- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
با جاری شدن صیغه عقد زن مالک تمام و کمال مهریه میشود و میتواند در آن تصرف کند؛ بنابراین در صورتی که مرد مبلغ خاصی را به عنوان مهریه تعیین کرده باشد، پس از عقد زن میتواند عین مال یا معادل آن را از مرد درخواست کند؛ و مرد موظف است که مهریه زن را بپردازد. با این وجود، افراد زیادی درباره لازم الاجرا بودن مهریه اطلاعاتی ندارد و بدون شناخت کافی درباره قوانین مهریه و مبلغ مشخصی را به عنوان مهریه در نکاح دائم تعیین میکند.
این افراد پس از رسیدن به طلاق و جدایی معمولاً با مشکل عدم دارا بودن تمکن مالی برای پرداخت مهریه مواجه میشوند؛ و به دنبال این هستند که راهی را برای نپرداختن مهریه پیدا کنند. بعضی از مردان هم برای اینکه مهریه را پرداخت نکنند به دنبال راههای طلاق دادن زن بدون مهریه هستند. در تمام این موارد لازم است که روشهایی که مرد میتواند مهریه زن را ندهد را بشناسید. برای دریافت اطلاعات کامل درباره مهریه با وکلای موسسه دادسو از طریق واتساپ در تماس باشید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
راههای قانونی طلاق دادن زن بدون پرداخت مهریه
مهریه بدهی است که مرد به زن دارد و پس از جاری شدن صیغه عقد باید آن را بپردازد. در شرایط عادی قانون خاصی برای لغو پرداخت مهریه توسط زن وجود ندارد، مگر اینکه زن خودش مهریهاش را به مرد ببخشد؛ بنابراین تا زمانی که زن به لحاظ قانونی مهریهاش را به همسرش نبخشد، مرد نمیتواند از پرداخت مهریه اجتناب کند. طبق قانون، اگر مرد تمکن مالی داشته باشد باید مهریه زن را به طور کامل بپردازد، اما در صورتی که مرد توانایی مالی کافی برای پرداخت مهریه زن نداشته باشد میتواند درخواست اعسار را به دادگاه ارائه کند. طبق این درخواست دادگاه مهریه زن را تقسیط میکند.
مهریه زن ناشزه
اگر زن ناشزه باشد و از همسرش برای روابط زناشویی تمکین نکند، مرد نمیتواند به این دلیل از پرداخت مهریه زن خودداری کند. چون طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، به محض جاری شدن نکاح زن مالک مهریه خواهد بود و هر موقعی که آن را درخواست کند، مرد موظف است که مهریه را بپردازد. بنابراین در شرایطی که زن ناشزه باشد و از مرد تمکین نکند، مرد نمیتواند از این اهرم به عنوان یکی از راههای طلاق دادن زن بدون مهریه استفاده کند.
در این موارد رفع توقیف اموال آقا برای مهریه تنها در صورتی ممکن خواهد بود که مرد مهریه زن را بپردازد، یا قسط بندی مهریه توسط دادگاه انجام شده باشد. اگر زن ناشزه بدون دلیل موجه از تمکین همسرش خودداری کند، نفقه به او تعلق نخواهد گرفت؛ اما در شرایطی که زن به خاطر سختی و ناراحتیهای روحی و جسمانی که زندگی با مرد دارد از تمکین او خودداری کند، در طول زندگی زناشویی و پس از طلاق نفقه جزء حقوق زن خواهد بود و به او تعلق میگیرد.
مهریه زن باکره
اگر زن و مرد پس از جاری شدن صیغه عقد و قبل از رابطه زناشویی از هم طلاق بگیرند، مرد باید نیمی از مهریه زن را بپردازد. در صورتی که توافق اولیهای بین زوجین انجام شده باشد و مرد کل مهریه زن را بعد از عقد داده باشد، زن باید نیمی از آن را موقع طلاق به مرد برگرداند. اگر درخواست طلاق از طرف مرد مطرح شده باشد، مهریه کامل در دوران عقد به زن تعلق میگیرد؛ اما در صورتی که زن درخواست طلاق در دوران عقد و قبل از رابطه زناشویی را مطرح کرده باشد، مرد موظف است نیمی از مهریه زن باکره را به صورت نقدی یا معادل آن را بپردازد.

مهریه زن خیانتکار
اغلب افراد تصور میکنند که یکی از راههای طلاق دادن زن بدون مهریه اثبات خیانت زن است. در صورتی که حتی موقعی که مرد ثابت کند زن خیانت کرده است، امکان اجتناب از پرداخت مهریه برای او وجود نخواهد داشت. چون زن به محض جاری شدن عقد مالک مهریه میشود؛ و مرد نمیتوان زن را از دریافت حقوق قانونیاش محروم کند. در این شرایط مرد میتواند به صورت کیفری برای خیانت همسرش از او شکایت کند؛ و منتظر بررسی پرونده توسط دادگاه و صدور حکم بماند. یا اینکه مرد و زن برای طلاق توافقی با هم توافق کنند؛ و زن با بخشیدن مهریهاش از همسرش طلاق بگیرد.
بر اساس ماده ۱۰۸۹ قانون مدنی، اگر عقد بین زوجین به هر دلیلی باطل شود و بین آنها رابطه زناشویی رخ نداده باشد، زن حق دریافت مهریه را نخواهد داشت.
بخشش مهریه به ازای حق طلاق
برخی از خانمها ترجیح میدهند که به جای مهریه حق طلاق یا حق حضانت فرزند را داشته باشند، چون طلاق با حق طلاق راحتتر است و پیچیدگیهای طلاق از طرف زن را ندارد. در این شرایط زن و مرد میتوانند به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند و مرد حق طلاق یا حضانت فرزند را به زن بدهد؛ و زن مهریه خودش را به مرد ببخشد. در صورتی که مراحل قانونی بخشش مهریه زن انجام شده باشد، موقع طلاق نیازی نیست که مرد مهریه زن را بپردازد؛ و زن نمیتواند توقیف اموال مرد برای مهریه را انجام دهد.
مهریه عندالاستطاعه و شرایط پرداخت آن
اگر مهریه عندالاستطاعه تعیین شده باشد، زن مالک مهریه نخواهد بود. چون پرداخت مهریه مشروط به تمکن مالی مرد شده است. برای دریافت مهریه عندالاستطاعه زن باید لیست اموال و داراییهای مرد را به دادگاه ارائه کند تا بتواند مهریه خودش را دریافت کند. در غیر این صورت، اگر مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد دینی برای او وجود نخواهد داشت.
شرایط تعلق نگرفتن مهریه به زن
بر اساس قانون مدنی ماده ۱۱۰۱، اگر عقد نکاح به دلیل قانونی پیش از رابطه زناشویی بین زوجین فسخ شود، زن هیچ حقی در برابر مرد برای دریافت مهریه نخواهد داشت؛ و در این شرایط طلاق زن بدون پرداخت مهریه انجام میشود. البته در این مواقع هم اگر ثابت شود که دلیل طلاق زوجه ناتوانی جنسی زوج است، مهریه کامل به زن تعلق خواهد گرفت. همچنین، در شرایط فسخ نکاح اگر بین زن و مرد رابطه زناشویی وجود داشته باشد، مرد موظف است که مهریه را به طور کامل بپردازد.

اهمیت حضور وکیل مهریه در پرونده طلاق
وکیل مهریه تمام راهکارها و قوانین این حوزه را میشناسد؛ و به موکلش کمک میکند تا تمام حق و حقوق خودش را دریافت کند. همچنین در صورتی که زوجین برای بخشیدن مهریه و دریافت حق طلاق به توافق رسیده باشند، وکیل مهریه میتواند پرونده را تسهیل کند تا طلاق در زمان کمتری انجام شود. برای دریافت راهنمایی درباره قوانین مهریه و نحوه پرداخت آن با مشاورین حقوقی دادسو در ارتباط باشید. وکلای ما پروندههای موفق زیادی را در زمینه مهریه و طلاق به سرانجام رساندهاند، و بهترین راهکارها را برای انجام سریع پرونده طلاق با هزینه مناسب به مراجعین ارائه میکنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.