حضانت فرزند بعد از فوت پدر با کیست؟

حضانت فرزند بعد از فوت پدر
  • نویسنده: مبینا اصفهانی
  • تاریخ به روز رسانی: 2 مرداد 1405
  • مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

در صورتی که پدر فوت کند، این سؤال مطرح می‌شود که حضانت فرزند بعد از فوت پدر با کیست؟ شرایط حضانت فرزند چیست؟

به طور کلی، حضانت فرزند بعد از فوت پدر با مادر است؛ مگر آن که مادر صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشد که در آن صورت، باید برای سلب حضانت مادر اقدام شود.

در صورتی که برای حضانت به وکیل نیاز دارید، می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو از طریق واتس‌اپ در ارتباط باشید.

  1. انجام مراحل طلاق توافقی و حق طلاق
  2. بدون حضور زوجین در هیچ مرحله‌ای
  3. توسط وکلای متخصص طلاق و خانواده
  4. بین 20 تا 60 روز کاری
  5. پرداخت اقساطی بدون سود و ضامن
  6. مشاوره رایگان در واتس‌اپ و تلگرام
آنچه در این مطلب می خوانید
  1. بعد از فوت پدر حضانت فرزند با کیست؟
  2. حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر با کیست؟
  3. حضانت فرزند بعد از فوت پدر تا چند سالگی با مادر است؟
  4. شرایط سلب حضانت فرزند از مادر

بعد از فوت پدر حضانت فرزند با کیست؟

بر اساس ماده 1171 قانون مدنی در صورت فوت یکی از ابوین حضانت طفل با آنکه زنده است، خواهد بود هر چند متوفی پدر طفل بوده و برای او قیم معین کرده‌ باشد.

توجه داشته باشید که بین حضانت فرزند و ولایت فرزند تفاوت زیادی وجود دارد. ولایت فرزند چه زمانی که مادر و پدرش با یکدیگر زندگی کنند و چه زمانی که از یک دیگر طلاق توافقی بگیرند، با پدر است.

ولایت فرزند در صورت فوت پدر، با جد پدری است؛ یعنی برای امور حقوقی فرزند (برای مثال حق خروج از کشور و ازدواج برای دختر)، پدر و جد پدر تصمیم‌گیرنده هستند.

از سوی دیگر، حضانت به معنی نگهداری و تربیت فرزند است. به طور کلی، حضانت فرزند بعد از فوت پدر با مادر است؛ مگر این که عدم صلاحیت مادر اثبات شود.

فرم درخواست مشاوره

+350

پرونده موفق

+15

اعضای فعال دادسو

حضانت فرزند بعد از فوت پدر و ازدواج مادر با کیست؟

در صورتی که یکی از والدین در زمانی که حضانت فرزند با ایشان است، فوت کند، به صورت قانونی حضانت به والد دیگر منتقل می‌شود.

فرض کنیم حضانت فرزند با مادر باشد و در این زمان، خانم با فرد دیگری ازدواج کند. آیا خانم به دلیل ازدواج سلب حضانت می‌شود؟

بر اساس ماده 1170 قانون مدنی، اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا با دیگری شوهر کند، حق حضانت با پدر خواهد بود؛ اما در سال 1391 ماده‌ای در قوانین حمایت از خانواده تصویب شد که در آن، مصلحت کودکان مطرح و الزامی شده است.

در واقع، اگر ازدواج دوم مادر، آزاری برای فرزند به وجود نیاورد (کم‌شدن محبت مادر نسبت به فرزند یا آزار و اذیت توسط همسر مادر)، حضانت مادر از ایشان سلب نمی‌شود.

بدین ترتیب، در صورت فوت پدر و ازدواج مجدد مادر، حضانت همچنان با مادر می‌ماند؛ مگر در مواردی که به مصلحت فرزند نباشد. مشورت با وکیل حضانت در این زمینه می‌تواند به شما در گرفتن سرپرستی کودک خود کمک کند.

حضانت فرزند بعد از فوت پدر تا چند سالگی با مادر است؟

حضانت فرزند بعد از فوت پدر، با مادر است. این حق حضانت، هم شامل حضانت در دوران کودکی و هم پس از 7 سالگی می‌شود. حتی ازدواج مجدد مادر نیز لزوماً باعث سلب حضانت از او نمی‌شود.

شرایط سلب حضانت فرزند از مادر

در صورتی که هر یک از والدین در زمان حضانت شرایط زیر را داشته باشند، والد دیگر می‌تواند ایشان را سلب حضانت کند:

  1. سوء استفاده از فرزند
  2. اگر دچار بیماری روانی و یا جنون باشد
  3. بدرفتاری‌کردن با کودک و تنبیه‌های خارج از عرف و آسیب‌زننده
  4. در صورتی که والد دچار اعتیاد شدید و آسیب‌زننده به کودک باشد

جمع بندی

حضانت فرزند بعد از فوت پدر، با مادر است و تا زمانی که دادگاه تشخیص ندهد که مادر صلاحیت نگهداری از فرزند خود را ندارد، این حق برای مادر محفوظ خواهد بود.

به طور کلی، مادر پس از فوت پدر، اصلی‌ترین مسئول نگهداری، تربیت و سرپرستی فرزند است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه حضانت فرزند در طلاق، می‌توانید با کارشناسان مؤسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

حضانت فرزند بعد از فوت پدر با چه کسی است؟

حضانت فرزندان بعد از فوت پدر با مادر است؛ مگر اینکه دادگاه تشخیص دهد مصلحت کودک در سرپرستی او با شخص دیگری است.

امکان سلب حضانت از مادر وجود دارد؟

بله؛ در صورتی که مادر صلاحیت نگهداری از فرزندان را نداشته باشد، امکان گرفتن حضانت وجود دارد.

آیا پس از فوت پدر، پدربزرگ می‌تواند حضانت فرزند را بگیرد؟

در صورتی که مادر صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشد، دادگاه می‌تواند حضانت را به پدربزرگ یا سایر بستگان واگذار کند.

اگر مادر ازدواج کند، آیا پدر بزرگ می‌تواند حضانت را بگیرد؟

ازدواج مادر به خودی خود دلیلی بر سلب حضانت نیست؛ مگر آین که دادگاه تشخیص دهد که ازدواج مادر، به مصلحت کودک نیست.

4.3/5 - (11 امتیاز)

مقالات مرتبط

نویسنده: مبینا اصفهانی

مبینا اصفهانی فارغ‌التحصیل رشته حقوق و از کارشناسان حقوقی دادسو است. آشنایی تخصصی او با مفاهیم و فرایندهای حقوقی کمک می‌کند موضوعات قانونی با دقت بیشتر و در عین حال به زبانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان توضیح داده شوند.

طلاق تصمیمی جدی و اثرگذار است. اگر هنوز درباره ادامه زندگی مشترک تردید دارید، پیش از هر اقدام با مشاور خانواده گفت‌وگو کنید. اگر تصمیم شما قطعی است، کارشناسان دادسو در مسیر قانونی پیش‌رو، کنار شما خواهند بود.

دیدگاه خود را بنویسید

نظرات کاربران 24

لهراسب

اگر بعد از مرگ پدر مادر حضانت فرزندان را نپذیرد تکلیف چیه؟؟

تحریریه دادسو

سلام وقت بخیر
بعد از فوت پدر، حضانت معمولاً با مادره؛ اما اگر مادر نپذیره یا صلاحیت نداشته باشه،
دادگاه با توجه به مصلحت بچه‌ها تصمیم می‌گیره و ممکنه حضانت به جد پدری یا فرد صالح دیگری سپرده بشه.

بیتا

سلام وقت بخیر
اگر بچه صیغه زاده باشد و پدر فوت کرده باشد تا چند سالگی حضانت با مادر هست ؟
بعد از 7 سالگی پدر بزرگ میتواند حضانت را بر عهده بگیرد ؟یا تاسن 18 سالگی با مادر است

یوسف

سلام
اگر پدر فرزند پسر فوت شده باشد
و پس از آن مادر باکسی در ارتباط باشد به منظور ازدواج،ولی ازدواج نمیکنه،بازهم پدر بزرگ میتواند سلب حضانت کند در صورتی که پدر بزرگ هیچگونه صلاحیتی از لحاظ مالی،روحی روانی ندارد؟

*

سلام
اگر پدر و پدربزرگ فرزند دختر فوت کرده باشه، ولایت فرزند به کی میرسه؟

تیم تحریریه دادسو

سلام، وقت بخیر
حضانت با مادر است.

سارا

با سلام
با توجه به توضیحات داده شده جد پدری تحت هیچ شرایطی نمی تواند حضانت فرزندان را بعد از فوت پدر به عهده بگیرد؟به عنوان مثال حتی اگر مادر تمکن مالی کافی نداشته باشد.
و اینکه در سال‌های گذشته حضانت به جد پدری داده میشده؟و الان قانون تغییر کرده ؟

تیم تحریریه دادسو

سلام، وقت بخیر
تنها در صورتی که مادر صلاحیت حضانت نداشته باشند ولایت به جد پدری داده می شود.

مریم

سلام وقت بخیر اگر پدر فرزند پسر فوت کرده باشه بعد ۷ سال حضانت با کی هست با مادر یا جد پدری

تیم تحریریه دادسو

سلام، وقت بخیر
حضانت فرزند با مادر است.

ناشناس

اگر پدر کسی فرزندی مرده باشید و فرزند رازی نباشد مادرش حضاتش را برسد مادر بزرگ میتواند حضانت او را بگیرد

احسان دهداری

سلام، وقت بخیر
سوالتون گویا نیست، لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

حسین

سلام ببخشید اگر خود فرزند راضی نباشه حضانت با مادر باشه به مادر بزرگ پدری حضانت داده مشه

احسان دهداری

سلام، وقت بخیر
در صورتی که فرزند به سن بلوغ رسیده باشد بله خود ایشان می توانند تصمیم بگیرند که با پدربزرگ یا مادربزرگ زندگی کنند.
برای راهنمایی بیشتر لطفا با شماره تلفن 02191079103 تماس بگیرید، کارشناسان حقوقی دادسو پاسخگوی شما خواهند بود.

خدادر پاسخ به احسان دهداری

سلام .حضانت بچها پسر و دختر
بعداز فوت پدر تا چندسالگی با مادراست...پدر شوهرم میگ ۷ سالگی میام میبرمشون

تیم تحریریه دادسودر پاسخ به خدا

سلام، وقت بخیر
حضانت فرزندان بعد از فوت با مادرشان است و از نظر قانونی چنین حقی ندارند.

شهسواری

حضانت فرزند بعد از فوت پدر پس با مادر هستش دیگه. به پدر بزرگ که نمیدن؟

تحریریه دادسو

سلام
وقت بخیر
بله. حضانت بر عهده مادر خواهد بود

مریم

خب اونوقت بعد از فوت پدر حضانت تا چندسالگی بچه با مادر هست؟ هفت سالگی یا تا همیشه؟

تحریریه دادسودر پاسخ به مریم

سلامريال وقت بخیر.
موضوع حضانت برای دختران تا 9 سالگی و برای پسران تا 15 سالگی است. بعد از آن فرزندان از مدار حضانت خارج می شوند.

Aliدر پاسخ به تحریریه دادسو

سلام وقت بخیر اگر مادر بمیرد و فرزند دختر هم ۱۱ساله داشته باشد نخواهد با پدرش بماند حضانت او با چه کسی هست؟

تحریریه دادسودر پاسخ به Ali

سلام، وقت بخیر.
دختر پس از 9 سالگی میتواند انتخاب کند که با چه کسی زندگی کند.

در پاسخ به تحریریه دادسو

سلام اگه بعدازفوت پدرمادرازدواج کند طرف بچه پسرداشته باشد چی دخترمیتونه اونجا زندگی کنه

احسان دهداری

سلام، وقت بخیر
سوالتون گویا نیست

مشاوره تلفنی

مشاوره حقوقی

در کمتر از چند دقیقه پاسخ می‌دهیم.