هنگامی که فردی فوت میکند، اموال او میان وراث تقسیم میشوند. این اموال میتوانند منقول و غیرمنقول باشند. سیم کارت یکی از اموالی است که بعد از انحصار وراثت، میان ورثه تقسیم میگردد.
در صورتی که وکیل انحصار وراثت دادسو، برای انتقال و تغییر مالکیت سیم کارت متوفی پرونده شما را به عهده داشته باشد، فروش سیم کارت ورثهای بسیار سریعتر انجام میشود و نگرانیای از این بابت نداشته باشید.
شما میتوانید با کسب راهنمایی از وکیل انحصار وراثت از مؤسسه حقوقی دادسو و یا سپردن کامل کارها به او، این فرآیند را بدون دردسر پشت سر بگذارید. برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.
- اخذ گواهی انحصار وراثت و مالیات بر ارث
- بدون نیاز به حضور وراث در هیچ مرحلهای
- توسط وکلای متخصص تقسیم ارث
- مشاوره حقوقی رایگان
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
قانون مالیات بر ارث سیم کارت
سیم کارت یکی از اموال منقول متوفی است که طی مراحل انحصار وراثت میان وراث تقسیم خواهد شد. طبق ماده 1 قانون اصلاح قانون مالیات بر ارث و نقل و انتقالات بلاعوض، اگر فردی فوت کند، اعم از فوت فرضی یا حقیقی، اموال او مشمول قانون مالیات بر ارث خواهند شد.
بنابراین میتوان انتظار داشت که سیم کارت متوفی نیز مشمول قانون مالیات بر ارث شود. سیم کارت بخشی از ترکه بوده و ورثه در صورتی میتوانند آن را فروخته یا انتقال دهند که مالیات تخمین زده را پرداخت کرده باشند.
نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت
بر اساس ماده 17 قانون مالیاتهای مستقیم، طبقات و درجات ارث در محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت، مؤثر هستند. در چنین شرایطی وراث طبقه اول ملزم به پرداخت نرخ 10 درصد ارزش روز سیم کارت هستند. اما میزان آن برای وراث طبقات دوم و سوم به ترتیب 2 و 4 برابر خواهد شد.
برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
نحوه پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت
برای اینکه بتوان مالیات بر ارث سیم کارت را پرداخت کرد، باید چند مرحله مهم را در نظر داشت.
- اظهارنامه مالیاتی را از سایت درگاه ملی دفتر خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی (my.tax.gov.ir) دریافت نمود.
- در گام دوم باید به سامانه مالیات بر ارث سیم کارت (ersportal.tax.gov.ir) وارد شد. سپس با داشتن نام کاربری و رمز عبور از مرحله قبلی، کد رهگیری آن را در این مرحله دریافت کرد.
- در مرحله بعد با در دست داشتن مدارکی از جمله اسناد مربوط به بدهیها و مطالبات متوفی، اسناد مربوط به مالکیت متوفی نسبت به اموال حقوق مالی، گواهی فوت و وصیت نامه، برای پرداخت مالیات اقدام کرد.
انتقال سیم کارت بدون مالیات
اکنون که با قانون مالیات بر ارث سیم کارت آشنا شده اید، باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر فردی فوت کرده باشد، نمیتوان بدون پرداخت مبلغ مالیات بر ارث سیم کارت که حداقل نرخ آن 10 درصد ارزش روز آن است، این دارایی را منتقل کرد یا فروخت.
در این زمینه وکیل پایه یک دادگستری میتواند راهنماییهای لازم را به شما ارائه دهد. وکلای مؤسسه حقوقی دادسو در حوزه انحصار وراثت راهنماییهای لازم را ارائه داده و فرآیند را آسان میکنند.
نحوه انتقال مالکیت سیم کارت شخص متوفی
تغییر مالکیت سیم کارت افراد متوفی گاهی با انتقال امکان پذیر است و گاهی نیز با فروش سیم کارت متوفی صورت میگیرد. برای اینکه بتوان مالکیت سیم کارت فرد فوت شده را انتقال داد، باید نامه انحصار وراثت و وکالت کتبی از وراث در اختیار فرد باشد.
این فرد باید با در دست داشتن دو مدرک مذکور، اسناد هویت دریافت کننده سیم کارت و کارت ملی خود به دفتر خدمات پستی مراجعه کرده و درخواست خود را به کارشناسان اطلاع دهد. پس از تحویل مدارک و منتظر ماندن، کار انتقال سیم کارت متوفی انجام خواهد شد.
فروش سیم کارت ورثه ای
برای اینکه کار فروش سیم کارت ورثه ای را انجام دهید، باید مراحل مربوط به انحصار وراثت و پرداخت مبلغ مالیات بر ارث را انجام دهید. در این زمینه وکیل انحصار وراثت راهنماییهای لازم را ارائه خواهد داد و یا کارها را خود صفر تا 100 انجام میدهد.
سپس نوبت به حاضر شدن در اداره مخابرات میرسد. یکی از وراث به نمایندگی باقی وراث یا وکیل انحصار وراثت با در اختیار داشتن وکالتنامه، گواهی انحصار وراثت و مدارک هویتی و شناسایی وراث به اداره مخابرات میرود. با ثبت درخواست انتقال سیم کارت به یکی از وراث، امکان فروش سیم کارت بعد از فوت مهیا خواهد شد.
نکته مهم: با تعویض سیم کارت، امکان انتقال آن تا مدت 30 روز از مالک جدید آن سلب خواهد شد.
تغییر مالکیت سیم کارت بعد از فوت
انتقال مالکیت سیم کارتی که صاحب آن فوت کرده، مستلزم آن است که مراحل انحصار وراثت و پرداخت مالیات بر ارث انجام شده باشند. درخواست کنندگان (وراث و خریدار) با در دست داشتن گواهی انحصار وراثت و مدارک هویتی به دفتر خدمات پیشخوان دولت میروند. پس از ثبت درخواست و پیگیری آن از سوی کارشناسان، کار به نام زدن سیم کارت متوفی انجام خواهد شد.
انتقال سیم کارت متوفی بدون مالیات بر ارث و انحصار وراثت با دادسو
در این مطلب توضیح داده شد که برای انتقال مالکیت و یا فروش سیم کارت متوفی، باید مراحل انحصار وراثت و پرداخت مالیات بر ارث را انجام داد. در این زمینه وکلای پایه یک دادگستری مؤسسه حقوقی دادسو راهنماییهای لازم را ارائه میدهند.
شما میتوانید با عقد قرارداد و تنظیم وکالتنامه، صفر تا صد این کار را به وکیل مالیات بر ارث خود در دادسو بسپارید. به این ترتیب فرآیند کار با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.
سؤالات متداول
برای انتقال یا فروش سیم کارت متوفی، چه مدارکی ضروری هستند؟
گواهی انحصار وراثت، گواهی مبنی بر پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت و مدارک شناسایی در انتقال یا فروش سیم کارت ضروری هستند.
آیا راهی برای تسهیل انتقال مالکیت سیم کارت متوفی وجود دارد؟
افرادی که قصد انتقال یا فروش سیم کارت متوفی را دارند، میتوانند با عقد قرارداد و تنظیم وکالتنامه، صفر تا صد این کار را به وکیل انحصار وراثت خود در مؤسسه حقوقی دادسو بسپارند تا این فرآیند را با سرعت و سهولت بیشتری انجام دهند.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
سلام مگر یه سیم کارت چقدر ارزش دارد. این همه دردسر. برا به نام زدن. صاحبش فوت شده سیمکارت
خواهرای ناتنی بنده که از پدر یکی مادر جدا هستیم سیم کارت برادر تنی بنده را بدون اجازه رفتن منزل برادرم ورداشتن بردن چطوری بعد ۲۰روز از فوت برادرم که گذشته میتونم پس بگیرم سند پول همه رو بردن