خانه / عمومی / خیانت در امانت کارت بانکی چیست؟

خیانت در امانت کارت بانکی چیست؟

خیانت در امانت کارت بانکی

مطابق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی «هرگاه مال یا نوشته‌هایی مانند ‌سفته، چک، قبض و موارد مشابه دیگر به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت به شخص دیگری داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور برگردانده شوند یا فرد باید با آنها کار مشخصی را به انجام برساند، در صورتی که این شخص از این اشیاء سوء استفاده کرده و عمل او به ضرر مالک تمام شود، او به مجازات حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم می‌شود».

البته با توجه به کاهش  مجازات‌های حبس تعزیری این عدد به 3 تا 18 ماه زندان تبدیل شده است. در این مقاله از موسسه حقوقی دادسو قصد داریم به جرم خیانت در امانت و نحوه اثبات آن بپردازیم. اگر قصد دارید در این باره اطلاعات کاملی به دست آورید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

خیانت در امانت کارت بانکی

پیش از هر چیز باید به این پرسش پاسخ دهیم که به طور کلی خیانت در امانت کارت بانکی چیست؟ در سال‌های اخیر با گسترش کارت‌های بانکی و استفاده بیشتر مردم از این کارت‌ها به جای پول نقد، قوانینی برای خیانت در امانت کارت بانکی تعریف شده است.

به این شکل که در صورتی که فردی کارت بانکی خود را به صورت امانت برای انجام امور مشخصی به شخص دیگری سپرده باشد و آن شخص به ضرر مالک از آن کارت سوء استفاده کند، مالک می‌تواند برای این کار از شخص مورد نظر در دادگاه شکایت کند.

نحوه اثبات خیانت در امانت کارت بانکی

روش‌های مختلفی برای نحوه اثبات خیانت در امانت وجود دارد که بهتر است برای اطلاعات بیشتر از یک وکیل مجرب و راهنمایی‌های او کمک بگیرید. پیش از هر چیز باید بدانید، زمانی که کارت بانکی مفقود می‌شود، فرد مالک می‌تواند با مراجعه به بانک یک کارت جدید دریافت کند.

در این حالت اگر به دلیل مفقودی از شخص امین شکایت کند، شکایت او کاربردی نخواهد داشت. زیرا هر زمان که اراده کند می‌تواند با مراجعه به بانک، کارت جدیدی دریافت کند. زمانی شخص مالک می‌تواند از امین شکایت به عمل آورد که او از کارت با هدف سوءاستفاده و ضرر به مالک استفاده کرده باشد.

برای مثال زمانی را در نظر بگیرید که شخصی مسنی که امکان مدیریت امور بانکی خود را ندارد، کارت خود را به همراه رمز به شخص دیگری بسپارد. حال این شخص امین مبلغی را برای خود انتقال دهد یا از کارت برای خود خرید شخصی انجام دهد. در این حالت مالک می‌تواند از این فرد شکایت کند.

عنصرهای جرم خیانت در امانت

برای تحقق جرم خیانت در امانت کارت بانکی باید سه عنصر وجود داشته باشد. عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر روانی این عناصر را تشکیل می‌دهند. در ادامه به اختصار به هرکدام از این موارد می‌پردازیم.

عنصر قانونی

عنصر قانونی این جرم، ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی است. طبق این ماده در صورتی که مال یا نوشته‌هایی مانند ‌سفته، چک، قبض و موارد مشابه دیگر به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت به شخص دیگری داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور برگردانده شود یا فرد باید با آنها کار مشخصی را به انجام برساند، در صورتی که این شخص از این اشیاء سوء استفاده کرده و عمل او به ضرر مالک تمام شود، او به مجازات حبس محکوم خواهد شد.

عنصر مادی

در جرم خیانت در امانت اگر شخصی با قصد سوء استفاده و ضرر رساندن به شخص مالک، کارت بانکی او را بگیرد و از آن استفاده کند، در این ‌حالت شخص مجرم شناخته می‌شود.

عنصر روانی

اگر شخص مجرم این عمل را با قصد سوء استفاده انجام نداده باشد و در واقع عمل او عمدی نبوده، او مرتکب جرم خیانت در امانت نشده است.

عنصر روانی

تنظیم شکایت نامه خیانت در امانت کارت بانکی

همانطور که می‌دانید تنظیم شکایت نامه دارای جزئیاتی است که افراد باید در ابتدا از آنها مطلع باشند. سپس آن را به دادگاه برای پیگیری قضایی ارائه دهند. در همین راستا پیشنهاد می‌شود که حتماً برای تنظیم شکایت نامه با وکیل خیانت در امانت مشورت کنید تا راهکارهای لازم برای کاهش جرم، دفاع از اتهام و یا اثبات آن را پیش پای شما بگذارد.

مشاوره و وکیل

در پرونده‌هایی قضایی همیشه چالش‌های برای شاکی و متهم وجود دارد. زیرا تنوع قوانین مختلف و راهکارهایی که افراد می‌توانند برای پیشبرد پرونده از آن استفاده کنند شامل موارد تخصصی و زیادی می‌شود.

در همین راستا بهتر است افراد برای پرونده‌های قضایی خود با یک وکیل مجرب مشورت کنند تا نتیجه نهایی به بهترین شکل ممکن حاصل شود. برای مشاوره با وکیل و همچنین دریافت اطلاعاتی مانند هزینه دادرسی خیانت در امانت می‌توانید با دادسو تماس بگیرید یا از مشاوره واتساپی رایگان بهره مند شوید.

سوالات متداول

  1. اگر شخص امین با قصد سوء نیت خیانت در امانت نکرده باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر شخص مجرم این عمل را با قصد سوء استفاده انجام نداده باشد و در واقع عمل او سهوی بوده، او مرتکب جرم خیانت در امانت نشده است.

  1. جرم خیانت در امانت کارت بانکی چیست؟

منظور از این جرم آن است که شخص مالک به صورت امانی کارت بانکی و اطلاعات آن را به شخصی امین بسپرد. اما این فرد از داشتن این کارت سوء استفاده و به مالک ضرر وارد کند.

4/5 - (14 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *