مراحل گرفتن حق طلاق

مراحل گرفتن حق طلاق

این روزها حق طلاق بیشتر از همیشه تبدیل به یک عرف در ازدواج شده است. وکالتی که ضامن حقوق زن در زمان طلاق خواهد بود و معایب و مزایایی را برای هر دو طرف به همراه دارد. مراحل گرفتن حق طلاق بسیار ساده و با مراجعه به یک دفتر اسناد رسمی طی چند ساعت انجام می‌شود اما پیچ و خم‌های قانونی داشتن حق طلاق در مرحله دریافت آن نیست.

در این مقاله علاوه بر مراحل گرفتن حق طلاق، نکات مهمی درباره‌ی شرایط طلاق با داشتن حق طلاق را عنوان می‌کنیم. البته پیش از هرچیز فراموش نکنید که برای طلاق با داشتن وکالت در طلاق داشتن وکیل برای خانم الزامی است. پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد جدایی با حق طلاق دارید با وکیل طلاق از طرف زن موسسه دادسو مشورت کنید.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

مراحل گرفتن وکالت در طلاق

گرفتن حق طلاق پروسه‌ی کاغذبازی و اداری پیچیده‌ای ندارد. حق طلاق یک وکالتنامه است و پروسه‌ای به سادگی ثبت یک وکالتنامه مثل وکالت برای فروش خودرو دارد. با وجود اینکه مراحل گرفتن حق طلاق پیچیده نیست اما جزییات و نکاتی پیش از آن و پس از ثبت آن وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کافی داشت.

در این مقاله ابتدا نگاهی به پیش‌نیازهای گرفتن حق طلاق و مقدمات آن میاندازیم، مدارک لازم برای ثبت وکالتنامه در دفاتر اسناد رسمی را بررسی می‌کنیم و نکاتی را در رابطه با فرآیند ارسال دادخواست طلاق توسط زن با داشتن وکالت در طلاق، مطرح می‌کنیم که دانستن آن‌ها ضروری‌ست.

گام اول پیش از گرفتن حق طلاق

با داشتن وکالتنامه حق طلاق، تصمیم‌گیری درمورد پایان یک رابطه زناشویی دیگر بصورت انحصاری در دست زوج نخواهد بود. اگرچه این وکالتنامه باعث سلب حق طلاق از مرد نمی‌شود؛ اما شرایطی را بوجود می‌آورد که زن نیز به همان اندازه (یا با اثبات تحقق شروط مشخصی) در این تصمیم محق خواهد بود.

اهمیت داشتن حق طلاق زمانی مشخص می‌شود که شرایط درخواست طلاق از طرف زن را در دادگاه‌های خانواده مشاهده کنیم. پیچیدگی پرونده‌های طلاق از سمت زوجه بدون داشتن حق طلاق و طولانی شدن زمان به نتیجه رسیدن آن‌ها، مزایای دادن حق طلاق به زن را بیش از پیش نمایان می‌کند.

شروطی که در وکالتنامه حق طلاق باید رعایت شود

بهتر است درمورد داشتن حق طلاق و نحوه ثبت آن پیش از عقد نکاح با همسر خود صحبت کنید. حق طلاق بصورت یک وکالت از زوج به زوجه واگذار می‌شود و دو راه برای رسمیت بخشیدن به آن وجود دارد. راه اول ثبت این وکالت در شروط ضمن عقد نکاح و راه دوم مراجعه زوج به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی برای ثبت رسمی یک وکالتنامه حق طلاق.

نکته مهمی که درمورد ثبت حق طلاق در شروط ضمن عقد باید بدانید این است که لفظ و کلمات استفاده شده وجاهت قانونی این وکالت را مشخص می‌کنند. مواردی که در این شرط باید قید شوند شامل :

  • برای چه نوعی از طلاق حق وکالت واگذار می‌شود. (طلاق خلع، رجعی توافقی یا یکطرفه)
  • حق قبول بذل مهریه و حقوق مالی بصورت شفاف مشخص شود. (بخشش مهریه برای حق طلاق یکی از توافقات رایج هنگام ارائه وکالت در طلاق به زوجه است)
  • حق تجدید‌نظرخواهی، فرجام‌خواهی، حق ثبت در محضر طلاق با توکیل به غیر تعیین شود.
  • تعیین تکلیف درمورد حضانت فرزندان و نفقه آن‌ها انجام شود.

اگر درمورد نحوه نگارش این وکالتنامه پرسشی دارید، یک مشاور حقوقی خانواده از تیم دادسو می‌تواند راهنمای شما در این زمینه باشد.

نمونه وکالت در طلاق
نمونه وکالت در طلاق

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق

واگذاری وکالت حق طلاق از لحاظ اداری کار ساده‌ایست. ثبت این وکالتنامه در شروط ضمن عقد نیاز به مدارک جانبی ندارد چرا که ذیل یک عقد لازم انجام می‌شود و مدارک ثبتی برای عقد کافیست.

نکته دیگر اینکه پیشنهاد می‌کنیم درصورتی که وکالت را ضمن عقد نکاح از زوج می‌گیرید مجددا برای ثبت رسمی آن به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. تجربه ثابت کرده قید این وکالت در شروط ضمن عقد می‌تواند مشکلاتی را در اثبات و اعمال این حق طلاق در دادگاه بهمراه داشته باشد.

برای ثبت این وکالت در دفاتر اسناد رسمی نیز تنها مدارک مورد نیاز، مدارک شناسایی طرفین وکالت (شناسنامه و یا کارت ملی) و عقدنامه زوجین بهمراه پرداخت هزینه حق طلاق است.

نکته دیگری که به شما توصیه می‌کنیم، نگه داشتن اصل وکالتنامه نزد زوجه و دریافت کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی زوج در کنار آن است. نسخه‌ی اصلی دیگری از وکالتنامه نیز نزد دفترخانه باقی می‌ماند. امکان دریافت کپی از وکالتنامه، درصورت مفقود شدن نسخه زوجین وجود دارد.

چند نکته مهم درباره حق طلاق

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم مراحل طلاق با داشتن حق طلاق چندان پیچیده نیست اما جزییات اجرایی آن به نحوی‌ است که درصورتی که بدون آگاهی کامل اقدام کنید فقط زمان را از دست خواهید داد. موارد زیر را با دقت مطالعه کنید:

  1. برای ثبت وکالتنامه طلاق اولا بایستی به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید نه دفاتر ازدواج و طلاق.
  2. برای گرفتن وکالتنامه طلاق نیازی به حضور زوجه در دفاتر اسناد رسمی نیست. تنها مدارک مورد نیاز هر دو طرف وکالت را همراه داشته باشید.
  3. پیش از مراجعه به دادگاه‌های خانواده برای دریافت گواهی عدم سازش، به یک وکیل پایه یک دادگستری مراجعه کنید. در محاکم قضایی وکالت زوجه بعنوان یک شخص پذیرفته نیست و تنها وکالت افرادی پذیرفتنی‌ست که پروانه وکالت معتبر از کانون وکلا داشته باشند.
  4. وکالت طلاق می‌تواند از سمت زوجه به زوج واگذار شود. با وجود اینکه این نوع از وکالت چندان رایج نیست اما محدودیتی در ارائه آن وجود نداشتن و برخی این وکالت را با تعیین حدود اختیارات، در اختیار زوج یا شخص دیگری قرار می‌دهند.
  5. برای دریافت وکالت حق طلاق، هموطنان داخل کشور بایستی به دفاتر اسناد رسمی شهر خود مراجعه کنند. هموطنان خارج از کشور نیز می‌توانند با مراجعه به دفاتر کنسولگری بصورت حضوری و یا مراجعه به وبگاه رسمی سامانه میخک بصورت غیرحضوری این وکالت را به شخص مد نظرشان بدهند.

مراحل طلاق با گرفتن حق طلاق

داشتن وکالت حق طلاق (با حق توکیل به غیر) این شرایط را برای زوجه فراهم می‌کند تا این وکالت را به شخص سومی که وکیل دادگستری باشد واگذار کرده و این وکیل به جای زوج مراحل طلاق را با زوجه طی کند.

عدم نیاز به حضور زوج، عدم نیاز به اثبات شروط ضمن عقد یا هر موضوع دیگر، زمان کوتاه‌تر طلاق در مقایسه با سایر روش‌ها و عدم نیاز به طی جلسات مشاوره از جمله ویژگی‌های مثبت داشتن حق طلاق است که طی مراحل ساده‌ی گرفتن آن را منطقی می‌کند.

درصورتی که نیاز به همراهی یک وکیل در پرونده طلاق با داشتن وکالت در طلاق دارید، با مشاوران و وکیل متخصص طلاق دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

برای طی مراحل طلاق با داشتن حق طلاق، داشتن وکیل لازم است؟

بله، اشخاص بدون داشتن پروانه وکالت نمی‌توانند در محاکم قضایی وکالت شخص دیگری را داشته باشند. حق طلاق یک وکالت است و بکارگیری آن نیازمند داشتن وکیل پایه یک دادگستری‌ست.

مراحل گرفتن حق طلاق چیست؟

برای ثبت وکالت در طلاق کافیست زوج با بهمراه داشتن مدارک شناسایی خود و زوجه بعلاوه سند عقدنامه ازدواجشان به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و با مشخص کردن حدود اختیارات وکالتنامه را دریافت کند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

۴.۳/۵ - (۱۹ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید