خانه / عمومی / اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷۷

اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷۷

اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77

شهرداری‌ برای اینکه امور مختلفی را مورد بررسی و نظارت قرار دهد، کمیسیون‌های مختلفی را تشکیل داده است. کمیسیون ماده 77 یکی از این موارد است. این کمیسیون مسئولیت بررسی اختلاف‌ها و اعتراض‌هایی را از سوی شهرداری‌ها و مؤدیان بر عهده دارد که به عوارض شهرداری و بهای خدمات ارائه شده از سوی این نهاد مرتبط می‌شوند.

افرادی که به آرای کمیسیون ماده 77 معترض هستند، باید اطلاعات لازم را درباره قانون و راهکارهای موفقیت در پرونده داشته باشند. به همین دلیل قصد داریم که در این مطلب از مؤسسه حقوقی دادسو شما را با نکات مربوط به اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 آشنا کنیم.

اگرچه شما می‌توانید با تنظیم قرارداد و وکالتنامه مرتبط، پیگیری تمام مراحل این نوع پرونده‌ها را به وکلای مؤسسه حقوقی دادسو بسپارید.

نحوه اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها

کمیسیون ماده 77 یکی از مراکز شبه قضایی به حساب می‌آید که برای بررسی شکایات و اعتراضاتی فعالیت دارد که مربوط به پرداخت عوارض شهرداری و سایر هزینه‌هایی است که مؤدیان باید بپردازند. در این شکایات شهرداری و مردم دو طرف پرونده هستند و اعتراض به آرای کمیسیون 77 به طور مستقیم ناممکن است. اما معترضان این امکان را دارند که با مراجعه به دیوان عدالت اداری کشور، برای اعتراض به رأی‌های این مرکز اقدام نمایند.

هنگامی که فردی معترض رأی صادر شده از کمیسیون ماده 77 باشد، شاید به دلیل عدم آگاهی لازم درباره جوانب کار و قوانینی که با کمک آنها می‌تواند رأی را احتمالاً به نفع خود عوض کند؛ سردرگم شود. در این شرایط وکیل دیوان عدالت اداری با دانش و تجربه لازم می‌تواند راهنمای این افراد باشد.

هرچند شهرداری‌ها نیز وکلای پایه یک دادگستری و مشاورین حقوقی برای این نوع پرونده‌ها استخدام کرده اند. پس بهتر است با بهترین و دقیق ترین روش پیگیر پرونده بود.

نحوه اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها

مراحل پیگیری اعتراضات به رأی نهایی کمیسیون ماده ۷۷

برای اینکه مؤدیان نسبت به رأی کمیسیون ماده 77 اقدام کنند، باید زمان مناسبی را در نظر داشته باشند، نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری را تهیه کرده و با کمک یک وکیل مجرب آن را به بهترین شکل پر کنند. در حقیقت برای اینکه شکایت در دیوان عدالت اداری به طور دقیق و بدون دردسر پیگیری شود، باید مراحلی را در نظر داشت.

  1. فرد معترض باید در سامانه ثنا ثبت نام کند.
  2. دادخواست خود را با کمک وکیل دیوان عدالت تنظیم کند.
  3. با مراجعه به یک دفتر خدمات الکترونیکی قضایی، نسبت به ثبت دادخواست اقدام نماید.

پس از اینکه دادخواست به مرجع ذی صلاح رسید، مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری آغاز می‌شوند. در زمان بررسی پرونده ممکن است که بدون نیاز به حضور طرفین، رسیدگی به اعتراض انجام شود. از طرفی گاهی برای اینکه مدارک، ادله و مستندات لازم ارائه شوند، طرفین با دریافت ابلاغیه ای، در تاریخ و ساعت معین در جلسات حاضر می‌شوند.

مدارک موردنیاز برای ثبت اعتراض به تصمیم نهایی کمیسیون ماده ۷۷

برای اینکه بتوان مدارک لازم را به مرجع ذی صلاح ارائه داد، باید به پرونده توجه کرد. هر پرونده با توجه به جزئیات مختلف خود به مدارک و مستندات ویژه ای نیاز دارد که شاکی و متشاکی باید به همراه اطلاعات هویتی ارائه دهند. اما چند مورد از مهم ترین مدارک مورد نیاز هنگام حضور در جلسات رسیدگی به پرونده عبارتند از:

  • فرم تکمیل شده دیوان عدالت اداری
  • یک نسخه از رأی کمیسیون ماده 77
  • سند مرتبط با درخواست تجدید نظر
  • سند ملک مربوط به اعتراض

مهلت اعتراض به رأی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها

اکنون که با کمیسیون ماده 77، مدارک و مراحل پیگیری اعتراض به آرای این مرکز آشنا شدید، بهتر است توجه داشته باشید که معترضین حاضر در ایران 3 ماه از زمان ابلاغ رأی مهلت دارند که نسبت به رأی صادر شده از سوی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری‌ها اعتراض خود را اعلام کنند.

اما اگر معترضین در خارج از ایران زندگی می‌کنند، برای اعتراض به رأی مرکز مذکور، 6 ماه زمان دارند.

اعضای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

در گام دیگر بهتر است در این زمینه اطلاع داشته باشید که نماینده وزارت کشور، نماینده دادگستری و نماینده شورای شهر در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری‌ها حضور دارند تا درباره اعتراضات و اختلافات مربوط به بهای خدمات شهرداری تصمیم گیری کنند. این در حالی است که شهرداری سمتی در هدایت جلسات کمیسیون ماده 77 ندارد.

اعضای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

حوزه اختیارات کمیسیون ماده ۷۷

شاید برای شما هم این سؤال مطرح شود که کمیسیون ماده 77 در چه حیطه‌هایی می‌تواند اختلافات و اعتراضات میان مالکان زمین‌ها یا سازمان‌ها و شهرداری‌ها را رفع کند. در پاسخ می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم که نگاهی کلی به شما می‌دهد:

  • حل اختلاف نظر میان مالکین زمین‌ها و شهرداری‌ها
  • رفع اعتراضات مؤدیان درباره عوارض و دیگر هزینه‌های مرتبط با خدمات شهرداری
  • رسیدگی به اختلافات مربوط به بدهی‌های اراضی مختلف
  • تقسیط عوارض شهرداری برای مؤدیان
  • حل اختلافات میان سازمان‌های دولتی و شهرداری در راستای پرداخت کامل هزینه‌های مربوط به ترمیم و تعمیر معابر آسیب دیده توسط مراکز دولتی

درخواست تجدیدنظر پس از مخالفت دیوان عدالت با اعتراض نسبت به رأی کمیسیون ماده ۷۷

پس از رسیدگی به اعتراض مرتبط با آرای کمیسیون ماده 77 می‌توان درخواست تجدید نظر را ثبت کرد. این مرحله است که در مورد سایر کمیسیون‌ها نیز امکان پذیر است. برای مثال پس از اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 و همچنین اعتراض به تصمیم ماده 101 قانون شهرداری، شما اجازه دارید که درخواست خود را مبنی بر تجدید نظر به رأی صادر شده ارائه دهید.

البته در این گونه پرونده‌ها، گروهی از افراد به رأی صادر شده معترض نیستند. گروهی از افراد نیز پس از اینکه اعتراض آنها از سوی دیوان عدالت اداری نیز رد شد، تصمیم می‌گیرند که برای رسیدگی مجدد درخواست خود را ثبت کنند. این مرحله نیز مانند سایر بخش‌هایی که در این مورد توضیح دادیم به اطلاعات لازم درباره جوانب پرونده و آماده کردن دادخواست تجدید نظر نیاز دارد.

به همین دلیل توصیه می‌کنیم که افراد از راهنمایی مشاورین حقوقی استفاده کنند یا اینکه صفر تا صد کار خود را به وکیل دیوان عدالت اداری بسپارند.

نمونه دادخواست اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها

اگر قصد دارید با مطالعه دقیق یک نمونه دادخواست اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77، اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه نمونه دادخواستی را ارائه خواهیم داد.

«خواهان: (مشخصات مؤدی)

خوانده: (شهرداری منطقه مربوطه)

خواسته: اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها به شماره … مورخ … و تقاضای نقض آن

دلایل و مستندات: ۱- تصویر رأی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری‌ها و گواهی ابلاغ آن

۲- مدارک مثبت ادعا جهت نقض رأی

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

احتراماً به استحضار می‌رساند رأی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری …. به شماره …. مورخ ../…/… مبنی بر ….، با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده خصوصاً سند …، مغایر مواد …. قانون (مقررات مربوطه) و خارج از حدود اختیارات و صلاحیت ذاتی و قانونی این کمیسیون بوده و رأی صادره موجب تضییع حقوق اینجانب گردیده است.

لذا با توجه به مراتب فوق صدور رأی شایسته مبنی بر نقض رأی فوق الاشعار از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری مورد تمناست.»

نمونه دادخواست اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها

وکیل متخصص دیوان عدالت برای اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۷۷

اگر مالکین اراضی در خصوص بهای خدمات شهرداری، بدهی‌های املاک خود یا عوارض آنها اعتراض یا اختلاف نظر داشته باشند، با تنظیم وکالتنامه می‌توانند از خدمات حقوقی وکیل دیوان عدالت اداری بهره مند شوند.

در این شرایط راهنمایی‌های لازم به آنها ارائه می‌شوند و در گردآوری مدارک به آنها مشاوره می‌دهد و مسئولیت تهیه موارد مرتبط با پرونده را بر عهده می‌گیرد. در حالی که نیازی به حضور مؤدیان در جلسه‌های مختلف رسیدگی نیست.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی مدارک، شرایط و مراحلی پرداختیم که در اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری ضروری هستند. وکیل دیوان عدالت اداری در این زمینه می‌تواند به شهرداری یا مؤدیان کمک کند که پیگیری پرونده‌ها را با سهولت، سرعت و دقت بالا پیش ببرد.

اما برای اینکه بهترین وکیل و مشاور حقوقی به انجام امور و ارائه راهنمایی‌ها حضور داشته باشند، می‌توان از خدمات مؤسسه حقوقی دادسو بهره مند شد. کافی است قرارداد و وکالتنامه را تنظیم کرد و صفر تا صد کارها را به وکیل منتخب مؤسسه حقوقی دادسو سپرد. در ضمن تمام جلسات وکیل و موکل به صورت آنلاین و یا تلفنی خواهد بود.

سوالات متداول

مهلت اعتراض به رأی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ چقدر است؟

برای افراد ساکن ایران 3 ماه و برای ایرانیان خارج از کشور این مهلت 6 ماه خواهد بود.

حوزه اختیارات کمیسیون ماده ۷۷ چقدر است؟

حدود اختیارات کمیسیون ماده 77 شامل حل اختلاف نظر میان مالکین اراضی و شهرداری‌ها، رفع اعتراضات مؤدیان درباره عوارض و دیگر هزینه‌های مرتبط با خدمات شهرداری، رسیدگی به اختلافات مربوط به بدهی‌های اراضی مختلف، تقسیط عوارض شهرداری برای مؤدیان و حل اختلافات میان سازمان‌های دولتی و شهرداری در راستای پرداخت کامل هزینه‌های مربوط به مرمت معابر آسیب دیده توسط مراکز دولتی می‌شوند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *