در طلاق خلع و مبارات زوجه مالی را به همسرش میبخشد تا بتواند رضایت او را برای جدایی جلب کند. در این مطلب نکاتی که باید درباره فدیه بدانید را توضیح دادهایم.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
فدیه چیست؟
معنی فدیه در لغت مالی است که برای آزادی یک زندانی پرداخت میشود. در فقه و شرع نیز این مبلغ به عنوان مالی در نظر گرفته میشود که برای رهایی از یک مشکل پرداخت شده است. فدیه در اسلام به سه نوع فدیه روزه، فدیه حج و فدیه طلاق تقسیم میشود.
فدیه طلاق مالی است که زن در طلاق خلع و مبارات به همسرش میبخشد تا او را برای جدایی و سریع انجام شدن پروسه طلاق راضی کند.
فدیه در طلاق
طلاق دارای انواع مختلفی است و هر کدام از آنها تشریفات خاصی دارند. برای طلاق خلع و مبارات لازم است که زن مبلغ مشخصی را به عنوان فدیه به همسرش بپردازد تا بتواند از او جدا شود. فدیه طلاق باید مالیت داشته باشد، قابل تملیک باشد و اندازه آن معلوم و معین باشد. در غیر این صورت تملیک فدیه باطل خواهد بود.
اگر زن از همسرش متنفر باشد و برای طلاق اقدام کند، مبلغی که برای فدیه طلاق خلع در نظر گرفته شده باید پرداخت شود. در صورتی که تنفر زوجین دوطرفه باشد و زن از مرد و مرد از زن متنفر باشد، طلاق از نوع طلاق مبارات خواهد بود و زوج باید مبلغی که به عنوان فدیه طلاق مبارات در نظر گرفته شده را دریافت کند.
فدیه در طلاق خلع و مبارات
بر اساس ماده 1146 قانون مدنی، طلاق خلع به واسطه کراهت زن از مرد انجام میشود و مبلغی که به عنوان فدیه در این طلاق پرداخت میشود برابر مهریه یا مالی مازاد بر آن است.
بر اساس ماده 1147 قانون مدنی، برای طلاق مبارات کراهت زوجین از هم مطرح میشود و مبلغی که به عنوان فدیه طلاق در نظر گرفته میشود برابر مهریه یا مالی کمتر از آن است. اگر مالی که در طلاق مبارات به مرد بخشیده شده بیشتر از میزان مهریه باشد، طلاق صحیح است و مشکلی ندارد؛ اما مرد مالک مبلغی که بیشتر بوده نخواهد شد.
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
رجوع از فدیه در طلاق خلع و مبارات
طلاق خلع نوعی طلاق یک طرفه است و از نوع طلاق بائن شناخته میشود؛ بنابراین امکان رجوع مرد برای ادامه زندگی زناشویی وجود ندارد. همچنین، زن نمیتواند برای دریافت مال بخشیده شده رجوع کند.
اما طلاق مبارات شبیه طلاق توافقی است و در مدت عده مرد میتواند برای زندگی مشترک به همسرش رجوع کند. جهت رعایت عدالت بین زوجین، این حق برای زن در نظر گرفته شده که در صورت رجوع مرد برای ادامه زندگی با همسرش، زوجه نیز بتواند از مال بخشیده شده برای طلاق رجوع کند.
جمع بندی
فدیه مالی است که زوجه میتواند برای رها شدن از مشکلات زناشویی و جدا شدن از همسرش بپردازد. این مبلغ طبق نوع طلاق مشخص خواهد شد و زوجه میتواند به اندازه مهریه یا مالی کمتر یا بیشتر از آن را برای جدایی به همسرش بپردازد. پس از بخشیدن مال توسط زن، مرد مالک فدیه خواهد شد.
سوالات متداول
طلاق خلع چیست؟
طلاق خلع زمانی رخ میدهد که زن از همسرش کراهت داشته باشد و دیگر نتواند زندگی مشترک را با او ادامه دهد.
طلاق مبارات چیست؟
اگر کراهت زن و مرد از هم دوطرفه باشد، زوجین میتوانند برای طلاق مبارات اقدام کنند.
شرط اصلی طلاق خلع و مبارات چیست؟
بخشیدن مالی به اندازه مهریه یا کمتر و بیشتر از آن به عنوان فدیه شرط اصلی طلاق خلع و مبارات است.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
برای فدیه در طلاق میشه یه چیز کوچیک بخشید. مثلا یک سکه. البته الان یک سکه هم کوچیک نیست. سکه الان فدیه محسوب میشه؟