بعد از صدور حکم طلاق از طرف دادگاه خانواده، زوجین باید به دفترخانه رسمی ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق خود را به سردفتر محضر ارائه دهند. در این مقاله از موسسه حقوقی دادسو قصد داریم شما را با مراحل ثبت طلاق در دفترخانه آشنا کنیم. با ما همراه باشید و در صورت وجود هرگونه سؤال یا مشاوره با کارشناسان و مشاوران حقوقی دادسو از طریق واتساپ ارتباط برقرار کنید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
مراحل ثبت طلاق در دفترخانه
- زوجین بعد از صدور حکم طلاق باید برای ثبت طلاق به دفترخانه رسمی ثبت طلاق و ازدواج مراجعه کنند.
- هر یک زوجین برای انجام مراحل ثبت طلاق در دفترخانه میتوانند از وکیل طلاق کمک بگیرند و در دفترخانه حاضر نشوند.
- برای ثبت طلاق حضور زوجین یا وکلای آنها در دفترخانه ضروری است.
- زوجین برای ثبت طلاق خود در محضر علاوه بر ارائه حکم طلاق باید مدارکی نظیر اصل کارت شناسایی، سند ازدواج، گواهی عدم بارداری زوجه، شاهد و هزینههای قانونی دفترخانه را به سردفتر تحویل دهند.
- زوجه باید آزمایش عدم بارداری خود را از آزمایشگاه گرفته و به سردفتر محضر تحویل دهد.
- اگر زوجه باکره باشد، بر طبق قانون دادگاه خانواده برای معاینه به پزشکی قانونی معرفی میشود.
- در ادامه زوجین بعد از امضاء دفاتر مربوط به طلاق و اجرای صیغه طلاق، اصل عقدنامه خود را به سردفتر محضرخانه تحویل داده و ایشان با امضا و مهر شناسنامهها، در همان روز یا چند روز بعد، طلاق نامه را به زوجه تحویل خواهد داد.
- توجه داشته باشید که مدت زمان و اعتبار رأی دادگاه به طلاق زوجین از زمان صدور حکم طلاق سه ماه است. بنابراین اگر زوجین بعد از گذشت این مدت، طلاق خود را در دفترخانه ثبت نکرده باشند، رأی دادگاه باطل شده و هیچ اعتبار قانونی ندارد. پس زوجین باید مراحل طلاق را از ابتدا آغاز کنند.
- ثبت طلاق در هر دفترخانه امکان پذیر است.
- یکی دیگر از مراحل ثبت طلاق در دفترخانه این است که زوجه در دوران عادت ماهانه نباشد.
- وجود دو شاهد برای ثبت طلاق زوجین در دفترخانه الزامی است.
- امکان اخذ رونوشت از سند طلاق برای چندین مرتبه وجود دارد.
نکات مهم برای ثبت طلاق
- اگر گواهی عـدم امکان سازش صادر شده بر طبق توافق زوجین، به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود، همه توافقاتی که گواهی طلاق بر اساس آنها صادر شده، باطل هستند.
- بر اساس ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده «هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، در صورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار میکند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه میرسد.»
- بر طبق ماده 34 قانون حمایت از خانواده «فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه نباید کمتر از یک هفته باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول المکان باشند، دعوت از شخص مجهول المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیر الانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل میآید.»
- توجه داشته باشید که بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق، امکان به هم زدن یک طرفه این توافق وجود ندارد و تنها با توافق زوجین حکم طلاق باطل میشود.
- اگر زوجه باکره باشد، بعد از صدور گواهی عدم سازش یا حکم طلاق، به دستور دادگاه خانواده به پزشکی قانونی معرفی شده و سلامت بکارت زوجه بررسی میشود. در صورتی که زوجه باکره باشد و طلاق بگیرد، نصف مهریه به وی تعلق خواهد گرفت. اما اگر زوجه باکره نباشد، حق مطالبه تمام مهریه خود را از زوج دارد.
در این مورد پیشنهاد می کنیم مقاله طلاق دختر باکره را از بلاگ دادسو مطالعه کنید.
سوالات متداول
مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق در دفترخانه چیست؟
مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق زوجین علاوه بر حکم طلاق یا گواهی عدم سازش شامل مواردی نظیر مدارک شناسایی زوجین، سند ازدواج، گواهی عدم بارداری زوجه، معرفی شهود و پرداخت هزینههای قانونی دفترخانه است.
مدت زمان اعتبار رأی دادگاه خانواده به طلاق زوجین چقدر است؟
مدت زمان اعتبار رأی دادگاه 3 ماه بوده و اگر از زمان صدور حکم طلاق تا سه ماه، زوجین برای ثبت طلاق خود به دفترخانه مراجعه نکنند، رأی دادگاه باطل شده و زوجین مجدداً باید مراحل طلاق را آغاز کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
سلام
بعد از دریافت رای دادگاه در خصوص عدم سازش باید چه کار کرد ؟
سلام دریافت حق وحقوق زن بعدازتعیین شدنش چجوریه…بایدگرف وبعدرفت محضر
سلام.ایا در شهر دیگر غیر از شهری که زوجین زندگی میکنن میتوان گواهی عدم سازش از طرف دادگاه را برد و طلاق را ثبت کرد
سلام و ادب
من خدمتتون مدارک و مستنداتی را در کانال تلگرام فرستادم . اگر سوال من را پاسخ دهید ممنون میشوم و هزینه ی آن را هم پرداخت میکنم
سلام، وقت بخیر
بله حتما همکارانم پاسخ می دهند بهتون. هزینه نداره دوست عزیز 🙂