حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی

حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی

حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی یکی از سوالات متقاضیان طلاق توافقی است که قصد انتخاب وکیل برای طلاق توافقی دارند.

وکیل طلاق توافقی می تواند نقش پر رنگی در روند پیشرفت پرونده داشته باشد و به زوجین کمک کند که مسائل قانونی و حقوقی پرونده را بدون هیچ مشکلی پیش ببرند. در این مقاله در مورد حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی برای شما توضیح داده ایم.

وکیل طلاق توافقی

طلاق توافقی یک پرونده حقوقی محسوب می شود و بر خلاف انتظاری که می رود پیچیدگی های خاص خود را دارد و در صورتی که زوجین نسبت به جزئیات آن آگاه نباشند امکان دارد که آسیب های بسیاری را در روند طلاق توافقی ببینند.

این آسیب ها شامل آسیب های عاطفی، مالی و زمانی است و بهترین راهکار برای حل این مشکلات کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی است. وکیل طلاق توافقی در اصل وکیل پایه یک دادگستری است که تخصصا در حوزه حقوق خانواده و طلاق توافقی فعالیت می کند.

وکلا هم بر خلاف تصوری که عامه دارند به صورت تخصصی به فعالت می پردازند و هر وکیل در یک یا دو حوزه بنا بر دانش و مطالعه و تجربه کاری متخصص محسوب می شود. پس در صورتی که مایل به اقدام برای طلاق توافقی هستید و مایل به داشتن وکیل هستید حتما باید از یک وکیل متخصص طلاق کمک بگیرید.

حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی

حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی متنوع است. یکی از حدود اختیارات مراجعه به هر یک از مراجع و محاکم قضایی اعم از بدوی و تجدید نظر و دیوان عالی کشور و هر یک از دادگاه های عمومی و خانواده (مجتمع های قضایی خانواده) است.

این اختیار به این معناست که وکیل از طرف موکل وکالت دارد تا به جای او در هر نوع محکمه قضایی حضور داشته باشد. به زبان ساده تر اگر شما وکیل طلاق توافقی داشته باشید، نیازی به حضور در هیچ یک از مراجع قضایی برای اقدام به طلاق توافقی ندارید.

مطلقه نمودن در حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی است یکی دیگر از حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی مطلقه نمودن زوجه بهر قسم طلاق اعم از طلاق بائن، رجعی، خلع یا مبارات با هر شرط و قرار است. این اختیار به این معناست که وکیل بنا بر خواسته موکل از محضر دادگاه انواع مختلف طلاق را درخواست می کند و بعد از دریافت حکم جهت اجرا به یکی از دفاتر ثبت رسمی طلاق مراجعه نماید.

برای طلاق توافقی چه باید کرد بیشتر بخوانید: برای طلاق توافقی چه باید کرد

اخذ و بذل مهریه در حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی

موکل می تواند به وکیل خود اختیاراتی در مورد مهریه و مابقی امور مالی مربوط به ازدواج و طلاق بدهد. به طور مثال زوجه به وکیل خود می گوید که در محضر دادکاه اعلام کند که زوجه مهریه را به طور کامل می بخشد و یا قرار بر این است که زوج در ازای مهریه مبلغ مشخصی را به زوجه تقدیم کند و مهریه به زوج بذل می شود.

یا قرار است کل مهریه دریافت شود. مطلقه نمودن زوجه به هر طریق اعم از اخذ مهریه و نفقه و اجرت المثل یا نحله یا بذل آن و یا قبول بذل عین مهریه یا معادل یا کمتر یا بیشتر از مهریه از اختیاراتی است که می توانید به وکیل طلاق توافقی خود واگذار کنید.

طلاق با داشتن حق طلاق چگونه است؟ بیشتر بخوانید: طلاق با داشتن حق طلاق چگونه است؟
اختیارات وکیل در طلاق توافقی
اختیارات وکیل در طلاق توافقی
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی

زمان که قاضی، رای طلاق را صادر می کند، این رای قطعی نیست و طرفین می توانند تا 20 روز نسبت به رای صادر شده اعتراض نمایند. البته این حق اعتراض در اغلب موارد برای حکم طلاق های یکطرفه که طرفین توافق ندارند، کاربرد دارد.

در طلاق توافقی وقتی هر دو نفر موافق انجام کار هستند، اصولا اعتراضی نسبت به رای وجود ندارد. چرا که قاضی، اکثریت مفاد رای را بنا بر توافق زوجین می دهد. در چنین حالتی نیازی به اعتراض پیش نمی آید و زوجین می توانند در خواست دهند که رای قطعی باشد تا بتوانند سریعا حکم را اجرا نمایند و نیازی به انتظار 40 روزه نباشد.

به همین خاطر بهتر است که حق اسقاط در تجدید نظر خواهی در حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی باشد. در صورتی که زوجین پیگیر پرونده طلاق توافقی نباشند و امور را به وکیل متخصص طلاق توافقی سپرده باشند، بهتر است که انجام مورد وکالت، اسقاط حق واخواهی و تجدیدنظر و فرجام خواهی و اعاده خواهی و همچنین ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند، جلب شخص ثالث و دفاع از دعوی ورود ثالث دعوای متقابل و دفاع در قبال آن، رد ادعای اعسار قبول یا رد سوگند درخواست صدور برگ اجرائیه را به وکیل خود واگذار کنند.

حق توکیل به غیر

حق توکیل به غیر یکی از مواردی از وکالت نامه ها است که باید در وکالتی که زوج به زوجه با عنوان حق طلاق می دهد وجود داشته باشد و تاکید بر وجود این حق در وکالتی که به وکیل طلاق توافقی داده می شود نیست.

اما هر چقدر که وکالت نامه ای که برای طلاق به وکیلتان می دهید کامل تر باشد، احتمال به وجود آمدن مشکلات و دردسر در روند پرونده کم می شود. حق توکیل به غیر به این معناست که وکیل می تواند وکالتی که از موکل خود دارد را به یک وکیل دیگر واگذار کند.

همانطور که گفته شد این قسمت بیشتر در مورد وکالت در طلاق یا حق طلاق که زوج به زوجه می دهد اهمیت دارد و در حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی اهمیت چندانی ندارد.

حق عزل وکیل

یکی دیگر از مواردی که در وکالتنامه ها پرونده های طلاق توافقی به چشم می خورد، حق عزل وکیل است. طبق قانون موکل می تواند در هر زمان از پرونده اش وکیلش را عزل کند.

حق عزل وکیل هم مانند توکیل به غیر، بیشتر در وکالت در طلاق زوج به زوجه باید حتما وجود داشته باشد. به این معنا که در وکالت در طلاق، زوج حق عزل وکیل را از خود ساقط می کند تا حق طلاق خانم ابدی باشد. این مسئله در وکالت نامه وکیل طلاق توافقی اهمیت زیادی ندارد.

انواع وکالت نامه از منظر حقوقی بیشتر بخوانید: انواع وکالت نامه از منظر حقوقی

 راهنمای انتخاب وکیل طلاق توافقی

در کل بهترین گزینه برای پیگیری پرونده طلاق توافقی همانطور که گفته شد داشتن وکیل طلاق توافقی است به شرطی که با حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی آشنا باشید. اما قبل از انتخاب وکیل حتما تحقیقات لازم به عمل بیاورید. مراحل طلاق توافقی بعد از مشاوره با وکیل در زمان بسیار کوتاه‌تری انجام خواهد شد.

وکیلی برای طلاق توافقی مناسب است که تجربه کافی در این زمینه داشته باشد و پاسخ مناسب و کاملی به سوالات شما در زمینه طلاق توافقی بدهد. در صورتی که نمی دانید این مسیر را از کجا شروع کنید پیشنهاد می کنیم حتما با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره دریافت نمایید.

5/5 - (5 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

8 پاسخ

    1. سلام.
      بله.
      ولی حتما باید در وکالتنامه و در بخش حدود اختیارات وکیل قید بشود

  1. شوهرم به صورت یک طرفه اقدام به طلاق کرده.من میخوام اجرت المثلم رو هم کنار نفقه و مهریه م بگیرم. اجرت المثل هم در حدود اختیارات وکیل هست؟ یعنی وکیل من میتونه با وجود این که طلاق از طرف ایشون این کارو اجام بده؟

    1. سلام
      بله
      اجرت المثل می تواند در حدود اختیارات وکیل باشد. در صورتی که وکیل متخصص داشته باشید، امور روال بهتری را طی خواهند کرد

  2. سوالی که من دارم اینه که استرداد جهیزیه هم جز حدود اختیارات وکیل هست؟ یعنی میتونی به وکیل وکالت بدی که کارهای مربوط به استرداد جهیزیه ت رو انجام بده؟

  3. واقعا وکیل برای طلاق توافقی خیلی خوبه. من وکیل داشتم و واقعا راحت کارام انجام شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *