اعتراض به حکم طلاق

در صورتی که زن و مرد پس از ازدواج دچار مشکل شوند این امکان برای آن‌ها در نظر گرفته شده که از هم به صورت قانونی جدا شوند. برای طلاق لازم است که زوجین تشریفاتی که در نظر گرفته شده را انجام دهند و حکم طلاق را از قاضی دریافت کنند.

پس از صدور حکم، زن یا مرد یا هر دو می‌توانند برای اجرای آن به محضر مراجعه کنند، یا اعتراض به حکم طلاق را به دادگاه ارائه دهند. روش‌ها و چگونگی اعتراض به رأی دادگاه برای طلاق را در این مطلب دادسو ارائه کرده‌ایم. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه دارید، مشاورین حقوقی موسسه دادسو در ارتباط باشید.

روش‌های اعتراض به حکم طلاق

برای اعتراض به حکم طلاق روش‌های متنوعی در نظر گرفته شده و در صورتی که زوجین با طلاق توافقی یا طلاق غیابی جدا شده باشند هم لازم است که این روش‌ها را بشناسند.

واخواهی از رأی و حکم صادره دادگاه

در صورتی که دادگاه در غیاب زوج یا زوجه یا وکیل آن‌ها جلسه دادرسی را برگزار کرده و حکم طلاق را صادر کرده باشد، زوجین می‌توانند به رأی صادر شده اعتراض کنند. بنابراین، در صورتی که زوج یا زوجه یا وکلای آن‌ها در دادگاه حضور نداشته باشند و لایحه‌ای نیز به دادگاه ارائه نکرده باشد، قانون این امکان را برای آن‌ها در نظر گرفته که به حکم صادره اعتراض کنند.

تجدید نظر خواهی

در صورتی که مهلت تجدید نظر به پایان نرسیده باشد و زوج یا زوجه شرایط قانونی درخواست تجدید نظر حکم صادره را داشته باشد، زوجین می‌توانند درخواست تجدید نظر خواهی را نسبت به حکم طلاق صادر شده به دادگاه ارائه کنند.

بر اساس ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی، عدم اعتبار مستندات دادگاه، فقدان شرایط قانونی شهادت شهود، عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی، عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رأی، مخالف بودن رأی با موازین شرعی و یا مقررات قانونی از جمله مواردی است که برای تجدید نظر خواهی حکم صادره دادگاه پذیرفته می‌شوند.

فرجام‌خواهی

طبق مواد 367، 368 و 369 قانون آیین دادرسی مدنی زوج یا زوجه می‌توانند در صورت وجود شرایط فرجام‌خواهی حکم طلاق این درخواست را به دادگاه ارائه کنند.

اعاده دادرسی

طبق ماده 488 قانون آیین دادرسی کیفری در صورتی که رأی صادره طلاق توسط دادگاه خلاف شرع بین و قانون بوده یا حکم صادره با درخواست خواهان تطابق نداشته باشد، خواهان یا خوانده می‌توانند درخواست اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه کنند.

 اعتراض به رأی طلاق توافقی

پس از شرکت زن و مرد در جلسات مشاوره و صدور گواهی عدم امکان سازش، دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند. این حکم 20 روز اعتبار دارد و در صورت تمام شدن این مهلت، زوجین نمی‌توانند برای جاری کردن صیغه طلاق به محضر مراجعه کنند.

در صورتی که یکی از زوجین به حکم صادره طلاق اعتراض داشته باشد، باید در 20 روز مهلت تعیین شده می‌تواند درخواست اعتراضش را تنظیم کرده و به دادگاه تجدید نظر استان ارائه دهد.

اعتراض به رأی طلاق غیابی

برای اعتراض به رأی طلاق غیابی نیز مانند سایر انواع طلاق 20 روز زمان در نظر گرفته شده است. در این بازه زمانی فرد می‌تواند درخواست فرجام‌خواهی، تجدید نظر یا واخواهی از حکم طلاق را با کمک وکیل خانواده تنظیم کرده و به دادگاه ارائه کند.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

 نقش وکیل برای اعتراض به حکم طلاق چیست؟

زوج‌ها و خانواده و دوستان آن‌ها به طور معمول با قوانین طلاق و مراحل آن آشنا نیستند. به همین دلیل است که اغلب پرونده‌های طلاق با پیچیدگی‌های زیادی همراه می‌شود. وکیل طلاق با تمام نکاتی که باید متقاضیان برای طلاق و اعتراض به حکم طلاق در نظر داشته باشند تسلط دارند و به آن‌ها کمک می‌کنند تا پرونده‌های طلاق را به راحتی به نتیجه برسانند.

سوالات متداول

روش‌های اعتراض به حکم طلاق غیابی چیست؟

برای اعتراض به حکم طلاق غیابی زوج یا زوجه می‌تواند درخواست فرجام‌خواهی، تجدید نظر یا واخواهی را تنظیم کرده و به دادگاه ارائه کنند.

آیا وجود وکیل متخصص اعتراض به رأی طلاق ضرورت دارد؟

حضور وکیل به روند انجام اعتراض به رأی طلاق و به نتیجه رسیدن بهتر پرونده طلاق کمک می‌کند.

آیا امکان اعتراض به رأی دیوان عالی کشور وجود دارد؟

در صورتی که پرونده از طرف دیوان عالی کشور پس از نقض رأی برای رفع نقص یا رسیدگی مجدد به دادگاه قبلی یا شعبه هم عرض فرستاده شده باشد، می‌توان به رأی صادره دیوان اعتراض کرد.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.9/5 - (14 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
8 پاسخ
  1. سلام وفتی زوج وکالت طلاق به زوجه دهد وطلاق صورت گیرد ،، وبعدازمدت عده زوجه ازدواج محضری قانونی کند آیا زوج باچه قانونی میتواند بعداز یکسال طلاق خودراباطل کند وازدواج مجدد زوجه نیزباطل شود ؟؟؟؟ ممنونم راهنمایی کنید

  2. باسلام
    هیچوقت وکالت طلاق به زن ندید من دادم الان هرروز استرس دارم و تهدیدم میکنه ک میخوام فردابرم برای طلاق هرشب بحث دعواداریم وقتی میرم سرکار همش استرس دارم میگم نکنه خانمم رفته برای طلاق

    1. دقیقا درست میگید و این کار اشتباه محض هست و دست آویزی برای زنانیکه از ابتدا نمی بایست با آنها ازدواج میکردیم

  3. بخدا این مهریه حق خیلی از زنها نیست چون در طول زندگی مشترک زن به مقام و شغل رسیده و حالا مرد را ترک میکند و میرود خانه پدر که در زمان خواستگاری و عقد ایشون بیکار بوده.ودیگر آیا به وظایف زناشویی عمل کرده کامل .چطور مرد این را ثابت کند مرد میگه انجام نداده زن میگه مرد انجام نداده حالاثابت کن این را.مهریه در صورتی به‌زن تعلق میگیره که وظایفش را کامل انجام داده باشد وگرنه حرام است به اندازه که وظیفه اش را انجام داده بهش تعلق میگیره

    1. دقیقا درست میفرمایید کاملا موافقم‌ اسم ما مرد هست اما ظلمی که بیشتر زنها می‌کنند اصلا قابل باور نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *