خانه / خانواده (طلاق) / مهریه در طلاق غیابی

مهریه در طلاق غیابی

مهریه در طلاق غیابی

طلاقی غیابی در نظر گرفته می‌شود که به هر دلیلی یکی از طرفین در دادگاه حضور نداشته باشد و حکم طلاق توسط قاضی صادر شود. مهریه در طلاق غیابی نیز از حقوق غیرقابل انکار زن است. چه درخواست طلاق از طرف زوج باشد چه زوجه، دادگاه به طرق مختلفی برای احقاق این حق از زنان اقدام می‌کند.

کارشناسان دادسو در خصوص دریافت مهریه در طلاق غیابی می‌توانند راهنمای شما در طول مسیر دادخواهی باشند. مشاوره تلفنی و واتساپی رایگان همه روزه در ساعات کاری.

حکم غیابی طلاق چیست؟

براساس قانون در بندهای مختلف از ماده ۶۸ تا ۷۰ آیین‌نامه دادرسی، دادخواست یک شکایت باید به دست شخص متشاکی برسد. دادگاه در ابتدا حکم را با ارسال به آدرس پستی ثبت شده در پرونده به متشاکی اطلاع می‌دهد و در صورت نیاز ابلاغیه را به بستگاه درجه یک وی اطلاع می‌دهد. باز هم اگر به هر دلیلی دادخواست شکایت به دست متشاکی نرسد و یا وی به هر دلیلی در دادگاه حضور پیدا نکند، قاضی در غیاب او حکم را صادر کرده و ۲۰ روز زمان واخواهی برای متشاکی در نظر می‌گیرد تا بتواند نسبت به حکم اعتراض نماید.

حکم طلاق نیز مانند سایر احکام قضایی می‌تواند بصورت غیابی و با عدم حضور زوج یا زوجه صادر شود. خوانده ممکن است از جلسه دادگاه بی‌خبر باشد یا حاضر به شرکت در جلسه نباشد. در هر صورت حکم صادره بعنوان حکم غیابی تلقی می‌شود.

سوالی که به کرّات در مورد حکم طلاق غیابی مطرح می‌شود حقوق مالی زوجه در زمان طلاق غیابی است. در ادامه ضمن بررسی انواع طلاق غیابی، تکلیف مهریه در طلاق غیابی را نیز بررسی می‌کنیم.

طلاق غیابی از طرف مرد

بر اساس قانون جدید حق طلاق، وکالت در طلاق در اختیار مرد قرار دارد و از همین رو، درخواست طلاقی که از طرف مرد داده شود حتی در غیبت زوجه نیز روال عادی خود را طی خواهد کرد. درصورتی که درخواست طلاق از طرف مرد باشد و حکم طلاق بصورت غیابی صادر شود ۲۰ روز فرصت واخواهی نیز برای زوجه در نظر گرفته می‌شود.

نکته مهم در مورد طلاق غیابی از طرف مرد این است که حقوق مالی زن از جمله مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و … در این شرایط نادیده گرفته نمی‌شود و همچنان تمام و کمال برعهده زوج خواهد بود. بدون پرداخت حقوق زوجه صیغه طلاق جاری نشده و توسط دفاتر رسمی نیز ثبت نخواهد شد.

طلاق غیابی از طرف زن

با درخواست طلاق از طرف زن شرایط مختلفی ممکن است پیش بیاید که طلاق را غیابی کند. مفقودالاثر بودن مرد، امتناع از حضور در دادگاه و یا اینکه زوجه وکالت در طلاق یا حق طلاق داشته باشد.

با داشتن حق طلاق، نیازی به حضور زوج در دادگاه نیست اما با توجه به وجود وکالت از طرف وی عملا طلاق توافقی تلقی می‌شود و نه غیابی. اما اگر مرد در دادگاه حاضر نشود زن بایستی عسر و حرج خود را به دادگاه اثبات کند. درصورتی که زوج بیش از ۴ سال مفقودالاثر باشد و یا بیش از ۶ ماه به زن نفقه پرداخت نکرده باشد، مصادیق عسر و حرج رخ داده و می‌تواند منتج به طلاق غیابی از طرف زن شود.

اگر شرایط طلاق غیابی وجود داشته باشد دادگاه در غیاب مرد حکم غیابی صادر کرده و ۲۰ روز زمان واخواهی را نیز برای اعتراض متشاکی در نظر خواهد گرفت. پس از طی این زمان حکم طلاق اجرا شده و با سپری شدن عده طلاق غیابی توسط زن ، صیغه طلاق جاری و طلاق رسما ثبت خواهد شد.

با تمامی این شرایط نیز بازهم حقوق مالی زن همچنان بر گردن زوج خواهد بود مگر اینکه با دادن حق طلاق به زن، تمام یا بخشی از مهریه توسط وی بذل شده باشد. مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن با توجه به هریک از شرایطی که گفتیم می‌تواند متفاوت باشد. شرایطی که در آن نیاز به اثبات وضعیت عسر و حرج باشد معمولا طولانی‌ترین روش برای طلاق از طرف زن خواهد بود.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

تکلیف مهریه در طلاق غیابی

مهریه جزو حقوق زن در ازدواج بوده و تحت هیچ شرایطی مگر با خواست و اراده‌ی خودش از وی سلب نمی‌شود. در طلاق غیابی نیز چه درخواست طلاق از طرف مرد باشد و چه از طرف زن، حقوق مالی زن از جمله مهریه، نفقه و اجرت‌المثل بر گردن مرد خواهد بود.

قانون اکیدا بر این موضوع تاکید دارد که تا زمانی که حقوق مالی زوجه پرداخت یا تعیین تکلیف نشود طلاق جاری و ثبت نخواهد شد. حال درصورتی که مرد مفقود باشد و از مکان سکونت وی اطلاعاتی در دسترس نباشد دادگاه می‌تواند اموال او همچون ملک، زمین، خودرو و بطور کلی دارایی‌های منقول و غیرمنقول را توقیف کرده و از این طریق مهریه و سایر حقوق مالی زن را به وی پرداخت کند. همچنین اگر برای شما است اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.

با این شرایط عملا نگرانی درمورد پرداخت حقوق مالی زوجه در طلاق غیابی بی‌مورد است. قانون شرایط مختلفی را برای پرداخت مهریه به زن را در نظر گرفته تا حقی از وی ضایع نشود.

سوالات متداول

در طلاق غیابی که مرد مفقود باشد تکلیف مهریه چه می‌شود؟

در این شرایط مهریه از زن ساقط نشده و دادگاه با توقیف اموال زوج نسبت به پرداخت حقوق مالی زوجه اقدام می‌کند.

آیا با حکم طلاق غیابی، طلاق جاری و ثبت می‌شود؟

پس از ابلاغ حکم غیابی، متشاکی ۲۰ روز فرصت دارد تا واخواهی کند، پس از آن نیز با سپری شدن عده طلاق غیابی زن و تعیین تکلیف حقوق مالی وی، طلاق جاری و ثبت خواهد شد.

5/5 - (7 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *