اگر یکی از زوجین در میانه راه از طلاق منصرف شود و قصد اعتراض به صدور گواهی عدم امکان سازش داشته باشد، یا اینکه طلاق از طرف مرد مطرح شده باشد و زن صدور این گواهی را قبول نداشته باشد، موضوع اعتراض به گواهی عدم امکان سازش مطرح میشود.
در این مطلب از دادسو نکاتی که باید درباره این گواهی و نحوه اعتراض به آن بدانید را ارائه کردهایم. فراموش نکنید که برای دریافت گواهی عدم امکان سازش زوجین حتما باید در جلسات مشاوره طولانی مدت شرکت کنند؛ اما در صورتی که وکیل داشته باشید نیازی به حضور در هیچ یک از مراحل طلاق نیست.
اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره اعتراض به گواهی عدم سازش و یا نیاز به مشورت با وکیل خانواده دارید، با کارشناسان حقوقی موسسه دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
گواهی عدم امکان سازش چیست؟
اگر زن و مرد برای ادامه زندگی مشترک میل و رغبتی نداشته باشند و بخواهند از هم طلاق بگیرند، باید مراحل قانونی طلاق را انجام دهند. یکی از این مراحل ارائه دعوا یا طرح دادخواست طلاق و دریافت گواهی عدم امکان سازش است.
گواهی عدم امکان سازش زمانی توسط دادگاه صادر میشود که زوجین با هم برای ادامه زندگی به توافق نرسند و آشتی بین آنها ناممکن باشد. با توجه به این شرایط، دادگاه گواهی عدم سازش را برای زن و مرد صادر میکند و آنها میتوانند با در دست داشتن این گواهی برای جاری کردن صیغه طلاق در محضر اقدام کنند.
موارد صدور گواهی عدم امکان سازش
برای طلاق و جدایی سه راه پیش روی یک زوج وجود دارد. اگر مرد قصد جدایی داشته باشد و درخواست طلاق از طرف مرد را مطرح کند، چون حق طلاق با زوج است، دادگاه از مرد دلیل خاصی برای جدایی مطالبه نمیکند. البته در صورتی دادگاه به این درخواست زوج رسیدگی میکند که زوج گواهی عدم امکان سازش را دریافت کرده باشد.
در صورتی که زن و مرد برای جدایی به سازش رسیده باشند و برای طلاق توافقی اقدام کنند هم باید ابتدا در جلسات مشاوره شرکت کنند. سپس دادگاه شرایط زوجین را برای جدایی بررسی میکند و در صورت عدم امکان ادامه زندگی مشترک برای آنها حکم گواهی عدم سازش را صادر خواهد کرد.
در مواقعی که زن برای جدایی اقدام کند تنها باید مدارک طلاق از طرف زن مانند ارائه دلیل جدایی را ارائه کرده و به دادگاه ارائه کند. در واقع در این روش از طلاق یک طرفه نیازی به ارائه گواهی عدم سازش وجود ندارد.
نحوه دریافت گواهی عدم امکان سازش
برای دریافت گواهی عدم سازش لازم است که زوجین از طریق دفاتر خدمات قضایی درخواست خودشان را برای جدایی ثبت کنند. سپس دادگاه یک جلسه برای رسیدگی به دعوا مطرح شده در نظر میگیرد.
پس از اینکه زوجین طرح دعوای طلاق را مطرح کردند، دادگاه آنها را به 5 جلسه مشاوره میفرستد که حدود 3 ماه طول میکشد. اگر جلسات مشاوره برای حل اختلاف و مشکل بین زن و مرد مؤثر واقع نشد و آنها همچنان با هم اختلاف داشتند، دادگاه رأی عدم سازش را صادر میکند و زوجین میتوانند در مدت تعیین شده برای جدایی و طلاق به محضر مراجعه کنند.
معمولاً بسیاری از زوجین به دلیل طولانی بودن جلسات مشاوره نمیتوانند در این جلسات شرکت کنند. در صورتی که دادسو پرونده شما را به عهده داشته باشد نیازی به حضور شما در هیچ یک از جلسات نیست. برای اطلاعات بیشتر از طریق دکمههای زیر میتوانید با مشاوران حقوقی در ارتباط باشید.
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
تفاوت حکم طلاق با گواهی عدم امکان سازش
بعضی از افراد تصور میکنند که گواهی عدم امکان سازش و گواهی طلاق یکسان هستند و صدور هر دو حکم توسط دادگاه به منزله جدایی زوجین است. در صورتی که این دو حکم به لحاظ ماهیتی و مدت اعتبار با هم متفاوت هستند.
گواهی عدم سازش نشان دادن عدم حل اختلافات بین زوجین و اجازه دادگاه برای جدایی آنها است. پس از صدور این حکم زن و مرد در مدت مشخصی میتوانند به محضر مراجعه کرده و از هم جدا شوند. در صورتی که زوجین در این بازه زمانی به محضر مراجعه نکنند، گواهی باطل میشود و اجباری برای جدایی زوجین وجود ندارد.
اما حکم طلاق به معنای جدایی قطعی زوجین است و دادگاه پس از بررسی مدارک و شواهد ارائه شده برای جدایی این حکم را صادر میکند. این حکم هم مدت مشخصی اعتبار دارد و زن و مرد میتوانند با در دست داشتن آن برای طلاق یک طرفه نیز اقدام کنند.
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش
مدت زمانی که گواهی عدم امکان سازش اعتبار دارد سه ماه است و زن و مرد تنها در این بازه زمانی میتوانند برای جاری شدت صیغه طلاق و ثبت آن به محضر مراجعه کنند. در غیر این صورت گواهی صادر شده باطل میشود و دادگاه عدم مراجعه زوجین را به معنی برقراری سازش بین آنها برای ادامه زندگی مشترک در نظر میگیرد.
امکان اعتراض به گواهی عدم امکان سازش
در صورتی که زوجین برای طلاق توافقی اقدام کرده باشند، تمام توافقات بین آنها در گواهی عدم امکان سازش ذکر میشود؛ بنابراین زن و مرد معمولاً به گواهی صادر شده اعتراض نمیکنند.
البته قانون مانع از اعتراض یکی از طرفین دعوا یا هر دو آنها به گواهی نمیشود و زوجین میتوانند اعتراض خودشان را مطرح کنند. پس از اعلام اعتراض به گواهی عدم سازش توسط زن یا مرد، ابتدا دادگاه و سپس دیوان عالی کشور به این درخواست رسیدگی میکند.
وکیل و مشاور برای گواهی عدم امکان سازش
برای جدایی از همسرتان لازم است که مراحل قانونی که برای طلاق زوجین در نظر گرفته شده را بشناسید. از جمله این مراحل میتوان به صدور گواهی عدم امکان سازش اشاره کرد.
وکلای طلاق به قوانین جدید طلاق توافقی و طلاق یک طرفه وجود دارد آشنا هستند و به زن و مرد کمک میکنند تا در کمترین زمان و بدون ایجاد مشکل و اختلاف جدی از همسرشان جدا شوند.
نمونه دادخواست عدم امکان سازش
اگر قصد دارید که با دریافت گواهی عدم امکان سازش از همسرتان جدا شوید، لازم است که نحوه تنظیم این گواهی را بشناسید. در ادامه یک نمونه گواهی عدم امکان سازش برای شناخت بیشتر ارائه شده است.
ریاست محترم مجتمع قضایی شهرستان ……
باسلام
احتراماً به استحضار میرساند؛
اینجانب به استناد تصویر مصدق عقدنامه شماره مورخ …… با خوانده عقد ازدواج دائمی در دفترخانه شماره و نام شهرستان … منعقد کردهایم. حاصل این ازدواج و رابطه زوجیت، فرزندی به مشخصات…… بوده است. نظر به سوء معاشرت خوانده و عدم حصول توافق اخلاقی در استمرار زندگی مشترک، درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش برای اجرای طلاق و ثبت رسمی آن مورد استدعاست.
سخن پایانی
هر فردی برای ادامه زندگی مشترک با همسرش نیاز به آرامش روانی، جسمانی، مادی و… دارد. اگر یکی از طرفین نتوانند از زندگی مشترک لذت ببرند و احساس ناراحتی و سختی و مشقت داشته باشند، دادگاه این امکان را برای زوجین در نظر گرفته که با دریافت گواهی عدم امکان سازش برای جدایی اقدام کنند.
در این مسیر زن یا مرد میتوانند از وکلای فعال در حوزه طلاق کمک بگیرند، تا پرونده دعوای طلاق را به بهترین نحو به نتیجه برسانند.
سوالات متداول
تکلیف مهریه در گواهی عدم سازش چیست؟
اگر مرد درخواست طلاق را مطرح کرده باشد لازم است که کلیه حقوق مالی زن از جمله مهریه، نفقه و… را بپردازد.
آیا رأی قطعی گواهی عدم سازش توسط دادگاه صادر میشود؟
اگر رأی عدم سازش صادر شده توسط دادگاه قابل واخواهی نباشد یا از مدت تعیین شده برای اعتراض به رأی عدم سازش گذشته باشد، این حکم قطعی خواهد بود و امکان اعتراض برای طرفین دعوا وجود ندارد.
مراحل بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش چیست؟
پس از صدور گواهی عدم سازش زوجین سه ماه فرصت دارند که برای جاری کردن صیغه طلاق به محضر مراجعه کنند.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
عده ای میگویند گواهی عدم سازش بعد از تایید در دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض در دیوان عالی نمی باشد