انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق |
بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای |
بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری/td> |
توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده |
مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام |
برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید |
هزینه طلاق توافقی، در برخی مواقع به صورت نصف نصف بین زوجین پرداخت میشود؛ در برخی مواقع نیز توسط یکی از زوجین پرداخت میشود. این که هزینه طلاق توافقی با کیست، به توافق بین آقا و خانم بستگی دارد و تاثیری در مراحل طلاق توافقی ندارد.
در طلاقهای توافقی این مبلغ با توجه به نوع دادخواست ارائه شده از طرف زن، مرد یا هر دو طرف تعیین میشود. اگر میخواهید به طور دقیق بدانید هزینه طلاق توافقی با چه کسی است، از شرایط طلاق یک طرفه از طرف مرد و زن یا طلاق توافقی آگاه شوید با وکلای موسسه دادسو از طریق واتساپ در تماس باشید.
فرم درخواست مشاوره
هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟
هزینه طلاق توافقی برای دادخواستهایی که از طرف مرد و زن تنظیم شده است به صورت نصف برای هر یک از طرفین تعیین میشود؛ اما در صورتی که مرد یا زن دادخواست طلاق توافقی را به تنهایی تنظیم کرده باشند و طرف مقابل در آن دخیل نباشد، هزینه طلاق توافقی بر عهده فردی خواهد بود که دادخواست داده است.
البته برای طلاق توافقی میتوان از وکیل استفاده کرد که در این باره در مقاله “هزینه وکیل طلاق توافقی” توضیح دادهایم. هزینه طلاق توافقی شامل بخشهای مختلفی است و در دادسو به حقوق مالی زن بعد از طلاق و هزینههایی که طلاق توافقی برای زوجین دارد به طور کامل پرداخته شده است.
هزینه طلاق توافقی چقدر است؟
هزینه طلاق توافقی شامل موارد زیر است:
- هزینه تنظیم دادخواست طلاق
- هزینههای ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی یا دفاتر دادگاههای خانواده
- هزینه دادرسی
- هزینه مشاوره دادگاه در مراکز مشاوره خانواده
- هزینه ثبت طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق یا محضر
- حقالوکاله وکیل طلاق توافقی
هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی
بعد از اینکه مشخص شد هزینه طلاق توافقی با کیست، باید هزینه ثبت درخواست طلاق توافقی را مشخص کنید. طلاق توافقی جزء دعاوی غیرمالی شناخته میشود و هزینه دادرسی آن هم طبق همین موضوع محاسبه میشود.
هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی با توجه به شاخصهای مختلف تعیین قیمت هزینه دادرسیها در سالهای مختلف مشخص میشود و ممکن است هر سال تغییر کند. با این وجود، در حال حاضر هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی از حدود ۱۷۰ هزار تومان شروع میشود.
هزینه مشاوره دادگاه در طلاق توافقی
طبق ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده پس از تعیین جلسه دادگاه برای رسیدگی به پرونده طلاق توافقی، دادگاه زوج را برای مشاوره ارجاع میدهد. پس از برگزاری جلسه مشاوره، نتیجه به دادگاه برای صدور رأی نهایی پرونده طلاق ارسال میشود. هزینه مشاوره دادگاه در طلاق توافقی به توجه به رویه مرجع قضایی تعیین میشود.
با توجه به اینکه مشاوره در چه مرکزی و توسط چه فردی با چه تحصیلاتی (کارشناسی، ارشد، دکتری) انجام میشود، هزینه مشاوره دادگاه در طلاق توافقی معمولاً بیشتر از ۸۰ هزار تومان است و باید پس از مشخص شدن پاسخ سؤال هزینه طلاق توافقی با کیست، توسط زوجی که دادخواست را ارائه کرده پرداخت شود.
اطلاعاتی که درباره مشاوره حقوقی طلاق و دلیل حضور مشاور در پرونده طلاق توافقی نیاز دارید را میتوانید در سایت دادسو مطالعه کنید.

هزینه طلاق توافقی در محضر
هزینه طلاق در محضر یک مبلغ مشخص نیست و این رقم با توجه به شرایط دفاتر ازدواج و طلاق تعیین میشود. معمولاً این مبلغ در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق از ۵۸۰ هزار تومان محاسبه میشود. زن یا مرد یا هر دو آنها موظف هستند این مبلغ را پرداخت کنند.
قبل از محاسبه هزینه دفترخانه لازم است که دو هزینه پنهان طلاق توافقی را هم در نظر داشته باشید. در طلاق توافقی یا طلاق یک طرفه لازم است که گواهی بکارت یا عدم بارداری زوجه هم ارائه شود. هزینه هرکدام از این آزمایشها به طور جداگانه محاسبه میشود و قبل از مراجعه به محضر باید این گواهیها را دریافت کنید.
در دادسو راهنمای کاملی درباره برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ نوشته شده و میتوانید در این سایت درباره نفقه بعد از طلاق و … هم اطلاعاتی که لازم دارید را کسب کنید.
هزینه طلاق توافقی با وکیل
هزینه طلاق بدون وکیل برای طلاق توافقی مطابق لیست ارائه شده در فوق محاسبه میشود. اگر وکیل نداشته باشید، پیگیری دادخواست طلاق بر عهده زن یا مرد یا هر دو که خواستار طلاق هستند خواهد بود. با توجه به اینکه زوجها شناخت کافی از مراحل و قانون طلاق توافقی ندارند، پروندههایی که بدون وکیل انجام میشوند معمولاً طولانیتر هستند.
اگر نیاز به این دارید که پرونده طلاق توافقی طبق توافق شما و همسرتان پیش برود و در کمترین زمان به سرانجام برسد، توصیه میشود که از یک وکیل برای انجام طلاق توافقی کمک بگیرید.
هزینه وکیل طلاق توافقی با توجه به شرایط پرونده و حضور یا عدم حضور زوجین در مراحل طلاق تفاهمی متفاوت است؛ زیرا بعضی از زوجها به طور کامل به وکیل برای پیش بردن پرونده طلاق توافقی وکالت میدهد و هیچکدام از آنها در طول مراحل طلاق تا لحظه ثبت آن در محضر در فرآیند طلاق دخالتی نخواهند داشت. هزینه طلاق توافقی بر عهده فردی است که درخواست دادرسی را برای طلاق به دادگاه ارائه کرده است.
حتما به این نکته توجه کنید که مراحل طلاق توافقی بدون وکیل پیچیدهتر از طلاق توافقی با وکیل است و ممکن است زمان بیشتری نیز طول بکشد. بنابراین داشتن وکیل طلاق حرفهای برای پیگیری طلاق و مواردی از قبیل مهریه، میتواند پرونده شما را سریعتر به نتیجه برساند.
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل
برای طلاق توافقی زوجین باید هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی که حدود ۲۰۰ الی ۲۲۰ تومان است را پرداخت کنند. همچنین هزینه مشاوره دادگاه خانواده، محضر و دفترخانه نیز برای اجرای صیغه طلاق باید پرداخت شود که برحسب دفترخانه یا محضر هزینه آن متفاوت است.
هزینه طلاق غیابی
درخواست طلاق غیابی میتواند از طرف یکی از زوجین مطرح شود که اصطلاحا به آن طلاق غیابی از طرف مرد یا طلاق غیابی از طرف زن میگویند. هزینه طلاق غیابی با توجه به اینکه طلاق از طرف مرد درخواست شده باشد یا زن تفاوتی ندارد؛ زیرا به طور کلی، فرد درخواست کننده طلاق باید هزینه دادرسی و رسیدگی به پرونده طلاق، هزینه مشاوره و هزینه ثبت طلاق را بپردازد.
در صورتی که زن یا مرد برای درخواست طلاق توافقی وکیل داشته باشد، باید هزینه وکیل را هم به سایر هزینههای طلاق توافقی اضافه کنید. سپس هزینه کلی که به دست آمده را به عنوان مبلغی که برای طلاق غیابی نیاز است در نظر بگیرید.
هزینه طلاق توافقی در سال ۱۴۰۱
هزینه طلاق توافقی در سال ۱۴۰۱ بر اساس هزینه دادرسی، مشاورههای اجباری پیش از طلاق، مشاوره ارجاع شده توسط دادگاه، هزینه ثبت طلاق در محضر و مبلغی که به عنوان حقالوکاله وکیل طلاق توافقی در نظر گرفته شده است تخمین زده میشود. در ادامه لیست هزینههایی که در سال ۱۴۰۱ برای طلاق توافقی باید بپردازید به طور کلی توسط دادسو ارائه شده است.
- مبلغی که برای مشاورههای اجباری پیش از طلاق در نظر گرفته شده به ازای ۵ جلسه مشاوره حدود ۵۲۰ هزار تومان است.
- برای هزینه دادرسی پرونده طلاق توافقی باید ۱۷۰ هزار تومان را در نظر داشته باشید.
- هزینه مشاوره ارجاع شده از سمت دادگاه حدود ۱۴۰ هزار تومان است.
- برای ثبت طلاق توافقی در محضر باید حدود ۵۸۰ هزار تومان را در نظر داشته باشید.
- برای محاسبه حقالوکاله وکلای طلاق توافقی با وکلای دادسو در ارتباط باشید و مبلغ مشخص شده را به اعداد فوق اضافه کنید.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی
بعد از صحبت درباره هزینه وکیل طلاق توافقی باید بدانیم که چه مدارکی را باید به وکیل ارائه دهیم. به صورت کلی و بر اساس قوانین طلاق توافقی در سال ۱۴۰۱، مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی موارد زیر هستند:
- شناسنامه خانم و آقا
- تصویر کارت ملی زوجین
- سند ازدواج (امکان تهیه رونوشت وجود دارد)
- وکالت در طلاق (در صورتی که خانم حق طلاق دارد)
هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر است؟
هزینه وکیل طلاق توافقی یا هزینه طلاق با داشتن حق طلاق، شامل بخش ثابتی از هزینهها و حق الوکاله وکیل میشود. بخش ثابت مربوط به هزینههای پرداختی برای امور اداری است. حق الوکاله وکیل بسته به نوع دادخواستهای ثبتی پرونده، تجربه وکیل و مدت زمان انجام کار متفاوت است.
میتوانید با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید تا با توجه به پرونده شما به صورت شفاف قیمت را برای شما توضیح دهند.
سوالات متداول
پرداخت هزینه طلاق توافقی برعهده کیست؟
در طلاق توافقی هزینهها با هردو نفر بوده و برحسب توافق طرفین یک نفر میتواند کل هزینههای طلاق را به عهده بگیرد.
آیا داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟
خیر؛ داشتن وکیل برای انجام طلاق توافقی الزامی نیست اما با داشتن وکیل متخصص مراحل طلاق با سرعت بیشتری انجام می شود و نیازی به مراجعه حضوری مانند شرکت در جلسات مشاوره نیست.
برای طلاق توافقی چند جلسه مشاوره تعیین شده است؟
تعداد جلساتی که برای مشاوره اجباری قبل از طلاق در نظر گرفته شده ۵ جلسه است.
مراحل طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟
با توجه به اینکه وکیل طلاق توافقی در مراحل طلاق حضور دارد یا خیر به انجام رساندن این پرونده ممکن است از دو تا چند ماه زمان نیاز داشته باشید.
3 دیدگاه برای “هزینه طلاق توافقی با کیست؟ ”
با سلام و احترام،
زن در قبال گرفتن حق طلاق(توافقی)، و اینکه من از شوهرم از اولش خوشم نمیاد،مهریه اش را در دفتر رسمی بخشیده،
۱- حال که به دنبال گرفتن طلاق است، هزینه دادگاه و مشاور و دادخواست….برعهده زن است یا مرد؟
۲- آیا زن میتواند بعنوان اینکه ۱۰سال شریک زندگی بوده، درخواست حق شراکت در زندگی داشته باشد؟
۳- ۱۰سال زن از نظر زناشویی مرد را اذیت کرده، و به اسرار پدر و مادر زنش، زندگی را تحمل کرده، تا شاید درست شود، مرد میتواند در این مورد شاکی شود که ۱۰سال زندگیش به فنا رفته؟
سلام، وقت بخیر
لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.
دفترخانه ها دارن چند برابر این قیمت برای ثبت طلاق میگیرن و اصلا با تعرفه رسمی حساب نمیشه متاسفانه.