خانه / خانواده (طلاق) /  مدت زمان طلاق غیابی

 مدت زمان طلاق غیابی

مدت زمان طلاق غیابی

در طلاق غیابی که یکی از طرفین در دادگاه حضور ندارد، شخص خواهان برای به جریان انداختن طلاق به تنهایی، لازم است تا شرایطش را برای دادگاه اثبات کند. این نوع از طلاق بخصوص از طرف زوجه کار دشواری بوده و ممکن است دوماه تا یکسال به طول بیانجامد. مدت زمان طلاق غیابی برای مرد اما با توجه به در اختیار داشتن حق طلاق کوتاه‌تر بوده و طی یک تا دو ماه به سرانجام می‌رسد.

در این مطلب قصد داریم درباره مدت زمان طلاق غیابی توضیح دهیم و ببینیم که طلاق غیابی چقدر طول می کشد؟

طلاق غیابی و فرآیندهای آن

یکی از انواع طلاق، طلاقی‌ست که در آن دادگاه در عدم حضور یکی از طرفین حکم طلاق را صادر می‌کند. این طلاق که با عنوان طلاق غیابی شناخته می‌شود، ممکن است از طرف زوج یا زوجه درخواست شود. آنچه که در این نوع از طلاق برای مخاطبان دادسو تاکنون اهمیت داشته هزینه طلاق غیابی، مدت زمان طلاق غیابی و نحوه پیگیری آن است که در ادامه به برخی از این سوالات پاسخ می‌دهیم.

شرط اصلی غیابی بودن طلاق این است که شخص خوانده در دادگاه حاضر نشود، وکیل نداشته باشد، لایحه دفاعیه‌ای تنظیم نکرده باشد و یا حتی ابلاغیه دادگاه را بصورت واقعی دریافت نکرده باشد؛ در این صورت و با داشتن شرایط طلاق، دادگاه دادخواست خواهان را بررسی و رای طلاق را در غیاب خوانده صادر می‌کند.

قانون شرایطی را در نظر گرفته تا درخواست طلاق غیابی از طرف زن و مرد امکان‌پذیر باشد. با توجه به شخص درخواست کننده، نحوه اثبات شرایط طلاق به دادگاه و تجربه و مهارت وکیل، مدت زمانی که طلاق غیابی به طول می‌انجامد می‌تواند متفاوت باشد.

یکی از پرتکرارترین سوالات درمورد طلاق غیابی این است که طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می‌کشد؟‌ برای پاسخ به این سوال و جزییات بیشتر، طلاق از طرف زن و مرد را به صورت غیابی به تفکیک واکاوی می‌کنیم.

مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن

قانون مدنی جمهوری اسلامی وکالت در طلاق را در اختیار مرد قرار داده است؛ در نتیجه این قانون زن برای گرفتن طلاق خود از هر روشی بجز داشتن وکالت در طلاق، کار نسبتا دشواری پیش رو خواهد داشت. طلاق غیابی نیز از این قاعده مستثنی نیست و زن برای ارسال دادخواست طلاق به روش غیابی لازم است شرایط خود را برای دادگاه اثبات کند.

طلاق غیابی برای زن با دو شرط ممکن است. شرط اول اینکه زوج به مدت ۴ سال مفقودالاثر باشد. در اینصورت زوجه می‌تواند دادخواست طلاق را تقدیم دادگاه کرده و با اثبات این موضوع طلاق خود را جاری کند. در صورت همراهی یک وکیل حرفه‌ای، طلاق غیابی با این شرایط می‌تواند ظرف مدت ۲ ماه به سرانجام برسد.

شرط دوم برای اینکه زن بتواند اقدام به طلاق غیابی کند این است که در عسر و حرج بودن خود را به دادگاه اثبات کند. عسر و حرج به معنی سخت بودن شرایط زندگی برای زوجه است. قانون شروطی را تعیین کرده که اثبات هر یک از آن‌ها به نوعی تصدیق عسر و حرج زوجه است. برخی از این شروط شامل موارد زیر است :

  • اعتیاد مرد به مواد مخدر به شکلی که زندگی زناشویی دچار بحران شده باشد. درصورتی که اعتیاد زوج تاثیری در پرداخت نفقه به وی و زندگی زناشویی طرفین یا شان زن نداشته باشد این موضوع برای دادگاه مصداق عسر و حرج نخواهد بود.
  • عدم پرداخت نفقه به زوجه به مدت ۶ ماه. اثبات این موضوع نیز می‌تواند منجر به جریان یافتن فرآیند طلاق غیابی توسط دادگاه شود.
  • سوءرفتار با زوجه توسط مرد. اثبات ضرب و شتم یا بدرفتاری با زوجه از مصادیق عسر و حرج بوده و قانون در این زمینه حق را به زن خواهد داد.

نکته مهم درمورد اثبات عسر و حرج به دادگاه این است که پذیرش این عذرها توسط دادگاه چندان ساده نیست و اثبات این موارد زمان‌بر خواهد بود. از همین رو زمان طلاق غیابی با انتخاب این روش زمان‌بر بوده و حتی می‌تواند تا یک سال به طول بیانجامد. حضور یک وکیل طلاق می‌تواند این مسیر را برای شما بسیار کوتاه‌تر کند.

آخرین نکته درباره طلاق از طرف زن، عده طلاق غیابی است. این زمان برای طلاق غیابی نیز سه طهر (سه ماه) بوده و اگر چه جزوی از فرآیند طلاق غیابی بحساب نمی‌آید اما زن در این زمان حق ازدواج مجدد را نخواهد داشت. درصورت باردار بودن وی نیز این زمان عده تا زمان زایمان خواهد بود.

طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول می‌کشد؟

همانطور که پیش‌تر گفتیم حق طلاق در اختیار مرد است و درخواست طلاق از طرف مرد چه به صورت طلاق توافقی و چه بصورت غیابی از لحاظ زمانی تفاوت چندانی نخواهد داشت. آنچه که در انواع طلاق از طرف مرد اهمیت دارد تعیین تکلیف حقوق مالی زوجه است.

مهریه در طلاق غیابی نیز بایستی به صورت تمام و کمال به زوجه پرداخت شود. بعلاوه سایر حقوق مالی همچون نفقه و اجرت‌المثل نیز از حقوق زن در ازدواج است که دادگاه تکلیف آن‌ها را طی مراحل طلاق مشخص خواهد کرد.

با وجود این شرایط،‌ درصورت پرداخت یا قسط‌بندی مهریه و توافق با زوجه بر سر مسائل مالی و حضانت فرزندان، طلاق غیابی برای مرد پروسه‌ای یک تا دو ماهه خواهد بود.

بطور کلی چیزی که زمان طلاق غیابی را کوتاه‌تر خواهد کرد اثبات حقانیت شما برای فسخ یکطرفه‌ی عقد ازدواج است. وکلای حقوقی موسسه دادسو در طی این مسیر و تا پایان این فرآیند طاقت‌فرسا همراه شما خواهند بود. برای مشاوره رایگان حقوقی با دادسو تماس بگیرید.

سوالات متداول

مدت زمان طلاق غیابی از طرف زن چقدر است؟

با توجه به شیوه‌ی اثبات داشتن شرایط طلاق (مفقودی زوج یا شرایط عسر و حرج) و با در اختیار داشتن یک وکیل، طلاق غیابی از طرف زن می‌تواند طی ۲ تا ۴ ماه به نتیجه برسد.

زمان طلاق غیابی از طرف مرد چقدر است؟

حق طلاق قانونا در اختیار مرد بوده و زمان طلاق غیابی از طرف مرد با ثبت یک درخواست طلاق ساده چندان تفاوتی نداشته و معمولا ۱ تا ۲ ماه به طول می‌انجامد.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *