مدت عده طلاق خلع و مبارات

عده طلاق خلع و مبارات

عده مدت زمانی است که زن پس از جدایی از همسرش مجرد باقی می‌ماند و با فرد دیگری وارد زندگی مشترک نمی‌شود. با توجه به شرایط زوجه مدت زمانی که برای عده در نظر گرفته می‌شود متفاوت خواهد بود. در این مطلب توضیح می‌دهیم که مدت زمان عده طلاق خلع چقدر است؟

اگر درباره مهریه در طلاق خلع و شرایط جدایی با طلاق خلع و مبارات نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر دارید، می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

طلاق خلع و مبارات چیست؟

اگر زن از همسرش کراهت یا تنفر داشته باشد و حاضر به ادامه زندگی نباشد، زوجه می‌تواند با بخشیدن مهریه یا مالی مازاد بر آن همسرش را برای طلاق خلع راضی کند. در صورتی که این کراهت دوطرفه باشد و مرد نیز به اندازه زن از همسرش متنفر باشد، طلاق از نوع طلاق مبارات خواهد بود. در طلاق مبارات زن تنها می‌تواند مهریه یا مالی کمتر از آن را برای جدایی به همسرش بپردازد.

عده طلاق خلع و مبارات

قبل از اینکه بدانید عده طلاق خلع و مبارات چقدر است، باید بدانید که عده چیست؟ و در چه شرایطی زن باید آن را رعایت کند. طبق قانون خانواده، عده به مدت زمانی گفته می‌شود که زن بعد از جدایی از همسرش نمی‌تواند وارد ازدواج دائم یا موقت با فرد جدید شود.

عده طلاق مبارات و طلاق خلع مانند سایر انواع طلاق به اندازه سه طهر است؛ یعنی پس از طلاق زن باید سه بار عادت ماهانه و پاک شدن از آن را تجربه کرده باشد. اگر زن یائسه شده باشد، یا به خاطر بیماری زوجه عادت ماهانه نشود، مدت زمانی که برای عده طلاق در نظر گرفته می‌شود سه ماه است.

طلاق خلع و مبارات چیست

در مواقعی که زن باردار است، مدت زمان عده به اندازه بازه زمانی که تا زمان وضع حمل او باقی‌مانده تعیین می‌شود؛ یعنی در صورتی که زن ماه اول بارداری را تجربه می‌کند، باید ۸ ماه عده نگه دارد تا فرزندش به دنیا بیاید. در طول این دوران هزینه‌های زن و فرزند بر عهده مرد خواهد بود.

رجوع از طلاق خلع و مبارات

طلاق خلع نوعی طلاق بائن محسوب می‌شود و امکان رجوع در طلاق خلع برای مرد وجود ندارد. البته در صورتی که زن برای دریافت مهریه یا مالی که بخشیده رجوع کند، مرد نیز می‌تواند برای ادامه زندگی مشترک به همسرش رجوع در طلاق را انجام دهد.

طلاق مبارات نوعی طلاق توافقی محسوب می‌شود؛ بنابراین مرد تا سه ماه پس از جدایی می‌تواند به همسرش رجوع کرده و زندگی مشترکش را با او ادامه دهد.

سخن پایانی

طلاق نمونه‌های مختلفی دارد. با توجه به شرایطی که زن و مرد دارند، این امکان برای آن‌ها در نظر گرفته شده که برای طلاق یک طرفه، طلاق توافقی یا طلاق خلع و مبارات اقدام کنند.

در این مطلب مدت عده طلاق خلع و مبارات را توضیح دادیم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه دارید از طریق واتساپ، تلگرام و تماس می‌توانید با مشاورین حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا زن طبق قانون اجازه طلاق یک طرفه را دارد؟

زن با بخشیدن مهریه خودش و مالی مازاد بر آن می‌تواند از طریق طلاق خلع برای جدایی از همسرش اقدام کند. البته لازمه این طلاق کراهت و نفرت زن از مرد است.

تفاوت اصلی طلاق خلع و مبارات در چیست؟

در طلاق خلع زن می‌تواند مالی مازاد بر مهریه را به همسرش ببخشد، اما در طلاق مبارات زوجه می‌تواند تنها به اندازه مهریه مالی را به همسرش بدهد و از او جدا شود.

طلاق بائن چیست؟

طلاق بائن به نوعی از طلاق گفته می‌شود که زن و مرد پس از جدایی نمی‌توانند رجوع کنند. در این روش باید مجدداً زوجین تشریفات ازدواج را انجام داده و پس از جاری شدن نکاح وارد زندگی مشترک شوند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

۵/۵ - (۷ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید