- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۲۰ تا ۴۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
دوران عقد یکی از شیرین ترین و بهترین دورانها برای زن و مرد به شمار میرود اما برخی اوقات به علت وجود عوامل مختلف از جمله مسائل مالی، ازدواج زود هنگام، مشکلات خانوادگی و اجتماعی، زن و مرد در این دوران تصمیم به طلاق و جدایی میگیرند. در این مقاله از موسسه حقوقی دادسو قصد داریم به بررسی قوانین طلاق در دوران عقد بپردازیم.
قوانین طلاق در دوران عقد، مانند مراحل دیگر انواع طلاق است. پیشنهاد دادسو به شما این است که اگر در دوران عقد قصد جدایی دارید حتما با وکیل طلاق مشورت کنید. برای این منظور میتوانید از طریق شبکههای اجتماعی، تماس و یا فرم درخواست مشاوره با مشاوران حقوقی در ارتباط باشید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
طلاق در دوران عقد
مطابق با ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی «مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» بنابراین بر طبق قوانین مدنی کشور و موازین شرعی اسلام، حق طلاق با مرد بوده و در هر زمانی میتواند همسر خود را طلاق دهد. اما مرد قبل از ارائه درخواست طلاق به قانون گذار، باید تمام حق و حقوق مالی زن اعم از مهریه، نفقه، اجرت المثل، تنصیف اموال مرد و نحله را به زن بپردازد.
زن نیز با توجه به مواردی نظیر عدم پرداخت نفقه توسط مرد، یکی از موارد عسر و حرج زن، غیبت طولانی مرد، مفقودالاثر شدن مرد، یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد و داشتن حق طلاق، میتواند درخواست طلاق یک طرفه خود را به دادگاه خانواده تقدیم نماید. قانون گذار بعد از بررسی دلایل محکمه پسند و قانونی زن برای طلاق، حکم نهایی را صادر میکند.
انواع طلاق در دوران عقد
- طلاق از طرف مرد در دوران عقد
- طلاق در دوران عقد از طرف زن
- طلاق توافقی در دوران عقد
بررسی طلاق در دوران عقد از طرف زن
همانطور که در بخش فوق بیان کردیم، طلاق در دوران عقد از طرف زن نیز امکان پذیر است. اما باید برای تقدیم درخواست خود به دادگاه خانواده دلایل محکمه پسند و قابل اثبات برای طلاق داشته باشد تا قانون گذار با درخواست طلاق وی موافقت نماید. زن باید یکی از موارد عسر و حرج، شروط دوازده گانه ضمن عقد یا حق طلاق را برای ارائه به دادگاه خانواده داشته باشد.
سپس برای تنظیم درخواست طلاق در دوران عقد به یکی از شعب دفاتر خدمات قضایی مراجعه و ضمن ارائه دادخواست طلاق، مدارک و مستندات قانونی را نیز ضمیمه درخواست خود نماید. سپس از طرف دادگاه خانواده زوجین به جلسات مشاوره ارجاع داده میشوند. بعد از گذراندن جلسات مشاوره، قانون گذار با بررسی پرونده، حکم طلاق در دوران عقد صادر میکند.
توجه داشته باشید که در طلاق از طرف زن در دوران عقد، باکره بودن زن، توسط دادگاه خانواده با انجام آزمایشهای پزشکی قانونی بررسی میشود. در صورت باکره بودن زن، حکم طلاق بائن غیر مدخوله برای زن صادر میگردد.
شرایط طلاق در دوران عقد
از شرایط طلاق در دوران عقد این است که زن باید یکی از موارد عسر و حرج یا شروط دوازدگانه ضمن عقد را داشته باشد تا بتواند با ارائه آن به دادگاه خانواده، موافقت قانون گذار را جلب نماید. یکی دیگر از مواردی که زن میتواند بدون دردسر از همسرش در دوران عقد جدا شود، طلاق با داشتن حق طلاق است.

حق حبس نیز بر طبق قانون حمایت از خانواده و اسلام یکی از راههایی است که زن برای تحت فشار قرار دادن مرد و طلاق، میتواند از آن استفاده نماید. حق حبس به معنای امتناع زن از انجام وظایف زناشویی بوده و زن تا هنگامی که اقدام به انجام وظایف زناشویی نکند، حق استفاده از حق حبس خود را دارد.
شروط دوازده گانه ضمن عقد ازدواج
- خودداری مرد از دادن نفقه زن به همسر خود به مدت شش ماه از موارد شروط ضمن عقد محسوب میشود.
- سوء رفتار یا سوء معاشرت مرد به اندازه ای که ادامه زندگی مشترک را برای زن غیرقابل تحمل نماید.
- ابتلای مرد به امراض صعب العلاج به نحوی که ادامه زندگی زناشویی را برای زن مخاطره آمیز کند.
- جنون مرد در مواردی که فسخ نکاح شرعاً امکان نداشته باشد.
- اشتغال مرد به شغلی که بر طبق نظر دادگاه خانواده صالح منافی با مصالح خانوادگی، اجتماعی و حیثیت زن باشد.
- مرد به حکم قطعی مجازات پنج سال حبس یا بیشتر از آن محکوم شود.
- ابتلای مرد به هرگونه اعتیاد که به تشخیص دادگاه خانواده به اساس زندگی مشترک زوجین آسیب وارد نماید. همچنین ادامه زندگی مشترک را برای زن سخت و دشوار کند.
- ترک زندگی مشترک توسط مرد بدون هیچ عذر موجهی به مدت شش ماه متوالی نیز از موارد شروط ضمن عقد به شمار میرود.
- محکومیت قطعی مرد در اثر ارتکاب به جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب به جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زن باشد.
- در صورتی که زن بعد از گذشت پنج سال از زندگی مشترک از همسر خود به علت عقیم بودن یا بیماری مرد، صاحب فرزند نشود.
- اگر مرد مفقودالاثر شود و ظرف مدت شش ماه پس از مراجعه زن به دادگاه خانواده پیدا نشود.
- مرد همسر دیگری بدون رضایت همسر خود اختیار نماید.
طلاق توافقی در دوران عقد
طلاق توافقی در دوران عقد یکی از بی دردسرترین راهها برای جدایی و طلاق به شمار میرود. در این نوع طلاق زوجین با توافق یکدیگر و رضایت طرفین به دادگاه خانواده مراجعه کرده و درخواست طلاق توافقی خود را به قانون گذار تقدیم میکنند.
طلاق توافقی در دوران عقد نیز به همین منوال بوده و زن و شوهر بر سر مواردی نظیر مهریه و نفقه و غیره تعیین و تکلیف کرده و به توافق میرسند.

طلاق در شرایط باکره بودن
طلاق در شرایط باکره بودن زن با طلاق در زمانی که زن باکره نباشد، تفاوت دارد. تفاوت طلاق در شرایط باکره بودن زن، در نحوه پرداخت مهریه زن است. مهریه یکی از حقوق مالی مهم برای زن بوده که از زمان عقد نکاح زن مالک مهر خود شده و حق هر گونه تصرف در مال خود را دارد.
اگر زوجین در دوران عقد تصمیم به طلاق توافقی یا طلاق از طرف مرد یا طلاق از طرف زن بگیرند، باکره بودن و باکره نبودن زن نیز مطرح است زیرا اگر زن باکره باشد، بر طبق قانون نصف مهریه به زن تعلق میگیرد. اما اگر زن باکره نباشد، مرد موظف است تمام مهریه را به همسر خود پرداخت نماید.
برای دریافت مشاوره درباره قوانین طلاق در دوران عقد با کارشناسان و مشاوران مجرب و متخصص مؤسسه حقوقی دادسو ارتباط برقرار نمایید.
سؤالات متداول
درخواست طلاق در دوران عقد از طرف زن به چه صورت است؟
درخواست طلاق در دوران عقد از طرف زن نیز امکان پذیر است، تنها زن باید دلایل محکمه پسند و قانونی برای ارائه به دادگاه خانواده داشته باشد تا قانون گذار با درخواست طلاق وی موافقت نماید.
طلاق در شرایط باکره بودن زن به چه صورت است؟
تفاوت طلاق در شرایط باکره بودن زن با سایر طلاقها در میزان پرداخت مهریه به زن است. به این صورت که اگر زن در دوران عقد باکره باشد، نیمی از مهریه به وی تعلق میگیرد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.