وکیل الزام به تفکیک ملک

وکیل الزام به تفکیک ملک

دعاوی ملکی را می‌توانیم در رده مهم ترین دعاوی محسوب کنیم که خود شامل نمونه‌های گوناگونی می‌شود. یکی از دعاوی ملکی، تفکیک ملک است. تفکیک ملک در واقع به تقسیم کردن ملک (منزل مسکونی، تجاری، زمین و غیره) به قسمت‌های کوچک تر است.

این کار توسط مالک یا مالکین که شامل شرکای یک ملک است، انجام می‌شود. برای طرح این دعاوی، آشنایی با قوانین موجود و کمک گرفتن از وکیل الزام به تفکیک ملک بسیار اهمیت دارد. از مدارک مورد نیاز برای این کار می‌توانیم به کارت ملی و تصویر مصدق تصمیم واحد ثبتی اشاره کنیم. شما نیز می‌توانید سؤالات تخصصی خود را در این زمینه با مؤسسه حقوقی دادسو از طریق ارتباط تلفنی و واتساپی مطرح کنید.

تفکیک ملک چیست؟

در واحد ثبت زمانی از واژه تفکیک ملک استفاده می‌کنیم که بخواهیم اموال غیرمنقولی را به دو یا چند واحد کوچک تر تجزیه یا تقسیم کنیم. این تقسیم بندی که می‌تواند به کمک وکیل الزام به تفکیک ملک صورت گیرد، باید با مشخصات معین و معلوم انجام شود. تفکیک ملک بسته به شرایط موجود برای املاک مشاع و مفروز موضوعیت دارد.

از انواع تفکیک ملک می‌توانیم به تفکیک به صورت اعیان برای املاک آپارتمانی، تفکیک به صورت عرصه، تفکیک اراضی کشاورزی، تفکیک اراضی داخل و خارج شهر و تفکیک اراضی دولتی اشاره کنیم.

با این اوصاف شاید برای شما این سؤال پیش بیاید که منظور از ملک مشاع و ملک مفروز چیست؟ در ملک مشاع، مالک به صورت اشتراکی (همراه با یک یا چند نفر دیگر) در یک ملک سهیم است. در صورتی که در ملک مفروز مالکیت ملک تنها به یک شخص اختصاص دارد. در این بین مالکیت مشاع بسته به شرایط مختلف مثل ارث یا خرید شراکتی یک ملک انجام می‌شود که در حالت اول غیر ارادی و در حالت دوم کاملاً ارادی است.

تفکیک ملک چیست

انواع دعوای تفکیک ملک

برای تفکیک ملک، مالک یا مالکان باید برای انجام این کار درخواست خود را ارائه کنند. بر این اساس مالک باید برای تصویب شهرداری، از ملک خود یک نقشه دقیق تهیه کند تا سهم شهرداری از خدمات عمومی در موعدی که مالک یا مالکین برای تقسیمات اقدام می‌کنند، پرداخت شود. اما برای آشنایی بیشتر با تفکیک ملک به کمک یک وکیل ملکی بهتر است با انواع این دعاوی آشنا شویم.

تفکیک عرصه

زمانی که صحبت از تفکیک عرصه می‌شود، به یک ساختمان یا بنا و زمین آن اشاره داریم. در این شیوه تفکیک، مسائل حقوقی مربوط به اجزای تقسیم شده باید حل شوند و این تفکیک به شکلی باشد که بخش‌های مختلف در محدوده فیزیکی یکدیگر قرار نگیرند. در واقع هر قسمت باید به شکلی جدا شود که به صورت جداگانه ملکی مستقل محسوب شود. این نوع تفکیک ملک خود به دو نوع معمولی و عرصه بر طبق تملک اعیانی تقسیم می‌شود.

در تفکیک معمولی، صاحب یا صاحبان ملک با پرداخت دستمزد وکیل ملکی با کمک و راهنمایی‌های حقوقی وی روال عادی مربوط به تفکیک پلاک از جمله کارهای شهرداری را دنبال می‌کنند.

اما در نوع عرصه بر طبق تملک اعیانی، باید به بند 380 بخشنامه‌های ثبتی مراجعه کنیم. بر این اساس باید بگوییم که وقتی صاحب اعیان در نظر داشته باشد که عرصه زیربنا را بخرد، باید مطابق با قوانین روال تحدید محدوده آن را طی کند و سپس بعد از طی کردن تشریفات اداری، سند مالکیت را به نام خود انتقال دهد. ناگفته نماند در این نوع تفکیک نیازی به جلب نظر شهرداری نخواهد بود.

تفکیک افزار

این نوع تفکیک زمانی اتفاق می‌افتد که میان مالکین و شرکا اتفاق نظر وجود نداشته باشد. بر این اساس مطابق با ماده 598 قانون مدنی، در شرایطی که ممنوعیتی برای تقسیم کردن ملک مورد نظر وجود نداشته باشد، هر یک از شرکا در هر زمانی که اراده کنند، می‌توانند برای تفکیک ملک خود اقدامات لازم را انجام دهند.

تفکیک اعیان

اعیان به ملکی گفته می‌شود که بنای آن روی عرصه ساخته شده باشد. بنابراین این نوع تفکیک تنها در تقسیم ساختمان‌های آپارتمانی کاربرد ندارد.

برای مثال اگر چند خانه یا مغازه به صورت مشترک روی یک قطعه زمین بنا شده باشند هم شامل این نوع تفکیک ملک می‌شوند، زیرا عرصه مشترکی دارند. تفکیک اعیان هم قوانین مرتبط با خود را دارد که کمک گرفتن از یک وکیل الزام به تفکیک ملک را واجب می‌کند. این نوع تفکیک ملک خود به دو نوع تفکیک بخش اختصاصی و تفکیک بخش‌های مشترک تقسیم می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای دعوای الزام به تفکیک زمین

مهم ترین مبحث در مورد تفکیک ملک و کمک گرفتن از یک وکیل الزام به تفکیک ملک، بحث دریافت سند مالکیت برای هر قسمت از قطعات تقسیم شده است. کمک گرفتن از یک وکیل الزام به تفکیک ملک خصوصاً در شرایط افراز توصیه می‌شود تا مالک یا مالکین در این زمینه دچار مشکل نشوند. از مدارک مورد نیاز برای ارائه درخواست تفکیک ملک می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی
  • ارائه تصویر تصمیم واحد ثبت
  • ارائه سند مالکیت یا معاینه محل
  • فرم دادخواست
  • گواهی عدم افراز ملک
  • ارائه فیش هزینه دادرسی
  • نظر کارشناس و درخواست استعلام
مدارک مورد نیاز برای دعوای الزام به تفکیک زمین
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه پرونده های ملکی پاسخ داده شده است.

وکیل الزام به تفکیک ملک دادسو

برای اینکه بتوانید کار تفکیک ملک و افزار املاک مشاعی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، می‌توانید از وکیل الزام به تفکیک دادسو کمک بگیرید. کمک گرفتن از وکلای متخصص مؤسسه حقوقی دادسو علاوه بر کوتاه کردن روندهای خسته کننده و زمان بر دادرسی، در کاهش هزینه‌های آن نیز مؤثر هستند.

ضمناً طی کردن این روند با اطلاع کامل از قوانین می‌تواند از تمامی حقوق شما به عنوان صاحب ملک یا یکی از شرکا، در بهترین حالت دفاع کند تا در این مسیر متضرر نشوید. وکلای مؤسسه حقوقی دادسو با تکیه بر دانش تخصصی، آگاهی کامل از تمامی قوانین مربوط به دعاوی تفکیک ملک، می‌توانند با آگاهی شما از خطرات و ریسک‌های احتمالی، شما را در این مسیر همراهی کنند.

همانطور که در مطلب اشاره کردیم، تفکیک ملک به معنای تقسیم کردن یک ملک به دو یا چند قطعه است که خود چند نوع مختلف دارد. اما برای تفکیک ملک، باید مالک یا مالکین برای انجام این کار اقدام کنند و از یک وکیل الزام به تفکیک ملک کمک بگیرند. برای کسب اطلاعات دقیق تر یا رفع شبهات موجود می‌توانید از مشاوره حقوقی رایگان مؤسسه حقوقی دادسو کمک بگیرید.

سؤالات متداول

تفکیک ملک چیست و چرا ضرورت دارد؟

تفکیک ملک به معنای تقسیم کردن یک ملک به قطعات کوچک تر است که به منظور گرفتن سند مالکیت برای هر قطعه ملک ضرورت دارد.

چند نوع تفکیک ملک داریم؟

تفکیک ملک خود شامل انواع گوناگونی می‌شود که تفکیک ملک مشاع و فراز و از سوی دیگر تفکیک اعیان و عرصه از جمله این موارد محسوب می‌شوند.

چه مدارکی برای تفکیک ملک الزامی هستند؟

از جمله مدارک الزامی برای تفکیک ملک می‌توانیم به مواردی همچون سند مالکیت، فیش پرداختی هزینه دادرسی و مدارک شناسایی مالک اشاره کنیم.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
2 پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *