خانه / عمومی / نحوه تنظیم لایحه

نحوه تنظیم لایحه

نحوه تنظیم لایحه

یکی از مهم‌ترین برگ‌های برنده لازم برای پیروزی در یک جلسه رسیدگی قضایی، تنظیم لایحهٔ حقوقی حرفه‌ای، مستند به قوانین و مقررات اثبات‌کنندهٔ ادعا و مستدل است به‌طوری‌که قاضی پرونده با مطالعه آن قانع شود.

در واقع تنظیم لایحه به معنی نگارش متنی در ارتباط با دادرسی یک پرونده است که می‌تواند توسط خوانده، شخص ثالث یا وکیل دادگستری تنظیم شود.

بر خلاف تصور عامه مردم، نوشتن لایحه یک امر تخصصی است. در واقع، لایحه حقوقی تنها توصیفی از وقایع و ادعاهای شخص نیست؛ بلکه شامل ویژگی‌ها و بخش‌های مختلف تخصصی و حقوقی است و افراد فاقد تخصص و دانش حقوقی نمی‌توانند یک لایحه مناسب تهیه کنند.

تنظیم لایحه دفاعیه توسط وکیل نه‌تنها ریسک رد دعوا و ایرادات شکلی مانع رسیدگی را کاهش می‌دهد، بلکه نقش مهمی در نتیجه‌بخش بودن روند رسیدگی خواهد داشت. به همین دلیل توصیه می‌شود پیش از اقدام حقوقی با یک وکیل مشورت کنید.

 وکلای پایه یک مؤسسه حقوقی دادسو می‌تواند در صورت نیاز به شما در تنظیم لایحه‌های حقوقی مختلف کمک کنند. برای شروع با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید.

ویژگی‌های یک لایحه دفاعیه خوب

از جمله ویژگی‌های یک لایحه دفاعی قوی و قابل دفاع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اولین ویژگی یک لایحه مناسب زبان لایحه است. نگارش متن لایحه باید به زبان ساده، روشن و شفاف صورت گیرد. در جایی منجر به ایجاد ابهام در ذهن قاضی نشود؛ بنابراین از بکار بردن کلمات سخت و نامفهوم و یا کلمات عامیانه در لایحه حقوقی خودداری کنید.
  • یکی دیگر از ویژگی‌های یک لایحه حقوقی استفاده صحیح از علائم نگارشی است. در واقع، استفاده از علائم نگارشی مانع ابهام و سو برداشت خواهد شد.
  • یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های لایحه حقوقی مستند بودن آن است. به زبانی دیگر، نویسنده باید در لایحه به قوانین و مقرراتی که اثبات‌کننده ادعا وی است، اشاره کند تا اعتبار قضایی لایحه بالا رود.
  • از دیگر ویژگی‌های یک لایحه حقوقی، مستدل‌بودن آن است. در واقع نویسنده نباید صرفاً توصیفی از اتفاقات و ادعاها کند؛ بلکه باید در یک استدلال منطقی، ادعای حقوقی نتیجه‌گیری کند و از پرداختن به حاشیه‌های نامربوط خودداری کند.
  • یکی از ویژگی‌های یک لایحه قوی استناد درست و به‌موقع به پیوست و مدارک موجود در پرونده است. برای راحتی قاضی پیوست‌ها با شماره مشخص و در متن لایحه به آن‌ها اشاره می‌شود.

یک لایحه کامل دارای تمامی ویژگی‌های گفته شده است. این اشخاص باتوجه‌به علم و دانش حقوقی و مهارت استدلال خود لایحه دفاعیه مناسبی تنظیم می‌کنند. طریقه نوشتن لایحه حقوقی توسط وکلای پایه یک دادگستری دادسو باتوجه‌به فاکتورهای گفته شده و نیاز مشخص هر پرونده است.

ویژگی‌های یک لایحه دفاعیه خوب

چرا بهتر است لایحه توسط وکیل تنظیم شود؟

لایحه شامل اظهارات، ادعاها و اقرارت طرفین دعوا است که به طور مکتوب به دادگاه ارائه می‌شود. در صورت اشتباه در تنظیم لایحه امکان تغییر، حذف و یا انکار آن وجود ندارد. با توجه اهمیت لایحه در نتیجه دعوا بهتر است نگارش آن را به وکیل بسپارید. از جمله دلایل اهمیت نگارش لایحه توسط وکیل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افراد فاقد اطلاعات حقوقی معمولاً در لایحه‌ای که تنظیم می‌کنند، به ضرر خود اقرار می‌کنند.
  • عدم توجه به عوامل مؤثر در صدور رأی مثبت که به علت عدم تجربه آگاهی اشخاص است، در نوشتن لایحه و نپرداختن به مسائل ضروری منعکس می‌شود.
  • عدم اطلاع از قوانین مختلف، رأی وحدت رویه و غیره نیز باعث نابود شدن حق این اشخاص می‌شود.

وکلای مؤسسه حقوقی دادسو آماده‌اند به شما در تنظیم لایحه‌های حقوقی کمک کنند.

تنظیم لایحه تجدیدنظرخواهی

درصورتی‌که دادگاه بدوی به ضرر شما رای صادر کرده باشد، شما می‌توانید طی ۲۰ روز نسبت به رأی صادر شده اعتراض کنید. با رجوع به دفاتر خدمات قضایی و ارائه لایحه تجدیدنظرخواهی و دلایل و مستندات خود، اعتراض صورت می‌گیرد.

معمولاً تجدیدنظرخواهی نیازمند یک لایحه تجدیدنظرخواهی یا دادخواست تجدیدنظرخواهی است. تنظیم دادخواست تجدیدنظرخواهی توسط وکیل می‌تواند شانس تغییر رأی بدوی را افزایش دهد.

تنظیم لایحه اعتراضی

لایحه اعتراضی به مراجعی مانند دادسرا یا هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی که به ضرر شخص رأی صادر کرده باشند ارائه می‌شود.

وکیل پایه یک دادگستری با مطالعه رأی صادره، می‌تواند اشکالات قانونی شکلی و ماهوی رأی را در لایحه اعتراضی مطرح کند و شانس پیروزی را بالا ببرد.

تنظیم لایحه حقوقی

در دعاوی حقوقی، خواهان دادخواست می‌دهد و خوانده نیز ظرف مدت مشخص باید دفاعیات کتبی خود را از طریق لایحه کتبی که لایحه حقوقی نامیده می‌شود به دادگاه ارائه کند.

در طی دادرسی نیز ممکن است لازم شود که ادعاهای مطرح شده توسط هر یک از اصحاب دعوا طب لایحه کتبی مورد دفاع قرار گیرد.

برای مثال در فرایند رسیدگی به طلاق، اختلافات مختلفی مانند مهریه، تمکین، نفقه، حضانت و غیره باید حل‌وفصل شود و نیازمند ارائه و تنظیم دادخواست متعدد است.

همچنین در صورت تجدیدنظرخواهی از رأی صادره به نفع شما، لازم است در یک لایحه حقوقی ظرف ده روز به تجدیدنظرخواهی پاسخ دهید.

تنظیم لایحه حقوقی

تنظیم لایحه کیفری

در پرونده‌های کیفری دفاعیات فرد نقش مهمی در نتیجه رأی خواهد داشت. دفاعیات کیفری که در لایحه کیفری صورت می‌گیرد، نه‌تنها در پرونده باقی می‌ماند، بلکه در سایر پرونده‌های قابل‌استناد است؛ بنابراین بسیار حیاتی است که تنظیم لایحه کیفری با مشورت یک وکیل صورت گیرد.

تنظیم لایحه آنلاین

در گذشته برای تنظیم لایحه حقوقی لازم بودن به وکیلی به‌صورت حضوری مراجعه و پس از جلسه مشاوره درخواست تنظیم لایحه کنید.

هم کنون شما می‌تواند به نیاز به مراجعه حضوری، از بهترین وکلای کشور درخواست تنظیم لایحه حقوقی کنید. با تنظیم لایحه آنلاین حتی اگر در دورترین نقطه ایران ساکن باشید و به وکلا مجرب شهرهای بزرگ دسترسی نداشته باشید می‌توانید از خدمات تنظیم لایحه آنلاین مؤسسه حقوقی دادسو استفاده کنید.

کافی است با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا لایحه حقوقی پرونده شما نوشته و در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارسال شود.

جمع‌بندی

لایحه دفاعیه، یکی از انواع اوراق قضایی است که پس از تنظیم و نوشتن، در زمان مقرر برای ارائه به دادگاه، از طریق دفاتر خدمات قضایی، به مرجع صالح ارسال می‌شود و فرد با استفاده از آن، از خود دفاع می‌کند. با توجه پیچیدگی حقوقی و فنی تنظیم لایحه حقوق، استفاده از وکیل دادگستری باعث تسریع و نتیجه‌بخش‌تر بودن روند دادرسی خواهد شد.

در این مقاله از دادسو با تنظیم لایحه، انواع لایحه و ویژگی‌های یک لایحه حقوقی آشنا شدیم. مؤسسه حقوقی دادسو آماده است شما در چالش‌های حقوقی نگارش لایحه پشتیبانی کند.

سؤالات متداول

زمان ارائه لایحه تجدیدنظرخواهی کی است؟

با صدور و ابلاغ رأی بدوی، متقاضی تجدیدنظرخواهی ۲۰ رو فرصت ارائه لایحه تجدیدنظرخواهی و اعتراض دارد و طرف مقابل نیز باید ظرف ۱۰ روز ادعای او را پاسخ دهد.

آیا تنها اصحاب دعوا لایحه تنظیم کنند؟

خیر، اشخاص ثالث نیز می‌توانند در قالب جلب ثالث، اعتراض ثالث، شهود و غیره به دادگاه لایحه تقدیم کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *