مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق

مهریه یکی از اصلی ترین حقوق قانونی زوجه بوده که از زمان جاری شدن عقد نکاح اعم از عقد دائم یا عقد موقت، زوجه مالک آن می‌شود. زوج نیز بر طبق موازین شرعی اسلام و قانون حمایت از خانواده موظف به پرداخت مهریه است. بنابراین مهریه به مالی گفته می‌شود که در زمان عقد نکاح دائم یا موقت با رضایت زوجین تعیین شده و زوج موظف به پرداخت مهریه است.

بنابراین اخذ مهریه در هر شرایطی برای زوجه امکان پذیر بوده و زوجه بدون طلاق نیز می‌تواند مهریه را از همسرش مطالبه نماید. در این مقاله از مجله حقوقی دادسو قصد داریم، مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید و برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه مهریه و حکم جلب مهریه با کارشناسان حقوقی و وکیل مهریه مؤسسه حقوقی دادسو ارتباط برقرار نمایید.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

معرفی انواع مهریه

مهریه در مجموع به دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه دسته بندی شده که در زمان عقد ازدواج با توجه به توافق و رضایت زوجین، نوع آن مشخص می‌شود. مهریه عندالمطالبه به این صورت است که زوجه از زمان جاری شدن صیغه عقد نکاح، حق مطالبه آن را دارد.

اما مهریه عندالاستطاعه به این صورت است که زوجه در هر زمانی حق مطالبه مهریه‌ خود را ندارد و تنها در صورتی که زوج استطاعت مالی برای پرداخت مهریه داشته باشد، زوجه می‌تواند مهریه خود را از همسرش مطالبه نماید.

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق چیست؟

بر اساس ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی «به مجرد عقد، زن مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.» بنابراین بر طبق این ماده از قانون مدنی، مهریه، از مهم ترین حقوق قانونی زوجه بوده که به هنگام عقد نکاح، به او تعلق گرفته و در هر شرایطی حق تصرف در آن را دارد. مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق از طرف زن عبارت است از:

اجرائیات ثبت

در روش اجرائیات ثبت، زوجه یا وکیل مهریه او، به دفترخانه ای که ازدواج او ثبت محضری شده، مراجعه و فرم مربوط به مطالبه مهریه را پر می‌کند. سپس از طریق اجرائیات ثبت و ارجاع این درخواست توسط دفترخانه به اداره رسمی ثبت اسناد و املاک، اقدام به توقیف اموال زوج می‌کند. در ادامه، زوجه با مزایده و فروش اموال زوج با استفاده از سند رسمی، مهریه خود را وصول می‌نماید.

اقدام از طریق دادگاه خانواده

در این روش اگر زوجه بعد از ثبت درخواست مطالبه مهریه از طریق اجرائیات ثبت، متوجه شد که زوج اموالی با سند رسمی ندارد، باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. سپس درخواست خود مبنی بر وصول مهریه را به دادگاه خانواده تقدیم نماید.

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق

نحوه اجرا گذاشتن مهریه

بر اساس قانون حمایت از خانواده اگر زوج از پرداخت مهریه زوجه امتناع ورزد، زوجه با به اجرا گذاشتن مهریه خود می‌تواند حکم بازداشت زوج را از دادگاه خانواده درخواست نماید. در این صورت اگر زوج مهریه را پرداخت نکند، تا زمانی که دادخواست تقسیط مهریه او از طرف قانون گذار بررسی شود، محکوم به حبس می‌شود.

دادگاه خانواده برای تقسیط مهریه از سوی زوج، جلسه ای با حضور زوجین و شاهدین آن‌ها تشکیل داده و میزان مهریه ای که زوج باید در هر ماه به زوجه پرداخت نماید را مشخص می‌کند. عدم حضور زوجه در این جلسه از دادگاه خانواده، به ضرر او تمام می‌شود، زیرا با عدم حضور او، حکم دادگاه به نفع زوج صادر خواهد شد.

بنابراین زوجه با حضور در دادگاه خانواده، از حق خود دفاع کرده و با گفتن حقایق و نشان دادن مدارک قانونی دال بر اینکه زوج دارای مال و داراییست، موجب می‌شود که قانون گذار، حکم را به نفع زوجه صادر نماید.

در مجموع اگر دادگاه خانواده با اعسار مهریه زوج موافقت نماید، زوج باید مهریه را به صورت قسطی به همسرش پرداخت نماید. البته با عدم پرداخت مهریه حتی با تقسیط، زوج برخلاف قانون عمل کرده و زوجه می‌تواند حکم جلب مهریه زوج را به علت پرداخت نکردن مهریه از دادگاه خانواده درخواست نماید.

بنابراین زوجه می‌تواند برای اجرا گذاشتن مهریه، یک وکیل مهریه متخصص اخذ نماید. زوجه با ارائه مدارکی نظیر اصل سند ازدواج، اصل شناسنامه، کپی کارت ملی به وکیل پایه یک دادگستری و پرداخت حق الوکاله او، وکالت خود را به وکیل اعطا ‌کند.

پرداخت مهریه

پرداخت مهریه از سمت زوج به این صورت است که زوجه لیستی از مال و اموال زوج را فراهم کرده و برای وصول مهریه خود، به دادگاه خانواده ارائه می‌دهد. اما اگر تنها دارای زوج، یک خانه باشد که در آن ساکن است، امکان توقیف آن برای زوجه وجود ندارد و مهریه زوجه بر اساس گردش حساب بانکی زوج و موارد دیگر از سمت دادگاه خانواده، قسط بندی می‌شود.

پرداخت مهریه

وکیل دریافت مهریه

اخذ وکیل مهریه برای زوجه به روند پرونده برای وصول مهریه، بسیار کارساز بوده و وکیل پایه یک دادگستری با تجربه و آگاه از تمام قوانین مهریه، به پیش برد پرونده کمک فراوانی خواهد کرد. بنابراین داشتن وکیل مهریه از سمت زوجه برای اجرا گذاشتن مهریه یا حکم جلب مهریه ضروری بوده و زوجه را از استرس و تنش موجود در دادگاه خانواده دور نگه می‌دارد.

مؤسسه حقوقی دادسو با بهره گیری از وکلا و مشاوران حقوقی متخصص و حرفه ای در زمینه مهریه، دریافت مهریه در طلاق توافقی و غیره، بهترین خدمات را به کاربران خود ارائه می‌دهد.

سؤالات متداول

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق به چه صورت است؟

زوجه از دو روش اجرائیات ثبت و اقدام از طریق دادگاه خانواده، حق گرفتن مهریه بدون طلاق را دارد.

انواع مهریه چیست؟

مهریه در مجموع به دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه دسته بندی شده که در زمان عقد ازدواج با توجه به توافق و رضایت زوجین، نوع آن مشخص می‌شود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

۴.۳/۵ - (۲۱ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید