در این مقاله قرار است در مورد طلاق در مالزی، طلاق ایرانیان در مالزی و طلاق در ایران برای ایرانیان مقیم مالزی و کوالالامپور صحبت کنیم.
طلاق یک امر حقوقی است که در صورت قطع رابطه معنوی و مادی زندگی بین زوجین، امکان انحلال یا توقف آثار مدنی ازدواج را میدهد. در صورت انعقاد ازدواج مدنی، فسخ آثار مدنی – در صورت جشن گرفتن ازدواج – قابل بحث است. بسته به وجود رضایت یا عدم رضایت بین زوجین، مراحل طلاق نیز میتواند دو راه جایگزین را دنبال کند:
طلاق مشترک در مالزی (طلاق توافقی)، هنگامی که آقا و خانم در مورد همه شرایط مورد نظر توافق کنند (در این مورد درخواست تجدیدنظر مشترک توسط هر دو همسر انجام میشود)
طلاق قضایی در مالزی (طلاق یکطرفه)، در صورت عدم توافق در مورد شرایط (در این مورد درخواست تجدید نظر نیز میتواند توسط یک همسر ثبت شود)
تفاوت طلاق با جدایی قانونی از این نظر است که با دومی، زوجین به رابطه زناشویی به طور قطعی خاتمه نمیدهند، اما آثار آن را در انتظار آشتی یا حکم طلاق به حالت تعلیق در میآورند. دلایلی که به زوجین اجازه طلاق میدهد عمدتاً به مواردی مربوط میشود که یکی از زوجین برای زندگی یا سلامتی همسر یا فرزندان دیگر خطرناک بوده یا جنایات خاصی را که برخلاف اخلاق خانواده است مرتکب شده است. با طلاق، وضعیت تأهل متوقف میشود و میتوانید دوباره ازدواج کنید و زن نام خانوادگی شوهر خود را از دست میدهد.
در مالزی، دو نوع طلاق ازدواج برای غیر مسلمانان وجود دارد:
طلاق با رضایت متقابل، یعنی هر دو طرف با طلاق موافقت میکنند.
طلاق بدون رضایت متقابل
طلاق با رضایت متقابل در مالزی (تقاضای مشترک)
هر دو طرف ازدواج میتوانند به طور مشترک تقاضای طلاق بدهند، در صورتی که هر دو نفر با طلاق موافقت کنند. برای واجد شرایط بودن درخواست، زوجین باید حداقل دو (2) سال پیش از زمان ثبت درخواست طلاق، ازدواج کرده باشند؛ غیر از آن باید توسط دادگاه تایید شود. با یک دادخواست مشترک، هر دو طرف میتوانند آزادانه در مورد نگهداری همسر و فرزندان، حضانت و مراقبت از فرزندان، تقسیم داراییهای زناشویی و غیره تصمیم بگیرند.
طلاق بدون رضایت متقابل در مالزی (درخواست یک طرفه)
هر یک از طرفین ازدواج میتوانند بدون رضایت طرف مقابل تقاضای طلاق کنند، به این دلیل که ازدواج به هم خورده است. شکست ازدواج میتواند یکی از دلایل زیر باشد:
طرف مقابل مرتکب زنا شده است.
اینکه طرف مقابل به گونهای رفتار کرده است که به طور منطقی نمیتوان انتظار داشت که با هم زندگی کنند.
طرف دیگر برای مدت حداقل 2 سال و به صورت مداوم خانه را ترک کرده است. یا
اینکه طرفین ازدواج حداقل به مدت 2 سال از یکدیگر جدا زندگی کردهاند.
قوانین طلاق در مالزی
روش مختصر و عمومی برای درخواست مشترک طلاق در مالزی:
با وکیل مشورت کنید.
با مشاوره وکیل، در مورد ترتیب فرزندان، اموال و نگهداری (در صورت وجود) با همسرتان صحبت و با او سازش کنید.
دادخواست طلاق و اسناد مرتبط تهیه شده توسط وکیل خود را امضا کنید.
پس از ثبت درخواست خود در دادگاه عالی، منتظر تاریخ جلسه باشید.
همراه با وکیل خود در جلسه شرکت کنید (اگر شما یا همسرتان نمیتوانید در جلسه حضور پیدا کنید، لطفاً برای حل این مشکل به وکیل خود مراجعه کنید)
حداقل سه ماه پس از صدور حکم طلاق توسط قاضی، گواهی طلاق بگیرید.
طلاق ایرانیان در مالزی
درباره طلاق ایرانیان خارج از کشور، تا پیش از سال 91 هیچ قانون حمایتی وجود نداشت. به خاطر مشکلات زیادی که در پروسه طلاق هموطنان خارج از کشور به وجود میآمد، در تاریخ 1/12/91 قانونی در حوزه دادگاه خانواده ایرانی وضع شد و از آن تاریخ به بعد، طلاق ایرانیان در هر کشوری از طریق یک دادگاه خانواده در ایران قابل اجرا شد. به هر حال و تحت هر شرایطی، ایرانیان مقیم مالزی که در پروسه طلاق قرار دارند، تحت حمایت کامل مقررات دادگاه خانواده در ایران قرار دارند و در روند طلاق آنها، تمامی مقررات ایرانی باید رعایت شود.
پس ایرانیان مقیم مالزی که قصد طلاق توافقی دارند، باید دادخواست خود را به یک دادگاه خانواده در ایران تحویل دهند. برای پیگیری روند طلاق باید اشخاص اصیل (زوج و زوجه) و یا وکیل آنها حضور داشته باشد. نکته مهم این است که اقوام درجه یک افراد هم نمی توانند پیگیری روند قضایی و اداری طلاق توافقی را انجام دهند و وکیل شما حتما باید وکیل پایه یک دادگستری باشد.
اما این امکان وجود دارد که شما به یکی از اقوام و آشنایان خود وکالت دهید، و آن شخص وکالت در طلاق را به صورت مع الواسطه، به یک وکیل پایه یک دادگستری اعطا کنند. در صورتی که در این زمینه نیاز به مشاوره دارید، از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
وکیل طلاق ایراینان مقیم مالزی در ایران
در صورتی که قصد طلاق توافقی بر اساس قوانین ایران دارید، و ساکن خارج از کشور هستید، همانطور که گفته شد بهترین راه حل داشتن وکیل متخصص طلاق توافقی است. اما برای داشتن وکیل باید به چند نکته توجه بکنید. وکیل شما حتما باید پایه یک باشد و کارآموزان وکالت، امکان پیگیری روند پرونده های خانواده را به دلیل نداشتن حق اسقاط تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی ندارند.
دقت داشته باشید که وکیل در ایران باید تجربه کافی در ارائه خدمات به ایرانیان خارج از کشور داشته باشد، چون روال اعطای وکالت برای ایرانیان خارج از کشور کتفاوت است و در صورتی که وکیل شما تجربه ای در این زمینه نداشته باشد، در پروسه اعطای وکالت از طریق سامانه میخک به مشکل خواهید هورد.
بیشتر بخوانید:
طلاق بدون حضور زوجین چگونه است؟
سامانه میخک مالزی
وزارت امور خارجه، سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی را برای هموطنان مقیم خارج از کشور ارائه داده است تا بتواند آنها را در پیشبرد امور حقوقی و قضایی خود همراهی کند. هموطنان میتوانند از طریق سامانه میخک به آدرس https://mikhak.mfa.gov.ir پرونده الکترونیکی تشکیل دهند و با وارد کردن اطلاعات اصلی هویتی خود، وکالت طلاق خود را یک وکیل طلاق توافقی واگذار کنند.
ثبت نام در سامانه میخک: از طریق کد ملی و آدرس ایمیل.
اطلاعات هویتی: نام و نام خانوادگی، شغل، تحصیلات، محل تولد، محل صدور شناسنامه، آدرس دقیق محل سکونت در مالزی و کد پستی، طول مدت اقامت در مالزی و نوع اقامت.
انتقال وکالتنامه: ورود به بخش وکالتنامههای سامانه، انتخاب یک نفر (یکی از بستگان زوجین و یا یک وکیل پایه یک دادگستری) در ایران برای انجام امور قانونی مربوط به طلاق
حقوق زنان در مالزی
پایان دادن به ازدواج هرگز تصمیم آسانی نیست. سرمایه گذاری احساسی و پیامدهای ناشی از آن تصمیم میتواند برای هر کسی، به ویژه زنان، دشوار و از نظر احساسی فرسایشی باشد. در هر صورت، با وجود چنین مشکلاتی، هنگامی که یک زن تصمیم میگیرد ازدواج خود را پایان دهد، ضروری است که او از حقوق خود که به طور قانونی به او تعلق دارد مطلع باشد.
هنگام تکمیل دادخواست طلاق، زوجه میتواند موارد زیر را ذکر کند:
نگهداری همسر پس از طلاق در مالزی
بر اساس بخش 77 اصلاح قانون در مالزی، یک زن حق دارد از همسر خود درخواست نفقه کند. منطق پشت این قاعده از محیط سنتی خانواده ناشی میشود که در آن شوهر به عنوان نانآور خانواده تلقی میشود و زن برای رفاه خانواده و خود، به شوهر وابسته است. از این رو، هنگامی که ازدواج به پایان میرسد، تصور میشود که زن سیستم حمایتی خود را از دست داده است که او را در شرایط نامطلوب قرار میدهد. از این رو این حق قانونی که به او تعلق میگیرد، به او امکان میدهد از حمایت ویژهای برخوردار شود، به ویژه حمایت مالی برای ادامه زندگی.
اشتراک در خانه زناشویی و سایر املاک
یکی از تصورات غلط رایج در مورد خانه زناشویی این است که اگر آن خانه تحت نام مشترک زن و شوهر نباشد، زن حق هیچ گونه سهمی در خانه را ندارد. با این حال، دادگاههای مالزی اغلب به سهم همسر در خانه زناشویی، در هر جنبهای مانند پرداخت قبوض، نوسازی خانه و … با ارائه مدارک کافی در دادگاه برای اثبات ادعا، برای اعمال صلاحدید توجه میکنند.
درخواست خسارت به دلیل زنا
در مواردی که در دادخواست طلاق مربوط به زنای محصنه مطرح میشود، زن میتواند از زن خیانت کننده به عنوان طرف مقابل نام برد و برای خسارت جبران ناپذیری که باعث خرابی ازدواج میشود، مطالبه خسارت کند.
طلاق در مالزی
هزینههای حقوقی طلاق در مالزی
به طور کلی، هزینه حقوقی یک دادخواست مشترک ارزانتر از هزینه یک درخواست بدون رضایت متقابل است. هزینه حقوقی قابل پرداخت بسته به موارد مختلف، متفاوت است:
پیچیدگی پرونده – به این دلیل که وکیل باید زمان و مهارت بیشتری را صرف کند.
پیچیدگی محتوای دادخواست (یعنی پیچیدگی ترتیب طلاق و حل و فصل آن)
آیا درخواست طلاق مورد اعتراض است. هزینه حقوقی برای موضوعات مورد مناقشه به طور کلی بیشتر از موارد بدون مناقشه است.
مسئول پرداخت هزینه حقوقی طلاق در مالزی
در مورد دادخواست مشترک، دو انتخاب وجود دارد:
یکی از طرفین کل هزینه حقوقی را پرداخت میکند
هزینه قانونی به نسبت مورد توافق بین طرفین تقسیم میکنند
در مورد درخواست یک طرفه، هر طرف باید هزینه قانونی خود را به طور کلی متحمل شود.
حضانت فرزندان در مالزی
در قانون مالزی، اگر کودک زیر 7 سال سن داشته باشد، مادر از حق مراقبت و حضانت فرزند برخوردار است. در مواردی که فرزند دختر است، دادگاه حکم صادر میکند تا حضانت این کودک را زیر نظر مادرش قرار دهد. قانون این مورد را به رسمیت میشناسد که مراقبت از مادر برای رشد فرزندان اساسی است و تا جایی که ممکن است از صلاحدید آنها برای اطمینان از عدم محرومیت کودک استفاده خواهد کرد. علاوه بر این، مادر همچنین میتواند برای نگهداری فرزند از پدر او برای تأمین هزینههای فرزندان و پساندازهای آینده نیز کمک بگیرد.
به طور کلی، در صورتی که زوجینی که دارای فرزند بودهاند در حال طلاق باشند، تصمیمات مربوط به فرزندان باید گرفته شود. در مالزی این تصمیمات همیشه با بالاترین توجه به منافع کودک گرفته میشود و این امر توسط عوامل اصلی زیر تعیین میشود:
رفاه کودک، ایمنی کودک و سلامت کودک
ذکر این نکته حائز اهمیت است که دادگاه طلاق در مالزی عوامل فوق را به صورت مرتبط با هم میسنجد و نه به صورت جداگانه؛ بنابراین، با در نظر گرفتن همه عوامل بالا، انواع مختلفی از ترتیبات حضانت وجود دارد:
حضانت قانونی
اصطلاح حضانت قانونی به اعطای اختیار به والدین یا برای تصمیم گیری در مورد رفاه، ایمنی و سلامت کودک اشاره دارد. در شرایط حضانت مشترک، به هر دو والدین حق داده میشود و بنابراین، هر دو والدین ملزم به بحث در مورد همه جوانب موضوع قبل از تصمیم گیری در مورد آن هستند.
حضانت فیزیکی
حضانت فیزیکی اصطلاحی است که در دنیای حقوقی برای تعیین مراقبت و کنترل کودک به کار میرود. این نوع حضانت شامل جزئیات مربوط به محل زندگی کودک در طول سال و همچنین مدت زمانی است که به هر یک از والدین اجازه میدهد با فرزند خود وقت بگذراند.
بیشتر بخوانید:
طلاق در هلند
حقوق دسترسی و ملاقات کودک پس از طلاق در مالزی
در برخی موارد، دادگاهها ممکن است تصمیم بگیرند که حضانت تنها به یکی از والدین اعطا شود، بنابراین، اجازه دسترسی و ملاقات فقط به صورت محدود به والدین دیگر را میدهد. در صورت بروز چنین وضعیتی، والدینی که حضانت به عهده او نیست، فقط طبق زمان تعیین شده توسط دادگاه اجازه ملاقات با کودک را خواهد داشت و چنین ملاقاتهایی با حضور والدین سرپرست انجام میشود. والدین غیر حضانت اجازه نخواهند داشت که کودک را یک شب پیش خود نگه دارند.
از آنجا که هدف نهایی قانون خانواده در مالزی حفظ رابطه بین والدین و فرزندان آنها – با وجود وقوع شکست در ازدواج – است، در اغلب موارد، دادگاهها در مقایسه با حضانت انحصاری، بیشتر نسبت به اعطای حضانت مشترک اقدام میکنند. در هر صورت، همیشه صادق نخواهد بود. مدت زمانی که یکی از والدین مجاز است با فرزند خود بگذراند به عوامل مختلفی بستگی دارد که در درجه اول به منافع کودک مربوط میشود.
آگاهی از حقوق قانونی فرد در مورد طلاق بسیار مهم است. این امر برای اطمینان از این است که شخصی که میخواهد به ازدواج پایان دهد از منافع و اوراق بهادار خود به طور قانونی محافظت میکند، به ویژه در مواردی که فرزندان درگیر اختلاف هستند؛ بنابراین، توصیه میشود قبل از تکمیل دادخواست در دادگاه با یک وکیل مشورت کنید.
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیتهای دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
8 پاسخ
سلام
من شهر آلور استار زندگی می کنم. همسرم هم در شهر کوالا ترنگانو. میشه از طریق شما برای طلاق در مالزی اقدام کنیم؟
سلام
من شهر سانداکان زندگی می کنم و همسرم شهر سونگای پتانی زندگی می کنه. میشه بدون حضور کنار هم طلاق بگیریم.
سالهاست از هم جدا هستیم و فقط طلاق قانونی مونده. امکانش هست.
هم عضو ثنا هستیم و هم عضو میخک
من تو شهر وبانگ جایا زندگی می کنم و ۲۰ کیلومتر از کوالالامپور فاصله داریم. مشکلی برای رفتن به کوالالامپور ندارم. مایل هستم که به شما برای کارای طلاق یکطرفه وکالت بدم. ولی از سامانه میخک سر در نمیارم. همسرمم اینجاست ولی سه ساله خبری ازش ندارم. حق طلاق دارم. لطفا راهنماییم کنین.
سلام، وقت بخیر.
بستگی بهش رایط مختلفی از نز جمله نوع طلاق در مالزی و طلاق در ایران دارد. جهت اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
8 پاسخ
سلام
من شهر آلور استار زندگی می کنم. همسرم هم در شهر کوالا ترنگانو. میشه از طریق شما برای طلاق در مالزی اقدام کنیم؟
سلام، وقت بخیر
بله لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.
سلام
من شهر سانداکان زندگی می کنم و همسرم شهر سونگای پتانی زندگی می کنه. میشه بدون حضور کنار هم طلاق بگیریم.
سالهاست از هم جدا هستیم و فقط طلاق قانونی مونده. امکانش هست.
هم عضو ثنا هستیم و هم عضو میخک
سلام؛ وقت بخیر
بله امکان پذیر است.
برای راهنمایی بیشتر لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. (۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳)
من تو شهر وبانگ جایا زندگی می کنم و ۲۰ کیلومتر از کوالالامپور فاصله داریم. مشکلی برای رفتن به کوالالامپور ندارم. مایل هستم که به شما برای کارای طلاق یکطرفه وکالت بدم. ولی از سامانه میخک سر در نمیارم. همسرمم اینجاست ولی سه ساله خبری ازش ندارم. حق طلاق دارم. لطفا راهنماییم کنین.
سلام، وقت بخیر.
باید از طریق سامانه میخک به یکی از وکلای ما وکالت دهید.
با کارشناسان دادسو تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
هزینه طلاق در مالزی بیشتره یا ایران؟
سلام، وقت بخیر.
بستگی بهش رایط مختلفی از نز جمله نوع طلاق در مالزی و طلاق در ایران دارد. جهت اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.