طلاق در آمریکا

طلاق در آمریکا

اگر فردی با تابعیت ایران در کشور آمریکا زندگی می‌کند و قصد طلاق دارد باید بر اساس قوانین کشور آمریکا و ایران طلاق را انجام دهد. طلاق، ازدواج، ارث و وصیت مربوط به احوال شخصیه می‌شوند. احوال شخصیه به مجموعه اموری گفته می‌شود که افراد بر اساس آنها دارای حق و حقوق شهروندی می‌شوند.
برای طلاق ایرانیان خارج از کشور فرقی نمی‌کند هر دو نفر در یک کشور زندگی کنند یا در کشورهای مختلف، در هر صورت باید به یک وکیل پایه یک دادگستری در ایران وکالت دهند.

در صورتی که در کشور آمریکا زندگی می‌کنید و قصد جدایی دارید، پیشنهاد ما به شما این است که حتما با وکیل طلاق توافقی مشورت کنید. در صورتی که پرونده شما با دادسو باشد، بدون نیاز به حضور شما و ظرف مدت کوتاهی طلاق انجام می‌شود. برای راهنمایی بیش‌تر با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

طلاق ایرانی یا آمریکایی

اگر ایرانی هستید و در آمریکا زندگی می‌کنید باید برای طلاق با قانون هر دو کشور اقدام کنید. فرقی نمی‌کند که ابتدا برای طلاق در ایران یا طلاق با قانون آمریکا اقدام کنید. در هر صورت باید هر دو را انجام دهید. در ادامه مقاله به طور خلاصه هر دو نوع طلاق را بررسی می‌کنیم.

مراحل طلاق در آمریکا

اگر هر دو طرف راضی به طلاق هستید باید ابتدا دادخواست طلاق توسط یکی از همسران صادر شود. این دادخواست باید در دادگاه ایالت محل زندگی خانم و آقا ثبت شود. در این دادخواست باید درباره مشخصات همسر، اطلاعات فرزند یا فرزندان، نگهداری از فرزند، تقسیم اموال مشترک، بدهی‌های بعد از ازدواج و … توضیح داده شود.

در مرحله بعد باید این دادخواست به طرف مقابل ابلاغ شود. اگر فرد مقابل با این متن موافق بود باید آن را امضا کند و در صورت مخالفت باید راه دیگری را پیش برد.

در این مرحله هیچ کدام از طرفین نمی‌توانند بدون نظر دادگاه برای حضانت فرزند، هزینه‌های بیمه، بدهی‌های بانکی و سایر موارد تصمیمی بگیرند. بعد از موافقت طرف مقابل بقیه امور طلاق در آمریکا بدون نیاز به جلسه‌ای در دادگاه انجام می‌شود.

در مراحل آخر خانم و آقا باید اطلاعات مربوط به بدهی، دارایی، در آمد و هزینه‌های خود را به دادگاه ارائه دهند. در نهایت بعد از مشخص شدن بدهی‌ها، تقسیم اموال مشترک و نگهداری از فرزند رای قطعی طلاق توسط دادگاه صادر می‌شود.

شرایط طلاق در آمریکا

جهت اقدام برای طلاق در کشور آمریکا باید این شرایط را داشته باشید:

  • برای اقدام در هر ایالت باید حداقل ۶ ماه در آن ایالت زندگی کرده باشید.
  • در صورتی که فرزند ندارید به مدت ۱۸۰ روز و در صورتی که فرزند زیر ۱۸ سال دارید باید به مدت ۳۶۵ روز به صورت جداگانه زندگی کنید.
  • اگر قصد طلاق دارید باید سر موضوعاتی مانند نگهداری از فرزند و اموال مشترک به نتیجه مشترک برسید.
  • فرم طلاق را باید به درستی پر کنید و برای دادگاه ایالتی ارسال کنید.

تقسیم اموال در طلاق

زمانی که خانم و آقایی قصد طلاق در کشور آمریکا را دارند باید با شرایط زیر اموال مشترک را تقسیم کنند.

  • قانون تقسیم اموال فقط شامل اموال و بدهی‌هایی که بعد ازدواج بدست آمده، می‌شود.
  • علاوه بر تقسیم دارایی مشترک همه بدهی‌هایی که بعد ازدواج بوجود آمده نیز تقسیم می‌شود. (مانند اقساط وام‌های بانکی)
  • بدهی‌ها به صورت برابر تقسیم می‌شود مگر تحت شرایطی بر اساس در آمد افراد تقسیم می‌شود.
  • هدایا و ارثی که به افراد می‌رسد، شامل تقسیم اموال در زمان طلاق نمی‌شود.

طلاق در آمریکا چقدر زمان می‌برد؟

بسته به این که خودتان مراحل طلاق را انجام دهید یا به وکیل وکالت دهید، فرزند داشته باشید یا خیر، بدهی و اموال مشترک زیادی داشته باشید یا خیر، هر دو طرف راضی به طلاق باشید یا یک طرفه باشد، مدت زمان انجام طلاق متفاوت است.

طلاق با قانون ایران

برای طلاق در آمریکا با قانون ایران باید به یکی از اعضای خانواده یا وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهید. وکیل طلاق توافقی می‌تواند بدون نیاز به حضور شما در کمتری زمان ممکن برای طلاق اقدام کند. برای وکالت دادن به وکیل می‌توانید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک اقدام کنید.
زمانی که شما از طریق این دو سامانه به وکیلی در ایران وکالت می‌دهید ایشان می‌تواند بنا بر توافق شما به موضوعاتی مانند مهریه نیز ورود کند. برای مثال اگر قرار به پرداخت یا دریافت مهریه باشد، به صورت واضح تعیین و تکلیف می‌شود.

سامانه ثنا

در صورتی که کارت ملی شما هوشمند باشد، می‌توانید در سامانه ثنا ثبت نام کنید و اصلاعات هویتی، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد کنید. بعد از انجام ثبت نام، وکیل مورد نظر شما یک قرارداد با موضوع وکالت برای طلاق توافقی تنظیم می‌کند و در سامانه ثبت می‌کند.

در این زمان پیامکی از طرف قوه قضاییه برای شما ارسال می‌شود. اگر این پیامک را وکیل شما در سامانه ثبت کند به معنای ثبت امضای شما در این قرارداد است. بعد از امضای قرارداد، وکیل از سمت شما دادخواست ثبت می‌کند و امور طلاق شما را انجام می‌دهد.

سامانه میخک

اگر امکان ثبت نام در سامانه ثنا را ندارید، می‌توانید در سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری) ثبت نام کنید. اطلاعات هویتی، محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد می‌کنید. نوع وکالت‌نامه و سفارت مورد نظر خود را انتخاب می‌کنید. بعد از ثبت وکالت نامه باید کد رهگیری که از سایت دریافت کردید را به همراه  کد ملی خود به ایمیل سفارت واشنگتن ارسال کنید.

ظرف یک هفته وقت احراز هویت اسکایپی برای شما تنظیم می‌شود. بعد از احراز هویت و امضای وکالت‌نامه، باید مدارک هویتی خود را به سفارت ارسال کنید تا مورد تائید قرار بگیرد. بعد از انجام این امور وکیل شما می‌‌تواند وکالت‌نامه را از وزارت امور خارجه دریافت کند و امور طلاق شما را انجام دهد.

سفارت ایران در واشنگتن یکی از سفارت‌هایی است که امور مربوط به وکالت‌نامه را در کمترین زمان ممکن و به صورت آنلاین انجام می‌دهد.

اجرای صیغه طلاق برای ایرانیان مقیم آمریکا

با توجه به نوع وکالتی که به وکیل خود می‌دهید، ایشان می‌توانند به جای شما در دفتر ثبت طلاق برای جاری شدن صیغه و مهر زدن شناسنامه‌ها اقدام کند. بعد از انجام این کار می‌تواند شناسنامه‌ها را برای شما ارسال کنند.

نتیجه گیری

فرد ایرانی که در کشور آمریکا زندگی می‌کند و اقامت دارد باید برای طلاق در آمریکا هم بر اساس قوانین کشور آمریکا و هم جمهوری اسلامی ایران پیش رود. این دو ارتباطی به یک دیگر ندارند و هر دو طلاق باید انجام شود. برای وکالت دادن به وکیل پایه یک دادگستری باید از طریق سامانه ثنا یا میخک اقدامات لازم را انجام داد.

مزایای داشتن وکیل برای طلاق در امریکا

همان‌طور که گفتیم برای طلاق در امریکا ایرانیان خارج از کشور باید با قانون طلاق در امریکا آشنایی داشته باشند و براساس قانون هردو کشور اقدام کنید.

در صورتی که خارج از کشور زندگی می‌کنید و شرایط حضور در ایران را ندارید باید به وکیل طلاق در ایران وکالت دهید. دادسو در مدت بسیار کوتاهی (۱۰ الی ۲۰ روز) طلاق توافقی در آمریکا را انجام می‌دهد و نیازی به حضور شما در هیچ یک از مراحل نیست. برای مشاوره با وکیل طلاق دادسو می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

۴.۵/۵ - (۳۳ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

9 دیدگاه برای “طلاق در آمریکا

  1. سمیه گفته:

    سلام
    در ارتباط با اموال در حین طلاق تقسیم دارایی وبدهی بعد از زمان ازدواج منظور من الان ایرانم و همسر امریکا و ازدواجمون در ایران ثبت شده و در امریکا فقط به سفارت برای اقدام مهاجرت بنده اعلام شده یعنی این قانون از بعد ورود من به خاک امریکا هست یا الان هم مشمول میشه که من هنوز مهاجرت نکردم؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو از طریق تماس یا واتساپ در ارتباط باشید به صورت کامل شما را راهنمایی می کنند.

  2. ربعی گفته:

    درود. همسرم ستیزن امریکا بودن و بازنشسته آنجا اما ۷ ساله در ایران ازدواج وزندگی کردیم ، تا حالا امریکا نرفتم . یکساله همسرم فوت شدن البته کارت همسرم برای اخذ حقوق دست برادرشان در امریکا بود که برای ما میفرستاد .حالا از نظر حقوق بازنشستگی همسرم میتونم اقدام کنم ؟ کجا باید مراجعه کنم ؟

  3. آپتینا گفته:

    درود مطالب کلی بیان شد
    لطفا مبسوط توضیح بفرمائید
    اگر دو زوج آمریکایی بخواهند برای طلاق اقدام کنند چگونه باید عمل کنند یک راه های خود قانون چیست؟
    دو اگر توافق طرفین باشد به چه شیوه عمل می شود
    تشکر

    • فائزه طاهری گفته:

      سلام وقت بخیر
      بسته به اینکه ازدواج آنها به قانون ایران باشد، می‌توانند با گرفتن دو وکیل در ایران برای طلاق توافقی اقدام کنند.

  4. شیما نیکخواه گفته:

    سلام.
    من برای طلاق در امریکا اقدام کردم و میخوام طلاق ایرانیمم ثبت بشه. شهر سن‌خوزه هستم و همسرمم موافق طلاق هستش. از طریق سامانه میخک میخوام اقدام کنم. لطفا منو راهنمایی کنین

    • فائزه طاهری گفته:

      سلام وقت بخیر
      شما باید از طریق سامانه میخک به وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهید که روال طلاق توافقی رو از ایران بتوانند بدون حضور شما انجام دهند.(برای مشاوره بیشتر می توانید با کارشناسان دادسو در ارتباط باشید. )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید