خانه / ارث و انحصار وراثت / انحصار وراثت سهام عدالت

انحصار وراثت سهام عدالت

انحصار وراثت سهام عدالت

در این مقاله قرار است درباره انحصار وراثت سهام عدالت توضیح دهیم. سهام عدالت هم مانند سایر دارایی‌های متوفی می‌ماند. پس بعد از فوت ایشان باید بین وراث قانونی ایشان تقسیم شود. مراحل تقسیم سهام عدالت بین وراث با تقسیم سایر اموال متوفی متفاوت است، ولی در هر صورت برای انحصار وراثت متوفی و تقسیم اموال ایشان بین وراث باید گواهی انحصار وراثت دریافت شود. در ادامه مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت و مراحل تقسیم سهام عدالت را توضیح می‌دهیم.

مراحل انحصار وراثت

همانطور که توضیح دادیم برای تقسیم سهام عدالت متوفی هم باید گواهی انحصار وراثت دریافت شود. برای این که مطمئن شویم متوفی سهام عدالت داشته باید ابتدا به سایت  samanese.ir مراجعه کرده و اطلاعات هویتی متوفی را وارد کنیم. با وارد کردن اطلاعات متوفی، در صورتی که ایشان دارایی داشته باشد، در سایت قابل رویت است. در صورتی که متوفی سهام عدالت داشت، می‌توان مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت را انجام دهید. برای این کار باید ابتدا گواهی فوت متوفی را از ثبت احوال دریافت کنید. سپس یکی از وراث یا وکیلی که برای امور انحصار وراثت وکالت دارند باید به شورای حل اختلاف شهری که آخرین محل سکونت متوفی بوده، بروند. بعد از مراجعه به شورای حل اختلاف باید همه وراث یا وکیل انحصار وراثت ایشان به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند. در این مرحله باید سه نفر از افرادی که همه وراث را می‌شناسند در دفتر ثبت اسناد رسمی شهادت دهند که متوفی ورثه‌ای غیر از این افراد ندارد. سپس باید به اداره مالیات مراجعه کنند و با توجه به استعلام اموال متوفی، مالیات بر ارث را مشخص و آن را پرداخت کنند. در مرحله بعد باید به همراه استشهادیه انحصار وراثت، گواهی فوت، برگه مالیات و مدارک هویتی وراث، مجدد به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و دادخواست گواهی انحصار وراثت را ثبت کنند. در صورتی که انحصار وراثت متوفی نامحدود (اموال بیشتر از 50 میلیون تومان ) باشد یک آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار چاپ می‌شود. علت چاپ این آگهی اطمینان از عدم حضور ورثه دیگر است. بعد از طی کردن همه این مراحل گواهی انحصار وراثت صادر می‌شود که تا یک ماه فرصت اعتراض دارد.

تقسیم ارث زن بدون فرزند بیشتر بخوانید: تقسیم ارث زن بدون فرزند

مراحل انحصار وراثت سهام عدالت

برای انحصاروراثت سهام عدالت علاوه بر دریافت گواهی انحصار وراثت باید وراث به  دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت مراجعه و تقسیم نامه سهام عدالت را امضا کنند. برای این کار باید همه وراث در دفتر پیشخوان دولت مراجعه و تقسیم نامه را امضا کنند. حتی اگر یکی از وراث این کار را انجام ندهد، امکان تقسیم سهام عدالت بین وراث وجود ندارد. برای مراجعه به دفتر پیشخوان دولت باید اصل کارت ملی همه وراث، اصل گواهی انحصار وراثت، کد ملی و تاریخ تولد متوفی، آدرس و کد پستی یکی از وراث و شماره شبا بانکی برای همه وراث را همراه خود داشته باشید.

سود سهام عدالت متوفی

زمان واریز سود سهام عدالت دقیقا مشابه واریز سود سایر مشمولان می‌باشد.

آیا می‌توان ای سهم را به شخص دیگر انتقال داد؟

امکان انتقال سهام عدالت متوفی به شخص دیگر وجود دارد. ولی این شخص باید حتما یکی از وراثی که نام آنها در گواهی حصر وراثت آمده است، باشد. پس انتقال این سهام به شخص دیگری غیر وراث وجود ندارد. مگر این که فردی که قصد فروش دارد ابتدا سهم خود را دریافت و به شخص دیگر واگذار کند.

انحصار وراثت شوهر بیشتر بخوانید: انحصار وراثت شوهر

وکیل برای انحصار وراثت سهام

اگر شما به یک وکیل پایه یک دادگستری برای امور حصر وراثت وکالت داده باشید، ایشان می‌تواند به جای شما در همه مراحل اداری حضور پیدا کند. وکیل هم می‌تواند گواهی انحصار وراثت را برای شما دریافت کند و هم می‌تواند برای انحصار وراثت سهام عدالت اقدام کند.

نتیجه گیری

شما می‌توانید ابتدا مطمئن شوید که متوفی سهام عدالت دارید یا خیر. سپس می‌توانید گواهی انحصار وراثت را دریافت کنید و به همراه مدارک گفته شده (در هر زمان) به دفتر پیشخوان دولت مراجعه کنید و برای تقسیم سهام عدالت متوفی اقدام کنید.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

16 پاسخ
  1. سلام وقت بخیر
    ۲ تا از خواهرهای من در خارج زندگی میکنن و متاسفانه وقت، حوصله و علاقه ای برای پیگیری بحث سهام عدالت ندارن و سجامی هم نیستن، حالا ما بقیه وراث باید چکار کنیم؟

    1. سلام، وقت بخیر
      نیازی به حضور همه وراثت نیست و ورثه دیگر می توانند اقدام کنند.

  2. من هم انحصار وراثت دارم وهم وکالت نامه فرزندان. فقد راهنماییدرست به کجا مراجعه کنم

    1. سلام، وقت بخیر
      باید از طریق دفتر خدمات برای انحصار وراثت اقدام کنید.

  3. باسلام من دارای چهار فرزند هستم و۹ خواهربرادر هستیم پدرم رحمت خدا رفته وخواهرم که مجردهست دارد حقوق پدری را میگیرد با اجازه رسمی مادرم الان سهام عدالت را گفته به شما نمیدم ایا میتواند

  4. سلام خسته نباشید دختر دارم پدرش ندارم ولی خواهرش به رحمت خدا رفت وارث سهم عدالت عمو و عمه دارید مادر داریدسهم عدالت به چه کسی می رسید درحقیقت

  5. سلام من یکی از وراث هستم واز طرف همه وراث وکالت دارم
    همه مراحل قانونی، شامل گواهی انحصار وراثت ومدارک دیگر رو هم انجام دادم فقط اصل کارت ملی ها رو نمی تونم جور کنم، آیا می تونم خودم تنها برای دریافت سود اقدام کنم یا وراث هم باید حضور داشته باشن

    1. سلام، وقت بخیر
      لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

    2. سلام ، خواهر برادر من ارث مادرم را بالا کشیدند میخوام سهام عدالت مادرم رابگیرم ولی با آنها قطع رابطه کردم چه کنم

    1. سلام خسته نباشید ایا می شود بخاطر اختلاف بین خانواده حق ارث سهام عدالت متوفی راکه پدرشون هست نداد وخودشون بین هم تقسم کنند

      1. سلام، وقت بخیر
        خیر، این کار انتقال منافع غیر محسوب می شود.

  6. با سلام ..همه مراحل انحصار وراثت انجام شده منتهی این یک سال سایت بسته است باید چه کار کنیم به کجا مراجعه کنیم

    1. سلام، وقت بخیر.
      منظور شما از بسته بودن سایت چیست؟
      سایت باز است و میتوانید اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *