خانه / خانواده (طلاق) / متارکه بدون طلاق

متارکه بدون طلاق

متارکه بدون طلاق

زوج‌ها برای شروع زندگی مشترک تشریفات خاصی را مانند انجام آزمایش خون و شرکت در جلسه مشاوره انجام می‌دهند. برای طلاق و جدایی نیز انجام تشریفات طلاق لازم است؛ اما گاهی مواقع زن و مرد به خاطر مسائلی مانند صدمه ندیدن فرزندان و عرف، طلاق را رسمی نمی‌کنند؛ یعنی زوجین با وجود اینکه از هم جدا زندگی می‌کنند، اما طلاق بین آن‌ها به ثبت نرسیده است، یا اصلاً زوجین حتی به لحاظ شرعی هم جدا نشده‌اند.

در این مطلب دادسو شرایط متارکه بدون طلاق و پیامدهای قانونی آن را بررسی کرده‌ایم. در صورتی که درباره انواع طلاق مانند طلاق توافقی نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر دارید، با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

متارکه بدون طلاق چیست؟

متارکه در لغت به معنای ترک، جدایی و فراق است. اگر زن و مرد به صورت توافقی از هم جدا شده باشند ولی هنوز بین آن‌ها صیغه طلاق جاری نشده باشد، این موضوع در عرف به متارکه شناخته می‌شود.چون به لحاظ عرفی زن و مرد دیگر به عنوان یک خانواده کنار هم زندگی نمی‌کنند.

گاهی مواقع حتی ممکن است زوجین صیغه طلاق را جاری کرده و آن را ثبت نکرده باشند؛ بنابراین وضعیت آن‌ها به طور قانونی از نوع متارکه بدون طلاق شناخته می‌شود.

طلاق شرعی چیست؟

با توجه به اینکه متارکه به معنی طلاق نیز استفاده می‌شود، اگر زوجین با طلاق شرعی و غیر ثبتی از هم جدا شده باشند نیز این عبارت برای توصیف وضعیت آن‌ها استفاده می‌شود.

در طلاق شرعی، زوجین تمام تشریفات طلاق مانند جاری کردن صیغه در حضور دو شاهد عاقل و بالغ و توافقات لازم را انجام می‌دهند؛ اما طلاق به لحاظ قانونی ثبت نمی‌شود؛ بنابراین، طبق قانون زوجین همچنان زن و شوهر هستند و تمام موارد قانونی صادق برای زوجین رسمی برای این افراد صدق می‌کند.

شرایط شرعی طلاق

شرایطی که برای صحیح بودن طلاق به لحاظ شرعی در نظر گرفته می‌شود عبارتند از:

  • حضور دو شاهد عادل، عاقل و بالغ برای جاری کردن صیغه طلاق
  • انجام طلاق با صیغه طلاق شرعی و به طور صحیحی
  • انجام طلاق به صورت قطعی در زمان حال
  • طلاق در دورانی غیر بارداری یا غیر پریودی زوجه

متارکه بدون طلاق طبق قانون به رسمیت شناخته نمی‌شود و باید زوجین پیامدهایی که این موضوع دارد را بپذیرند.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

پیامدهای قانونی متارکه بدون طلاق

اگر زوجین با طلاق شرعی از هم جدا شده باشند، باید زن و مرد پیامدهای این موضوع را بپذیرند. چون برای طلاق باید دادخواست طلاق تنظیم شده و در سامانه الکترونیکی قضایی ثبت شود. سپس لازم است زوجین در جلسات مشاوره و دادگاه شرکت کنند. در نهایت دادگاه حکم طلاق یا گواهی عدم سازش را برای ثبت طلاق به زوجین ابلاغ می‌کند.

با توجه به اینکه زوجین در متارکه بدون طلاق به طور قانونی از هم جدا نشده‌اند، در مواردی مانند حضانت فرزندان و… دچار اختلاف خواهند شد؛ بنابراین مشکلاتی که زن و مرد در این حالت ممکن است با آن مواجه شوند بسیار بیشتر از کسانی است که طلاق خودشان را رسمی کرده‌اند.

سؤالات متداول

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی زمانی رخ می‌دهد که زوجین کنار هم به سردی زندگی می‌کنند؛ اما تقاضای طلاق قانونی نمی‌دهند.

حکم ارتباط با زنی که طلاق عاطفی گرفته چیست؟

تا زمانی که زن به لحاظ قانونی از همسرش طلاق نگرفته باشد، رابطه با او از نوع رابطه نامشروع خواهد بود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.1/5 - (24 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *