از جمله اموالی که زن و مرد بر سر تصرف آنها دچار شک و تردید و اختلاف میشوند میتوان به جهیزیه زوجین اشاره کرد. در این مطلب از دادسو شرایط تعیین تکلیف اثاثیه منزل بعد از طلاق را مورد بررسی قرار دادهایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه دارید از طریق واتساپ با وکلای حقوقی موسسه دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
تکلیف اثاث منزل از منظر قانون
وسایل و اثاث منزل به اموال مشترکی گفته میشود که زن و مرد در طول زندگی مشترک از آنها استفاده میکنند. این وسایل میتوانند تزئینی یا کاربردی باشند. طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی تهیه اثاثیه منزل وظیفه مرد است و زوج باید قبل از ازدواج لوازم ضروری برای زندگی را تهیه کند.
در صورتی که زن جهیزه را تهیه کرده باشد، بر اساس اموال زن طبق ماده ۱۱۱۸ قانونی مدنی متعلق به زوجه است و او میتواند هرگونه دخل و تصرفی در اموالش داشته باشد؛ بنابراین در صورتی که جهیزیه و… را زن تهیه کرده باشد، کلیه وسایل و اثاثیه منزل بعد طلاق متعلق به زوجه خواهد بود.
چه کسی مالک اثاث منزل است؟
برای اینکه مشخص شود مالک وسایل و اثاث منزل چه کسی است و این اموال به کدام یک از زوجین تعلق میگیرد، لازم است که زن و مرد فاکتورها و لیست سیاههای که تهیه کردهاند را آماده کرده و به دادگاه ارائه کنند. لیست سیاهه حتماً باید به امضای دو شاهد از بستگان یا دوستان طرفین ازدواج رسیده باشد. همچنین فاکتور وسایل خریداری شده باید به نام فردی که ادعای مالکیت اموال را دارد صادر شده باشد.
اگر زن تمام اموال را خریداری کرده باشد، مالک اثاث منزل بعد از طلاق زوجه خواهد بود. در غیر این صورت مرد با ارائه مدارک میتواند مالکیت وسایل خریداری شده را دریافت کند.
البته در صورتی که پدر دختر اموال را به عنوان قرض به دخترش داده باشد و هدفش از جهیزیه دادن هدیه و هبه آن نباشد، پدر دختر مالک وسایل خواهد بود و اموال به او تعلق میگیرد.
استرداد جهیزیه چیست؟
در صورتی که زن وسایل منزل را تهیه کرده باشد و لیست سیاهه امضا شده آن یا فاکتورهایش موجود باشد، زوجه میتواند بدون نیاز به اجازه همسرش استرداد جهیزیه را انجام دهد. برای استرداد جهیزیه زوجه باید از طریق دادگاه یا شورای حل اختلاف اقدام کند، سپس دادگاه خانواده برای بردن جهیزیه یا توقیف آن حکم نهایی را صادر میکند.
با در دست داشتن این حکم زن میتواند اموالی که متعلق به او است را از منزل همسرش خارج کند. البته طبق حکم صادر شده برای استرداد جهیزیه، زن مالک وسایل و لوازم منزل متعلق به مرد نخواهد شد؛ بنابراین زوجه نمیتواند در اموال همسرش نیز دخل و تصرف کند و آنها را به همراه وسایلش ببرد.
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
قانون تصنیف اموال بعد از طلاق
تنصیف اموال یکی از شروط ضمن عقد است که به موجب آن نیمی از اموالی که مرد بعد از ازدواج به دست آمده به زن تعلق میگیرد. در صورتی که زوجین این شرط را امضا کرده باشند و مرد درخواست طلاق را مطرح کند، قانون تصنیف اموال اجرا میشود و باید زوج نیمی از اموالش را به همسرش منتقل کند. در صورتی که طلاق از طرف زن باشد شرط تصنیف اموال اجرا نمیشود.
در طلاق توافقی نیز زوجین برای اموال منزل و… با هم به سازش میرسند و قانون و شرایط خاصی برای اجرای شرط تصنیف اموال و… برای آنها وجود ندارد. این اموال میتواند اموال منقول و غیرمنقول باشد.
مزیت استفاده از وکیل در تعیین تکلیف اثاث منزل بعد از طلاق
زوجین معمولاً برای تقسیم اموال منزل و استرداد جهیزیه دچار مشکل میشوند و زوج از پس دادن جهیزیه مرد اجتناب میکند. همچنین، زن ممکن است علاوه بر اموال خودش قصد داشته باشد که هر آنچه مرد خریده را نیز همراه خودش ببرد.
برای اینکه بتوانید استرداد جهیزیه را بدون مشکل انجام دهید و اموالتان را توقیف کنید، یا اینکه مانع از بردن وسایلی که خریداری کردهاید توسط همسرتان شوید، بهتر است که از وکیل خانواده کمک بگیرید.
وکلای متخصص این حوزه درباره قوانین و شرایط استرداد جهیزیه و طلاق شناخت دارند و به زوجها کمک میکنند تا تکلیف اثبات منزل بعد از طلاق را در کمترین زمان ممکن مشخص کنند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
سوالات متداول
آیا بردن وسایل منزل توسط زن بدون اجازه شوهر جرم است؟
اگر زن لیست سیاهه جهیزیه را داشته باشد و با کمک این لیست برای استرداد جهیزیه اقدام کند، پس از دریافت حکم دادگاه زوجه میتواند اموالش را توقیف کرده یا همراهش ببرد. در غیر این صورت زن نمیتواند استرداد جهیزیه را انجام دهد.
استرداد جهیزیه چگونه انجام میشود؟
برای استرداد جهیزیه لازم است که زوجه لیست سیاهه اموالی که به عنوان جهیزیه به منزل همسرش برده را ارائه کند. این لیست باید حداقل به امضای دو نفر رسیده باشد.
استرداد جهیزیه چقدر زمانبر خواهد بود؟
با توجه به اینکه لیست سیاهه و فاکتور اموال خریداری شده وجود دارد یا نه، مدت زمانی که برای استرداد جهیزیه در نظر گرفته میشود متغیر خواهد بود.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
سلام.ایا اسباب بازی های کودک هم میتوان همراه با سیسمونی برداشت