق قوانین کانادا

طبق قوانین کانادا، انواع مختلفی از طلاق وجود دارد. یکی از این انواع، طلاق توافقی و درخواست‌شده از سوی هر دو نفر است. این نوع از طلاق روند پیچیده‌ای نداشته و به سرعت به سرانجام خواهد رسید. در طلاق‌هایی که فقط یکی از طرفین موافق جدایی است، با وجود سه شرط زیر، طلاق تایید می‌شود.

  • زن و شوهر به مدت یک سال یا بیشتر جدا از هم زندگی کرده باشند. در این صورت باید هر دو نفر به مدت ۹۰ روز در کنار یکدیگر زندگی کنند و در صورت عدم رفع مشکل یا عدم موافقت طرف مقابل برای بازگشت به همسرش، درخواست طلاق تأیید خواهد شد.
  • طرف مقابل از نظر جسمی یا روانی دارای خشونت نسبت به همسرش باشد.
  • طرف مقابل مرتکب خیانت و زنا شده باشد.
انواع طلاق در کانادا

شرایط لازم جهت طلاق در کانادا

مشابه با آنچه در بخش انواع طلاق گفتیم، شرایط طلاق در کانادا بسیار مختلف هستند. این قوانین و شرایط اصولاً در استان‌ها مختلف کانادا به شکل‌های مختلفی وجود دارند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود به وب‌سایت وزارت عدالت در استان خود مراجعه کرده یا ترجیحاً با یک وکیل مشورت کنید.

ایرانیان ساکن کانادا که همسر کانادایی دارند یا ایرانیانی که همسر غیرکانادایی (ایرانی یا هر ملیت دیگر) دارند ولی ازدواجشان را در کانادا ثبت کرده و به مدت حداقل یک سال در کانادا زندگی کرده‌اند، برای جدایی از همسر مشمول قوانین طلاق در کانادا می‌شوند.

ایرانیانی که در ایران ازدواجشان را با همسر ایرانی ثبت کرده و قصد جدایی در کشور کانادا را دارند، باید بر اساس قوانین طلاق در ایران اقدام به پیش بردن روند جدایی کنند. برای این کار نیازمند تنظیم و ثبت وکالت‌نامه از طریق کنسولگری ایران در کشور کانادا هستند که در ادامه درمورد روند آن توضیح خواهیم داد.

مهریه در طلاق در کانادا چگونه است؟

اصولاً مسئله‌ای شبیه به مهریه در قوانین مشروعه ایران مطرح می‌شود و در دادگاه‌ها یا قوانین کانادایی نمی‌توانید آن را پیگیری کنید. طلاق هم مثل سایر احوال شخصیه (ارث، وصیت، ازدواج و مواردی از این دست) باید در ایران و طبق قوانین کشور ایران ثبت شود. پس شرایط دریافت مهریه شبیه قوانین ایران خواهد بود و در صورت عدم توافق طرفین درمورد آن، وکیل‌های آن‌ها در ایران درمورد آن مناقشه می‌کنند و رأی دادگاه تعیین‌کننده خواهد بود.

برای کسب اطلاعات کامل درباره نحوه گرفتن مهریه در کشور کانادا پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهریه در کانادا را مطالعه کنید.

مراحل طلاق در کانادا

برای باطل کردن ازدواج با همسر کانادایی یا ازدواجی که در کانادا ثبت شده، باید بر اساس مراحل طلاق در کانادا و قوانین استان محل سکونتتان اقدام کنید. توصیه می‌شود در این مورد حتماً از طریق یک وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور اقدام کنید. برای باطل کردن ازدواج ایرانی در کشور کانادا، باید تابع قوانین ایران باشید و روند طلاق را داخل ایران انجام دهید. پس از ثبت طلاق در دفترخانه، مدارک مربوطه از طریق وزارت امور خارجه تأیید شده و برای سفارت کانادا ارسال خواهند شد. برای این کار باید از طریق دو سامانه اقدام کنید که درمورد آن‌ها توضیح خواهیم داد.

سامانه ثنا

سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیک) یک سامانه ایرانی است که از طریق آن می‌توانید به وکیل‌تان در ایران حق وکالت دهید. البته، به شرطی که کارت‌ملی هوشمند ایرانی و یک سیمکارت فعال ایرانی داشته باشید، امکان استفاده از سامانه ثنا وجود دارد. پس از سمت نام و احراز هویت در این سامانه، وکیل شما باید قرارداد یا وکالت‌نامه‌ای تنظیم کند. سپس یک‌ کد بر روی سیمکارت ایرانی شما پیامک خواهد شد که وارد کردن این کد در سامانه ثنا به منزله امضا قرارداد و اعطای حق وکالت به وکیل مدنظر است.

مراحل طلاق در کانادا

سامانه میخک

سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی) مخصوص ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان ساکن خارج از کشور است. پس از ورود به سامانه میخک کانادا، با تکمیل اطلاعات و مدارک لازم، درخواستتان ثبت خواهد شد. درخواست‌های ثبت شده، دارای یک کد رهگیری هستند که با در دست داشتن این کد و مدارک هویتی لازم، باید به سفارت ایران در کانادا مراجعه کنید. پس از احراز هویت و امضا اسناد مربوطه، وکالت‌نامه‌ای تنظیم خواهد شد که به وکیل شما در ایران اجازه پیگیری امور طلاق را خواهد داد.

وکیل طلاق برای ایرانیان خارج از کشور

برای انتخاب وکیل طلاق، بهتر است از وکلایی کمک بگیرید که علاوه بر تجربه در زمینه طلاق، با شرایط ثبت وکالت‌نامه و انجام وکالت ایرانیان خارج از کشور هم آشنا باشند. مؤسسه حقوقی دادسو یک مؤسسه کاربلد در این زمینه است که در همه مراحل طلاق در کانادا و ثبت طلاق در ایران، به شما کمک خواهد کرد. در صورتی که به راهنمایی بیش‌تر نیاز دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو و یا وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور مشورت کنید.

سؤالات متداول

طلاق در کانادا به چه روشی انجام می‌شود؟

طلاق ایرانیانی که ازدواجشان را در ایران ثبت کرده‌اند مطابق قوانین ایران و از طریق اعطای حق وکالت به وکیلی در ایران انجام خواهد شد.‌در صورت ثبت ازدواج در کانادا و یا کانادایی بودن همسر، باید کاملاً تابع قوانین کشور کانادا باشید و مراحل را طبق قوانین استان محل زندگی‌تان طی کنید.

برای درخواست طلاق از طریق سفارت ایران در کانادا چه مدارکی لازم است؟

از طریق سامانه میخک می‌توانید درمورد مدارک لازم اطلاع پیدا کنید. این مدارک شامل سند ثبت شرعی طلاق در یک مرکز اسلامی مورد تأیید سفارت، اصل شناسنامه زن و شوهر، چهار قطعه عکس ۴×۳ پشت‌نویسی شده (عکس خانم باحجاب باشد)، اصل حکم طلاق صادره از دادگاه کانادا به همراه ترجمه و اصل سند ازدواج به همراه چند کپی، می‌شوند.

۵/۵ - (۱۱ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید