طلاق در امارات

طلاق در امارات

مسئله طلاق یک روند رو به رشد در سراسر جهان است و امارات متحده عربی نیز از این قاعده مستثنی نیست. علاوه بر این، طلاق در این کشور می‌تواند بسیار سریع‌تر و ساده‌تر از کشور مبدا باشد، به همین دلیل است که بسیاری از مهاجران ترجیح می‌دهند تقاضای طلاق را در آنجا انجام دهند، نه در کشور خود.

ممکن است فکر کنید که طلاق در امارات متحده عربی یک اتفاق غیر معمول است. اما باید گفت که این کشور بالاترین میزان طلاق را نسبت به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس دارد. در واقع، در امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۰۰۰ طلاق وجود داشته است و تنها یک‌سوم این موارد مربوط به زوج‌های اماراتی بوده است. دلایل متعددی وجود دارد که چرا میزان طلاق در این کشور نسبتاً بالا است.

طلاق گرفتن در امارات نسبتاً آسان است. دادگاه وضعیت شخصی هم با اماراتی‌ها و هم با مهاجران سر و کار دارد و می‌تواند در کمتر از یک ماه گواهی طلاق را صادر کند. این روند معمولاً ساده است و شامل مشاوره، حل‌ و فصل و حضور در دادگاه است.

روند طلاق در امارات می‌تواند بین مسلمانان و غیرمسلمانان متفاوت باشد. این راهنما به نحوه طلاق در سیستم دادگاه امارات متحده عربی که بیشترین کاربرد را در بین مهاجران دارد، نگاه می‌کند. مهم است که به‌خاطر داشته باشید که قانون شرع در مورد همه طلاق‌ها در امارات متحده عربی صدق می‌کند.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

روند طلاق در امارات

اگر طرفین بتوانند سریع به توافق برسند، این روند اغلب فقط یک ماه به طول می‌انجامد. آن‌ها این را طلاق با رضایت متقابل می‌نامند و چون هر دو طرف به توافق رسیده‌اند، لازم نیست زمینه‌های قانونی طلاق را ارائه دهند. اولین کاری که باید انجام دهند این است که در جایی که در آن زندگی می‌کنند درخواست طلاق دهند.

 قوانین طلاق در امارات

اولین قدم در روند طلاق، سازش است. در این مرحله، زن و شوهر سعی می‌کنند اختلافات خود را برطرف کرده یا حداقل به توافق برسند. شما باید گواهی ازدواج و قرارداد خود، گذرنامه هر دو شخص و هر یک از فرزندان و گواهی تولد طرفین را ارائه دهید. علاوه بر این، همه اسناد باید به عربی ترجمه شده باشند. طبق قانون، این مرحله فقط می‌تواند سه ماه طول بکشد.

در هر موردی که طرفین نتوانند توافق کنند، پرونده به دادگاه بدوی منتقل می‌شود. این روند تا زمانی که قاضی در مورد پرونده تصمیم‌ گیری کند، ادامه می‌یابد. هر دو طرف می‌توانند وکیل طلاق توافقی خود را انتخاب کنند، اگرچه این مورد خیلی ضروری نیست. علاوه بر این، پرونده‌ها به زبان عربی رسیدگی می‌شوند، بااین‌حال، دادگاه مترجمی را ارائه می‌دهد. پس از صدور حکم­، هر یک از طرفین ۲۸ روز مهلت تجدید نظر خواهند داشت. روند دادگاه تجدیدنظر مشابه دادگاه بدوی است­، با این تفاوت که سه قاضی بر پرونده رسیدگی می‌کنند.

پس از صدور آخرین حکم، پرونده به دادگاه تعلیق منتقل می‌شود. دادگاه کلیه اسناد و مدارک مربوط به پرونده را بررسی می‌کند تا از مراحل قانونی اطمینان حاصل شود. زوجین در این مرحله نمی‌توانند شواهد جدیدی ارائه دهند.

سرانجام، پرونده به دادگاه اجرا می‌رسد. در اینجا­، دادگاه به حکم عمل می­کند و اطمینان می‌دهد که هر دو طرف از حکم و روند تسویه‌ حساب‌ها پیروی می‌کنند. اگر طرفین با توافق در مرحله سازش موافقت کنند­، پرونده از فرایند دادگاه رد می‌شود و مستقیماً به دادگاه اجرا می‌رود.

طلاق ایرانیان در امارات متحده عربی

طلاق ایرانیان خارج از کشور در هر کشوری که باشند باید از طریق یک دادگاه خانواده در ایران پیگیری شود. امکان ثبت طلاق شرعی در مراکز اسلامی موجود در خارج از کشور وجود دارد، اما ثبت طلاق به صورت رسمی و قانونی حتما باید از طریق دریافت حکم طلاق از دادگاه و اجرای صیغه در دفتر ثبت طلاق  پیگیری شود.

در جلسه رسیدگی دادگاه برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور، یا باید خود زوجین (اشخاض اصیل) و یا وکیل آنها حضور داشته باشند. پس امکان حضور و پیگیری اقوام درجه یک هم در جلسات رسیدگی وجود ندارد. با توجه به زمانبر بودن پرونده طلاق توافقی و عدم امکان حضور بلند مدت ایرانیان ساکن امارات در کشور، بهتر است که یک وکیل متخصص طلاق توافقی داشته باشید تا به جای شما در همه مراحل قضایی و اداری حضور داشته باشد و بدون نیاز به حضور شما در هیچ مرحله ای دادنامه طلاق را از دادگاه تحویل گرفته و اقدام به ثبت طلاق در دفتر ثبت طلاق بکند و در نهایت شناسنامه های زوجین مهر طلاق بخورد.

برای وکالت دادن به وکیل در ایران باید از طریق سامانه میخک اقدام نمایید و در صورتی که دادسو وکیل شما باشد هیچ نگرانی در این زمینه نخواهید داشت. برای اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق در امارات می توانید از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سامانه میخک امارات متحده عربی

یکی از خدمات وزارت امور خارجه برای انجام امور حقوقی، قضایی، اسنادی و اداری ایرانیان در خارج از کشور، سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی یا به‌اختصار سامانه میخک است. ایرانیان مقیم دبی، ابوظبی و سایر شهر های امارات می‌توانند به سامانه میخک (https://mikhak.mfa.gov.ir) مراجعه  کرده و از طریق آدرس ایمیل و کد ملی خود اقدام به ثبت‌نام در سامانه نمایند.

سپس پرونده تشکیل دهند و تمامی اطلاعات هویتی خود را وارد کنند (نام و نام خانوادگی، محل تولد و صدور شناسنامه، شغل، میزان تحصیلات، آدرس دقیق محل سکونت، کد پستی، نوع و طول مدت اقامت در امارات متحده). پس از این که اطلاعات هویتی خود را وارد کردید، می‌توانید در بخش وکالتنامه‌های سامانه، به یک وکیل در ایران وکالت دهید تا اقدامات و مراحل مربوط به طلاق شما را به‌ صورت کاملاً قانونی و رسمی انجام دهد. برای جلوگیری از ایجاد هرگونه خلل و یا مشکلی در این روند، دقت کنید که اطلاعات مربوط به شخصی که به او وکالت داده‌اید را کاملاً صحیح وارد کرده باشید.

دلایل قانونی طلاق در امارات

در مورد نحوه طلاق گرفتن در امارات، ملاحظات متعددی وجود دارد. شاید مهم‌ترین سؤال این باشد که چرا زن و شوهر تصمیم به طلاق می‌گیرند. دلیل طلاق طرفین هرچه که باشد، باید شرایط خاصی را برآورده کنند. در حالی‌ که هیچ دوره لازم برای جدایی وجود ندارد، این زوج باید حداقل شش ماه قبل از درخواست طلاق در امارات متحده عربی اقامت داشته باشند. علاوه بر این، هر فرد از هر مذهب و ملیت می‌تواند درخواست طلاق کند.

در مواردی که هر دو طرف نمی‌توانند به توافق برسند­، طلاق باید از طریق دادگاه امارات انجام شود. در این شرایط – که طلاق مورد مناقشه نامیده می‌شود – شخص آغازکننده طلاق باید دلیلی ارائه دهد و آن را اثبات کند.

دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک زوج تصمیم می‌گیرند به ازدواج خود پایان دهند. در امارات متحده عربی، برخی از رایج‌ترین دلایل عبارت‌اند از: تفاوت‌های مذهبی و فرهنگی­، ازدست‌ دادن شغل و عدم برقراری ارتباط جنسی. با این‌ حال، این دلایل به‌ خودی‌ خود زمینه قانونی لازم برای طلاق را فراهم نمی‌کنند. با این‌ وجود، چندین زمینه قانونی برای طلاق وجود دارد­، از جمله مواردی مانند ناتوانی ذهنی­، معلولیت و عدم توان پرداخت مهریه.

توجه به این نکته ضروری است که دلیل طلاق شما می‌تواند عواقب ناخواسته‌ای داشته باشد؛ به‌عنوان‌مثال، در حالی‌ که زنای محصور زمینه‌های قانونی برای طلاق در امارات متحده عربی را فراهم می‌کند، اما باید گفت که یک جرم کیفری نیز محسوب می‌شود. در این مورد­، زناکار متخلف می‌تواند تحت پیگرد یا اخراج پس از طلاق قرار گیرد. به همین دلیل­، اکثر وکلا موکلین خود را تشویق می‌کنند تا به توافق و سازش برسند. وقتی توافق صورت بگیرد طرفین مجبور نیستند دلایل طلاق را نام ببرند و یا اثبات کنند.

در ذیل، جزئیات بیشتری در مورد رایج‌ترین دلایل قانونی طلاق در امارات متحده عربی خواهید یافت.

 زنا

خیانت مسئول فروپاشی بسیاری از ازدواج‌ها در سراسر جهان از جمله امارات متحده عربی است. این جایی است که یکی از طرفین رابطه جنسی را خارج از ازدواج دنبال می‌کند. اثبات زنا می‌تواند دشوار باشد زیرا شما به مدارکی بیش از شبهات و شواهد احتیاج دارید. به‌عنوان‌مثال، ممکن است به شواهد ملموس‌تری مانند شهادت شهود، عکس‌ها و سوابق تلفن نیاز باشد.

سوء استفاده کردن

سوء استفاده در ازدواج می‌تواند جسمی یا روحی باشد، اما هر دو زمینه طلاق را ایجاد می‌کنند. برای اثبات مورد سوءاستفاده، درخواست‌ کننده باید گزارش‌های پزشکی ارائه دهد. علاوه بر این، دو شاهد مرد باید این ادعاها را تایید کنند. شاهدان زن می‌توانند به نمایندگی از مدعی حاضر شوند اما هر دو زن، به‌عنوان یک شاهد به‌حساب می‌آید.

هزینه طلاق در امارات

طلاق در امارات ممکن است نسبتاً آسان باشد­، اما ارزان نخواهد بود. به طور متوسط­​​، می‌توانید انتظار داشته باشید که برای طلاق توافقی چیزی حدود ۸۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ درهم بپردازید. اگر طلاق شامل یک پروسه طولانی دادخواهی باشد، هزینه آن می‌تواند تا ۵۰،۰۰۰ درهم هم افزایش یابد. علاوه بر این­، ترجمه اسناد به زبان عربی، برای هر سند ۸۰ درهم هزینه دارد.

 حضانت کودکان و حمایت از آنان در امارات

بر اساس قوانین امارات متحده عربی، مادر بیولوژیکی کودک سرپرست اوست، درحالی‌که پدر سرپرست قانونی محسوب می‌شود. حضانت – که اغلب به مادر داده می‌شود – شامل مراقبت‌های روزانه از جمله آموزش، روند درمان، راهنمایی مذهبی و اسکان است. سرپرست قانونی مسئول حمایت مالی است. پدر معمولاً سرپرستی مالی را به عهده می‌گیرد. نهادهای مربوط به حضانت و سرپرستی، نهادهای جداگانه‌ای در امارات متحده عربی هستند.

معمولاً، مادر حضانت فرزند خردسال را دریافت می‌کند. او باید ثابت کند که انسانی منطقی، بالغ، صادق، عاری از بیماری‌های عفونی و قادر به تربیت فرزند است. علاوه بر این، او نمی‌تواند بدون اجازه دادگاه مجدداً ازدواج کند. در موارد نادری که حضانت به عهده پدر است­، او باید زنی – مانند یکی از اقوام زن – را در خانه داشته باشد تا از کودک مراقبت کند.

در موارد خاص، مادر می‌تواند حق تمدید مدت حضانت را تا زمانی که پسرش تحصیلات خود را تمام نکرده و یا دخترش ازدواج نکند، مطالبه کند. برعکس، پدر می‌تواند هر زمان که بخواهد حضانت پسرش را مطالبه کند­، درصورتی‌که احساس می‌کند مادر، فرزندش را بسیار دخترانه تربیت می‌کند.

سرپرستان معمولاً حق دارند وقت خود را با فرزندان خود بگذرانند. قاضی معمولاً یک یا دو روز در هفته برای ملاقات با فرزند حکم می‌دهد، مگر اینکه توافقنامه قانون دیگری را مشخص کند. این بدان معنا است که والدین سرپرست نمی‌توانند بدون رضایت سرپرست دیگر به کشور دیگری نقل‌ مکان کنند.

تقسیم املاک در امارات پس از طلاق

یکی دیگر از ملاحظات مربوط به طلاق، تقسیم اموال است. در امارات متحده عربی، این امر می‌تواند در مورد همه موارد صدق کند. از حساب‌های بانکی و املاک گرفته تا مشاغل و خودروها. به‌ طور کلی، هر یک از طرفین تمام دارایی‌هایی را که به نام آنها است، حفظ می‌کند. علاوه بر این­، قاضی معمولاً دارایی‌های مشترک را – مانند حساب‌های بانکی که به نام هر دو طرف هستند – به طور مساوی بین دو طرف تقسیم می‌کند.

البته، املاک و مستغلات یک مسئله مهم است، به‌ویژه خانه مشترکی که زوجین در آن زندگی کرده‌اند. قضات ترجیح می‌دهند خانه زناشویی را به سرپرست قانونی فرزند واگذار کنند تا فرزندان بتوانند تا آنجا که ممکن است روند زندگی عادی خود را حتی پس از طلاق، حفظ کنند.

طلاق بدون حضور زوجین چگونه است؟ بیشتر بخوانید: طلاق بدون حضور زوجین چگونه است؟

حمایت از همسر در امارات پس از طلاق

پس از نهایی شدن طلاق، شوهر باید از همسر سابق خود حمایت مالی کند. مرد باید به همسر و فرزندان سابق خود غذا، لباس و محل اقامت مناسب ارائه بدهد. او همچنین باید هزینه‌های تحصیل و حقوق کارکنان ضروری خانه، مانند خدمتکار و راننده را تامین کند. حمایت همسر حداکثر می‌تواند به ۳۰ درصد درآمد شوهر برسد­، اما در صورت انتخاب و توافق، می‌تواند هزینه بیشتری را هم در برگیرد.

بانوان ملزم به پرداخت هزینه حمایت همسر به شوهران خود نیستند. به طور مشابه، یک زن از هرگونه حق نگهداری تحت شرایط خاص محروم می‌شود. این موارد شامل ترک خانه زناشویی، نفی رابطه جنسی با شوهرش، یا امتناع از سفر با او است­.

طلاق در امارات
طلاق در امارات

جایگزین ‌های طلاق در امارات

میانجی‌گری طلاق در امارات

میانجی‌گری در حال تبدیل‌ شدن به یک انتخاب محبوب برای زوج‌هایی است که در امارات طلاق می‌گیرند. این امر به این دلیل است که میانجی‌گری می‌تواند به معنای پرداخت هزینه‌های کمتر­، کاهش دردسر­، افزایش انعطاف‌ پذیری و مهم‌تر از همه­، حل سریع مسئله باشد. به طور سنتی، میانجی‌گری هر دو طرف را ملزم می‌کند تا در چندین جلسه – هرکدام چند ساعت – برای بحث در مورد موضوعات مربوط و دستیابی به توافق شرکت کنند. هر دو طرف می‌توانند وکلای خود را داشته باشند­، اما می‌توانند نماینده خود را نیز انتخاب کنند. هنگامی که هر دو طرف توافق کردند، روند طلاق می‌تواند به‌سرعت از طریق دادگاه انجام شود.

در سال ۲۰۱۷، امارات متحده عربی جایگزینی برای میانجی‌گری طلاق سنتی ارائه کرد. سیستم جدید به زوج‌هایی که در امارات طلاق می‌گیرند اجازه می‌دهد تا با یک رهبر مذهبی با اعتقاد خود در میانجی‌گری شرکت کنند. هیئت مذهبی معمولاً هزینه میانجی‌گری را پوشش می‌دهد. پس از دستیابی به توافق­، این زوج به‌سرعت طلاق خود را از طریق دادگاه دنبال می‌کنند و مبلغ کمی از چند صد درهم را برای رسمی شدن فسخ ازدواج خود می‌پردازند.

پایان ‌دادن به مشارکت مدنی در امارات

مشارکت مدنی در امارات متحده عربی به رسمیت شناخته شده است، اما فقط در موارد خاص. به دلیل رواج قوانین شرعی در آنجا، مشارکت مدنی بین افراد خاصی معتبر نیست. این‌ها شامل مشارکت همجنس‌ گرایان و زوج‌هایی است که زن مسلمان است اما مرد نه. در نتیجه، اکثر مشارکت‌های مدنی باید در کشوری که ازدواجشان در آن رسمی شده است، منحل شود.

نمونه وکالتنامه سامانه میخک
نمونه وکالتنامه سامانه میخک

 

وکیل ایرانی طلاق در امارات

در صورتی که نیاز به یک وکیل ایرانی طلاق نیاز دارید می توانید از خدمات دادسو استفاده کنید. دادسو از متشکل از وکلای پایه یک دادگستری خانم و آقا است که خدمات وکالتی ایرانیان مقیم امارات را به صورت کامل انجام می دهد.

برای ارتباط با موسسه دادسو می‌توانید با شماره ۹۱۰۷۹۱۰۳ ۰۲۱ تماس بگیرید و یا با واتساپ موسسه در ارتباط باشید تا همکاران ما پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشند.

۴.۹/۵ - (۷ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

2 دیدگاه برای “طلاق در امارات

  1. جعفر صالحی گفته:

    سلام
    یه سوال داشتم
    ایرانیان مقیم امارات باید به قانون ایران طلاق بگیرند یا امارات؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      بهترین راه حل این است که هر دو روش را انجام دهید. طلاق ایرانی خصوصا در مورد موضوعاتی مثل ممنوع الخروجی اهمیت ویژه ای دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید