وکیل ارث

وکیل ارث

ارث و میراث و مسائل مربوط به آن از مواردی هستند که می‌توان گفت در اکثر مواقع دعواهای خانوادگی را همین موضوع پوشش می‌دهد. کمک گرفتن از وکیل ارث در حل این مسائل کمک کننده خواهد بود. با توجه به پیچیدگی‌های دعاوی تقسیم ارث و عدم آشنایی طرفین نسبت به قوانین، بدون درخواست کمک از وکیل ارث، ممکن است با بروز مشکلات زیادی همراه باشد.

وکلای دادسو صفر تا صد مراحل انحصار وراثت را بدون نیاز به حضور وراث در هیچ مرحله ای انجام می‌دهند. در صورت تمایل می‌‌توانید با وکیل ارث دادسو مشورت کنید.

وکیل ارث کیست؟

وکیل ارث فردی است که علاوه بر تسلط کامل بر قوانین حوزه حقوقی و کیفری، نسبت به قوانین مربوط به ارث، انحصار وراثت، موانع ارث، چگونگی تقسیم ارث و تحریر ترکه شناخت کامل داشته باشد.

طبقات ارث در قانون مدنی

به طور کلی نحوه ارث بردن افراد از یکدیگر به دو حالت سببی و نسبی صورت می‌گیرد. در واقع طبق ماده ۸۶۲ قانون مدنی در رابطه با ارث، طبقات ارث را می‌توان در سه دسته تقسیم‌بندی کرد.

سهم الارث طبقه اول

طبقه اول شامل پدر، مادر و فرزندان متوفی می‌شود. البته نوه‌های متوفی نیز در صورتی که همه فرزندان فوت کرده باشند، در این طبقه قرار می‌گیرند.

سهم الارث طبقه دوم

در طبقه دوم، پدربزرگ، مادربزرگ و خواهر و برادر قرار می‌گیرند. در این مورد نیز در صورت فوت همه خواهران و برادران، فرزندان آن‌ها شامل این طبقه می‌شوند.

سهم الارث طبقه سوم

دایی‌ها، خاله‌ها، عمه‌ها و عموها در این طبقه قرار می‌گیرند. فرزندان آن‌ها نیز در صورت فوت همه آن‌ها، در این طبقه قرار می‌گیرند.

نکته: در مبحث تقسیم ارث این قاعده کلی را به خاطر داشته باشید. در صورتی که تنها حتی یک نفر از افراد طبقه قبل زنده باشند، افراد طبقه بعدی چیزی از متوفی به ارث نمی‌برند. به عنوان مثال در صورت زنده ماندن حتی یک فرزند، پدربزرگ، مادربزرگ و خواهران و برادران متوفی از ارث محروم می‌شوند.

سهم الارث همسر متوفی

در رابطه با همسر متوفی، سهم الارث او تحت هر شرایطی محفوظ است. در واقع فرقی نمی‌کند که به کدام یک از طبقات سهم الارث، ترکه تعلق بگیرد چرا که در هر صورت همسر متوفی، ارث می‌برد. البته سهم الارث زن و مرد به عنوان همسر متوفی متفاوت است که در این مورد بهتر است جهت کسب اطلاعات بیشتر از وکیل ارث کمک گرفت.

سهم الارث شوهر

سهم شوهر از اموال به جا مانده همسرش یک دوم یا یک چهارم خواهد بود. در واقع اگر زن صاحب فرزند یا فرزندانی باشد، سهم الارث شوهر یک چهارم است. در صورتی که فرزند نداشته باشد یک دوم و در شرایطی که زن هیچ وارثی به جزء همسر خود نداشته باشد، همه اموالش به شوهر او می‌رسد.

سهم الارث زن

سهم زن از اموال شوهر خود یک چهارم یا یک هشتم است. به این صورت که اگر فرزند یا فرزندانی داشته باشد، سهم الارث زن یک هشتم است. در صورت نداشتن فرزند نیز یک چهارم خواهد بود.

اگر شوهر به جزء همسر خود وارث دیگری نداشته باشد، زن تنها سهم الارث خود که شامل یک چهارم است را به ارث می‌برد و دیگر اموال مرد به عنوان اموال بلاوارث معرفی خواهد شد. در شرایطی که مرد چند همسر داشته باشد هم، اموال او به صورت یک چهارم یا یک هشتم، به طور مساوی بین همسران تقسیم می‌شود.

شرایط و موانع ارث در قانون مدنی

شرایط و موانع ارث در قانون مدنی

یکی از مهم ترین مسائل مهم در تقسیم ترکه بین وراث، شرایط و موانع ارث است که ممکن است در شرایطی باعث محرومیت وارث یا وراث از ارث شود. در ماده‌های ۸۷۵ تا ۸۸۵ قانون مدنی در خصوص شرایط و موانع ارث صحبت شده است.

زنده بودن وارث در زمان فوت متوفی

اولین شرط در رابطه با ارث بردن وارث این است که در حین فوت، متوفی زنده باشد. همچنین فرزند زن باردار در حالتی ارث می‌برد که نطفه در زمان فوت منعقد شده باشد و همچنین نوزاد زنده متولد شود.

کفر

مطابق با قوانین کشوری، هیچ گاه یک کافر از فرد مسلمان چیزی به ارث نمی‌برد. از این منظر فردی که مسلمان نباشد، کافر است، چه صاحب کتاب باشد یا نباشد. در هر صورت چنین فردی از ترکه مسلمانان چیزی ارث نمی‌برد.

در مقابل فرد مسلمان از کافر ارث خواهد برد و در صورتی که بین ورثه متوفی تنها یک فرد مسلمان باشد، کل ترکه به او خواهد رسید. در چنین شرایطی مهم نیست که فرد در کدام طبقه سهم الارث قرار دارد. توضیحات تکمیلی در این خصوص را می‌توانید از یک وکیل ارث جویا شوید.

قتل

از دیگر عواملی که مانعی برای ارث بردن اشخاص به شمار می‌آید، کشته شدن مورث به دست یکی از وراث است. در چنین شرایطی قاتل از بردن ارث محروم می‌شود. البته لازم به ذکر است در صورتی که قتل عمد تأیید شده باشد. در غیر این صورت قتل در مقام دفاع از خود، مانع ارث بردن نمی‌شود.

لعان

هنگامی که یک مرد همسر خود را به زنا متهم می‌کند و در صورت داشتن فرزند، ادعای پدر بودن را منع می‌کند اما نمی‌تواند ادعای خود را ثابت کند. لازم است مرد خدا را ۴ مرتبه بر صحت ادعای خود شاهد بگیرد، زن نیز خدا را بر دروغ بودن ادعای همسر خود شاهد بگیرد، بعد از آن زن و مرد بر هم حرام می‌شوند.

در نتیجه لعان صورت می‌گیرد بنابراین زن و مرد از یکدیگر چیزی به ارث نمی‌برند و فرزند آن‌ها نیز از پدر و خانواده پدری ارث نمی‌برد اما از مادر و خانواده مادری ارث خواهد برد.

زنا زادگی

زنا زادگی نیز از جمله عواملی است که باعث محرومیت از ارث می‌شود. طبق آن، فرزند متولد شده از مرد یا زن زناکار، چیزی از آن‌ها به ارث نمی‌برد. پدر و مادر نیز وارث فرزند نا مشروع خود نخواهند شد.

مراحل تقسیم ارث به چه شکل می‌باشد؟

مراحل تقسیم ترکه را می‌توان با کمک یک وکیل ارث باتجربه انجام داد. چرا که درخواست تقسیم ارث، نیازمند طی کردن یک سری مراحل مطابق با قانون است. وکیل ارثیه می‌‌تواند این امور را بر عهده بگیرد.

  1. اولین قدم جهت تقسیم ارث و تحریر ترکه از طرف ورثه متوفی، دریافت گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف است.
  2. جهت دریافت گواهی انحصار وراثت، هرکدام از ورثه می‌توانند به طور جداگانه درخواست تقسیم ارث کنند.
  3. وکیل انحصار وراثت جهت دریافت گواهی به مدارکی لازم دارد که نیاز است توسط فرد درخواست کننده به مراجع صالح تحویل داده شود.
  4. مدارک شناسایی و گواهی فوت متوفی، تنظیم استشهادیه در دفاتر اسناد رسمی، عقدنامه ( در صورت متأهل بودن متوفی) و مدارک شناسایی ورثه متوفی، کلیه مدارک لازم جهت تحویل به مراجع است.
  5. لازم به ذکر است در دادخواست صدور گواهی انحصار وراثت، باید محدود یا نامحدود بودن اموال مشخص شود.
  6. در ادامه از مراحل تقسیم ارث، شورای حل اختلاف بعد از دریافت درخواست گواهی انحصار وراثت، مطابق با قوانین امور حسبی، درخواست ورثه متقاضی را یک نوبت در یک روزنامه محلی آگهی می‌کند. در صورتی که طی یک ماه هیچ گونه اعتراض یا شکایتی در این مورد نشود، شورا اقدام به صدور گواهی می‌کند.
  7. بعد از صدور گواهی، درخواست کننده می‌تواند از ترکه متوفی، ارث خود را طلب کند.

جهت انجام این مراحل با هزینه کم و همچنین در کوتاه ترین زمان از یک وکیل متخصص ارث کمک بگیرید.

هزینه وکیل ارث

حق الوکاله وکیل ارث با توجه به نوع پرونده و پیچیدگی‌های مربوط به آن تعیین می‌شود. در واقع وکیل انحصار وراثت می‌تواند بعد از انجام مشاوره اولیه و بررسی مشکل و موضوع ارث، میزان پیچیدگی‌ و جزئیات مسئله را تعیین کند. سپس با در نظر گرفتن این موضوع که چقدر لازم است برای رسیدن فرد به سهمش تلاش کند، هزینه را مشخص خواهد کرد.

می‌توان گفت برای تعیین هزینه وکیل ارث تعرفه قانونی خاصی وجود ندارد و دو طرف می‌توانند با توافق یکدیگر مبلغی را تعیین کنند. در این مورد می‌توانید از مشاوره تلفنی دادسو کمک بگیرید و در رابطه با میزان عرف هزینه وکیل اطلاعات لازم را کسب کنید.

مزایای مشاوره با وکیل ارث

از مهم‌ترین مزایای مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری باشد، امکان برخورداری از راهنمایی درست به بهترین شکل به صورت حضوری و غیرحضوری است. چرا که یک وکیل با تجربه نسبت به همه قوانین حقوقی مربوط به مسئله ارث از قبیل قوانین مدنی و امور حسبی شناخت کامل دارد.

از مزیت‌های دیگر مشورت با وکیل ارث، این است که در صورت قبول پرونده فرد توسط وکیل، کلیه امور مربوطه را از طریق شورای حل اختلاف رسیدگی می‌کند و با چاپ آگهی در روزنامه نسبت به تسریع روند صدور گواهی انحصار وراثت اقدام می‌کند.

از مزایای دیگر وکیل ارث می‌توان به مزیت‌های آن برای ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد. با توجه به این که تقسیم ارث باید بر اساس قوانین ایران انجام بگیرد، اگر متوفی در ایران مال داشته باشد، لازم است بر اساس قوانین ایران، مال بین وارث تقسیم شود

بنابراین نیاز است وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور، از داخل ایران باشد تا بتواند به ادارات و ارگان‌های داخل کشور دسترسی داشته باشد.

مزایای مشاوره با وکیل ارث

موانع ارث

در رابطه با موانع ارث به راحتی می‌توان از طریق مشورت با وکیل ارث اطلاعات لازم را به دست آورد. با این حال در این مطلب به توضیح مختصری در مورد موانع ارث می‌پردازیم. به طور کلی موانع ارث به دو دسته تقسیم می‌شوند.

  • موانع مطلق ارث
  • موانع همراه با کاهش سهم الارث دیگری

موانع مطلق که به عنوان موانع ارث در قانون مدنی شناخته می‌شوند در قسمت بالاتر به آن اشاره شد.

موانعی که با کاهش سهم الارث دیگری باعث کاهش ارث فرد می‌شود

مطابق با ماده ۸۸۶ قانون مدنی، فردی که مانع از ارث بردن دیگری به صورت جزئی یا کلی شود، حاجب نامیده می‌شود. به عنوان مثال در صورت وجود حتی یک نفر از طبقه قبلی، افراد طبقه بعدی سهم الارث، از ارث محروم می‌شوند.

بر اساس قانون، حجب به دو قسمت تقسیم می‌شود. حالت اول محروم شدن فرد از کل ارث است. به عنوان مثال برادرزاده یا خواهر زاده که در صورت وجود برادر و خواهر از ارث محروم می‌شود.

در حالت دوم فرد از ارث محروم نمی‌شود اما پایین ترین حد ارث را خواهد برد. مانند سهم الارث شوهر که به دلیل وجود فرزند از نصف ترکه، به یک چهارم کاهش پیدا می‌کند.

وظایف وکیل ارث

وکیل ارث وظیفه دارد همه اقدامات لازم جهت انجام انحصار وراثت را به خصوص در مواردی که همراه با ابهامات است را به درستی انجام دهد. در واقع از مهم ترین وظایف وکیل ارثیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تسهیل روند انحصار وراثت
  • حل و فصل دعاوی مربوط به مسائل ارثیه
  • جلوگیری از تضییع حقوق ورثه و همچنین ممانعت از رسیدن ضرر و زیان به او
  • پیگیری امور انحصار وراثت و انجام مراحل لازم جهت صدور گواهی انحصار وراثت

بهترین وکیل ارث در تهران

مسئله ارث و میراث بعد از فوت متوفی از مسائل رایجی است که ممکن است برای بسیاری از خانواده‌ها ایجاد شود. در اکثر مواقع وراث نسبت به نحوه تقسیم ارث و سهام خود رضایت ندارند. از طرفی با توجه به عدم اطلاعات کافی وراث در مورد طبقه سهم الارث، موانع ارث و نحوه تقسیم میراث، امکان بروز دعوا و درگیری وجود دارد.

وکیل متخصص ارث با توجه به اطلاعات کاملی که دارد می‌تواند در رابطه با مسائل مختلف از قبیل طبقات مختلف ارث، موانع ارث، سهم الارث زن، مرد و فرزند خوانده کمک بزرگی به شما کند.

در چنین شرایطی مراجعه به یک وکیل ارث متخصص و با تجربه کمک بزرگی خواهد بود. در صورتی که به بهترین وکیل ارث برای حل مسائل انحصار وراثت احتیاج دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

در صورت فوت همزمان پدر و فرزند، کدام یک از دیگری ارث می‌برد؟

در صورت مشورت با وکیل ارث در مورد پاسخ این سؤال متوجه خواهید شد که هیچ‌ کدام از دیگری ارث نمی‌برد. بنابراین ترکه هریک بین وارثان تقسیم می‌شود.

آیا زن و شوهر از یکدیگر ارث می‌برند؟

پاسخ وکیل ارث در مورد این سؤال نیز بله است. در واقع مطابق با ماده ۸۶۴ قانون مدنی اگر زن و شوهر در زمان فوت دیگری زنده باشند از همسر خود ارث می‌برند.

آیا وکیل ارث در مورد این که چه افرادی حاجب ندارند، اطلاعات کافی دارد؟

بله هر وکیل ارث که پایه یک دادگستری داشته باشد، می‌داند مطابق با قوانین مدنی، پدر و مادر، فرزندان دختر و پسر و زوجین حاجب ندارند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.9/5 - (14 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *