طلاق نیاز به انجام مراحلی مانند تنظیم دادخواست طلاق و تعیین تکلیف حقوق مالی زن دارد. علاوه بر این موارد، باید وضعیت زوجه در زمان طلاق مشخص شود. چون در صورتی که زن باردار باشد یا اینکه زن در عادت ماهانه باشد، شرایطی که برای طلاق و عده در نظر گرفته میشود متفاوت خواهد بود.
در این مطلب شرایط طلاق در زمان عادت ماهیانه و حکمی که قانون در این باره وجود دارد را بررسی کردهایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع طلاق دارید، میتوانید با مشاورین حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
حکم طلاق در زمان عادت ماهانه
در صورتی که زن عادت ماهانه باشد یا دوران نفاس را سپری کند طلاق به لحاظ قانونی درست نیست! چون بر اساس ماده 1140 قانون مدنی، طلاق تنها در صورتی جایز است که زن در دوران عادت ماهانه یا نفاس نبوده و پاک باشد.
نفاس به دورانی گفته میشود که زن در آن شرایطی مانند دوران عادت ماهانه را تجربه میکند. به طور معمول زنها در دوران سقطجنین یا پس از زایمان تا حدود 10 روز خونریزی دارند و این بازه زمانی دوران نفاس محسوب میشود.
شرایط طلاق جاری شدن در دوران عادت ماهانه
با توجه به اینکه طلاق در دوران عادت ماهانه باطل است، در صورت جاری شدن صیغه طلاق زوج یا زوجه میتوانند با وجود اثبات قاعدگی زن یا نفاس طلاق را باطل کنند؛ بنابراین حکمی در این دوران جاری میشود قابل باطل شده است و به لحاظ قانونی معتبر شناخته نمیشود.
دلیل باطل بودن طلاق در دوران عادت ماهانه
در دوران عادت ماهانه رابطه زناشویی بین زن و مرد وجود ندارد. به همین دلیل است که طلاق برای پس از این دوران که امکان برقراری رابطه و ایجاد علاقه بین زوجین وجود دارد در نظر گرفته میشود. در واقع قانونگذار این موضوع را در نظر داشته که زن و مرد ممکن است به خاطر فاصلهای که بین آنها ایجاد شده از هم سرد شده باشند و اقدام آنها برای طلاق به خاطر یک تصمیم عجولانه باشد.
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
موارد مجاز طلاق در زمان عادت ماهانه
با وجود اینکه طلاق در دوران عادت ماهانه باطل است، اما قانونگذار در موارد خاصی طلاق در این دوران را مجاز در نظر گرفته. از جمله مواردی که طلاق در دوران پریودی در آنها مجاز است میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
طلاق زن آبستن یا باردار
با توجه به اینکه در دوران بارداری قاعدگی یا نفاس زن وجود ندارد، دادگاه طلاق را در این دوران بلامانع میداند و پاکی زن در این شرایط جزء شروط طلاق نیست.
طلاق قبل از رابطه زناشویی
در صورتی که زن و مرد قبل از برقراری رابطه قصد طلاق داشته باشند، پاکی زن از عادت ماهانه به عنوان شرط لازم برای طلاق در نظر گرفته نمیشود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله طلاق در شرایط باکره بودن را مطالعه کنید.
طلاق از طرف شوهر غایب
در صورتی که مرد غایب باشد و زن بخواهد از او طلاق بگیرد، چون اطمینان حاصل کردن از عادت ماهانه زن ممکن نیست طلاق بدون شرط جایز خواهد بود.
جمع بندی
زن به واسطه آناتومی بدنی که دارد در طول دورانی که آماده بارداری است عادت ماهانه یا نفاس را تجربه میکند. در این شرایط زن و مرد نمیتوانند در دورانی که زن از عادت ماهانه پاک نشده از هم جدا شوند، چون به لحاظ قانونی طلاق در دوران عادت ماهانه زوجه باطل است.
سوالات متداول
آیا طلاق در حین عادت ماهیانه صحیح است؟
برای جاری کردن صیغه طلاق باید زوجه پاک باشد و در دوران عادت ماهانه یا نفاس نباشد.
آیا خواندن خطبه عقد در زمان پریودی درست است؟
تنها در شرایطی که قانون برای طلاق در دوران عادت ماهانه مجاز دانسته زن یا مرد میتوانند برای طلاق اقدام کنند.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.