تکلیف خانه بعد از طلاق چه میشود؟ آیا زن میتواند با وجود جدا شدن از همسرش همچنان در منزل او زندگی کند، یا اینکه مرد مالک کلیه اموالش است و میتواند زوجه را از زندگی در منزل مشترکشان منع کند! برای جواب دادن به این سؤالات باید درباره تقسیم اموال بعد از طلاق اطلاعات به دست بیاورید.
تا زمانی که زندگی مشترک زوجین طبق برنامه پیش میرود و زن و مرد مشکلی با هم ندارد، موضوع تقسیم اموالی مانند خانه معمولاً توسط هیچکدام از طرفین مطرح نمیشود؛ اما در شرایطی که زن یا مرد نتوانند با هم زندگی کنند؛ و قصد جدا کردن مسیر زندگیشان را از هم داشته باشند، مسئله حق و حق قانونی زن و مرد مطرح خواهد شد.
در این مطلب از دادسو نحوه تقسیم اموال بعد از طلاق را بررسی کردهایم. جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره مهریه و طلاق توافقی میتوانید از طریق واتساپ با وکلای موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
تقسیم اموال بعد از طلاق چگونه است؟
برای بررسی تقسیم اموال بعد از طلاق ابتدا باید وضعیت اموال مرد و زن مشخص شود. به طور قانونی زن مالک کلیه اموال خودش در طول زندگی مشترک و بعد از جدایی است؛ و مرد نمیتواند اموالی که زن دارد را از او بگیرد؛ بنابراین اگر خانه به نام زن باشد، مرد نمیتواند ملک را از زن بگیرد و زوجه میتواند بعد از طلاق نیز در منزلش زندگی کند.
اما در صورتی که خانه و اموال دیگر به نام مرد باشد، این امکان برای زن وجود دارد که بخشی از اموال زوج یا تمام آنها را بعد از طلاق دریافت کند. یکی از شرایطی که برای تعیین تکلیف خانه بعد از طلاق در نظر گرفته میشود، میزان مهریه زوجه است. اگر مهریه زن به اندازه کل اموال همسرش باشد، زوجه میتواند با اجرا گذاشتن مهریه اموال همسرش را توقیف کند و مرد نمیتواند مانع از این کار شود.
اما در صورتی که مهریه زن کم باشد، مرد میتواند با پرداخت نقدی آن سهمی از خانه را به زوجه ندهد. البته این شرط در مواردی امکانپذیر است که زوج شرط تصنیف اموال را بعد طلاق امضا نکرده باشد.
شرایط تقسیم اموال مرد بعد از طلاق
برای تقسیم اموال مرد و مشخص کردن تکلیف خانه بعد از طلاق، لازم است که میزان اموال مرد تعیین شود. سپس شرط تصنیف اموال بررسی خواهد شد؛ و اگر زوجین این شرط را موضوع عقد امضا کرده باشند و سایر شرایط تصنیف اموال برقرار باشد، موقع طلاق نیمی از اموال زوج به همسرش منتقل میشود.
شرایطی که برای برقراری تصنیف اموال بعد از طلاق وجود دارد عبارتند از:
- حتماً باید مرد موقع عقد شرط تصنیف اموال را امضا کرده باشد.
- باید طلاق را به درخواست مرد مطرح شده باشد؛ و در صورتی که زن درخواست طلاق داده باشد یا طلاق توافقی باشد زن سهمی از تصنیف اموال نخواهد داشت.
- در صورتی که زن ناشزه باشد یا از همسرش تمکین نکرده باشد نمیتواند مالک نیمی از داراییهای همسرش شود.
- شرط تصنیف اموال برای مواقعی صادق است که اموال مرد بعد از ازواج به دست آمده باشند؛ بنابراین در صورتی که مالی به مرد ارث رسیده باشد یا اینکه مرد خانه را قبل از ازدواج خریده باشد، زن نمیتواند سهمی از خانه را به دلیل تصنیف اموال داشته باشد.
- خانه باید حتماً به نام زوج باشد، در غیر این صورت نمیتوان شرط تصنیف اموال را برای آن اجرا کرد.
در صورتی زن میتواند سهمی از خانه همسرش داشته باشد که زوج برای طلاق اقدام کند و خانه حاصل کار و تلاش زوج باشد و به او ارث نرسیده باشد.
تقسیم اموال مرد بعد از طلاق توافقی
در طلاق توافقی زوجین برای حقوق مالی زن، حضانت فرزند و … با یکدیگر توافق میکنند. اگر زن و مرد برای تقسیم اموال مرد بعد از طلاق توافقی سازش کرده باشند، امکان دارد که مرد خانه را به همسرش واگذار کند، یا اینکه زوج و زوجه برای فروش خانه و تقسیم مبلغ آن به صورت مساوی به توافق رسیده باشند.
در این مواقع تکلیف خانه بعد از طلاق به شرایط توافق زوجین بستگی دارد؛ و با توجه به سازش بین زن و مرد وضعیت خانه، جهیزیه و مابقی اموالی که زن و مرد دارند مشخص خواهد شد.
سخن پایانی
جهت بررسی شرط تصنیف اموال و دریافت مهریه یا تعیین تکلیف خانه بعد از طلاق میتوانید از وکیل طلاق کمک بگیرید. وکلای حقوقی دادسو در زمینه تقسیم اموال بعد از طلاق راهنماییهای لازم را در اختیارتان قرار میدهند؛ و جهت پیش بردن سریعتر پرونده همراهتان خواهد بود.
سؤالات متداول
آیا زن میتواند خانه را بعد طلاق توقیف کند؟
در صورتی که خانه به نام مرد باشد و آن را کار و تلاش خریده باشد، زن میتواند با شرط تصنیف اموال یا جهت دریافت مهریه خانه را توقیف کند.
آیا زن میتواند کل وسایل منزل را توقیف کند؟
اگر زن لیست جهیزیه را تهیه و کرده باشد و این لیست توسط زوج و شاهدان امضا شده باشد، زوجه امکان استرداد جهیزیه را خواهد داشت. در غیر این صورت دادگاه درباره اموال موجود در منزل تصمیمگیری میکند.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
سلام خسته نباشید من وخانمم بعداز ۵ذسال مستاجر بودن با فروش طلاهایی که سر عقد به ایشان دادم ومقداری پسانداز ووام بانکی خانه ای خریدیم ومن به دلیل علاقه به ایشان حتی درمورد سند حرفی نزدم وخانه ۶ دانگ به نام ایشان شد تمامی اقساط بانک هم ازمن میگرفتند وپرداخت میکردند، ما مردها همیشه فقط نوک دماغ خود را میبینیم ولی خانمها ۲۰ سال بعدرا اکنون بعداز ده سال زندگی وداشتن یک دختر ۱۰ ساله بعداز بحث بینمان وخروج من از منزل قفل در را تعویض کرده ومرا به خانه راه نداده وحتی نمیگذارد دخترم راببینم ودر ضمن بدتر از همه مرا متهم به دزدی کرده که واقعا دروغ است تعدادی از لوازم را خارج کرده نمیدانم وحالا میگوید تحت تعقیب هستی ومن چون کسی را ندارم که بعد پیگیر کارم شود واز ترس اینک نتوانک ثابت کنم دروغ میگویدمجبور شدهام که برومواین موجب سرگردانی من شده جوری بهم ریختم که حتی فکر خودکشی بسرم نیز زده است ای ادمهایی پیدا میشوند که این قدر کثیف باشند که با پدر فرزند خودت اینگونه کنی انهم برای مال دنیا فقط میخواهخواهش کنم یک نفر به درستی مرا راه نماییکند که من باید چه کنم همچنان در بدر یا…. که راهت شوم
سلام، وقت بخیر
لطفا با کارشناسان حقوقی ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
دقیقا بنده هم دقیقا همچین مشکلی را دارم تنها تفاوت من بجای دختر یک پسر دارم مابقی همش یکی هست
خانه ای که یک عمر شوهر زحمت کشیده ودرست کرده یا خریده وباپافشاری زن نصفش را به اسم زنش کرده که دلگرم زندگی باشد چرا در صورتی که زن بخواهد طلاق بگیرد این خانه به شوهر که حقش است بر نمی گردد.نصف خانه رابه زن داده که زندگی کند نه طلاق بگیرد به نظر من ۱۰۰درصد ناحق وبرای زن حرام است چرا قانونگذاران متوجه این موضوع نیستن.