طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟

حق طلاق و جدایی با مرد است اما اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد، زن باید دارای دلایل محکمه پسند به قاضی پرونده طلاق باشد تا بتواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد. طلاق دارای مراحل اداری و قضایی نظیر ثبت نام زوجین در سامانه ثنا، مراجعه به مشاوره قبل از طلاق، ثبت و تنظیم دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می‌شود.

در این مقاله از مجله حقوقی دادسو، مدت زمان طلاق از طرف زن و مراحل آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. بنابراین تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و در صورت هر گونه سؤال و مشاوره در این حوزه با مشاوران و وکلای مجرب مؤسسه حقوقی دادسو از طریق واتس اپ ارتباط برقرار کنید.

مدت زمان طلاق از طرف زن چقدر است؟

همانطور که در مقدمه بیان کردیم، زن برای جدایی و طلاق نیاز به ارائه دلایل منطقی و محکمه پسند به قاضی دادگاه دارد تا ثابت کند که ادامه زندگی مشترک برای او دشوار و با رنج فراوان همراه است. سپس قانون گذار بعد از بررسی دلایل زن برای طلاق، حکم طلاق او را صادر خواهد کرد.

دلایلی که زن از طریق آن‌ها می‌تواند بدون رضایت مرد طلاق بگیرد، عبارتند از:

  • عدم پرداخت نفقه زوجه
  • عسر و حرج
  • حق طلاق
  • شروط ضمن عقد 

روند طلاق از طرف زن

همانطور که رسیدگی به درخواست طلاق از طرف مرد زمان بر و طولانی است، مدت زمان طلاق از طرف زن نیز با توجه به پروسه طولانی و پیچیدگی‌های قانونی فراوان، نامشخص است.

در اولین مرحله طلاق از طرف زن، زن به همراه مدارکی نظیر دادخواست طلاق و دلایل قانونی و محکمه پسند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و درخواست خود را در این مرحله از طلاق ثبت می‌کند.

در ادامه قاضی دادگاه خانواده درخواست طلاق زن را با مدارک و دلایل منطقی و قانونی بررسی کرده و در دادگاه بدوی حکم را صادر می‌کند. اگر حکم صادر شده از سمت قاضی، علیه یکی از زوجین باشد، آن شخص به مدت بیست روز فرصت دارد که اعتراض خود را به دادگاه تجدید نظر ارائه دهد.

بعد از بیست روز، رسیدگی به اعتراض آن فرد در دادگاه تجدید نظر آغاز شده و زوجین با ارسال لایحه، دفاعیات خود را به دادگاه تجدید نظر ارسال خواهند کرد. همچنین رسیدگی در این دادگاه به صورت غیر حضوری خواهد بود. در ادامه، دادگاه تجدید نظر بعد از بررسی پرونده و اعتراض آن شخص، حکم را صادر خواهد کرد.

اگر هر یک از زوجین مجدداً به حکمی که از دادگاه تجدید نظر صادر شده، اعتراضی داشته باشند، باید ظرف مدت بیست روز اعتراض خود را به حکم اعلام کنند. (اعتراض به حکم دادگاه تجدید نظر واخواهی نامیده می‌شود.) سپس اعتراض برای رسیدگی به دیوان عالی کشور ارسال می‌گردد.

اگر در طول پرونده طلاق، هر یک از زوجین اعتراضی به حکم قاضی دادگاه داشته باشند، پروسه طلاق در مدت زمان طولانی تری به نتیجه خواهد رسید. اما در صورت نبودن اعتراض، حکم طلاق در مدت زمان کوتاه تری صادر خواهد شد.

بنابراین در مجموع نمی‌توان مدت زمان معین و دقیقی برای طلاق از طرف زن اعلام کرد اما با توجه به دلایل و مدارکی که زن برای طلاق به دادگاه خانواده ارائه می‌دهد و اینکه مرد به طلاق اعتراض کند یا رضایت دهد، زمان طلاق متفاوت است

تسریع در مراحل طلاق از طرف زن

  • اگر زن قبل از درخواست طلاق به دادگاه خانواده، از وکیل طلاق راهنمایی و مشاوره بگیرد، مراحل اداری و قضایی طلاق برای زن راحت تر و سریع تر انجام می‌شود.
  • همچنین اگر زن برای درخواست طلاق یکی از موارد قانونی نظیر شروط ضمن عقد، حق طلاق، عدم پرداخت نفقه و عسر و حرج را به دادگاه ارائه دهد، حتی اگر همسر وی به طلاق رضایت ندهد، دادگاه حکم طلاق زن را در مدت زمان کوتاهی صادر می‌کند.
تسریع در مراحل طلاق از طرف زن

با توجه به موارد ذکر شده در مطالب فوق، برای اینکه حکم طلاق زن در مدت زمان کوتاهی صادر شود و زن به خواسته اش برسد، باید از وکلای با تجربه و با مهارت کافی در شناخت قوانین حقوقی کمک و راهنمایی بگیرد.

مؤسسه حقوقی دادسو برای اینکه حکم طلاق از طرف زن در مدت زمان کوتاهی صادر شود. بهترین وکلا و مشاوران حقوقی را در اختیار کاربران و متقاضیان خود قرار می‌دهد. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه مدت زمان طلاق از طرف زن یا مشاوره در این زمینه، با کارشناسان حقوقی این مجموعه ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟

نمی‌توان مدت زمان معین و دقیقی برای طلاق از طرف زن اعلام کرد اما با توجه به دلایل و مدارکی که زن برای طلاق به دادگاه خانواده ارائه می‌دهد و اینکه مرد به طلاق اعتراض کند یا رضایت دهد، زمان طلاق متفاوت خواهد بود.

درخواست طلاق از طرف زن از چه روش‌هایی امکان پذیر است؟

زن بر طبق قانون حمایت از خانواده از طریق روش‌هایی نظیر حق طلاق، عدم پرداخت نفقه، عسر و حرج و شروط ضمن عقد می‎تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

3.1/5 - (49 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
3 پاسخ
  1. سلام من خانمی هستم که همسرم اعتیاد به شیشه وهروئین داردباوجود داشتن نامه ۱۱۰ونامه پزشک قانونی خیلی دیرانجام میشه چیکارباید بکنم واینکه خونه به نام خودم هست ایامیتوانم بفروشم اون هیچ سند ومدرکی نداردلطفا راهنمایی کنید تشکر

  2. سلام. یه سوال داشتم. رای دادگاه طلاق چقدر طول میکشد
    منظورم طلاق از طرف زن هستش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *