خانه / خانواده (طلاق) / فروش طلا بدون اجازه شوهر

فروش طلا بدون اجازه شوهر

فروش طلا بدون اجازه شوهر

در طول زندگی مشترک زن و مرد هدایایی را برای یکدیگر تهیه می‌کنند. از جمله هدیه‌هایی که مرد برای زن فراهم می‌کند می‌توان به طلاجات اشاره کرد. گاهی مواقع مرد جواهرات و طلا را برای استفاده در اختیار زن قرار می‌دهد و زوجه حق فروش آن‌ها را ندارد. بعضی مواقع نیز ممکن است، مرد ادعا کند که طلاجاتی که به زن هدیه شده در ازای مهریه و نفقه زوجه بوده است و زن دیگر هیچ حقی بر گردن مرد ندارد.

در این مطلب دادسو شرایط فروش طلا بدون اجازه شوهر را مورد بررسی قرار داده‌ایم. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره حقوق مالی زن مانند نفقه، مهریه و… دارید، با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

آیا زن می‌تواند بدون اجازه شوهر طلای خود را بفروشد؟

قوانین و شرایطی که برای فروش طلا توسط زوجه وجود دارد با توجه به اینکه زن مالک طلا است، طلا به او هدیه داده شده یا فقط اجازه استفاده از طلاجات را دارد متغیر خواهد بود.

در صورتی که زوجه طلا را از خانه پدری با خودش آورده باشد، مالک آن‌ها خواهد بود و می‌تواند طلاها را بدون اجازه همسرش معامله کند. اگر مرد طلاجات را به همسرش هدیه یا هبه کرده باشد نیز زن به عنوان گیرنده هبه مالک آن‌ها خواهد بود و امکان دخل و تصرف در موهوبه یا طلاها و فروش آن‌ها را خواهد داشت.

اما در صورتی که مرد اجازه استفاده از طلاجات را به همسرش داده باشد، یا زن اجازه استفاده از طلا و فروش آن‌ها را نداشته باشد، زوجه نمی‌تواند طلاجاتی که همسرش در اختیارش قرار داده یا در منزل مشترکشان وجود دارند را بدون اجازه همسرش استفاده کرده یا آن‌ها را معامله کند.

آیا طلا جزء مهریه یا نفقه محسوب می‌شود؟

اگر زن و مرد در طول زندگی مشترک دچار مشکل شده باشند با این سؤال مواجه خواهند شد که آیا زوج می‌تواند طلاهایی که در اختیار همسرش قرار داده را به عنوان مهریه در نظر بگیرد یا خیر؟ طبق قانون، در صورتی که مرد طلاها را صرفاً برای استفاده در اختیار همسرش قرار داده باشد، چون زن هیچ مالکیتی درباره آن‌ها ندارد، پس نمی‌تواند طلاجات را معامله کند. در نتیجه دادن طلاها به زن به عنوان مهریه و نفقه زن قابل قبول نخواهد بود.

در شرایطی که مرد طلاها را به همسرش هبه یا هدیه کرده باشد نیز زوج نمی‌تواند آن‌ها را به عنوان مهریه و نفقه به حساب بیاورد. چون در عقد هبه فردی که گیرنده هبه است به عنوان مالک موهوبه شناخته می‌شود و می‌تواند هرگونه دخل و تصرفی را در مالی که هبه شده داشته باشد.

فروش طلاجات توسط زوجه بدون اجازه همسرش در صورتی که تنها زن مجاز به استفاده آن‌ها باشد خیانت در امانت است و زوج می‌تواند مطابق قانون با زن برخورد کند.

آثار و عواقب فروختن طلا بدون اجازه شوهر

اگر زوج تنها اجازه استفاده از طلا را به همسرش داده باشد، زن حق فروش طلا را بدون اجازه همسرش نخواهد داشت. در صورتی که زوجه نسبت به انجام این کار اقدام کرده باشد، جرم او خیانت در امانت خواهد بود و برابر با قانون با زن برخورد می‌شود. در این شرایط زوج امکان طرح دعوای کیفری خیانت در امانت را جهت استرداد طلای داده شده به همسرش خواهد داشت.

در شرایطی که مرد طلا را به همسرش هبه کرده باشد، تنها در صورتی امکان پس گرفتن طلا برای مرد وجود خواهد داشت که عین موهوبه موجود باشد و هبه معوض نباشد؛ یعنی تغییری در طلاجات ایجاد نشده باشد و زن مالی را به عوض طلاجاتی که همسرش به او بخشیده به زوج نداده باشد. در این مواقع، موضوع رجوع از هبه مطرح می‌شود و لازم است که وکلای متخصص این حوزه برای استرداد طلاجات کمک بگیرید.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

نحوه شکایت از زن در صورت فروختن طلا بدون اجازه شوهر

برای پس گرفتن طلا زوج معمولاً ابتدا فامیل و دوستان و آشنایان خودش و همسرش را واسطه قرار می‌دهد. در صورتی که وساطت این افراد و صحبت با زوجه برای پس گرفتن طلاها مؤثر واقع نشد، مرد می‌تواند از طریق شکایت و مراجعه به دادگاه برای پس گرفتن طلاجات اقدام کند.

برای طرح شکایت لازم است که زوج ابتدا در سامانه ثنا ثبت‌نام کند. سپس باید دادخواست شکواییه با کمک وکیل آماده شده و به همراه اسنادی مانند فاکتورهای طلا، شهادت شهود و مواردی که نشان دهنده اجازه استفاده از طلا هستند به آن ضمیمه شوند. مرد می‌تواند این دادخواست و مدارک را از طریق سامانه الکترونیکی قضایی ثبت کند و امکان طرح دعوای سرقت اموال یا خیانت در امانت نیز توسط مرد وجود دارد.

اگر طلاها به صورت هبه به زن داده شده باشند نیز مرد می‌تواند دادخواست رجوع از هبه را برای پس گرفتن آن‌ها مطرح کند.

سخن پایانی

فروش طلای زن بدون اجازه مرد تنها در صورتی ممکن است که طلاجات به زن هبه شده باشد، یا اینکه زوج طلاها را از منزل پدرش آورده یا خودش خریده باشد. در صورتی که طلاها توسط زوج صرفاً جهت استفاده به زوجه داده شده، فروش آن‌ها خیانت در امانت خواهد بود. جهت بررسی دقیق‌تر شرایط پرونده فروش طلا توسط زن بدون اجازه همسرش با تیم مشاوره موسسه حقوقی دادسو در تماس باشید.

سؤالات متداول

آیا زن می‌تواند طلاهای خودش را بدون اجازه شوهرش بفروشد؟

در صورتی که طلاجات متعلق به زن باشد و خودش آن‌ها را خرید باشد، یا اینکه زوجه طلاجات را از خانه پدری همراهش برده باشد فروش آن‌ها برای فرود مشکلی به وجود نخواهد آورد.

شرایط استرداد طلا از زوجه چیست؟

در صورتی که طلاجات به عنوان هبه به زن داده شده باشند، مرد تنها تحت شرایطی می‌تواند آن‌ها را استرداد کند که زن طلاجات را تعویض نکرده باشد، یا مالی را به عوض آن‌ها به همسرش نداده باشد.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *