ترک منزل توسط مرد یکی از موضوعات پرتکرار در مباحث حقوقی خانواده است و پس از شروع یک زندگی مسئولیت بین زن و شوهر تقسیم میشود و هریک نقش و وظیفه خود را انجام میدهند. هر فردی که به بلوغ برای ازدواج رسیده باشد به خوبی وظایف خود را می شناسد و برای پیشبرد زندگی تلاش میکند.
اما گاهی آقا به پختگی لازم نرسیده و از انجام مسئولیت هایش شانه خالی میکند و خانه و همسر و فرزندش را رها میکند. در نبود آقا مسئولیت ها بر گردن همسر او می افتد و خانم باید بار مسئولیت بیشتری را تحمل کند.
خانمی که منبع درآمدی ندارد هم در مورد تامین مایحتاج و هم تربیت فرزندان دچار مشکل میشود. از این رو قانون برای خانم حقی در نظر گرفته است تا در صورت ترک منزل آقا بتواند از طریق قانون به مراجعه قضایی شکایت کند که در ادامه بررسی شده است.
- انجام مراحل طلاق توافقی و حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- توسط وکلای متخصص طلاق و خانواده
- بین ۲۰ تا 60 روز کاری
- پرداخت اقساطی بدون سود و ضامن
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
اگر مرد خانه را ترک کند حکمش چیست؟
در صورتی که آقا خانه خود را ترک کند و از مسئولیت خویش شانه خالی کند خانم با مراجعه به دادگاه میتواند خواستار بازداشت، پرداخت نفقه و مهریه، ممنوع الخروج شدن آقا و زندان باشد.
دلایل ترک منزل توسط شوهر و نحوه طرح دعوا
قانون تنها در صورتی به آقایان اجازه ازدواج مجدد را داده است که بتوانند عدالت را رعایت کنند. برقراری عدالت شامل موارد مادی مانند پرداخت نفقه مساوی و سایر وظایف زناشویی به میزان یکسان است که کار آسانی به نظر نمیرسد.از این رو مردی که منزل خود را به دلیل ازدواج مجدد ترک کرده محکوم است زیرا نتوانسته عدالت را رعایت کند.
در چنین شرایطی خانم میتواند به دادگاه مراجعه کرده و تامین دلیل بگیرد و اگر ثابت شود آقا بدون داشتن دلیل موجه خانه خود را ترک کرده است، نفقه را با وجود داشتن توانایی مالی پرداخت نمیکند یا از عهده مخارج بر نمی آید؛ خانم میتواند شکایتی تحت عنوان ترک نفقه به دادگاه تقدیم کند و در صورت اثبات شوهر خود را زندانی کند.
تامین دلیل در زمانی انجام میشود که احتمال میرود دلایل موجود ممکن است در آینده از بین برود یا دسترسی به آن با مشکل مواجه شود.
همچنین خانم میتواند با طرح ترک نفقه با توجه به وضعیت مالی شوهر خود از دادگاه تقاضای تعیین نفقه را داشته باشد. اگر آقا از پرداخت نفقه سرباز زند و به حکم دادگاه عمل نکند حق طلاق به خانم داده میشود. البته برای اثبات این موضوع خانم باید مراحل سختی را پشت سر بگذارد و شاهدی برای گفته های محکمه پسند خود داشته باشد.
مجهول المکان بودن شوهر
در صورتی که آقا منزل خود را ترک کرده و محل سکونت او مجهول باشد خانم میتواند از دادگاه درخواست طلاق غیابی کند. در این مورد نیاز به حضور مرد نیست ولی باید ثابت شود که مرد مدت مشخصی منزل خود را ترک کرده است.
وضعیت مهریه در صورت ترک خانه توسط شوهر
چنانچه مردی منزل خود را ترک کرده و از دادن نفقه خودداری کند به صورتی که خانم در مشقت و عسر افتاده باشد خانم میتواند به دادگاه مراجعه کرده و با توجه به حق توکیلی که در شرایط ضمن عقد به او داده شده درخواست طلاق داده و مهریه خود را دریافت کند.
خانم برای گرفتن مهریه باید اموال شوهر خود را به دادگاه معرفی کند و در صورتی که آقا اموالی نداشته باشد تا زمان پرداخت مهریه ممنوع الخروج میشود. در صورتی که در این مدت خانم از آقا مالی پیدا کند میتواند به دادگاه معرفی کند تا اموال مرد توقیف شده و مهریه خانم پرداخت شود.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.