هزینه حق طلاق چقدر است؟

هزینه حق طلاق چقدر است؟ از ثبت وکالتنامه حق طلاق تا هزینه‌های طلاق که با داشتن این وکالت می‌تواند متفاوت باشد.

بطور کلی هزینه ثبت وکالت در دفاتر اسناد رسمی مبلغی کمتر از ۲۰۰ هزارتومان بوده و هزینه‌های امور قانونی و اداری طلاق نیز درصورتی که زوجه درخواست‌کننده باشد اندکی بیشتر از مبلغ معمول خواهد بود.

شما می‌توانید برای مشاوره و اطلاع از هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

هزینه حق طلاق

حق طلاق از جمله حقوقی‌ست که طبق قانون انحصارا در اختیار زوج قرار گرفته. حق طلاقی که در عرف جامعه از آن صحبت می‌شود درواقع وکالتی‌ است که از جانب زوج به زوجه برای طلاق داده می‌شود. یکی از سوالات رایج از وکلای خانواده این است که هزینه حق طلاق چقدر است؟ در پاسخ به این سوال، اگر منظور هزینه طلاق با داشتن حق طلاق باشد:

بطور کلی ما هزینه‌های پروسه‌ی طلاق را به هزینه‌های دادرسی و هزینه وکیل تقسیم‌بندی می‌کنیم. دستمزد وکیل در هر پرونده با توجه به جزییات آن و موضع موکل می‌تواند متفاوت باشد.

اما هزینه‌های دادرسی که از طریق دریافت دادخواست در دفاتر الکترونیک قضایی انجام می‌شود جزوی از پروسه طلاق هستند که با توجه به خصوصی بودن این بخش نیز مبالغ متفاوتی از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزارتومان خواهد بود. ضمن اینکه هزینه دیگری تحت عنوان هزینه داوری وجود دارد که برعهده درخواست کننده‌ی طلاق خواهد بود.

اما اگر مقصود هزینه واگذاری حق طلاق مرد به زن باشد چطور؟ در اینصورت بستگی به نحوه واگذاری آن دارد. در ادامه انواع حق طلاق و هزینه‌های احتمالی آن را شفاف می‌کنیم.

انواع حق طلاق برای زن

وکالت در طلاق از جمله حقوقی‌ست که زن می‌تواند با توافق مالی یا اخلاقی و وجدانی از زوج دریافت کند. حق طلاق وکالتی‌ست از زوج به زوجه برای حقی طلاقی که در اختیار مرد است. با این وکالت زن می‌تواند هر زمان که بخواهد (مطلق) یا با اثبات شروط مشخصی (مشروط) طلاق خود را از زوج بگیرد.

حق طلاق بطور کلی به دو روش در اختیار زن قرار می‌گیرد:‌

  • ثبت «وکالت در طلاق» در شروط ضمن عقد نکاح
  • ثبت وکالت حق طلاق بصورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی

تفاوت این دو روش در ویژگی عذل‌پذیری آن‌ها و البته امکان درج شروط وکالت است. با ثبت حق طلاق در شروط ضمن عقد، این وکالت فی‌نفسه «بلاعزل» خواهد بود. یعنی تا پایان عمر طرفین، غیرقابل بازپس‌گیری خواهد بود. کارشناسان توصیه می‌کنند این نوع از حق طلاق نیز مجددا در دفاتر اسناد رسمی بصورت یک وکالتنامه رسمی ثبت شود.

در روش دوم اما طرفین باید بر سر موضوعاتی توافق کنند. موضوعات مالی (مهریه، نفقه، اجرت‌المثل، هزینه‌های طلاق و …) ، حضانت فرزندان و مسائلی از این دست.

در روش اول واگذاری حق طلاق با توجه به اینکه در شروط ضمن یک عقد لازم درج می‌شود، شامل هزینه‌ای نخواهد بود. اما با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای ثبت وکالت حق طلاق هزینه ثبت این وکالتنامه در سال ۱۴۰۱ مبلغی کمتر از ۲۰۰ هزارتومان است.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

ما برای شما چه کار می کنیم؟

هزینه طلاق با داشتن حق طلاق

بطور خلاصه داشتن حق طلاق با سایر روش‌ها این تفاوت را دارد که زن می‌تواند برای دادخواست طلاق پیش‌قدم باشد. این مزیت اما علاوه‌بر هزینه‌های دادسرسی که در بخش اول گفتیم هزینه ‌دیگری را نیز برای زن (که درخواست‌کننده‌ی طلاق بوده) به همراه خواهد داشت تحت عنوان هزینه داوری!

به جز این هزینه ثابت ارسال دادخواست در دفاتر اسناد رسمی، هزینه احتمالی وکیل و هزینه جاری ساختن صیغه طلاق در دفاتر ثبت نیز وجود دارد. هزینه‌ی جاری کردن طلاق در دفاتر ثبت طلاق چیزی بین ۱ تا ۱.۵ میلیون تومان با توجه به شهر محل سکونت شما متفاوت است. در نهایت با در نظر گرفتن مزایای دادن حق طلاق به زن می‌توان از این هزینه اندک چشم‌پوشی کرد و آن را به نفع زوجه دانست.

طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق؟

اما درصورت داشتن امکان طلاق توافقی و حق طلاق، طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق؟

هزینه‌های طلاق در هر دو روش طلاق یکسان است اما در طلاق توافقی هزینه‌ی جلسات مشاوره نیز برعهده شماست. جلسات مشاوره در مراحل پایانی پروسه طلاق برگزار می‌شود و درخواست‌کنندگان طلاق توافقی بالاجبار باید در آن‌ها شرکت کنند.

۵ تا ۶ جلسه مشاوره در مدت زمان ۱ تا ۲ ماه برگزار می‌شود. بطور کلی هزینه‌های هر شکلی از طلاق شامل موارد زیر است:

  • هزینه دادرسی (ارسال دادخواست در دفاتر رسمی)
  • هزینه داوری (درصورتی که درخواست‌کننده طلاق زوجه باشد)
  • هزینه وکیل (برای طی مراحل طلاق بدون حضور موکل)
  • هزینه جاری ساختن صیغه طلاق در دفاتر اسناد رسمی

البته در صورتی که وکیل طلاق توافقی داشته باشید، با وجود اینکه هزینه وکیل طلاق نیز اضافه می‌شود اما از شر هزینه‌‎های اضافی راحت خواهید شد و رای طلاق شما ظرف مدت بسیار کوتاه‌تری انجام می‌شود.

جمع بندی

قانون جدید حق طلاق برای زن تلاش می‌کند شرایط برابری را در موضوع طلاق برای زنان بوجود بیاورد. هزینه‌های مازاد بر روند عادی طلاق مثل هزینه داوری و هزینه مراجعه به مشاور حقوقی خانواده در مقابل شرایطی که این قانون فراهم می‌کند ناچیز است.

در این مطلب درباره هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق وکلای مشاور موسسه حقوقی دادسو با هدف کوتاه کردن فرآیند فرسایشی طلاق، بصورت تلفنی و واتساپی پاسخگوی ابهامات شما در رابطه با پرونده‌های طلاق خواهند بود.

سوالات متداول

هزینه‌ی دادن حق طلاق چقدر است؟

حق طلاق وکالتی‌ست که از زوج به زوجه داده می‌شود. هزینه‌ی ثبت یک وکالتنامه در دفاتر اسناد رسمی در تهران مبلغی نزدیک به ۲۰۰ هزارتومان خواهد بود.

هزینه طلاق با داشتن حق طلاق چقدر است؟

بطور کلی هزینه‌های معمول طلاق شامل هزینه ارسال دادرسی، هزینه وکیل و هزینه جاری کردن صیغه طلاق است. با داشتن حق طلاق و ارسال دادخواست طلاق توسط زوجه، هزینه داوری که برعهده درخواست‌کننده است، به این هزینه‌ها اضافه می‌شود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.6/5 - (17 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
2 پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *