خانه / خانواده (طلاق) / مجازات طلاق صوری چیست؟

مجازات طلاق صوری چیست؟

مجازات طلاق صوری چیست

گاهی مواقع ممکن است طلاق یا جدایی بین زوجین صوری و جهت برخورداری از مزایایی مانند معافیت فرزندان از سربازی باشد. در این مطلب درباره طلاق صوری و پیامدهای آن اطلاعات لازم را ارائه کرده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه دارید، می‌توانید با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

طلاق صوری چیست؟

هدف از طلاق صوری چیست؟ طلاق صوری به نوعی از طلاق گفته می‌شود که زن و مرد برای سوء استفاده از مزایای قانونی مانند معافیت فرزند، دریافت حقوق مستمری و … از هم جدا شده‌اند؛ اما بعد از طلاق همچنان روابط زوجیت بین آن‌ها باقی مانده است؛ یعنی هدف زن و مرد برای جدایی طلاق و قطع رابطه نبوده، بلکه صرفاً جنبه برخورداری از مزایای خاصی را به همراه داشته است.

انجام طلاق صوری جهت معافیت فرزند از خدمت سربازی

یکی از دلایل انجام طلاق صوری معاف شدن فرزند پسر از خدمت سربازی است؛ یعنی والدین برای معافیت فرزندشان از هم جدا شده‌اند و پس از معافیت او برای ازدواج مجدد اقدام کرده‌اند، یا اینکه با جاری کردن صیغه 99 ساله مجدداً به هم محرم شده‌اند.

جهت پیشگیری از سوء استفاده‌هایی مانند طلاق صوری، برای معافیت فرزند پسر شرایط دیگری علاوه بر مجرد بودن مادر نیز وجود دارد ،که از جمله آن‌ها تنها فرزند ذکور یا پسر خانواده بودن، 18 سال تمام داشتن و پرداخت هزینه‌های مادر توسط پسر اشاره کرد.

در صورتی که پدر و مادر جدا شده باشند، کار معافیت موقت به فرزند آن‌ها تعلق خواهد گرفت. چون برای ارائه کارت پایان خدمت دائم باید حداقل 30 ماه یا دو سال و نیم از تاریخ طلاق بائن یا رجعی زوجین گذشته باشد.اگر با وجود این شرایط ثابت شود که طلاق زن و مرد از نوع صوری بوده، معافیت فرزندشان باطل شده و فرد به خدمت سربازی اعزام خواهد شد.

 طلاق صوری جهت استفاده از مزایای مستمری

طبق قانون، در صورتی که پدر فوت کند و دخترش مجرد باشد و شغل نداشته یا دختر جدا شده باشد و نتوانسته باشد مشغول به کار شود، فردی که پدرش فوت شده می‌تواند همچنان حقوق مستمری او را دریافت کند.

در صورتی که زوجین با هدف دریافت مستمری پدر دختر از هم جدا شده باشند و پس از طلاق مرد به همسرش رجوع کند، لازم است که زوج رجوع از طلاق را ثبت کند، در غیر این صورت بنا بر قانون با تخلف او برخورد خواهد شد.

همچنین در صورتی که در تحقیقات محلی مشخص شود زن و مرد از هم جدا شده‌اند و بین آن‌ها صیغه جاری شده، زن به بازپرداخت مستمری محکوم خواهد شد. البته توجه به این نکته ضروری است که زوجه با طلاق صوری از همسرش کلیه حقوقش مانند مهریه و … را به خطر می‌اندازد و ممکن است بعد از طلاق دچار مشکل شود.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

 روش‌های اثبات طلاق صوری

برای اثبات طلاق صوری روش‌های مختلفی وجود دارد و با کمک یکی از این روش‌ها ممکن است صوری بودن طلاق زوجین ثابت شود. در ادامه برخی از این موارد را جهت شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.

  • انجام بازرسی توسط سازمان تأمین اجتماعی
  • تحقیقات محلی
  • ارائه مدارک و شواهد توسط اشخاصی معترض صوری بودن طلاق
  • ثبت ازدواج مجدد زوجین در دفاتر ازدواج یا محضر
  • شهادت شهود مطلع از صوری بودن طلاق

حکم طلاق صوری

برای طلاق صوری حکم ثابت و مشخصی در قانون ارائه نشده، اما طبق ماده 218 قانون مدنی، انجام هرگونه معامله‌ای برای فرار از دین که به صورت صوری انجام شده باشد باطل است. همچنین ماده 1136 قانون مدنی، طلاق دهنده باید عادل، بالغ و مختار باشد؛ بنابراین انجام طلاق صوری برای برخورداری از برخی از منافع باعث عدم تأیید آن می‌شود.

در واقع در صورتی که طلاق صوری بین زوجین انجام شده باشد، به لحاظ قانونی طلاق باطل است و پذیرفته نخواهد بود؛ بنابراین استناد زوجین به آن طبق قانون امکان‌پذیر نیست.

سخن پایانی

طلاق و جدایی ممکن است با توافق و سازش زن و مرد و برای برخورداری از منافعی مانند دریافت مستمری پدر دختر بعد از فوتش انجام شده باشد. با توجه به شرایطی که برای انواع طلاق در نظر گرفته شده، طلاق صوری جرم است و به لحاظ قانونی پذیرفته نخواهد بود؛ بنابراین فردی که این جرم را مرتکب شده باید مراتب جبران آن را طبق قانون انجام دهد.

سوالات متداول

معنای طلاق صوری چیست؟

طلاق صوری در حالت کلی به طلاقی گفته می‌شود که زن و مرد علیرغم میل باطنی و قصد طلاق برای جدایی اقدام کنند.

حکم طلاق صوری برای دریافت مستمری پدر فوت شده چیست؟

در صورت اثبات صوری بودن طلاق زوجین در این شرایط باید زن مستمری دریافت شده را پس بدهد.

با وجود باطل بودن حکم طلاق صوری آیا امکان اثبات آن وجود دارد؟

به طور معمول با روش‌هایی مانند تحقیقات محلی و … امکان اثبات صوری بودن طلاق وجود دارد.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

یک پاسخ
  1. سلام آیا اگر مرد وزنی طلاق صوری بگیرند جهت بدست آوردن امکانی وارد عهد ببندند وخدارا شاهد بگیرند که این طلاق صرفا جهت همان موضوع میباشد یه از طلاق هم ۴ سال زندگی مشترک وارسال هم تمام هزینه گردن مرد هست اما زن یکطرفه به زیرعهد خود می‌زند میخواستم راهنماییم کنید وحکم واینه آیااو هنوزهمسرمن میباشد یا ومن چه کاری ازدستم برگیآدی یت تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *