ترک منزل توسط زن

ترک منزل توسط زن یکی از مسائلی است که در جامعه ایران با واکنش‌های متفاوت روبه‌رو می‌شود. برخی آن‌را حق زن در برابر خشونت، سوءاستفاده و بی‌عدالتی شوهر می‌دانند و برخی دیگر آن‌را جرم نشوز، عصیان و خروج از قانون معین می‌شمارند.

در این مطلب، ما به بررسی حکم قانونی ترک منزل توسط زن و همچنین برخی از علل و عواقب آن می‌پردازیم.

حکم قانونی ترک منزل توسط زن

ترک منزل توسط زن یکی از مصادیقی است که در بحث تمکین و عدم تمکین به آن پرداخته می‌شود. بنابراین، زن با ترک منزل حق دریافت نفقه را از دست می‌دهد و شوهر مجاز است به او وقت بدهد که به خانه برگشته و زندگی مشترک را ادامه دهد یا این‌که می‌تواند وی را طلاق دهد.

البته، این حکم فقط در صورتی صادق است که زن بدون دلیل و عذر موجه اقدام به ترک منزل کرده باشد. در غیر این صورت، اگر زن دلایل قانونی و شرعی برای ترک منزل را داشته باشد، همچنان حق دریافت نفقه را دارد و شوهر نمی‌تواند او را طلاق دهد.

علل ترک منزل توسط زن

برخی از علل رایج ترک منزل توسط زن عبارتند از:

  • خشونت خانگی: برخی از زنان که قربانی خشونت خانگی هستند، ممکن است برای فرار از شرایط نامطلوب و حفظ جان و سلامت خود، تصمیم به ترک منزل بگیرند.
  • خیانت همسر: بعضی از زنان که متوجه خیانت همسرشان شده‌اند، ممکن است به دلایل مختلف هم‌چون عدم اعتماد، ناراحتی، نفرت و گذشت نپذیری، تصمیم به ترک منزل بگیرند.
  • عدم هماهنگی و سازگاری: برخی از زنان ممکن است احساس کنند رابطه‌شان بی‌معنی می‌باشد و به دنبال راه‌حلی برای بهبود وضعیت بوده که در این حالت امکان دارد به دنبال ترک منزل و جستجوی فرصتی برای شروع مجدد باشند.

دلایل قانونی و شرعی برای ترک منزل توسط زن

برخلاف عقیده برخی از افراد، قانون و شرع همه حالات را به نفع شوهر قضاوت نمی‌کند و در بعضی موارد، زن حق دارد که منزل مشترک را ترک کند و همچنان نفقه دریافت کند. این موارد عبارتند از:

  • زن برای خروج از منزل جهت انجام امور درمانی به تشخیص پزشک معالج مجاز می‌باشد. لذا اگر زن بیمار باشد و مداوای او به تشخیص پزشک ضروری باشد خروج او از منزل موجب نشوز و قطع نفقه نخواهد شد.
  • خروج از خانه برای انجام واجبات شرعی و دینی هم‌چون حج و…
  • سکونت در منزلی دیگر به دلیل ترس از ضرر و زیان مالی، مشکلات حیثیتی و… که در این حالت اگر زن در محل زندگی مشترک در معرض خطر باشد می‌تواند منزل را بدون اجازه شوهر ترک کند.
  • خروج از خانه برای انجام وظایف شغلی، تحصیلی و یا اجتماعی، به شرطی که با رضایت شوهر یا با توافق قبل از عقد نکاح باشد.
  • خروج از خانه برای دفاع از حقوق خود در دادگاه یا مراجع قضایی، به شرطی که شوهر از آن مطلع باشد و مانع نشود.
  • خروج از خانه برای دیدار با والدین و خویشاوندان، به شرطی که شوهر از آن مطلع باشد و مانع نشود.
  • خروج از خانه برای فرار از خشونت، سوءاستفاده و بی‌عدالتی شوهر، به شرطی که زن بتواند آن را با شواهد قانع‌کننده ثابت کند.
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

عواقب ترک منزل توسط زن

ترک منزل توسط زن ممکن است عواقب مختلفی برای وی، همسر، فرزندان و جامعه داشته باشد. برخی از این عواقب عبارتند از:

  • روانی و اجتماعی: ترک منزل توسط زن ممکن است باعث ایجاد استرس، اضطراب، افسردگی، تنهایی، خودکم‌بینی، گناه، پشیمانی و عدم اطمینان در زن شود. همچنین، زن ممکن است با چالش‌های اجتماعی هم‌چون برچسب‌زدگی، تبعید، تحقیر، تبعیض و خشونت مواجه شود.
  • اقتصادی: ترک منزل توسط زن ممکن است منجر به کاهش درآمد و افزایش هزینه‌های وی شود. چرا که زن باید برای خود و فرزندانش مسئولیت پذیری داشته باشد و هزینه‌های مختلفی را پرداخت کند.
  • خانوادگی: ترک منزل توسط زن ممکن است رابطه‌های خانوادگی را تحت تأثیر قرار دهد. از یک سو، زن ممکن است با همسرش قطع ارتباط کند یا درگیر چالش‌های حقوقی شود و از سوی دیگر، زن ممکن است از فرزندانش دور شود یا نتواند نقش مادر را به خوبی ایفا کند.

جمع بندی

ترک منزل توسط زن یک مسئله پیچیده و چندبعدی است که نمی‌توان به سادگی آن‌را قضاوت کرد. این موضوع دارای علل و عواقب متنوعی است که باید با دقت و توجه بررسی شوند که ما در مطالب ذکر شده سعی بر این داشتیم به آن‌ها بپردازیم.

در عین حال اگر شما همراهان عزیز نیاز به دریافت مشاوره در خصوص چنین مسائلی دارید، می‌توانید از طریق شماره تماس‌های موجود در سایت موسسه حقوقی دادسو با مشاورین و وکلای مجرب ما در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

آیا زن می‌تواند بدون اجازه شوهر منزل را ترک کند؟

خیر، زن برای خروج از منزل نیاز به اجازه شوهر خود دارد، مگر آنکه دلایل قانونی و شرعی برای آن داشته باشد.

آیا زن می‌تواند در صورت ترک منزل به دلیل خشونت شوهر، نفقه درخواست کند؟

بله، زن در صورت ترک منزل به دلیل خشونت شوهر، همچنان حق دریافت نفقه را دارد.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4/5 - (26 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *