خانه / ملکی / وکیل الزام به تحویل مبیع

وکیل الزام به تحویل مبیع

وکیل الزام به تحویل مبیع

هنگامی که خرید مال انجام می‌شود، فروشنده موظف است در موعد معین مال را به خریدار تحویل دهد. در صورتی که فرآیند تحویل دادن مال با مشکل مواجه شود، وکیل به خریدار کمک خواهد کرد که بتواند مال خود را دریافت کند. در حقیقت وکیل الزام به تحویل مبیع را به فروشنده گوشزد می‎کند.

در ادامه توضیح کامل تری درباره شرایط درخواست دادن و روش‌های پیگیری الزام به تحویل مبیع را توضیح خواهیم داد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و در صورتی که به وکیل الزام به تحویل مبیع نیاز دارید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

تحویل مبیع یعنی چه؟​

هنگامی که فردی ملک یا هر مال غیر منقول را به خریدار می‌فروشد، طبق قرارداد موظف خواهد بود که این مال را در زمان مشخصی به خریدار تحویل دهد. به این موضوع تحویل مبیع می‌گویند. اگر فروشنده به هر دلیلی از تحویل مبیع سر باز زند، خریدار می‌تواند با مشورت و همراهی وکیل الزام به تحویل مبیع را به فروشنده یادآوری کند.

تحویل مبیع یعنی چه

شرایط لازم برای درخواست الزام به تحویل مبیع

برای اینکه وکیل الزام به تحویل مبیع را به فروشنده مال یادآوری کند، 2 عامل اساسی را باید در نظر بگیرد. اول از همه این است که باید قراردادی با عنوان «بیع» بین خریدار و فروشنده وجود داشته باشد. در ماده 338 قانون مدنی ذکر شده که «بیع به معنای تملیک عین به عوض معلوم است.» اگر این قرارداد میان خریدار و فروشنده وجود داشته باشد، وکیل می‌تواند درخواست موکل خود را در راستای تسلیم و تحویل بیع پیگیری کند.

عامل دومی که باید در نظر داشت، نظر قاضی پرونده درباره عقد بیع و ارتباط داشتن الزام به تحویل اموال غیرمنقول با فروشنده است. هرچند این نکته را نباید فراموش کرد که از نظر قضات هنگامی الزام به تحویل بیع اجرایی خواهد بود که قرارداد بیع در دفتر اسناد رسمی به ثبت رسیده باشد.

البته قضاوت به مواد گوناگون قانون مدنی اشاره می‌کنند. در نتیجه ثبت شدن قرارداد بیع در دفتر اسناد رسمی برای گروهی از قضات ضرورت دارد و گروهی این موضوع را بر اساس مفاد قانون ثبت ضروری نمی‌دانند.

روش های پیگیری الزام به تحویل مبیع​

قوانین مختلفی وجود دارند که وکیل الزام به تحویل مبیع را با تکیه بر آنها پیگیری می‌کند. دو روش اصلی برای این پیگیری وجود دارند.

  1. طبق مواد 46، 47 و 48 قانون ثبت، شخصی هنگام طرح دعوی الزام به تحویل مبیع صالح و درست محسوب می‌شود که سند رسمی مالکیت آن مال را داشته باشد. در این راستا اگر مبایعنامه یا قولنامه ای برای معامله میان فروشنده و خریدار تنظیم شود، خریدار باید پیش از آنکه برای طرح دعوی الزام به تحویل مبیع اقدام کند، طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی را پیگیری نماید.
  2. مواد ۱۰، ۲۱۹، ۲۲۰، ۳۳۸، ۳۳۹ و ۳۶۲ در قانون مدنی موضوع الزام به تحویل مبیع را بررسی کرده اند. آنها مبایعه نامه یا قولنامه را قانونی می‌دانند. در نتیجه دعوی الزام به تحویل خریدار با در همراه داشتن مبایعه نامه قابل قبول خواهد بود.
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه پرونده های ملکی پاسخ داده شده است.

کاربرد لایحه الزام به تحویل مبیع​

مواد گوناگون در قانون ثبت و یا قانون مدنی فرصتی را فراهم می‌کنند که فروشنده و خریدار در هر معامله به مفاد مبایعه نامه تنظیم شده عمل کنند. اگر فروشنده مبلغ معادل مال فروخته شده را دریافت کند اما در تحویل این مال تأخیر داشته باشد، خریدار متضرر خواهد شد.

وکیل الزام به تحویل مبیع را با لایحه ای که در این مورد وجود دارد، به فروشنده اطلاع می‌دهد. در حقیقت، دعوایی با عنوان لایحه دفاعیه الزام به تحویل مبیع از سوی خریدار تنظیم می‌شود. به این واسطه خریدار از قاضی درخواست می‌کند که دادگاه فروشنده را ملزم به تحویل مبیع کند. قاضی بعد از بررسی درخواست خریدار، اسناد موجود و مبایعه نامه، رأی خود را صادر می‌کند.

الزام به تحویل مبیع غیرمنقول​

خانه و زمین در گروه اموال غیرمنقول به حساب می‌آیند. به این معنی که این اموال قابل انتقال نیستند. اگر فروشنده بر خلاف قولنامه از تحویل دادن مال غیرمنقول فروخته شده به خریدار خودداری کند، خریدار می‌تواند طرح دعوی نماید. به این معنی که دعوای الزام به تحویل مبیع غیرمنقول در دادگاهی مطرح می‌شود که در نزدیکی مال غیرمنقول فروخته شده قرار دارد.

الزام به تحویل مبیع ملک مشاع​

ملک مشاع نوعی مال غیرمنقول است که چند مالک داشته باشد و همه مالکان در مالکیت این ملک سهم داشته باشند. مالک می‌تواند با در اختیار داشتن نامه عدم افراز ملک مشاع و رأی دادگاه مبنی بر دستور فروش ملک مشاع برای فروش سهم خود از ملک مشاع اقدام کند.

اما اگر فروشنده از تحویل دادن مبیع به خریدار اجتناب کند، خریدار می‌تواند برای الزام به تحویل مبیع ملک مشاع طرح دعوا نماید. قاضی درخواست، اسناد و مدارک را بررسی کرده و رأی خود را صادر خواهد کرد.

نکته: افراز ملک مشاع به این معناست که مالکان ملک مشاع مجاز به فروش سهم خود نیستند. اگر مالکان نامه عدم افراز ملک مشاع را همراه با دادخواستی برای فروش سهم خود از ملک به دادگاه تقدیم کنند، دادگاه بعد از بررسی می‌تواند دستور فروش ملک مشاع را صادر کند تا هر مالکی سهم خود را به راحتی به فروش برساند.

الزام به تحویل مبیع ملک مشاع​

وکیل الزام به تحویل مبیع

خریدار می‌تواند برای اینکه کارهای ثبت درخواست خود را با سهولت و سرعت بیشتری انجام دهد، از راهنمایی وکیل الزام به تحویل مبیع بهره مند شود. این امکان برای خریدار وجود دارد که انجام کارهای مختلف برای طرح دعوای الزام به تحویل مبیع را به عهده وکیلی مجرب و کاربلد بسپارد.

شما در مطلب وکیل الزام به تحویل مبیع با کاربرد لایحه ای آشنا شدید که ضرورت تحویل مبیع را منعکس می‌کند. سپس روش‌های پیگیری درخواستی در این باره را مطالعه کردید. این در حالی است که اگر ملک مشاع باشد، قوانینی دارد که بر اساس آنها خریدار می‌تواند فروشنده را ملزم به تحویل مبیع کند.

در صورتی که به وکیل الزام به تحویل مبیع نیاز دارید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

تحویل مبیع چیست؟

هنگامی که فروشنده بعد از دریافت مبلغی از خریدار، مال خود را به خریدار تحویل دهد، تحویل مبیع انجام داده است.

لایحه الزام به تحویل مبیع چه کاربردی دارد؟

اگر فروشنده از تحویل مبیع سر باز زند، خریدار می‎تواند دعوای خود را برای ملزم کردن فروشنده به تحویل مبیع به دادگاه ارائه دهد. این لایحه از متضرر شدن خریدار جلوگیری می‌کند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *