- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۲۰ تا ۴۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
فرم درخواست مشاوره
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
احوال شخصیه ایرانیان
احوال شخصیه به مجموعهای از امور مانند ازدواج، طلاق، انحصار وراثت، فرزند خواندگی و وصیت گفته میشود که به موجب آن افراد دارای یک سری حق و حقوق در جامعه هستند. مطابق این احوال شخصیه، ایرانیان در هر کشوری زندگی کنند باید ازدواج خود را مطابق قوانین ایران ثبت کنند و در صورت تصمیم به طلاق نیز، باید آن را در دفاتر طلاق ایرانی ثبت کنند.طلاق در سوئد براساس قوانین سوئد
فرآیند طلاق در سوئد به دو صورت توافقی یا احضاریه طلاق از طرف یکی از زوجین انجام میشود. در صورتی که طلاق توافقی باشد و زوجین فرزندی نداشته باشند، روند آن بسیار سریع بوده و در زمانی کمتر از یک روز کاری انجام میشود. اما در صورتی که طلاق با احضاریه یکی از زوجین باشد، زوجین باید شش ماه صبر کنند تا دادگاه بررسیهای لازم را انجام دهد. اگر والدین در مورد حضانت فرزندان به توافق نرسند، در این زمینه دادگاه تصمیمگیری میکند. همچنین تقسیم اموال در سوئد به این صورت است که همه داراییهایی که زوجین در طول ازدواج به دست آوردهاند، بعد از طلاق بین آنها تقسیم میشود. در صورتی که زوجین دو سال قبل از درخواست طلاق جدا از هم زندگی کنند، بدون توجه به دوران بازبینی قبل از طلاق در دادگاه، حکم طلاق فوراً اجرا میشود. براساس قانون سوئد نیازی نیست یکی از زوجین یا هر دوی آنها دلیلی برای طلاق به دادگاه ارائه دهند.انواع طلاق در سوئد
طلاق در سوئد فرآیند ساده و ارزانی دارد و انواع آن عبارتند از: توافقی: در صورتی که طلاق توافقی باشد و هر یک از زوجین موافق با طلاق باشند، یک دادخواست مشترک طلاق به دادگاه ارائه میدهند و فرآیند طلاق در کمتر از یک روز کاری انجام میشود. احضاریه طلاق از طرف یکی از زوجین: بعد از درخواست یکی از همسران و پر کردن فرمهای مربوطه، باید شش ماه صبر کنند تا دادگاه بررسیهای لازم را انجام دهد و در نهایت حتی اگر یکی از زوجین موافق با طلاق نباشد، حکم طلاق صادر میشود. اگر زوجین دو سال قبل از درخواست طلاق جدا از هم زندگی کنند، بدون توجه به دوران بازبینی شش ماهه دادگاه حکم طلاق را به صورت فوری صادر میکند. اگر والدین فرزند زیر ۱۶ سال داشته باشند، برای نهایی کردن حکم طلاق ۶ ماه لازم است و بعد از شش ماه باید مجدداً مدارکی که نشانگر تمایل فرد به طلاق است، به دادگاه ارائه شودطلاق ایرانیان در سوئد بر اساس قوانین ایران
طلاق ایرانیان خارج از کشور در ایران ر به دو شکل قابل اجرا است:- خانم یا آقا خودشان در ایران حضور پیدا کنند یا به یک وکیل پایه یک دادگستری در ایران وکالت دهند که این کار از طریق سامانه میخک سوئد انجام می شود. یعنی زوجین نمیتوانند به یک آشنا یا فامیل در ایران وکالت دهند که به جای آنها در دادگاه حاضر شود.
- آقا یا خانم وکالت را به یکی از بستگان خود در ایران دهند و این شخص مع الواسطه وکالت را به یک وکیل پایه یک دادگستری واگذار کند. در صورتی که یه یکی از اطرافیان خود وکالت دهید باید حتما یک بار به وزارت امور خارجه مراجعه کنند و و اصل وکالتنامه را تحویل بگیرند اما اگر مستقیماً به یک وکیل وکالت دهید، نیازی به مراجعه نیست و وکیل این کار را انجام میدهد. بنابراین حتماً یک وکیل پایه یک دادگستری در مراحل دادگاه باید حضور داشته باشد.

طلاق توافقی در ایران
طلاق توافقی یعنی آقا و خانم هر دو موافق طلاق هستند و بر روی مسائل زندگی مشترک از جمله مهریه و حضانت فرزند توافق دارند. همانطور که گفته شد برای طلاق توافقی یا باید خود زوجین (آقا و خانم) در جلسات دادگاه و روند اداری پرونده حضور داشته باشند و یا به یک وکیل در ایران وکالت بدهند، تا به جای آنها در کلیه مراحل طلاق توافق حضور داشته باشد. وکیل طلاق توافقی، به زوجین کمک می کند که روال پرونده در زمان کوتاه تری انجام شود و خیال طرفین نسبت به اسناد و اوراقی که بابت طلاق صادر می شود راحت شود. عمده نگرانی متقاضیان طلاق توافقی این است که مهریه (چه پرداخت مهریه و چه بخشیدن مهریه) قطعی باشد و زوج بعد از ثبت طلاق نگرانی بابت داشتن دین مالی به همسرش نداشته باشد. از طرفی هم نگرانی زوجه ثبت قطعی طلاق است که با دادسو خیالتان نسبت به این موارد راحت خواهد بود.
سامانه میخک سوئد
ایرانیان خارج از کشور میتوانند از طریق سامانه میخک به آدرس https://mikhak.mfa.gov.ir مراجعه کنند و به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهند تا پرونده طلاق آنها را در دادگاه پیگیری کند. سامانه میخک، یکی از خدمات وزارت خارجه ایران است که برای انجام امور اداری، حقوقی و اسنادی ایرانیان خارج از کشور راهاندازی شده و ایرانیان مقیم در سوئد میتوانند با مراجعه به این سایت به اطرافیان خود و یا مستقیم به یک وکیل وکالت دهند. برای ثبت نام در سامانه میخک، باید یک ایمیل و کد ملی معتبر داشته باشید. بعد از تایید ایمیل وارد پنل کاربری سامانه میخک شده و اطلاعات هویتی خود مانند نام، نام خانوادگی، کشور محل تولد، محل صدور شناسنامه، شغل، تحصیلات، نوع و مدت اقامت خود و آدرس پستی خود را در سامانه وارد میکنید. سپس از طریق قسمت وکالتنامههای سامانه میخک سوئد، میتوانید به نزدیکانتان یا یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهید. در هنگام مراجعه به بخش وکالتنامههای سوئد، دقت کنید که قسمتهای نوع وکالتنامه، اطلاعات موکل، اطلاعات وکیل، متن وکالتنامه و حدود اختیارات وکیل را کاملاً دقیق پر کنید.همکاران ما به صورت تمام وقت پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند و میتوانید وکالت پرونده طلاق خود در سوئد را با خیال راحت به وکلای دادسو بسپارید.موسسه حقوقی دادسو با ارائه خدمات تخصصی به موکلین خود، در حوزه پروندههای طلاق توافقی، طلاق از طرف خانم، طلاق از طرف آقا، انحصار وراثت و تغییر نام، به شما کمک میکند که به صورت فوری و کیفیت در ارائه خدمات، مسائل حقوقی خود را پیگیری کرده و به انجام برسانید. توجه داشته باشید که صرفاً مراجعه به مراکز اسلامی و جاری شدن صیغه طلاق، بدون مراجعه به محاکم کشور سوئد کافی نیست. در صورت عدم مراجعه به محاکم کشور سوئد، ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق ممکن نیست و تخلف نیز محسوب میشود.
هزینههای طلاق در سوئد
زوجین برای درخواست طلاق و پر کردن فرمهای مربوط به آن در دادگاه خانواده ۴۵۰ کرون، هزینه ثبت طلاق در سفارت یا کنسولگری ایران، ۴۳۰ کرون و در نهایت برای جاری شدن صیغه طلاق در مراکز اسلامی، ۱۳۰۰ کرون باید پرداخت کنند.دلایل طلاق در سوئد
با توجه به قوانین طلاق در سوئد، نیازی نیست زوجین هنگام مراجعه به دادگاه و ارائه درخواست طلاق، دلیلی برای درخواست خود به دادگاه ارائه دهند.موانع ثبت طلاق در سوئد
- اگر ازدواج زوجین در محاکم کشور سوئد ثبت نشده باشد، فرآیند طلاق زوجین در این کشور انجام نمیشود و باید دادگاه کشوری که ازدواج آنها در آنجا ثبت شده، حکم طلاق را صادر کند.
- هیچ کدام از زوجین اقامت کشور سوئد را نداشته باشند.
- یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا صالح به رسیدگی پرونده طلاق باشد.
آثار طلاق در سوئد
- اگر در هنگام ازدواج یکی از طرفین از نام خانوادگی همسر خود استفاده کرده باشد، بعد از طلاق میتواند آن را تغییر دهد.
- بعد از طلاق، اموالی که در زمان ازدواج با همدیگر به دست آوردهاند به صورت مساوی بین طرفین تقسیم میشود.
- بعد از طلاق، قطع روابط مشترک طرفین امر مهمی است که باید انجام شود.
- بعد از طلاق مسئولیت فرزندان همچنان به صورت مشترک بر عهده والدین است، اما در شرایطی ممکن است دادگاه به این مسئولیت مشترک خاتمه دهد؛ شرایط خاتمه مسئولیت مشترک فرزندان شامل موارد زیر میشود:
- در صورتی دادگاه تشخیص دهد که مسئولیت مشترک مانع رفاه و آسایش کودک باشد.
- بنا به درخواست یک از والدین، دادگاه بررسیهای لازم را انجام داده و تشخیص دهد مسئولیت فردی نگهداری از کودک به نفع او است.
- در صورتی که هر دو طرف درخواست پایان مسئولیت مشترک دهند، دادگاه با درخواست آنها موافقت میکند. در این شرایط همچنان هر دو نفر از والدین وظیفه نگهداری از کودک را برعهده دارند و حتی اگر کودک با پدر و یا مادر خود زندگی نکند، فرد باید هزینههای نگهداری از فرزندش را به طرف دیگر پرداخت کند.

فسخ ازدواج در سوئد
هیچ قانونی برای فسخ ازدواج در سوئد وجود ندارد و برای طلاق در سوئد تنها از دو طریق میتوان ازدواج را منحل کرد:- فوت یکی از زوجین
- حکم دادگاه مبنی بر طلاق
- زوجین سوئدی باشند و یا در سوئد زندگی کرده باشند.
- فرد متقاضی طلاق سوئدی باشد یا از سن ۱۸ سالگی مقیم سوئد باشد.
- فرد متقاضی طلاق سوئدی نباشد اما حداقل یک سال در سوئد زندگی کرده باشد.
- طرف مقابل سوئدی باشد.
- در صورتی که طلاق توافقی باشد، هر دو یک دادخواست مشترک طلاق تنظیم کرده و به دادگاه ارائه دهند.
- اگر یکی از طرفین متقاضی طلاق باشد، باید شخصاً دادخواست طلاق خود را به دادگاه محلی تقدیم کند.
۵/۵ - (۵ امتیاز)
تماس تلفنی با کارشناسان حقوقی دادسو
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
6 دیدگاه برای “طلاق در سوئد ”
سلام وقت بخیر
من با کسی اشنا شدم که می گه همسرشو طلاق داده ولی تا خونه رو نفروشن و تقسیم نکنن طلاق رسمیت نداره
ایا راست میگه
سلام، وقت بخیر
خیر، همچین موضوعی رسمیت ندارد
با سلام.
سوال بنده این است که اگر زوجی در ایران ازدواج کرده باشند (با شرایط ایران از جمله مهریه) و زوجه در سوئد بخواهد درخواست طلاق بدهد – تکلیف مهریه و نصف اموال چه خواهد شد؟ طبق قوانین طلاق سوئدی نصف اموال زوج به زوجه تعلق خواهد داشت بعد از طلاق. آیا در چنین شرایطی که زوجین چندین سال در سوئد ساکن باشند اموال طبق قوانین سوئد نصف خواهند شد و همچنین مهریه در ایران هم قابل درخواست از طرف زوجه است؟
تشکر
سلام، وقت بخیر
برای طلاق باید طبق قوانین مهریه و طلاق در ایران اقدام کنید. برای راهنمایی بیشتر لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید.
با سلام و خسته نباشید
طلاق در سوئد برای ایرانیان خارج از کشور چقدر طول میکشه؟
سلام، وقت بخیر.
بخش عمده ای از زمان پرونده های طلاق ایرانیان خارج از کشور از جمله سوئد، صرف دریافت وکالت از طریق سامانه میخک و وزارت امور خارجه می شود.
برای طلاق در سوئد از زمانی که قانونا وکلای دادسو وکیل شما باشند، تقریبا ۴۰ روز کاری زمان می برد.