خانه / ارث و انحصار وراثت / وکیل مالیات بر ارث

وکیل مالیات بر ارث

وکیل مالیات بر ارث

مالیات بر ارث را باید یکی از انواع مالیات دانست که از ورثه فرد فوت شده با توجه به میزان سهم الارث و درجه خویشاوندی دریافت می‌شود. این نوع مالیات به دلیل وجود اصطلاحات حقوقی و قانونی بسیاری که دارد، کمی پیچیده ‌تر از سایر انواع مالیات است.

به همین دلیل بهتر است افراد از کمک وکیل مالیات بر ارث برای انجام راحت تر این پروسه استفاده کنند. در این مطلب نکات بیشتری در خصوص وکیل مالیت بر ارث بیان خواهیم کرد. تا انتها با ما همراه باشید.

وکیل ارث کیست؟

وکیل ارث یا وکیل مالیات بر ارث کسی است که با توجه به دانشی و تجربه‌ ای که دارد، می‌تواند راه و مسیر مناسبی برای دریافت حق و حقوق موکل خود انتخاب کند. او با آشنایی با قانون‌های متفاوت می‌تواند کمک بسیار زیادی به افراد برای طی کردن مناسب پروسه تقسیم ارث و همچنین پرداخت مالیات‌های آن کند. یکی از کارهایی که باید افراد به آن توجه کنند، انحصار وراثت است.

زیرا این کار باعث می‌شود تا سهم هر فرد مشخص شود و میزان مالیات پرداختی توسط او با توجه به سهم و طبقات ارث تعیین خواهد شد.

طبقه اول

در اولین طبقه ارث افراد درجه یک فرد متوفی مانند همسر، پدر و مادر، فرزندان و در صورت فوت آن‌ها نوه‌ها قرار دارند.

طبقه دوم

در دومین طبقه ارث پدربزرگ و مادربزرگ، برادران و خواهران و در صورت فوت آن‌ها، فرزندان آن‌ها قرار دارند.

طبقه سوم

در سومین طبقه افرادی مانند عمو، عمه، دایی و خاله متوفی در صورت فوت آن‌ها، فرزندانشان قرار دارند.

نحوه دریافت مالیات بر ارث

باید بدانید که مالیات بر ارث به تمام اموال متوفی شامل اموال منقول و غیر منقول او تعلق خواهد گرفت. به همین دلیل در زمان تقسیم ترکه به جا مانده از متوفی، ورثه باید ابتدا مالیات آن‌ها را پرداخت کنند. دولت برای دریافت مالیات بر ارث از اظهار نامه‌های بهره می‌گیرد.

در صورتی که وارثین این اظهار نامه‌ها را در زمان تعیین شده و مقرر به شعب مالیاتی تسلیم کنند، هزینه‌های کفن و دفن و دیون او از مالیات بر ارث کسر خواهد شد و پس از آن باقی اموال شامل مالیات خواهد شد. در صورتی که این اظهار نامه به موقع به شعب مالیاتی تسلیم نشود، مالیات شامل تمام اموال متوفی خواهد شد.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیات بر ارث

یکی از نکاتی که وکیل مالیات بر ارث به آن توجه ویژه ‌ای دارد، تسلیم اظهار نامه در زمان مقرر است. برای این کار نیاز است که برخی مدارک نیز آماده شود. مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیات بر ارث به شرح زیر است.

متن جایگزین: مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیات بر ارث

  • فرم تکمیل شده اظهار نامه مالیات بر ارث
  • اصل و کپی سند مالکیت (در صورتی که متوفی مستاجر بوده است، اجاره نامه آخرین اقامتگاه او به انضمام مفاصا حساب نوسازی)
  • اصل و کپی گواهی فوت
  • اصل حصر وراثت
  • اصل و کپی کارت ملی فرد فوت شده و وراث
  • اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه متوفی و ورثه
  • در صورت داشتن وکیل مالیات بر ارث،اصل و 2 سری کپی وکالت نامه، کارت ملی و پروانه وکالت وکیل

همچنین باید بدانید که علاوه بر این مدارک، برخی مدارک دیگر در خصوص اموال فرد فوت شده نیز باید تهیه و در پرونده قرار گیرد. این مدارک شامل موارد زیر است.

  • اصل و کپی سند مالکیت خانه، آپارتمان، مغازه و زمین (باید بدانید که برای خانه و آپارتمان باید اصل کپی قبض آب، برق و گاز، مفاصا حساب نوسازی یا پایان کار و صورت مجلس تفکیکی در صورت وجود نیز ارائه شود. همچنین در خصوص مغازه باید اجاره نامه یا جواز کسب ارائه شود.)
  • اصل و کپی آخرین قبض تلفن و سند موبایل
  • اصل و کپی سند مالکیت یا پیش خرید خودرو یا موتور سیکلت
  • حسا‌ب‌ها و سپرده‌های بانکی شامل کپی دفترچه حساب، دسته چک یا گواهی سپرده
  • اصل و کپی برگ سهام یا آخرین آگهی روزنامه رسمی شرکت
  • اصل و کپی فیش حج عمره یا تمتع

نکته ‌ای که باید در زمان تکمیل پرونده به آن توجه داشت، این است که در صورتی که اموال از طریق سهم الارث به فرد فوت شده تعلق گرفته شده باشد، کپی انحصار وراثت و گواهی واریز مبلغ مالیات بر ارث او نیز باید در پرونده قرار داشته باشد.

تحریر ترکه

یکی دیگر از مواردی که وارثان و وکیل مالیات بر ارث باید به آن توجه داشته باشند، تحریر ترکه است. در ماده 206 قانون امور حسبی آمده است که «مقصود از تحریر ترکه تعیین مقدار ترکه و دیون متوفی است.» به موجب قانون 213 در تحریر ترکه باید صورتی برداشته شود که شامل موارد زیر باشد.

  • توصیف اموال منقول و تعیین ارزش آن
  • تعیین اوصاف، وزن، عیار و ارزش طلاها و نقره‌ها
  • مبلغ و نوع نقدینگی
  • نوع و ارزش اوراق بهادار
  • اسناد با ذکر خصوصیات آن‌ها
  • نامه رقابت غیر منقول

نرخ محاسبه مالیات بر ارث

با توجه به اینکه قانون مالیات بر ارث در سال 1394 تغییر کرده است، برخی نکات در این میان وجود دارند که با گذشته تفاوت‌های بسیاری دارند. همین امر سبب شده تا استفاده از وکیل مالیات بر ارث برای افراد سود بسیاری بیشتری داشته باشد. بر اساس قانون جدید اموال متوفی شامل دسته بندی‌های متفاوتی می‌شود که میزان مالیات آن‌ها با یکدیگر می‌تواند تفاوت داشته باشد. مهم‌ ترین دسته‌های مالیات بر ارث به شرح زیر است.

مغازه

بر اساس قانونی که در پاراگراف قبل به آن اشاره شد، میزان مالیات بر ارث مغازه برای افرادی که از اول فروردین سال 1395 به بعد فوت کرده‌ اند به میزان 3 درصد قیمت مغازه ای که با نظر کارشناسان رسمی اداره مالیات مشخص می‌شود، تعیین شده است. همچنین بر اساس همین قانون، اجناس داخل مغازه نیز ارزش گذاری خواهند شد و 3 درصد این ارزش را وارثین باید به عنوان مالیات بر ارث پرداخت کنند.

خودرو

میزان مالیات بر ارث خودرو و موتور سکیلت 2 درصد قیمتی است که کارشناسان سازمان امور مالیاتی برای آن تعیین می‌کنند. البته این مورد برای طبقات متفاوت فرق دارد. این 2 درصد برای طبقه اول است و طبقه دوم وارثین باید دو برابر طبقه اول و طبقه سوم باید 4 برابر طبقه اول مالیات پرداخت کنند.

نرخ محاسبه مالیات بر ارث

خانه

خانه یکی دیگر از دسته بندی‌های موجود در قانون جدید مالیات بر ارث است. برای تعیین مالیات خانه و ملک مسکونی ابتدا کمیسیون املاک سازمان امور مالیاتی کشور ارزش خانه را مشخص خواهد کرد. پس از آن هر طبقه از وراث میزان مالیات آن را خواهند دانست. طبقه اول وارثین 7.5 درصد ارزش خانه را باید به عنوان مالیات بپردازند. این میزان برای طبقه دوم 2 برابر و برای طبقه سوم 4 برابر طبقه اول خواهد بود.

 وکیل مالیات بر ارث

تقسیم اموال فرد متوفی نیازمند پرداخت مالیات است. با توجه به اینکه مالیات بر ارث موارد حقوقی و قانونی متفاوتی دارد و افراد باید به نکات بسیاری توجه کنند، شاید انجام این کار برای بسیاری سخت باشد. این افراد می‌توانند از کمک یک وکیل مالیات بر ارث خبره و کاربلد که به قانون و بخش‌های متفاوت آن آشنا است، استفاده کنند.

همچنین این افراد می‌توانند از خدمات مجموعه دادسو برای انجام بسیاری از کارهای حقوقی خود استفاده کنند. مشاوره تلفنی رایگان و مشاوره واتساپی رایگان دو مورد از جذاب ترین خدمات ارائه شده توسط این مجموعه است که می‌تواند به افراد کمک کند تا با مشکلات حقوقی کمتری مواجه شوند و راه به سر انجام رساندن بسیاری از پرونده‌ها را راحت تر طی کنند.

سوالات متداول

آیا می‌توان مالیات بر ارث را به صورت موردی و برای اموال متفاوت به صورت جداگانه پرداخت کرد؟

بر اساس قانون جدید مالیات بر ارث افراد می‌توانند به صورت مجزا برای هر کدام از اموال فرد فوت شده گواهی پرداخت مالیات بر ارث را دریافت کنند.

میزان مالیات پرداختی بر ارث بر چه مبنایی محاسبه می‌شود؟

مالیات بر ارث با توجه به دسته بندی اموال، طبقه وارث و میزان سهم دریافتی او از ارث محاسبه خواهد شد.

میزان مالیات بر ارث بر چه مبنای زمانی ای مشخص می‌شود؟

در قانون جدید مالیات بر ارث آمده است که مالیات بر ارث با توجه به ارزش دارایی‌ها در روز انتقال آن به وراث باید محاسبه شود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *