تنهایی پس از طلاق

تنهایی پس از طلاق یکی از مهم‌ترین مواردی است که زوجین با آن مواجه می‌شوند. با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و عادت دارد در جمع باشد، جدا شدن او از همسرش می‌تواند زمینه‌ساز جدا شدن او از اجتماع و انزوای فرد باشد.

بنابراین، پس از طلاق نه تنها زوج یا زوجه از خانواده جدیدش جدا می‌شود، بلکه جدایی و طلاق موجب می‌شود که فرد ترجیح بدهد که ساعت‌های بیشتری تنها بماند و تنهایی از حضور در جمع برایش احساس بهتری داشته باشد.

دلیل احساس تنهایی بعد از طلاق چیست؟

ورود به زندگی مشترک درب‌های جدیدی را به سوی زوجین باز می‌کند و آن‌ها با امید پیشرفت وارد زندگی می‌شوند. در صورتی که طلاق می‌تواند تمام امید به آینده فرد را تحت تأثیر قرار دهد. معمولاً کسانی که در پروسه طلاق هستند احساس ناامیدی بیشتری را نسبت به دیگران تجربه می‌کنند.

این افراد تصور می‌کنند تمام مسیرهای پیشرفت و موفقیتی به که به واسطه زندگی جدیدشان سوی آن‌ها گشوده شده بوده بسته شده و دیگر زندگی نمی‌تواند طبق برنامه مد نظرشان پیش بروند.

مراحل اندوه پس از جدایی و طلاق

با شروع زندگی مشترک، عادت‌ها و سبک زندگی زوجین تغییر می‌کند و زن و مرد ساعت‌های زیادی را با هم سپری می‌کنند. همین موضوع باعث ایجاد احساس وابستگی و دل‌بستگی بین آن‌ها می‌شود و جدایی را برای زوجین سخت و دشوار می‌کند. به طور کلی، روانشناسان برای دوران اندوه بعد از طلاق یا یک حادثه تلخ چند مرحله زیر را در نظر می‌گیرند.

1) دوران انکار

در این دوران فرد نمی‌پذیرد که زندگی مشترک او با همسرش به پایان رسیده و گاهی مواقع این عدم پذیرش می‌تواند تأثیر منفی در روند پیش برد پرونده طلاق نیز برای زوجین به همراه داشته باشد.

2) دوران عصبانیت

در این دوران فرد از شرایط زندگی خودش ناراحت است و با عصبانیت سعی می‌کند از همسرش به خاطر مشکلاتی که رخ داده انتقام بگیرد. گاهی مواقع، انتقام گیری در دوران عصبانیت زوجین، روند طلاق را کند کرده و پرونده را پیچیده می‌کند. در صورت وجود فرزندان نیز مشکلاتی که عصبانیت دوران جدایی به همراه دارد تشدید شده و آسیب زننده‌تر خواهد بود.

3) دوران مذاکره و چانه‌زنی

در این دوران زوجین سعی می‌کنند با صحبت کردن یا واسطه کردن دیگران مانع از طلاق شوند. جلسات مشاوره طلاق نیز به همین منظور تشکیل می‌شود، تا در صورت امکان شرایط بازگشت زوجین به زندگی مشترک مهیا شود.

4) دوران افسردگی

در این دوران فرد گوشه‌گیر و منزوی می‌شود و باید حتماً فرزندان و نزدیکان او یا مشاور برای بازگشت به زندگی طبیعی همراه زوج یا زوجین باشند.

5) دوران پذیرش

در دوران پذیرش سختی‌ها و مشکلات زندگی مشترک و فرآیند طلاق توسط زوجین پذیرفته می‌شود و سعی می‌کنند مسیر جدیدی برای زندگی خودشان بسازند. این مسیر سرآغاز شروعی دوباره برای آن‌ها خواهد بود و احساس تنهایی و … را که به واسطه طلاق زن و مرد با آن درگیر شده‌اند از بین می‌برد.

تنهایی و احساس انزوا بعد از جدایی یک موضوع طبیعی است و زوجین با کمک مشاور و همراهی خانواده و دوستانشان می‌توانند این دوران را سپری کنند و به زندگی عادی برگردند.

روش‌های غلبه بر حس تنهایی پس از طلاق

کنار آمدن با تنهایی پس از طلاق برای بعضی از افراد ساده‌تر است. در صورتی که گروه دیگری از زوجین ممکن است مدت زمان زیادی را برای سپری کردن دوران افسردگی و انزوای بعد از جدایی نیاز داشته باشند. در ادامه برخی از مواردی که می‌تواند برای غلبه بر تنهایی پس از جدایی و شروع یک زندگی جدید کمک کننده باشند را جهت شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.

1) کمک گرفتن از مشاور

اغلب کسانی که درگیر پروسه طلاق توافقی یا سایر انواع طلاق هستند از صحبت کردن با دیگران و قضاوت شدن هراس دارند و نمی‌توانند آنچه در دلشان می‌گذرد را با فرد دیگری در میان بگذارند. کمک گرفتن از یک مشاور به فرد کمک می‌کند تا تمام حرف‌هایی که مدت‌ها در قلبش نگه داشته را بازگو کند و استرس و ناراحتی‌های خودش را از بین ببرد. شرکت در جلسات مشاوره مداوم در نهایت می‌تواند منجر به شروع یک زندگی جدید و شاد برای زن یا مردی که طلاق را تجربه کرده باشد.

2) ایجاد یک سرگرمی جذاب

سرگرم شدن مانع از هجوم افکار بیهوده به ذهنتان می‌شود. با کمک کارهای هنری یا انجام دادن فعالیت‌های دلخواهتان می‌توانید به احساس تنهایی خودتان غلبه کنید. بهتر است برای رها شدن از تنهایی در کلاس‌های گروهی و … شرکت کرده و در اجتماع حضور داشته باشید.

3) ورزش کردن

ورزش کردن می‌تواند خشم‌های درونی‌تان را از بین ببرد و استرستان را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. با ورزش کردن در باشگاه‌های ورزشی یا انجام فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی و… در پاک می‌توانید تنهایی خودتان را پُر کرده و احساس بهتری داشته باشید.

4) وقت گذراندن با خانواده

خانواده و فرزندان نزدیک‌ترین افراد به زن یا مردی که جدا شده هستند و بیشتر از هر فرد دیگری می‌توانند به آن‌ها برای بازگشت به زندگی طبیعی کمک کنند. با وقت گذراندن کنار خانواده می‌توانید احساس بهتری داشته باشید و از تنهایی خودتان فاصله بگیرید.

سخن پایانی

زوجین با کمک وکلای متخصص طلاق می‌توانند مراحل جدایی را سریع‌تر سپری کنند و در کمترین زمان به زندگی خودشان سر و سامان دهند. در این مطلب برای از روش‌های غلبه بر تنهایی پس از طلاق را ارائه کرده‌ایم. با این وجود افراد مختلف می‌توانند از گزینه‌های دیگری مانند سفر کردن و… نیز برای غلبه بر مشکلاتی مانند تنهایی پس از طلاق کمک بگیرند.

سؤالات متداول

چگونه بعد از طلاق قوی باشیم؟

با تقویت اعتماد به نفس، عزت نفس و ساختن شخصیت قوی می‌توانید پس از طلاق یک زندگی جذاب و آرام را برای خودتان بسازید.

چطوری با تنهایی بعد از طلاق کنار بیایم؟

حضور در کنار دوستان و خانواده، کار کردن، انجام کارهای هنری و ورزش کردن و… کمکتان می‌کند تا در اجتماع باشیم و یک هویت مستقل داشته باشید.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.5/5 - (23 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *