خانه / خانواده (طلاق) / حکم ازدواج در ایام عده

حکم ازدواج در ایام عده

ازدواج در ایام عده

یکی از مواردی که پس از طلاق زن برای او وجود دارد، زمان عده است. ازدواج در ایام عده می‌تواند مشکلاتی را برای افراد به وجود بیاورد. از دیدگاه شرعی، نگه داشتن زمان عده برای ازدواج ضروری است. به همین دلیل لازم دانستیم تا در این مطلب بگوییم که عده چیست و ازدواج در ایام عده چه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

برای عدم مواجه شدن با چنین مشکلاتی می‌توانید از خدمات دادسو مانند مشاوره تلفنی یا واتس اپی رایگان استفاده کنید. با ما تا انتها همراه باشید.

ایام عده چیست؟

شاید برخی افراد که با این‌گونه مفاهیم آشنایی نداشته باشند، بپرسند که عده چیست؟ مفهوم عده و ایام آن از آیات قرآنی می‌آید. عده به زمانی گفته می‌شود که پس از طلاق زن اجازه ازدواج ندارد. نگه داشتن عده را باید امری ضروری در احکام شرعی دانست.

به همین دلیل عدم توجه به ایام عده باعث می‌شود تا برای افراد نقض کننده این قانون مشکلات و پیامدها قانونی متفاوتی پیش بیاید. ایام عده به صورت کلی 4 ماه و ده روز است اما اگر زنی حامله باشد، تا زمان به دنیا آمدن فرزند باید برای ازدواج مجدد صبر کند. توجه داشته باشید که فرقی نمی‌کند طلاق توافقی باشد یا طلاق یک طرفه!

عواقب ازدواج در ایام عده چیست؟

در قانون آمده است که اگر یکی از طرفین بداند که زن در ایام عده قرار دارد و بداند که ازدواج در ایام عده حرام است، ازدواج برای آن دو نفر حرام ابدی می‌شود و دیگر هیچ وقت نمی‌توانند با یکدیگر ازدواج کنند.

در صورتی که هیچ کدام از طرفین ازدواج اطلاعاتی از زمان عده نداشته باشند و حرمت عدم عقد در زمان عده را نگه ندارند، در صورتی که بین آن‌ها نزدیکی صورت گرفته باشد، بر هم حرام می‌شوند اما اگر نزدیکی انجام نشده باشد، حرام نخواهند شد.

اگر عقد بین طرفین را شخص دیگری با وکالت از طرف آن‌ها خوانده باشد و خودشان این کار را انجام نداده باشند، به یکدیگر حرام نخواهند شد.برای کسب اطلاعات کامل تر پیشنهاد می‌کنیم مقالات “حکم رابطه در زمان عده طلاق بائن” و “حکم رابطه در زمان عده طلاق رجعی” را مطالعه کنید.

عده در ازدواج موقت

یکی دیگر از موارد مربوط به عده در زمان ازدواج موقت است. اگر زن یائسه نباشد و بین آن‌ها نزدیکی صورت گرفته باشد، مدت عده دو پاکی خواهد بود. اگر زن حامله شده باشد، مدت عده تا زمان وضع حمل است. البته پس از تمام شدن مدت صیغه عقد، شوهر می‌تواند مدت زمان را ببخشد.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

مجازات ازدواج در زمان عده

برای ازدواج در زمان عده در قانون مجازات پیش‌بینی شده است. در صورتی که اشخاص چنین کاری را انجام دهند، طبق ماده 644 قانون مجازات اسلامی، به شش تا سه سال حبس و همچنین پرداخت جزای نقدی از سه میلیون تا هجده میلیون ریال و 74 ضربه شلاق محکوم خواهند شد.

اگر سردفترداران ازدواج، چنین جرمی را مرتکب شوند بر اساس مفاد ماده 643 قانون مجازات اسلامی، به جز مجازاتی که در پاراگراف قبل به آن اشاره شد، برای همیشه از تصدی گری دفاتر ازدواج منع خواهند شد.

همچنین در ماده 644 قانون مجازات اسلامی آمده است که اگر کسی زنی را عقد نماید که در عده به سر می‌برد، اما نزدیکی میان آن‌ها صورت نگرفته باشد، به شش تا دو سال حبس و یا جزای نقدی به مبلغ 3 تا 12 میلیون ریال محکوم خواهد شد.

این قانون در خصوص زنان نیز صدق می‌کند. اگر زنی که در ایام عده قرار دارد، خود را به عقد شخص دیگری درآورد اما به مواقعه منجر نشود به 6 تا 2 سال حبس و یا پرداخت جزای نقدی از 3 تا 12 میلیون ریال محکوم خواهد شد.

شرایط ازدواج در زمان عده

ازدواج در زمان عده از نظر قانون و شرع جرم است و برای آن در قانون مجازات در نظر گرفته شده است. با توجه به موارد بسیاری که وجود دارد این مجازات می‌تواند 6 ماه تا 3 سال حبس، 3 تا 18 میلیون ریال جریمه نقدی و همچنین 74 ضربه شلاق باشد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که برای عدم مواجه شدن با چنین مواردی از مشورت وکیل طلاق استفاده کنید. همچنین می‌توانید از خدمات متنوع حقوقی دادسو مانند مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره رایگان در واتس اپ و مشاوره تلفنی رایگان استفاده کنید تا با مشکلات قانونی متفاوت مواجه نشوید.

سوالات متداول

آیا می‌توان در زمان عده ازدواج کرد؟

ازدواج در ایام عده از نظر قانون و شرع جرم است و ازدواج موقت یا دائم در این زمان جایز نیست. در صورت اقدام به چنین کاری، افراد با مشکلات متفاوتی مواجه خواهند شد و در دادگاه محاکمه می‌شوند.

مجازات ازدواج در زمان عده چیست؟

در قانون برای ازدواج در زمان عده حکم تعیین شده است. این مجازات از 6 تا 3 سال حبس، 3 تا 18 میلیون جزای نقدی و در صورت آگاهی از این ماجرا و عدم توجه به آن 74 ضربه شلاق است.

آیا می‌توان در زمان عده زن را صیغه کرد؟

فرقی ندارد که طلاق زن چگونه بوده است. اما در زمان عده به هیچ وجه نمی‌توان با او ازدواج دائم یا موقت داشت. انجام این کار باعث باطل شده صیغه می‌شود و گاهی باعث می‌شود تا این دو به هم حرام ابدی شوند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

2 پاسخ
    1. سلام، وقت بخیر
      داخل مقاله توضیح دادیم، لطفا مقاله رو با دقت بیش‌تری مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *