خانه / خانواده (طلاق) / طلاق در دوران عقد از طرف زن

طلاق در دوران عقد از طرف زن

شرایط طلاق در دوران عقد از طرف زن

شروع زندگی مشترک معمولا شیرین و همراه با اشتیاق است و زوجین برای رفتن به خانه خودشان و تشکیل یک خانواده کامل لحظه‌شماری می‌کنند؛ اما این یک قانون ثابت نیست؛ و گاهی مواقع ممکن است شرایط زوجین یا اختلافاتی که بین آن‌ها وجود دارد روز به روز بیشتر شود و آن‌ها را وادار به جدایی کند.

اگر فردی که باعث به وجود آمدن این مشکلات شده زوج باشد، زوجه یا زن برای طلاق در دوران عقد اقدام می‌کند. در این شرایط دادگاه طبق قوانینی که برای طلاق یک طرفه زن وجود دارد به پرونده طلاق رسیدگی می‌کند. در این مطلب نکات مهمی که برای طلاق از طرف زن باید بدانید را ارائه کرده‌ایم.

اگر نیاز به دریافت راهنمایی بیشتر در این باره دارید می‌توانید از طریق واتساپ یا تماس تلفنی با وکلای حقوقی موسسه دادسو در ارتباط باشید.

طلاق در دوران عقد از طرف زن

در طلاق یک طرفه زن در دوران عقد نیز باید زوجه دلیل قابل قبولی برای طلاق ارائه کند. این دلیل توسط دادگاه بررسی می‌شود؛ و در صورتی که دلایل ارائه شده توسط زوجه برای جدایی قابل قبول باشد، دادگاه رأی نهایی طلاق را صادر می‌کند.

به عنوان مثال، در صورتی که زوج همسرش را اذیت و آزار کند و زندگی مشترک برای زن مشقت‌بار شده باشد، یا اینکه زوج نتواند شرایط مناسبی را برای شروع زندگی مشترک خودش و همسرش فراهم کند، زن می‌تواند یک طرفه درخواست طلاق دهد.

البته در صورتی که زن پس از عقد حق طلاق را از همسرش گرفته باشد، زوجه می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلایل و شواهد از همسرش طلاق بگیرد؛ زیرا در این مواقع زن نیز مانند مرد دارای حق طلاق می‌شود و می‌تواند از این حق قانونی خودش استفاده کند.

دلایل قابل قبول طلاق از طرف زن در دوران عقد

در کشور ما حق طلاق با مرد است و زوج می‌تواند بدون ارائه دلیل خاصی طلاق در دوران عقد از طرف مرد را مطرح کرده و به نتیجه برساند.

برای طلاق توافقی نیز تمام شرایط طلاق طبق توافق و سازش بین زوجین پیش می‌رود.

اما زن برای طلاق یک طرفه باید دلیل ارائه کند و بدون داشتن دلیل قابل قبول نمی‌تواند دادگاه را برای طلاق و جدایی قانع کند.

از جمله دلایل قابل قبول و راه های طلاق از طرف زن در دوران عقد می‌تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • برقرار بودن شروط 12 گانه عقد
  • ابتلا مرد به بیماری‌های جدی و آسیب زننده روانی یا جسمانی مانند جزام
  • سوء رفتار زوج و ضرب و شتم زوجه
  • غیبت مرد به مدت 6 ماه مداوم یا 9 ماه متوالی
  • اعتیاد آسیب زننده زوج به مواد مخدر یا الکل
  • حبس بیشتر از 5 سال زوج

مهریه در طلاق از طرف زن در دوران عقد

اگر طلاق از طرف مرد مطرح شده باشد، زوج باید تمام حق و حقوق قانونی زن از جمله مهریه را بپردازد. مهریه در دوران عقد برای زن باکره نصف است و اگر زوجه باکره باشد تنها نیمی از مهریه واقعی او به فرد تعلق خواهد گرفت.

در صورتی که طلاق از طرف زن در دوران عقد مطرح شده باشد، زن می‌تواند مهریه خودش را به همسرش ببخشد تا مرد راضی به طلاق شود. حتی امکان دارد که زوج درخواست مالی اضافه بر مهریه برای طلاق داشته باشد و زوجه می‌تواند با پرداخت این مال از او جدا شود.

اگر زوجه باکره باشد، طلاق زوجین از نوع بائن خواهد بود و مرد نمی‌تواند پس از جدایی به زن رجوع کند. در شرایطی که زوجین در دوران عقد رابطه زناشویی داشته باشند نیز اگر طلاق از طرف زن مطرح شده باشد امکان رجوع مرد بعد از طلاق وجود نخواهد داشت.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

مدارک لازم برای طلاق از طرف زن در دوران عقد

همان‌طور که برای طلاق از طرف زوج لازم است که فرد مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد را آماده کرده و به دادگاه ارائه کند، در طلاق از طرف زن نیز لازم است که زوجه مدارکی که برای رسیدگی به پرونده طلاق لازم است را تهیه کرده و به دادگاه تحویل دهد. این مدارک عبارتند از:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی به همراه کپی برابر اصل آن‌ها
  • ارائه دادخواست طلاق
  • ارائه شواهد و دلایل قابل قبول برای جدایی
  • ارائه گواهی بکارت
  • ارائه اصل و کپی برابر اصل عقدنامه
  • ارائه وکالت‌نامه طلاق در صورت وجود

مراحل طلاق از طرف زن در دوران عقد

مراحل طلاق از طرف زن با مراحل طلاق از طرف مرد در دوران عقد و پس از ازدواج متفاوت است. در ادامه مراحلی که زوجه باید برای جدایی در دوران عقد انجام دهد را ارائه کرده‌ایم.

  • ثبت‌نام در سامانه تصمیم
  • شرکت در جلسات مشاوره
  • مراجعه به پزشکی قانونی جهت دریافت گواهی بکارت
  • ارائه گواهی بکارت و شواهد و دلایل طلاق به دادگاه
  • بررسی پرونده طلاق توسط دادگاه و صدور حکم
  • جاری کردن صیغه طلاق

مدت زمان طلاق از طرف زن در دوران عقد

اگر زوج و زوجه برای جدایی به توافق رسیده باشند، مدت زمان طلاق از طرف زن کوتاه‌تر خواهد شد؛ اما با توجه به اینکه حق طلاق با مرد است، اگر زوجه برای جدایی اقدام کند و زوج راضی نباشد، شرایط طلاق پیچیده‌تر می‌شود و مدت زمان طلاق از طرف مرد نسبت به مدت زمانی که زن برای طلاق در نظر می‌گیرد بیشتر خواهد شد.

وکیل طلاق در دوران عقد

با توجه به اینکه شرایط طلاق از طرف مرد با شرایطی که زن برای طلاق در دوران عقد و پس از آن دارد متفاوت است، پیچیدگی‌های پرونده‌های مطرح شده برای طلاق یک طرفه زن در دوران عقد و بعد از آن بیشتر از طلاق مرد است.

حضور وکیل طلاق در کنار زن این امکان را برای زوجه فراهم می‌کند که دلایل مناسبی برای جدایی ارائه کند، تا بتواند پرونده طلاق را در کمترین زمان و با هزینه مناسب به نتیجه برساند. برای مشاوره حقوقی رایگان می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا زن می‌تواند برای طلاق یک طرفه در عقد اقدام کند؟

در صورتی که زن دلایل قابل قبولی برای جدایی داشته باشد می‌تواند برای طلاق در دوران عقد اقدام کند.

آیا زن می‌تواند پس از طلاق در عقد اسم همسرش را از شناسانه حذف کند؟

اگر زن باکره باشد، پس از جاری شدن صیغه طلاق می‌تواند به ثبت‌احوال مراجعه کرده و شناسنامه سفید بدون نام همسرش را دریافت کند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.5/5 - (15 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

8 پاسخ
  1. سلام وقتتون بخیر من خیلی مشگل دارم باهمسرم
    و اصلا نه صلاحیت عقلی داره و نه رفتاری زندگی کردن با این اقا برام واقعا مشگل چون هیچ گونه تامین هم انجام نمیده چه روحی چه عاطفی و چه مالی الان یک سال هستش که عقد کردم و من هرچقدر تحمل کردم که این اقا خوب میشه نشد و بدتر شد جسارت میکنم این خرف و میرنم ببخشید این اقا فقط ازم سواستفاده کرد و باکره گی من رو ازم گرفت و حالا خود واقعیش و نشون داده چه خودش و خانوادش،الان هم یک ماه ازش خبر ندارم و ندیدیم همدیگرو فقط پیغام میده تکلیف من و روشن کن برو اقدام کن و من هم حق طلاق ندارم با من نیست ینی برای اینکه عذابم بده اینکارو داره میکنه چطوری میتونم از حق خودم دفاع کنم.وزودتر جداشم میشه کمک کنید لطفا چون خانوادمم همش دارن لطمه روحی بهم وارد میکنن و نمیدونن که باکره نیستم اگر در حین طلاق متوحه بشن خیلی برام بد میشه
    میشه لطفااا راه کار بهم بدین خواهش میکنم 🙏🏻😔

    1. سلام، وقت بخیر
      برای طلاق یک طرفه باید یکی از شروط ضمن عقد داخل که داخل سند ازدواج هستن رو داشته باشید.
      برای راهنمایی بیشتر می توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  2. ازرفتارهاوکارهایش خسته شدم ودیگر دوستش ندارم نمیتوانم تحملش، کنم

    1. سلام وقت به خیرازسر عصبانیت هیچ موقع تصمیم نگیرید

  3. سلام من یک سال عقدکردم ما۶ماه اقودام به طلاق توافقع کردیم وبعد۶ماه گفت ک طلاق نمیده
    ومن دوشیزه هستم من حتا مهریه همه چی بهش میخوام ببخشم واون راضی به طلاق شه اما نمیشه ممنون میشم نظر شمارم بشنوم

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورتی که حق طلاق نداشته باشید باید یا به صورت توافقی اقدام کنید و یا یکی از شروط عسر و حرج را داشته باشید.

        1. سلام، وقت بخیر
          شروطی که داخل سند ازدواج ذکر شده مثل پرداخت کردن نفقه به خانم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *